Τρομερό comparison πάντως το συγκεκριμένο.
Γενικα δεν ειναι κακο παιχνιδι το τελευταιο Far Cry.Το μονο προσωπικα θεμα που εχει για μενα ειναι οτι δυστηχως ειναι μια απο τα ιδια οπως και τα υπολοιπα παιχνιδια της Ubisoft(απο πλευρας σχεδιασμου παιχνιδιου).
Αν δηλαδη καποιος δεν εχει παιξει πολλα αλλα παιχνιδια της εν λογω εταιρειας θα το ευχαριστηθει αρκετα.
αδιαφορη κυκλοφορια δε νομιζω να ειναι αλλα ενταξει γουστα ειναι αυτα.το monster hunter κ το sea of thieves πραγματικα πιο αδιαφορα παιχνιδια δε νομιζω να εχουν ξαναβγει για τα δικα μου γουστα παντα,οποτε καταλαβαινω τι εννοεις.
εχω τελειωσει το παιχνιδι κατι μερες τωρα κ εχω να πω οτι απο ενα σημειο κ μετα γινεται βαρετο.στην τριτη περιοχη που πηγα δεν εκανα κ παρα πολλα,πιο πολυ main κ καποια side εκανα ετσι για να παρω τα resistance points κ να μου βγει το boss γρηγορα να τελειωνω.στη μια περιοχη τελειωσα ολες τις αποστολες,στη δευτερη αφησα 3-4 κ στην τριτη αφησα πολυ πραμα
Το εχω πει αρκετες φορες για ολα τα μεγαλα open world games. Μην προσπαθειτε να καθαρισετε μια ολοκληρη περιοχη πριν μετακινηθειτε στην επομενη (εκτος και αν αυτο σας φτιαχνει και δεν σας κουραζει). Χαλατε το pacing του παιχνιδιου. Μαλιστα το ιδιο το FC5 σε καποια στιγμη σε ενθαρυννει να προχωρησεις στις επομενες περιοχες και οχι να κατσικωθεις σε μια μεχρι να τα σκουπισεις ολα. Ασε που σου δινει την ελευθερια απο την πρωτη στιγμη στο που θα πας πρωτα και πως.
Ειναι δεδομενο οτι αν ακολουθειτε διαδικασια σκουπισματος ευκολα θα κουραστειτε στην πορεια. Το ιδιο παθαινει ο κοσμος σχεδον με καθε ανοιχτο παιχνιδι, ακομα και τα καλυτερα, οπως το Witcher 3 για πχ. Αν θελετε να κανετε καθε activity καθε ερωτηματικο, πριν προχωρησετε σε αλλη περιοχη και στο στορυ, ειναι λογικο να βαρεθειτε.
Γνωμη μου ειναι να προχωρατε οσο χρειαζεται για να προχωρησει το στορυ. Απο εκει και μετα μολις το τελειωσετε, βλεπετε κατα ποσο και εαν θελετε να ασχοληθειτε παραπανω με τον τιτλο. Στο FC5 αν κανεις τις κυριες αποστολες της ιστοριας και αυτες των βασικων χαρακτηρων παιρνεις πολλα resistance points που ξεκλειδωνει γρηγορα το επομενο "κομματι" χωρις να χρειαζεται να ασχοληθεις πολυ με τα γυρω γυρω.
Απλη συμβουλη το παραπανω και οχι υποδειξη.![]()
AriStos13 (11-04-2018),christos-sonyboy (11-04-2018),mihalis13 (11-04-2018)
Δεν μπορω παρα να δωσω συγχαρητηρια στην Ubisoft η οποια επι μονιμου βασεως σιγα σιγα προσφερει δωρεαν updates στα παλια παιχνιδια της για τις νεες κονσολες. Μπραβο τους πραγματικα. Να τα λεμε και αυτα..
panos74gr (29-03-2023)
Δεν ακουσα παντως το DF να αναφερει οτι μετα το patch το game στο ps5 θα τρεχει στην ιδια αναλυση με αυτην του ps4pro (1620p),
ενω στο series x θα ανεβει στα 2160p (4K).
Προσωπικα οταν μια εταιρεια δινει boost σε υποδεεστερο μηχανημα, δεν μου αρεσει..
ΥΓ.
Εαν δεν ανοιγει το link, εχω κρατησει screenshot απο το site της ubi.
![]()
Last edited by jk_blue_tiger; 29-03-2023 at 03:05.
Στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος...
Spoiler!
Εγω νομιζα οτι δεν πειραξανε την αναλυση. Οτι στην ουσια τρεχει οπως ετρεχε στα ΧΒΟΧ ΟΝΕ Χ και ps4 pro και απλα ξεκλειδωσανε 60 fps. Εμενα δεν με χαλαει το deal ακομα κο ετσι να ειναι. Εξακολουθω και το βρισκω πολυ θετικο. Οι περισσοτεροι δεν ασχολουνται καν να δωσουν κατι παρομοιο.
Ψαχνοντας το backlog για το επομενο game που θελω να ολοκληρωσω, εχω παντα στο μυαλο μου καποιο ειδος που θελω να επενδυσω τον χρονο μου και επειδη εχω κλεισει καμποσους μηνες που ειμαι καθαρος απο την "πρεζα" που λεγεται Call Of Duty/Apex Legends ηθελα να παιξω κατι σε FPS. Ψαχνοντας να δω ποια απο αυτα που κατεχω εχουν παρει Patch για next gen ειδα οτι ενα απο αυτα ειναι κ το Far Cry 5 αλλα κ η συνεχεια του A New Dawn μολις τον Ιανουαριο που μας περασε οποτε σε πρωτη φαση θα ξεκινησω με το Far Cry 5 μιας κ το τελευταιο που ειχα παιξει ηταν το Far Cry 3 στο Xbox360 το οποιο μου αρεσε παρα πολυ.
Λιγα λογια για την Ιστορια του Far Cry 5.Ως νεοσυλλεκτος αναπληρωτης σεριφη, οταν η συλληψη ενος "Πατερ" μιας παραθρησκευτικης αιρεσης στην Hope County της Montana θα στραβωσει και ο θανατος θα σου κλεισει το ματι, θα βρεθουμε στο Bunker ενος απο τους αρχηγους της αντιστασης. Απο εκει πρεπει σιγα σιγα να απελευθερωσουμε τις περιοχες που εχουν υπο τον ελεγχο τους οι "υπαρχηγοι" της αιρεσης. Το cast σε γενικες γραμμες κουβαλαει πολυ καλα το στορυ και ειδικα "οι κακοι". Το μενου εχει τα παντα, απο rednecks μεχρι τοξικομανεις και πολλες φορες εχει πολυ καλους διαλογους μεχρι σε σημειο που επεσα σε διαλογο να αυτοσαρκαζονται και να κραζουν το gaming development.
Ειναι να αναρωτιεσαι πως εφτασε εδω που ειναι η Ubisoft ως εταιρεια κ που ηταν πριν 7 χρονια...
Στα του Ηχου τωρα μπορω να με βεβαιοτητα οτι ηταν απροσμενα καλο κ με μεγαλη ποικιλια το OST . Ταιριαζει τοσο πολυ στο υφος κ στο κλιμα ολου του game κ πραγματικα το ανεβαζει επιπεδο. Φυσικα περιεχει κ καμποσα γνωστα κομματια που δεν θελω να σποιλεριασω για καποιον που θελει να το παιξει στο μελλον. Αυτο ομως που με εξεπληξε περισσοτερο ειναι οταν ανοιξα τα 3D Pulse για πρωτη φορα κ αφου ειχα κλεισει κανενα 10 ωρο ηδη, το ποσο πολυ ανεβαζει την εμπειρια του ηχου. Ειναι επιπεδου SD σε HD πραγματικα λες κ ειδα το φως το αληθινο κ ετσι συνεχισα αποκλειστικα με ακουστικα για ολη την διαρκεια του. Δεν μπορω φυσικα να μη πω κ για τις ερμηνειες που ειναι ολες μια και μια. Δεν θυμαμαι καποια που να μην μου αρεσε αλλα αν ειχα καποια αγαπημενη αυτη θα ηταν του "Πατερ". Το μονο μελανο σημειο για εμενα ειναι ο πρωταγωνιστης που ειναι "silent". Δυστυχως πολυ κακη επιλογη καθως χαλαει τοσο πολυ το immersion ολης της ιστοριας κ πολλες φορες δεν ειναι κ οτι καλυτερο να παρακολουθεις μονολογους.
Στα των γραφικων τωρα εχει γινει αρκετα καλη δουλεια για Open World και εχουν πετυχει το κλιμα της Αμερικανικης ορεινης επαρχιας, πολυ ομορφες τοποθεσιες, φυσικα εχει δωθει μεγαλυτερη σημασια στους πρωταγωνιστες και υπαρχει αρκετη ανακυκλωση δυστυχως στους υπολοιπους NPC και εχθρους. Μου αρεσαν παρα πολυ τα physics του νερου κατα την διαρκεια του ψαρεματος οπως κ στο γρασιδι οταν προσγειωνεσαι με το ελικοπτερο. Επισης μου αρεσαν πολυ τα κτιρια κ το ποση λεπτομερεια εχουν μεσα τα σπιτια που εχει προσβαση. Τεχνικα δεν εχω κατι κακο να του προσαψω καθως το next gen patch κανει μια χαρα την δουλεια του χωρις να απαιτειται κατι απο τον χρηστη στις ρυθμισεις. Δεν παρατηρησα καποια drops οπως επισης δεν υπαρχει κ υποστηριξη σε VRR. Απο glitch κλπ δεν ειχα καποιο θεμα περα απο το αυτοκινητο που 4-5 φορες κολλησε σε καποια μερη κ αναγκαστηκα να το παρατησω. Ενα παραπονο μου εχει να κανει με το Save που ειναι αυτοματο μεν ομως θα ηθελα να εχει κ επιλογη για manual σε διαφορετικα save files.
Στα του gameplay εχουμε ενα κλασσικο FPS ανοικτου κοσμου, καλος σχετικα χειρισμος σε γενικες γραμμες, φουλ POIs να ανακαλυψεις , collectables, πολλα side missions με τα περισσοτερα απο αυτα να εχουν πολυ χαβαλε κ αναλαφρο story.
Το AI των εχθρων ειναι λιγακι χαζο μπορω να πω κ μπορεις να το cheesαρεις σχετικα ευκολα. Γενικα αν θελει καποιος challenge θα του προτεινα να ξεκινησει σε μεγαλυτερη δυσκολια μιας κ γω το τελειωσα στο Normal γιατι ηθελα να παιξω κατι πιο χαλαρο . Το game προσφερει τεραστια ποικιλια σε οχηματα και μεσα μεταφορας, απο ATVs σε τρακτερ μεχρι ελικοπτερα και wingsuits. Αρκετα καλη ειναι κ η ποικιλια στα οπλα αλλα με περιορισμενες επιλογες στα attachments, ισως για να μην γινεις γρηγορα overpowered λογω της χαμηλης δυσκολιας.
Εδω ερχεται κ το ιδιαιτερο story progression να σου κοψει λιγακι την φορα καθως στο συνολο του ο χαρτης εχει τρεις κυριως περιοχες οπου καθε περιοχη ελεγχεται απο καποιον "υπαρχηγο" της αιρεσης.
Οταν μαζεψεις καμποσους "Resistance Points" εκει συνεχιζει αυτοματα σε καποια scripted κομματια το κυριως στορυ οποτε σε αναγκαζει να πολεμησεις bosses σε πολυ συγκεκριμενες στιγμες θελοντας κ μη. Αν κ δεν ημουν φαν του συγκεκριμενου "μηχανισμου" μπορω να καταλαβω γιατι το εκαναν ετσι κ στο τελος τελος δεν εχει κ πολυ σημασια καθως αφου τελειωσεις με οτι ειναι να κανεις επιστρεφεις στην ελευθερια του ανοικτου κοσμου.
Αυτο που μου αρεσει ειναι οτι στον κοσμο αυτο παντα συμβαινει κατι. Μαχες μεταξυ των αιρετικων κ της αντιστασης, ζωα να κυνηγανε την τροφη τους κ αλλες φορες εσενα, βανακια με φυλακισμενους κατοικους οπου μπορεις να τους απελευθερωσεις κ.ο.κ.
Ολο αυτο δινει μια ζωντανια σε ολο τον χαρτη βασικα κ σε κραταει σε εγρηγορση.
Ιδιαιτερη μνεια θελω να κανω στο Leveling Up System καθως δεν εχει να κανει με το κλασσικο μαζεμα XP. Μαζευεις Perk Points απο αποστολες, stash points αλλα και διαφορα challenges και επιλεγεις εσυ που θα τα επενδυσεις στο Skill Tree. Καποια Perks ειναι κλειδωμενα κ πρεπει να προηγηθει η ολοκληρωση καποια αποστολης προτου μπορεσεις να τα αγορασεις με τα Perk Points αλλα το 70% ειναι διαθεσιμο απο την πρωτη στιγμη οποτε αποφασιζεις εσυ στο που θα αναβαθμισεις τις ικανοτητες σου.
Κλεινοντας περασα πολυ ευχαριστα αυτες 30+ ωρες με το Far Cry 5 που θα μπορουσαν να πανε ευκολα στις 40 αν αποφασιζα να κανω τα παντα καθως αν και εκανα πολλα optional δεν εκανα πολλα Main Missions. Μπορει να ριξω καμια ματια κ στα 3 DLC στο μελλον αν κ εχω το Far Cry New Dawn ωστε να δω κ πως θα συνεχισουν την Ιστορια η οποια με αφησε λιγο μ****α στο τελος...
Εδω να προσθεσω πως διαθετει κ online co op οπου μπορεις να παιξεις ολο το campaign με φιλους!
Στα 13 ευρω που εχει αυτη την στιγμη στο Σκρουτζ πραγματικα ειναι ληστεια και δεν μπορεις να κανεις λαθος σε αυτα τα χρηματα.
8,5/10
Εις το επανιδειν !!!
Add me !
PSN : geogokussj4
XBox Live : geogokussj4
console and game hunter
Για Star Wars δε το βλεπω καθως δεν ειμαι φαν του Universe. Δεν εχω δει καν την πρωτη τριλογια να φανταστεις οποτε μου δε μου κανει αισθηση να παιξω κατι τετοιο.
Οσο για τα assasins αν κ εχω πολλα στην κατοχη μου δυσκολα θα ξαναγυρισω σε αυτη την σειρα καθως το εχω μπουχτισει.
Το λεω γιατι η Ubisoft εχει καταφερει να ριξει την αξια της στα ταρταρα και με επιλογες σαν το Skull & bones, μαυρους Samurai, always online games κ δε ξερω εγω τι αλλο, δε τα βλεπω καλα τα πραγματα και ειναι κριμα.
Για να προλαβω τυχον ερωτησεις δεν ειχα προβλημα με το Last Of Us , Ghost Of Yotei κλπ αλλα οταν το κανουν λυσσα καπου οπα.
Add me !
console and game hunter
Σε νιωθω 100% σε αυτα που λες να μην το ξεχειλωνουν με συγκεκριμενες ατζεντες κλπ αλλα οκ για το Αssassins θα περιμενω μιας και οντως ηταν υπαρκτο προσωπο. Θα μου πεις απο τοσους γιαπωνεζους επρεπε να διαλεξουν τον 1 μαυρο? Ναι οκ δεν εχω απαντηση.
:Αλλα οπως και να εχει αυτο που σου ειπα ηταν περισσοτερο για την γραφη, τους διαλογους κλπ που θεωρω οτι η Ubisoft τα παει καλυτερα απο την Far Cry 5 εποχη.
Δεν αντιλεγω οτι ηταν υπαρκτο προσωπο ομως δεν υπαρχουν πουθενα αποδειξεις οτι ηταν Samurai. Ο Metatron ενας εξαιρετικος youtuber ο οποιος ασχολειται πολυ με θρησκεια,ιστορια κλπ εχει κανει ενα πολυ ωραιο βιντεο που εξηγει τα παντα γιατι ειναι κ μεγαλος φαν του gaming.
Επειδη δεν εχω αποψη για το Outlaws πως σου φανηκε το η γραφη του ; Ειναι νομιζω απο τα στανταρ παραπονα που κανουν για το συγκεκριμενο.
Add me !
console and game hunter
Εμενα μου φανηκε μια χαρα. Τωρα τι να σου πω. Δεν ειπα οτι ειναι Last of Us, ουτε καν, αλλα εμενα οι διαλογοι μου φανηκαν αξιοπρεπεστατοι. Και σαν γραφη και σαν delivery (voice acting). Για το Assassins, κατανοω (τον ξερω τον Metatron) απο την αλλη δεν θα αποτελεσει λογο να μην το παρω. Πιστευω οτι για να παρει 2 delays εχει γινει καλο Polish.
geogoku (19-02-2025)
Bookmarks