To σιγουρο ειναι ενα. Οτι για καποιο λογο η συντριπτικη πλειοψηφια χαλαστηκε ασχημα. Κατι λεει αυτο. Δεν πεταχτηκαν ολοι να γραψουν μπουρδες απλα για να τις γραψουν. Ισα ισα που εγω θεωρω οτι για χροοοονια τωρα η συντριπτικη πλειοψηφια της βιομηχανιας ηταν υπερβολικα ελαστικη με την Bethesda. Υπερβολικοτατα.

Απο εκει και περα, με το καζο που επαθαν, το μονο σιγουρο ειναι οτι το παιχνιδι θα σουλουπωθει αρκετα. Ειμαι βεβαιος οτι θα προσπαθησουν πολυ να ανακτησουν μεγαλο μερος αυτου που εχασαν. Και καθοτι ειναι ΜΜΟ τιτλος, τους παιρνει να τον βελτιωσουν σε μεγαλο βαθμο.

Ο Νικολας ομως εχει δικιο. Ειναι ΜΜΟ δεν ειναι ΜΜΟ, ο δρακος απο το Skyrim ειναι τελειως εκτος τοπου και χρονου. Το οτι ειναι ΜΜΟ δεν τους δινει το πατημα να πεταξουν μεσα οτι ναναι.

Και ο Joe δεν λεει κατι λαθος. Αυτο που σχολιαζει ειναι οτι μεσα στο παιχνιδι υπαρχει κουρεμα σε τιμη 5 ευρω. Ναι μπορεις να παρεις In game currency (αυτο ελειπε) και στο λεει αυτο, αλλα σχολιαζει το γεγονος οτι καποιος εκει στην Bethesda ειχε την ιδεα και το θρασος να κοστολογησει 5 ευρω αυτο το πραγμα. Ειναι προκλητικο και δεν συμμαζευεται.

Το οτι εσυ δεν δινεις δεκαρα (ουτε κι εγω δινω) δεν σημαινει ταυτοχρονα οτι αυτο το θεμα δεν σε αφορα ή δεν σε αγγιζει ή δεν ειναι αξιο σχολιασμου και κριτικης. Ουτε εμενα με επηρεαζει που τα πεζοδρομια στην Ελλαδα δεν εχουν προδιαγραφες για τους ανθρωπους με ειδικες αναγκες, αλλα τι σημαινει αυτο? Οτι απλα δεν δινω δεκαρα? Το ξερω οτι το παραδειγμα μου ειναι υπερβολικο, συνηθιζω να χρησιμοποιω εντονα και υπερβολικα παραδειγμα γιατι βαριεμαι (οσο κουλο και αν ακουγεται) να μπαινω στην διαδικασια να εξηγω ξανα τα ιδια πραγματα.

Οπως και να εχει το παρα-αναλυσαμε το θεμα. Νομιζω δεν εχει περαιτερω νοημα. Ο καθεις κινειται και κανει κουμαντο οπως του αρμοζει. Εγω ναι, ειμαι πλεον "hater" της Bethesda και δεν ντρεπομαι καθολου να το πω, γιατι απο παλια ο τροπος που αντιμετωπιζουν τον πελατη ειναι ξεκαθαρα υπεροπτικος και με μια ταση του σε εχω χεσμενο.

Δεν θα ξεχασω ποτε που επαιζα Skyrim στο PS3 και μετα απο εναν συγκεκριμενο αιρθμο ωρων το παιχνιδι αρχιζε να κολαει και να γινεται unplayable επειδη υπηρχε καποιο τρελο bug με το memory. Και δεν θα ξεχασω την απαντηση του Howard που ηταν σε φαση "deal with it"... Δεν θα ξεχασω ποτε επισης ποσα glitch και bugs συναντουσα στα παιχνιδια τους και ποσες φορες απηυδησα. Εδω και καιρο νιωθω οτι δεν με υπολογιζουν ιδιαιτερως. Δεν μπορω να βλεπω οτι υπαρχουν ακομα και indie devs με ομαδα αναπτυξης κατω των 20 ατομων και επιπεδο production AAA (Hellblade) και η Bethesda των εκατονταδων ατομων βγαζει αυτο.

Ειναι δυσκολο να το χωνεψω πλεον. Δεν μπορω να τους συγκρινω με τους indie devs (παιζω πολλα indie games) ειναι αδικο για τους indie devs!

ΥΓ: Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουν, στο μελλον να με κερδισουν ξανα. Σε ενα κοσμο που περιμενω παιχνιδια οπως το Cyberpunk, η ποιοτητα της Bethesda ειναι παρα μα παρα πολυ φτωχη για τα στανταρντς μου. Παρα πολυ.