Originally Posted by
Nek_Food
Την τελευταία φορά που κοίταξα (πριν 10 δευτερόλεπτα) το Fortnite είναι δωρεάν digital παιχνίδι. Το κατεβάζει όποιος θέλει, το παίζει και δωρεάν χωρίς plus αν δεν κάνω λάθος και κρίνει ανάλογα.
Το Fallout 76 βγήκε retail full price, απαιτεί σαν τέτοιο plus συνδρομή αν δεν κάνω λάθος οπότε είναι μία όσο και να το κάνεις μία στοιχειώδη διαφορά.
Τώρα δεν θα σχολιάσω αν πρέπει να αγοράσει κάποιος κάτι την σημερινή εποχή με όλα αυτά τα διαθέσιμα μέσα ενημέρωσης για να ξέρει αν κάτι πάει λάθος και να πει την γνώμη του στην εταιρεία (βλ. MS & Xbox One pre launch tactics και η φωνή των παικτών που έκαναν την αλλαγή). Επίσης σίγουρα δεν θα αποδεκτώ ότι το να δουλεύει κάποιος 3-4 χρόνια για κάτι και βγαίνει αυτό το πράγμα θα του εδινε άλλοθι να τον δικαιολογούσα επειδή αφιέρωσε τον χρόνο του σε κάτι δύσκολο και δεν το πέτυχε αλλά επέλεξε να μου το πουλήσει σαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Εμένα προσωπικά ξέρω ότι αν είχα κάνει τόσα σφάλματα στην δουλειά μου θα με είχαν απολύσει... εκτός και αν είναι θέμα της εταιρείας, ότι αποδέχεται δηλαδή να πουλάει αυτό το προϊόν σε αυτή την κατάσταση και σε αυτή την ποιότητα σε σύγκριση με άλλους Devs σε full retail price. Αν το αποδεχτεί ο χρήστης αυτό, τότε γιατί να μην το εφαρμόζουν έπειτα όλες οι εταιρείες; Γιατί να παλεύουν οι υπόλοιποι να βγάζουν ολοκληρωμένα, απροβλημάτιστα, ποιοτικά παιχνίδια και επιπλέον να ακολουθούν την τεχνολογικά και να την βελτιώνουν από πλευράς γραφικών, ανάλυσης, frame rate, ΑΙ και όλα αυτά.
Η Bethesda βγάζει ωραία παιχνίδια αλλά το κάνει με έναν αρκετά στραβό τρόπο. Το Skyrim όσο και να ήθελα να το παίξω στην ώρα του, περίμενα αρκετό καιρό να στρώσει από τα δεκάδες προβλήματα και αφού βεβαιώθηκα ότι ήταν ολοκληρωμένο πια διάλεξα την καλύτερη τότε πλατφόρμα για αυτό (Xbox 360) μιας και είχα την δυνατότητα και το έπαιξα εκεί και το χάρηκα, χωρίς να χρειαστεί τους μήνες που το έπαιζα να κάνω ούτε ένα νέο title update. Με το Fallout 4 έκανα το λάθος να μην περιμένω και στα μέσα του παιχνιδιού λόγω ενός bug δεν μπόρεσα ποτέ να συνεχίσω παραπέρα, ούτε είχα το κουράγιο να το παίξω πάλι από την αρχή. Δεν θέλω να επαναλαμβάνω τα λάθη του παρελθόντος, προσπαθώ να μαθαίνω από αυτά. Όταν ακούω προβλήματα μένω μακριά, αν είναι κάτι που θέλω να παίξω (π.χ. RDR2) θα περιμένω να διορθωθούν όλα τα θέματα που τυχόν έχει και μετά θα το πάρω.
Επισης, για μένα καμία εταιρεία δεν είναι ιερή αγελάδα να μην μπορώ να την αγγίξω ή να πω την αρνητική μου γνώμη για αυτή. Στο παρελθόν έχω δυσαρεστηθεί και κατακρίνει διάφορες εταιρείες που έκρινα ότι κάτι δεν έκαναν σωστά (και την MS και την Sony όταν χρειάστηκε) ενώ δεν θα σταματήσω να το κάνω και στο μέλλον για οποιονδήποτε. Αλλά υπάρχουν εταιρείες που συνεχώς ανεβάζουν τον πήχη δημιουργικότητας και ποιότητας όλο και πιο ψηλά, την στιγμή που άλλες προσπαθούν να τον κρατήσουν στα δικά τους χαμηλά επίπεδα. Άραγε η Bethesda αυτή την περίοδο σε ποια κατηγορία να ανήκει;
Bookmarks