Τέλος κ από μένα το Spider-Man. Μετά από ένα σημείο σταμάτησα ψυχαναγκαστικά να ασχολούμαι με τα γύρω γύρω και το 12ωρο story βγήκε νεράκι. Η αλήθεια είναι ότι μόλις έφυγε ο αρχικός ενθουσιασμός με τα swing mechanics σε αυτή την πανέμορφη αλλά μη οργανική πόλη (με τα επαναλαμβανόμενα bot σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο) μπορώ να πω ότι μέχρι και με το infamous περασα καλύτερα και με τράβηξε περισσότερο σαν ιστορία. Είναι ο ορισμός του checkbox τίτλου. Check στα side mission, check στα ανούσια γύρω γύρω,check στο κάπου σε έχω ξαναδεί ως προς την δομή του upgrade system,check στην αναζήτησή clues/γρίφων/etc παντού check....με μεγάλη μου λύπη είδα ότι μέχρι και στο main story υπήρχε η εκνευριστική ρουτίνα των 2-3 main με τον Spidey και στα καπάκια 1 sneaky αποστολή με τον obama (δεν το γράφω ειρωνικά, διαβάστε την πορεία του comic από το 2011 και μετά) η την MJ. Ξενέρωσα τρέλα στο τέλος που κατέφυγαν στην χιλιοπαιγμένη αποστολή που έχουμε δει σε τόσα αλλά παιχνίδια που ο χαρακτήρας έχει παραισθήσεις. Το παιχνίδι φωνάζει από χιλιόμετρα για Sony εργολαβία και δεν έχει καμία σχέση με την δημιουργικότητα που έχει επιδείξει το studio με τα ratchet/sunset overdrive. Όταν κατι δεν έχει ψυχή τι να τα κάνω τα ωραία γραφικά και τις κωλοτούμπες του Spidey. Το παιχνίδι ρέπει περισσότερο σε κινηματογραφικά μονοπάτια (πολύ μπλα μπλα και κουραστικά video) παρά σε fun to play. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο και fun για μένα ήταν τα gadgets και τα boss fights. Ο εκνευρισμένος μου προέρχεται από τις προοπτικές που είχε σαν τίτλος μιας και εν τέλει έπαιξα ένα από τα παλια Spider-Man αλλά με Ubisoft στα χειρότερα του skin. Sorry αλλά εγώ στην άποψη μου δεν βάζω check....ένα παιχνίδι πρώτα απ ολα πρέπει να με τραβάει να ανοίξω την κονσόλα, να ανυπομονώ να πιάσω το controller και να με εκπλήσσει με πρωτότυπες ιδέες. Το συγκεκριμένο studio μου έχει δημιουργήσει απαιτήσεις αλλα με τάισε στυλιζαρισμένο κουτόχορτο. Τους εύχομαι καλό ξεζουμισμα με το DLC και προφανώς με αυτό που γίνεται στο τέλος εγώ απλα θα απέχω από την συνέχεια του τίτλου.
With a grain of salt το παρακάτω βίντεο. Απλα googlara τυχαία πάνω στα νεύρα μου "Spider-Man boring" και μου βγήκε αυτό
Bookmarks