Για το παραπανω που λες σε spoiler,το θεμα ειναι τι θα δειξουν βεβαια και στα dlc περαν του πρωτου της black cat.
Προσωπικα για την παραπανω σχεση που ανεφερες με τονπου θα ταιριαζε στο ολο στυλακι του peter parket εκτος στολης.Spoiler!
Για το παραπανω που λες σε spoiler,το θεμα ειναι τι θα δειξουν βεβαια και στα dlc περαν του πρωτου της black cat.
Προσωπικα για την παραπανω σχεση που ανεφερες με τονπου θα ταιριαζε στο ολο στυλακι του peter parket εκτος στολης.Spoiler!
Λογω του τριτου χαρακτηρα που υπαρχει στην σειρα περαν του peter parker και φυσικα της σταθερης αξιας MJ,δεν εχω ιδεα που θα το πανε.
Ειναι και ο μονος χαρακτηρας που με ψιλο προβληματισε στο τι ρολο βαραει,ειδικα οσον αφορα το τελος με το ..ταβανι.
Οι 3217 owners που λεει στα trophies ειναι ποσοι εχουν ως τωρα το dlc ή ποσοι εχουν κανει ολα τα trophies του dlc?
Καθυστερημενος κλασσικα ειμαι λιγο πριν το τελος του παιχνιδιου, απλα ηθελα να πω οτι το παιχνιδι δικαιως δεν ειχε καθολικη κριτικη αποδοχη μιας και εχει αρκετα θεματα. Καποια βασικα mechanics του open world gaming ειναι εξαιρετικα, το traversing ειναι διασκεδαστικο, το combat system παταει και με τα 2 ποδια πανω στο Batman, οι αναβαθμισεις προσπαθουν να κανουν χρηση του κοσμου. Το main story εχει πολυ ωραια ροη, καλογραμενο με εξαιρετικα set pieces και ενδιαφερον μεχρι το τελος.
Και καπου εκει αρχιζουν τα προβληματα μιας και ο κοσμος και το open world δεν εχουν κανενα ενδιαφερον, ολα τα side activities ειναι βαρετα και ανεμπνευστα, towers με sync, enemy bases, random crimes στο δρομο, collectibles, φωτογραφιες των landmarks κτλ κτλ. Θα μου πειτε τι περιμενες, ενα open world game ειναι.
Περιμενα απο την Insomniac να ενσωματωσει καποια απο τα βαρετα παραπανω πραγματα πιο δημιουργικα και να δωσει μεγαλυτερη οντοτητα στις side activities με καποιο υποτυπωδες story.
Ουτε το Horizon ανακαλυπτει τον τροχο αλλα τα εχει καταφερει πολυ καλυτερα σε αυτγο το κομματι. Και φυσικα καμια επαφη με το Batman Arkham universe που ειναι και πιο ομοειδες προιον.
Tεχνικα αψεγαδιαστο, gameplay wise πολυ καλοφτιαγμενο και διασκεδαστικο, ομως κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι απο τα παιχνιδια που δεν εχει νοημα να ασχοληθεις με κατι περα απο το main story.
Λιγα λογια και απο εμενα για το παιχνιδι το οποιο το βρηκα πολυ καλο αλλα οχι εξαιρετικο. Το 87 στο μετακριτικ μου φαινεται λιιιγο φουσκωμενο. Για εμενα ειναι λιγο πανω απο το 80. Φταιει ισως το γεγονος πως σε αυτη τη γεννια εχω παιξει αρκετα open world games, καπου εκαψα και εγω τη φλατζα μου.
Αυτο που καταφεραν να κανουν και εχω μια εντυπωση πως εκει βασιστηκαν, ειναι 5 πραγματα.
- Να αποδωσουν τρομακτικα καλα το κοσμο του Spiderman/Peter Parker.
- Να φτιαξουν ενα παρα πολυ καλο main story και οι χαρακτηρες να χτιζονται σωστα και να παιρνουν αρκετο χρονο. (*εχω ενα θεμα εδω)
- Να δημιουργησουν ενα εξαιρετικο Open World (sand box) περιβαλλον με σχεδον τελειο web swinging.
- Το combat system καλο, χωρις να φτανει arkaham αλλα παρα πολυ κοντα.
- Δυνατη μηχανη γραφικων (αν και εφαγα μια μικρη νιλα στην αρχη μετα τα σουπερ κρισπι γραφικα του gow στο Προ..) θα ηθελα ομως να μην ηταν locked στα 30 fps. Επισης εξαιρετικο animation.
Εκει που απετυχαν ηταν
- Βαρετα sidequests .
Spoiler!- H πολη δεν εχει κανενα απολυτως ενδιαφερον, δειχνει να ειναι τελειως κενη και αψυχη.
- Το gameplay αν και διασκεδαστικο κατανταει επαναλβανομενο.
- Η ιστορια αν και ηταν οντως καλογραμμενη μου φανηκε πως ηταν καπως ανιση. Δηλαδη δινει αρκετα χρονο στον
, τον οποιο ομως τον βγαζει στον παγκο στο τελος και φερνει τονSpoiler!,Spoiler!Spoiler!- Τα boss fights ηταν αδιαφορα και δυστυχως αρκετα ευκολα.
- Τα mini games ηταν τελειως αχρειαστα οπως και τα stealth segments! ΠΑΡΑ πολυ εκνευριστικα.
- Αν και open world το παιχνιδι θυμιζει περισσοτερο να ειναι episodic, δηλαδη οταν παιζεις το main story περιοριζεσαι σε συγκεκριμενες περιοχες.
- Το main theme δυνατο! αλλα κατα τα αλλα μια μετριοτητα. Θα ηθελα να υπηρχαν σταθμοι τυπου gta και επισης θα γουσταρα πολυ να ειχες μια επιλογη να παιζεις πχ spotify κομματια μεσα στο παιχνιδι ή κατι αντιστοιχο.
Δεν μπορώ να πω ότι βρήκα τόσο αρνητικά για το παιχνίδι. Ίσως επειδή είχα πολύ χαμηλότερες προσδοκίες.
Το story του ήταν άψογο, επίσης μου άρεσαν πολύ τα stealth σημεία του παιχνιδιού.
Οι σταθμοί επίσης ήταν αγαπημένο side activity.
Και τα side missions γενικά μου άρεσαν πολύ (πχ Tombstone)
Τάσο αυτό που λες για το Spotify είναι πολύ εύκολο. Αρκεί να έχεις την εφαρμογή PlayStation music. Το κάνω σε πολλά παιχνίδια.
Sent from my iPhone using Tapatalk
NoobShyBot (14-11-2018)
Ακριβως η αποψη μου επισης για το παιχνιδι. Καρμπον.
Το θεωρω υπερεκτιμημενο. Χαρηκα το single player αλλα ολα τα υπολοιπα ειναι κατωτατου επιπεδου. Το παιχνιδι ειναι πολυ fun to play αλλα τα side stuff ειναι απο τα χειροτερα που εχω δει σε open world παιχνιδι. Σοκαριστικα ομορφο παντως σε κινηση και εικονα. Η Νεα Υορκη ειναι απιστευτη στο παιχνιδι.
Ενα 8 απο εμενα.
hakoo (31-10-2018)
Υπερεκτιμημένο δεν νομίζω να είναι.
Κανεις δεν μίλησε ούτε για αριστούργημα ούτε για το επόμενο βήμα στα videogames πχ.
Πχ Val του βάζεις 8 και έχει μέσο όρο 87. Πως γίνεται να είναι υπερεκτιμημενο; Να είχε 98 μέσο όρο ναι να το καταλάβω.
Τώρα για μένα σαν παιχνίδι είναι κορυφαίο στο είδος του. Ότι κάνει το κάνει παρά πολύ καλά.
Μαχη έχει παρά πολύ καλή η οποία ναι είναι από τα Arkham games αλλά για μένα είναι καλύτερη και ταιριάζει μια χαρά στον Spider-Man.
Το story του είναι καταπληκτικό για superhero game και γενικά τα περισσότερα side activities εμένα μου άρεσαν.
Επίσης είναι από τα ελάχιστα παιχνιδια της γενιάς που το πλατιναρα και συνέχισα κανένα 8ωρο να παίζω και απλά να κάνω βόλτες στην πόλη και να χαζεύω τα κτίρια.
Είναι ένα παιχνίδι που από την πρώτη στιγμή που πήρα τον έλεγχο του Spider-Man διασκέδασα. Και δεν έχασε ίχνος αυτή η διασκέδαση μέχρι να βγάλω το δισκάκι από το PS4.
chronohill (31-10-2018),Dragonpaul (31-10-2018),NoobShyBot (14-11-2018)
Κοιτα οταν λεω υπερεκτιμημενο δεν λεω οτι πρεπει να παιρνει 9 και να αξιζει 7! Και το 8 με το 8.7 εχουν διαφορα ειδικα οταν μιλαμε για μεσο ορο. Δεν ειναι τιγκα υπερεκτιμημενο αλλα ειναι κομματακι. Εγω οταν μου αρεσει πολυ ενα παιχνιδι συχνα θελω να το ξαναπαιξω. Το Spiderman τελειωσε και απλα δεν εχω το κεφι να το ξαναπιασω. Ισως για να κανω ενα virtual tour στη Νεα Υοκρκη. Σαν παιχνιδι δεν νομιζω οτι θελω να το ξαναπιασω. Αυτο -ξεροντας εμενα- μου λεει αρκετα.
Σορυ που πεταγομαι σαν την τσουτσου αλλα αποτι εχω καταλαβει το spiderman ειναι οπως ηταν το infamous στο ps3...Μπορει να ειχε επαναλαμβανομενα Missions μπορει να μην εκανε εξωπραγματικα πραγματα αλλα για μενα ειναι ακομα απτα αγαπημενα μου παιχνιδια και διασκεδασα υπερβολικα μαζι του..Αν τα βαλεις αποστειρωμένα ομως κατω ενα ενα αυτα που κανει εννοειται δεν θα το πεις αριστουργημα...Να μην ξεχναμε το fun factor παιδια ειναι πολυ βασικο
Spoiler!
Dragonpaul (31-10-2018),mihalis13 (31-10-2018),Valkyre (31-10-2018)
Δημήτρη ξέρουμε ότι ένα παιχνίδι ανάλογα τις απαιτήσεις και τα γούστα αλλιώς θα εντυπωσιασει τον καθένα.
Πχ για εμένα το MGSV είναι από τα χειρότερα παιχνίδια που έχω παίξει σε αυτή τη γενιά. Κάθε πράγμα που έκανα μου φαινόταν σαν αγγαρεία. Βέβαια το μεγαλύτερο μέρος του κοινού έχει διαφορετική άποψη για μένα.
Τώρα για το Spider-Man εγώ ξεκίνησα με προσδοκίες ότι θα παίξω ένα παιχνίδι του 6-7. Είχα δει μόνο το πρώτο trailer και άλλο ένα στην Ε3 του 2018. Γενικά έτσι κάνω όμως με τα παιχνίδια που πρόκειται να αγοράσω, δεν θέλω να ξέρω τίποτα.
Τελικά έπαιξα ένα παιχνίδι του 9. Ναι έχει διαφορά side activities που είναι για γεμίζουν χρόνο (πχ τα περιστέρια) προσωπικά όμως ακόμα και αυτά απόλαυσα γιατί μου άρεσε να κινούμαι με τον Spider-Man, όποτε έβρισκα άλλη μια δραστηριότητα που θα με κάνει να παίξω ακόμα περισσότερο. Ναι είχε φρούρια που έπρεπε να καθαρίσεις από εχθρούς, αλλά μου άρεσε τόσο η μάχη που όχι μόνο τα έπαιξα όλα αλλά τα έπαιζα και δεύτερη φορά. Ναι είχε τα σακίδια που έπρεπε να βρεις αλλά μου άρεσε γιατί για το καθετί διάβαζα και μια μικρή ιστορία.
Κατανοητό κάποιον να το κουρασουν αυτά, αλλά προσωπικά εμένα δεν με κούρασαν καθολου και αντίθετα τα επιζητούσα. Ασχολήθηκα ακόμα και με τις κρυφές φωτογραφίες για να βρω και αλλά αξιοθέατα της πόλης.
Όπως λέει και ο chronohill το Spider-Man ήταν πραγματικά fun to play. Άκρως διασκεδαστικο παιχνίδι και από τα πιο διασκεδαστικά που έχω παίξει σε αυτή τη γενιά.
chronohill (31-10-2018),NoobShyBot (14-11-2018)
Μα ρε συ το οτι εγω το θεωρω υπερεκτιμημενο δεν ειναι καμμια παγκοσμια αληθεια. Ειναι απλα η δικη μου εκτιμηση. Δεν αποτελει κανονα. Εφοσον εσυ το λατρευεις μπορει να το θεωρεις ακομα και υποτιμημενο.![]()
mihalis13 (31-10-2018),NoobShyBot (14-11-2018)
Και για εμένα το παιχνίδι είναι πάρα πολύ generic για το γούστο μου, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που πείστηκα να μην το αγοράσω, ενώ το περίμενα πως και πως.
Ουσιαστικά τα περισσότερα εκτός του main story είναι "excuses" για να ταξιδεύεις με όχημα τον Spider-Man (ναι, έχει κάποιες πληροφορίες σε φωτό κλπ, αλλά αν αυτές σου είναι αδιάφορες εντελώς......τότε; τότε τι λαμβάνεις από το game; ένα συχνό traveling με όχημα τον χαρακτήρα).
Όπως απέρριψα όλα τα infamous, έτσι απέρριψα και το Spider-Man. Για τα infamous δεν με ένοιαξε καθόλου, καθώς προτιμούσα την Sucker Punch επί εποχής PS2. Αλλά για τον Spider-Man δεν ήθελα τέτοια generic-ίλα. Το παιχνίδι έχει το "βάθος" μιας teen-movie / φαίνεται ξεκάθαρα ότι σε αυτό το κοινό απευθύνεται (άσχετα αν μπορεί να παιχτεί και από μεγαλύτερους) : εφφέ, ζογκλερικά, κάποιο main story, αρκετά παράπλευρα just-for-traveling-and-fighting quests με ολίγες πληροφορίες...φανταστικά γραφικά/ήχος/κοντρολς και.........that's it. Όπως είπα: έχει την "γεύση" ενός AAA teen-movie.
Bookmarks