Kαλα δεν το εθαψαν κιολας ρε παιδια, 71% εχει στο metacritic. Κι εγω εχω πολυ λιγο ακομα για να τελειωσω το story και θεωρω οτι ναι μεν θα μπορουσε να παει λιγο καλυτερα στις βαθμολογιες αλλα εχει καποια κουσουρια που δεν μπορει καποιος να αγνοησει. Στα τεχνικα λαθη δεν θα σταθω γιατι οπως ειχα ξαναγραψει ειναι λεπτομερειες μπροστα σε αυτο που εχουν καταφερει. Μιλαμε για ομαδα 130 ατομων που εχει φτιαξει ενα υπεροχο οπτικα ανοικτο κοσμο με δεκαδες on screen χαρακτηρες, real time weather, υπεροχους φωτισμους, εντυπωσιακα μοντελα κτλ. Για μενα ειναι πολυ εντυπωσιακο αυτο που εχουν καταφερει κι ας εχει καποια προβληματα μερικες φορες. Μονο μπραβο εχω να πω βασικα, μονο με σκληρη δουλεια βγαζεις τετοιο οπτικο αποτελεσμα οταν δεν εχεις χιλιαδες υπαλληλους και τεραστια budget απο πισω οπως η Rockstar και η Ubisoft.
Περα απο τα τεχνικα, το βασικο στοιχειο για ενα open world game για μενα ειναι 1, ειναι fun to play? Το συγκεκριμενο ειναι, αν εξαιρεσουμε λιγο το traversing με τη μηχανη που για μενα ειναι λιγο δυσκοιλιο (το θεμα της βενζινης και των επισκευων γινεται κουραστικο γρηγορα ειδικα οσο μεγαλωνουν οι αποστασεις), ο κοσμος ειναι αρκετα δυναμικος και τα hordes τον κανουν πολυ πιο ενδιαφερον. Το παιχνιδι δειχνει τη δυναμικη του την πρωτη φορα που πρεπει να σκοτωσεις μια ορδη, ο συνδιασμος της προετοιμασιας με traps, επιλογη οπλων και στρατηγικων θεσεων και λιγο αργοτερα που ολα τα σχεδια εχουν παει στα σκουπιδια και απλα τρεχεις για να γλυτωσεις αλλα μπορεις ακομα να τα καταφερεις προσωπικα μου εδωσε κατι διαφορετικο.
Επισης εχουν κανει αρκετα καλη δουλεια στην προσπαθεια να πουν μια ιστορια ενω παραλληλα τρεχει ενα open world παιχνιδι, πραγμα οχι ευκολο.
Εκει που το εχασαν για μενα ειναι λιγο στην εκτελεση, τα cutscenes δεν εχουν τα production values που εχουμε συνηθισει απο αλλα exclusives, το acting ειναι λιγο (εως πολυ) υπερβολικο, ο Deacon ειναι λιγο ανυποφορος ωρες ωρες. Ειδικα στα sections που μιλανε πανω στις μηχανες το βαζω στο mute, αισθανεσαι οτι ειναι καποιος πανω απο το κεφαλι σου και ξελαρυγγιαζεται, ειδικα οταν παιζεις με headphones δεν παλευεται.
Δεν ειναι ολα τα πραγματα ενδιαφεροντα σε ο,τι αφορα τα quests, but when it works it works.
Πολυ καλη προσπαθεια απο την Sony Bend, για μενα αξιζει να υποστηριχθει οπως η Guerilla, η SSM και η ND.