Quote Originally Posted by PDS View Post
Παντως διαβασα αυτο
Gears 5 Ultra on RTX 2080TI = 80FPS
Gears 5 Ultra+ on Series X = 100FPS

Δεν ξερω αν ισχυει. Ας το επιβεβαιωσει o Sir που ασχολειται περισσοτερο με XBOX. Αν τεσπα ισχυει, τα παιχνιδια που θα ειναι optimised για το νεο XBOX θα ξεφευγουν οπτικα.

btw
Στην MS το αλλαξαν σε ''our most powerful console ever''. Μαλλον δεν ειναι και πολυ σιγουροι ακομα.
Δεν βγάζει 80 η 2080ti αν μιλαμε για 4k. Πεφτει και κάτω από 60. Δεν υπάρχει περίπτωση να βαράει 120 το x σε ίδιες συνθήκες.

Προσωπικά θεωρώ τεχνολογικά αδύνατον να καταφέρει η AMD ουσιαστικά να διπλασιάσει την απόδοση της 5700xt με RT και καταναλώσεις που να επιτρέπουν να μπει σε κονσόλα. Δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια. Μακάρι βέβαια να καταφέρει κάτι τέτοιο, γιατί μετά θα δούμε κάρτες τέρατα στα PC και επιτέλους θα αλλάξω την γριά 1080ti μου, απλά το θεωρώ ονειρο. Αν είναι κοντά σε 2080super εγώ θα ήμουν χαρούμενος και λογικά θα αγοράσω ένα, αλλά και αυτό το θεωρώ τραβηγμένο. Πιο κοντα σε 2070 το κόβω.

Το 50% ipc δεν λέει και πολλά ακόμα και αν είναι αλήθεια. Το IPC διαφέρει από εφαρμογή σε εφαρμογή, δεν υπάρχει συγκεκριμένο ipc που έχει ένας επεξεργαστής, είτε αυτό λέγεται cpu είτε gpu. Θα το δούμε αυτό το 50% σε παιχνίδια η θα είναι για επαγγελματικές εφαρμογές ας πούμε?

- - - Updated - - -

Quote Originally Posted by Sir_Teraflop View Post
Αν και είμαι κατά των συγκρίσεων ανόμοιων αρχιτεκτονικών nVIDIA vs RDNA 2 για την οποία δεν ξέρουμε τίποτα από τα PC (παρά μόνο ένα +50% IPC όπως ισχυρίζεται η ίδια η AMD), σε απλά νούμερα είναι όπως τα λέει ο PDS:

Με βάση ότι η RDNA 1 είναι clock/clock=Turing πάνω κάτω ανάλογα την engine, η RDNA2 με 50% IPC boost=120 fps (100 προς το παρόν σε unoptimized port) makes sense.

Σημειωτέον το RT based Global Illumination του Gears 5 είναι καθαρά compute based ("software") και μιλάμε για ΠΕΡΑΝ των ultra settings σε PC.

Από εκεί και πέρα να σκεφτούμε ότι συγκρίνουμε ένα APU με 15 bil transistor με CPU μέσα και 75mb ESRAM, με μια GPU με 18 bil transistor και κατανάλωση όση όλη η κονσόλα (και το κόστος της).

Τώρα για SMT και συχνότητες και boost clocks κτλ. δεν σχολιάζω.

Θα αναφέρω όμως ότι, από ότι διαβάζω από πιο ειδικούς του χώρου, ότι η υποστήριξη σε Mesh Shaders του Series X, όπως και αρκετά άλλα features, ξεπερνούν οποιαδήποτε hardware υποστήριξη στα PC προς το παρόν (ή είναι ελλιπής), όπως και τα DirectStorage, hardware decompressor, Sampler Feedback Streaming, Spatial Audio και λοιπά.

Λάου, λάου....

Ζούμε εποχές 360 (σε hardware επίπεδο πάντα).

Το 50% πανω από την 5700xt μας κάνει 60 frames. Κάπου σε έχασα?