Results 1 to 20 of 3378

Thread: Xbox Series S | X

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Quote Originally Posted by mtifosi View Post
    Console wars δεν ειναι το topic του Last of us ομως...εχει πει πολλα ο ryan αλλα οπως και να το κανεις μονο η sony εχει μεχρι στιγμης next-gen games οπως το rachet και το demon. Και στο topic του xbox ποιο πολυ για oled και dolby vision μιλανε παρα για games.
    Ισα ισα που βρήκαν αφορμή ορισμένοι πράσινοι toy soldiers να εκμεταλλευτούν το κράξιμο για να έχουν πάτημα να κράξουν.
    Οπως πχ βλέπαμε επί xbox one s/x εποχές στο θέμα των xbox μπλέ toy soldiers να ειρωνεύονται/κοροιδεύουν τους xbox κατόχους(ακόμα και αυτούς που δεν προκαλούσαν) για το metacritic score διαφόρων exclusives σε μόνιμη βάση.
    Δεν έχεις δει και στο metacritic την άλλη μόδα γνωστή και σαν review bombing προς όλες τις πλατφόρμες.

Αυτά βλέπει ο average joe που μπαίνει να γράψει για κανένα παιχνίδι τώρα που είναι να πάρει και την νέα του κονσόλα και δεν ασχολείται, γιατί σε αντίθεση με ps3 εποχές, πλέον έχει πολλές επιλογές για ενημέρωση και κουβέντα μιας και το internet έχει διαδωθεί πολύ. Δεν θα κάθεται να τρώει στην μάπα τσακωμούς και βρισιές ή πολιτικές κόντρες και πάει λέγοντας.

Μου τα έχουν πει πολλοί από συναλλαγές στις αγγελίες για παιχνίδια ακόμα και πρόσφατα τώρα που πήρα το ps5 γιατί επιλέγουν απλά να παρακολουθούν και όχι να συμμετέχουν. Και πρώην ενεργά μέλη(James9) το είχαν γράψει και εδώ με τις τότε κουβέντες/κοντρες για TF (με τον Sir).

Γιαυτό και έγραψα πιο πάνω ότι αναμενόμενο είναι να φτάσουμε σε σημείο να υπάρχει γκρίνια για τα πάντα,γιατί αυτό ξεκίνησε σταδιακά(κόντρες με πολιτική,microsoft sucks,pc sucks)και τέλος πέρασε και στο κεντρικό ζουμί του forum που αφορά την Sony και με τις τελευταίες εξελίξεις.

Και για το gamepass που σε λίγους μήνες θα κλείσει 5χρόνια,μόνο για τα ίδια τα exclusives της MS έχει πραγματική αξία(γιαυτό και κάνει ταρζανιές στις κουτάτες τους εκδόσεις). Για τα multiplatform παιχνίδια που ενδιαφέρουν τους περισσότερους και είναι άγνωστο και αν θα προστεθεί το καθένα,ζήτω που καήκαμε.
    Τυχαίο άραγε που δεν έχει μπεί κανένα call of duty παιχνίδι στο gamepass ακόμα και τα παλιότερα?

Banned Forum GOD psx3's Avatar

Quote Originally Posted by Fulgore View Post
    Ισα ισα που βρήκαν αφορμή ορισμένοι πράσινοι toy soldiers να εκμεταλλευτούν το κράξιμο για να έχουν πάτημα να κράξουν.
    Οπως πχ βλέπαμε επί xbox one s/x εποχές στο θέμα των xbox μπλέ toy soldiers να ειρωνεύονται/κοροιδεύουν τους xbox κατόχους(ακόμα και αυτούς που δεν προκαλούσαν) για το metacritic score διαφόρων exclusives σε μόνιμη βάση.
    Δεν έχεις δει και στο metacritic την άλλη μόδα γνωστή και σαν review bombing προς όλες τις πλατφόρμες.

Αυτά βλέπει ο average joe που μπαίνει να γράψει για κανένα παιχνίδι τώρα που είναι να πάρει και την νέα του κονσόλα και δεν ασχολείται, γιατί σε αντίθεση με ps3 εποχές, πλέον έχει πολλές επιλογές για ενημέρωση και κουβέντα μιας και το internet έχει διαδωθεί πολύ. Δεν θα κάθεται να τρώει στην μάπα τσακωμούς και βρισιές ή πολιτικές κόντρες και πάει λέγοντας.

Μου τα έχουν πει πολλοί από συναλλαγές στις αγγελίες για παιχνίδια ακόμα και πρόσφατα τώρα που πήρα το ps5 γιατί επιλέγουν απλά να παρακολουθούν και όχι να συμμετέχουν. Και πρώην ενεργά μέλη(James9) το είχαν γράψει και εδώ με τις τότε κουβέντες/κοντρες για TF (με τον Sir).

Γιαυτό και έγραψα πιο πάνω ότι αναμενόμενο είναι να φτάσουμε σε σημείο να υπάρχει γκρίνια για τα πάντα,γιατί αυτό ξεκίνησε σταδιακά(κόντρες με πολιτική,microsoft sucks,pc sucks)και τέλος πέρασε και στο κεντρικό ζουμί του forum που αφορά την Sony και με τις τελευταίες εξελίξεις.
    Fulgore νομίζω το υπεραναλύεις άνευ λόγου και αιτίας. Και ναι, στο λέω εγώ που είμαι υπεραναλυτικός τύπος ώρες-ώρες.

Ο Average Joe της πραγματικής (και όχι ιντερνετικής) ζωής δεν ασχολείται με fora, ούτε καν τα "mainstream" τύπου Insomnia. Κονσολίτσα αγοράζει, «κουμπώνει» και παίζει. Ενίοτε δεν ξέρει καν τι εστί firmware/game update (ναι, κάποιοι τις έχουν offline). Μιλάμε για καταστάσεις εποχής Mega Drive χωρίς υπερβολή τώρα, τα έχω ζήσει/δει, δεν μιλάω στην τύχη. Ε αυτούς η MS τους έχει «χάσει» με τις online-oriented κονσόλες της (χρειάζεσαι online για το αρχικό initialization) και τα disc games που δεν κάνουν install όλο το περιεχόμενο. Είμαστε λίγο πίσω σαν χώρα, τι να κάνουμε.

Δεν το ξέρουν καν το Insomnia και αν από σπόντα πετύχεις κάποιον, θα σου πει τα χειρότερα... ώρες-ώρες αναρωτιέμαι αν συναγωνίζεται το Πρώτο Ψέμα για το βραβείο του Top GR διαδικτυακού βόθρου (όσοι έχετε μπει να διαβάσετε σχόλια, ξέρετε τι εννοώ).

Άστο Fulgore, είμαστε πολύ "light" εδώ μέσα στις εκφράσεις μας, συγκριτικά με άλλες εποχές που ναι, και πολιτικά υπήρχαν και ποδοσφαιρικά και νήματα για γκόμενες (πήγαν άκλαφτα κι αυτά) και πολλά άλλα που δεν τα έζησες/πρόλαβες (άλλα τα έζησαν/θυμούνται οι παλιοί και μπορούν να με επιβεβαιώσουν).

Αν ήταν όπως τα λες τα πράγματα, το protothema.gr θα έπρεπε να βαράει μύγες από άποψη engagement. Δυστυχώς δεν είναι έτσι.

Quote Originally Posted by Fulgore View Post
    Και για το gamepass που σε λίγους μήνες θα κλείσει 5χρόνια,μόνο για τα ίδια τα exclusives της MS έχει πραγματική αξία(γιαυτό και κάνει ταρζανιές στις κουτάτες τους εκδόσεις). Για τα multiplatform παιχνίδια που ενδιαφέρουν τους περισσότερους και είναι άγνωστο και αν θα προστεθεί το καθένα,ζήτω που καήκαμε.
    Τυχαίο άραγε που δεν έχει μπεί κανένα call of duty παιχνίδι στο gamepass ακόμα και τα παλιότερα?
    Αυτό είναι γενικότερο θέμα της Activision ως publisher. Γενικά δεν «ρίχνει» εύκολα τιμές αν προσέξεις. Άρα γιατί να μπουν Game Pass (ή/και PS Now/PS+); Είναι σαν να ρωτάς γιατί η Nintendo δεν έχει αντίστοιχη υπηρεσία. Η τιμολογιακή πολιτική δεν παίζει ρόλο άραγε; Υπάρχει συγκεκριμένο "pattern" στο τι παιχνίδια μπαίνουν.

Το Cold War από περιέργεια το κοιτούσα πόσο έχει σε PC (στο ηλεκτρονικό μαγαζάκι της Blizzard) και είχε €30 σε «έκπτωση» παρακαλώ. Και θεωρείται φτηνό κιόλας; Δεν ξέρω, εσείς θα μου πείτε.

Εγώ την PS4 disc version παρήγγειλα ένα 20άρικο (μας γκάστρωσε ο Γερμανός, ακόμα περιμένω!), μιας και δεν γουστάρω next-gen νταβατζιλίκια (ΟΚ, εδώ ναι, να πούμε ένα μπράβο στην MS που τα παρέχει δωρεάν τα next-gen upgrades).

Δεν είναι ότι δεν έχω €10 ακόμα και είμαι τσίμα-τσίμα... και αρκετά παραπάνω έχω να δώσω αν είναι κάτι που το θέλω πραγματικά πολύ και δεν αντέχω να περιμένω κανά price drop (να χτυπήσει ρε παιδί μου nostalgia soft spot!), απλά θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει μια αντίδραση, έτσι για την τιμή των όπλων βρε αδερφέ. Μια αντίδραση που (κακώς) δεν δείξαμε ως gamers/πελάτες εποχές Horse Armor (βλ. Oblivion) και έκτοτε τα paid DLC θεωρούνται «κανονικότητα». Κι ας ξύσουμε την proverbial «τρίχα» που λέει και ο φίλτατος drifterx.

Τελοσπάντων, πλέον έχουν έρθει τούμπα τα πράγματα σε PC vs consoles. Κάποτε πληρώναμε 30.000 δρχ την κασέτα (σημερινά πες €200 με πληθωρισμό) και έτσουζε άσχημα το console gaming.

Home/personal computers αβέρτα πειρατεία. Σίγουρα πιο ακριβά μηχανήματα συγκριτικά με μια κονσόλα (που τότε ήταν πιο "toy" φάση, εννοώ πιο πολύ για μικρά παιδιά, ενώ σήμερα είναι πιο ενήλικο το κοινό στις κονσόλες και δη στις next-gen), πιο πολυχρηστικά (επαγγελματική χρήση/multi-tasking), αλλά έκανες απόσβεση με τον «θείο» σε προγράμματα/παιχνίδια.

Τώρα τρώμε (τρώτε δηλαδή) κύματα κρυπτο-μιναρίσματος ανά 4 χρόνια (2013, 2017, 2021) και λέμε (λέτε) κι ευχαριστώ που πουλάνε την mid-range RTX 3060 €800-1000, αντί για €200-250 που είναι το normal price range για mid-range GPUs (όσοι τουλάχιστον ζήσαμε τις παλιές καλές εποχές τα θυμόμαστε αυτά, αφού τα έχουμε ζήσει, δεν μιλάμε με θεωρίες του internet).

Η δε πειρατεία δυσκόλεψε αφάνταστα... λίγο το Denuvo DRM (πάνε οι εποχές του NoCD crack και του CloneCD), λίγο το online MP, λίγο τα trophies/achievements, λίγο τα συνεχή/μεγάλα patches, πήγε άκλαφτη η πειρατεία στα video games.

Σιγά λοιπόν μην πάω να δώσω €30 για PS5 version ή ακόμα χειρότερα για ψηφιακό κοπανιστό αέρα και μάλιστα για αέρα που ΔΕΝ γίνεται καν (ταυτόχρονο) gamesharing σε PC.

Δισκάκι και μάλιστα PS4 version (στα cross-gen φυσικά) μέχρι να σβήσει ο ήλιος... για όσο αντέξουμε ακόμα.

Τα παραπάνω δεν τα λέω για να σε πικάρω, έχω περάσει κι εγώ από τον χώρο των PC (αλλά πάντα έφτιαχνα μηχανήματα για δουλειά 1st και gaming 2nd, ενώ οι κονσόλες είναι αυστηρά gaming-only -> ούτε καν ταινίες δεν βλέπω εκεί φαντάσου) και μακάρι να πιάσει το peak/ATH το BTC σύντομα (και κατ' επέκταση και το ETH/altcoins), έτσι ώστε να ξεφουσκώσει πιο γρήγορα και μετά να πέσουν και οι τιμές των GPUs (εκείνο το ETH 2.0 ακόμα αγνοείται). Το «φοβάμαι» ότι πάει για extended cycle (καλό 2022 ή ακόμα και 2023 για ATH πριν έρθει το επόμενο bear market). Άρα καλό 2024-2025 για προσιτό hardware.

Έχει υπάρξει τεράστιο πρόβλημα/στρέβλωση στην αγορά του hardware και γενικά δεν μου αρέσει αυτή η «ομογενοποίηση» που βλέπω στο κοινό.

Δεν μου αρέσει να βλέπω hardcore PCάδες να αγοράζουν κονσόλες με βαριά καρδιά και μετά να σκούζουν μέρα-νύχτα στα fora (τα έχεις δει κι εσύ φαντάζομαι) ότι δεν μπορούν να παίξουν με controller (εγώ μια ζωή παίζω με controller/joypad, απλά console shooters έμαθα να παίζω στο PS3 και πίστεψέ με, έφαγα ΠΟΛΥ ξύλο μέχρι να μάθω να παίζω σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, ειδικά στο online MP/PvP!). Ειλικρινά τους λυπάται η ψυχή μου. Είναι σαν το ψάρι έξω από το νερό. Υποφέρουν, δεν διασκεδάζουν. Απλά βλέπουν τις κονσόλες ως poor man's PC. Λύση ανάγκης/απελπισίας δεν είναι ποτέ fun. Θα αγόραζες π.χ. φακές, ενώ θες κρέας; Δεν νομίζω, εκτός αν δεν περισσεύουν τα φράγκα.

Θέλω να υπάρχει προσιτό hardware για ΟΛΟΥΣ (ευτυχώς για τους κονσολάδες υπάρχει, με έναν μικρό αστερίσκο στην Nintendo που υπερτιμολογεί) και ο καθένας να ανήκει στον φυσικό του χώρο, όχι να παίρνει βεβιασμένες αποφάσεις λόγω στρέβλωσης (προσωρινής εύχομαι ξαναλέω) της αγοράς.

Για μένα η κονσόλα είναι συνειδητή απόφαση, όχι ότι δεν έχω τα φράγκα για καλό PC. Και PC να φτιάξω αύριο-μεθαύριο, πάλι για δουλειά/χρήμα θα είναι πρωτίστως και περιστασιακά gaming, emulators κλπ. Πάλι θα έχω κονσόλα όμως, γιατί εκεί είναι οι φίλοι μου, εκεί είναι το κάπως πιο καθαρό (γιατί έχουμε και τις πίπες με τα CronusMax) online MP (συγκριτικά με Windows hacked *.exe/*.dll που δίνουν aimbot functions ή infinite ammo/health), εκεί είναι το PSVR και ναι, εκεί είναι και το φυσικό μέσο/δισκάκι (έστω και χωρίς manual, έστω και με μεγάλα patches). Όσο η κονσόλα μου τα προσφέρει αυτά, εγώ θα την τιμάω. Εκεί είναι και τα 1st party exclusives της Sony φυσικά, απλά δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα. Κινείται σε τροχιά σαλαμοποίησης αυτό το θέμα.

Ειλικρινά με στεναχωρεί αυτή η ομογενοποιημένη σούπα που βλέπω... αλλά η πλειοψηφία δεν βλέπω να ενοχλείται ιδιαίτερα, ίσα-ίσα μην σου πω βαράνε και παλαμάκια. Την βρίσκουν ρε παιδί μου να έχουν μηχανήματα άνευ ταυτότητας, άγνωστο για ποιό λόγο.

Κάποτε (εποχές προ Steam που εσύ μάλλον δεν τις έζησες/πρόλαβες) είχαν και οι PC την δικιά τους ταυτότητα. Έπαιζες π.χ. Far Cry 1 και σου έριχνε το σαγόνι στο πάτωμα. Το έβλεπες και έλεγες «ναι ρε φίλε, αυτό είναι PC game με hardware-accelerated/programmable shaders», «ναι, αυτό δεν μπορεί να τρέξει σε PS2». Αυτά δεν υπάρχουν πια Fulgore. Κάτι Far Cry New Dawn είναι για τα πανηγύρια. Όχι μόνο λόγω κονσολοποίησης (αυτή ξεκίνησε με το FC2 επί PS360 era), αλλά και γιατί χάθηκε η ταυτότητα της σειράς και έγινε τσίρκο το όλο θέμα. Το FC3 ήταν κάπως καλούλι θα έλεγα.

Οπότε ναι, την επόμενη φορά που θα γράψεις δηκτικά για την 1000στή φορά ότι «δεν» συζητάει ο κόζμος για παιχνίδια, κάτσε και σκέψου μήπως τα παιχνίδια δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε... ε που και που θα βγει και καμία καλή παραγωγή, αλλά πλέον τις κυνηγάμε όπως ο Διογένης με το φανάρι. Κάθε πέρσι και καλύτερα.

Άντε, για να μην λες, πάρε κι ένα post από μένα: http://www.ps4forums.gr/vb/showthrea...l=1#post693380

Ψιλοάκλαφτο πήγε κι αυτό όπως βλέπεις... αν εξαιρέσω τον kkritikos. Οι XBOX fans άφαντοι.

Δεν γράφω και κάθε μέρα τέτοια posts, ούτε παίζω και πάρα πολλά παιχνίδια (λίγα και καλά και ιδανικά γραμμικά!), αλλά άμα δεν βλέπω ανταπόκριση, μην περιμένεις να ξανακάνω σχετικό post. Υπολόγισέ το και αυτό λοιπόν στην κριτική που ασκείς.
    Last edited by psx3; 31-12-2021 at 00:15.

3. The Following 3 Users Say Thank You to psx3 For This Useful Post:

Lefteris_X (31-12-2021),mtifosi (31-12-2021),Stefanos (31-12-2021)

Bookmarks

Bookmarks