Results 1 to 20 of 969

Thread: God of War

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Εξαρτάται πως προσεγγίζεις ένα παιχνίδι Val.

Προσωπικά έγραψα εκεί που δεν πιάνει μελάνι ΟΛΗ την ιστορία του GoW. Δεν θυμάμαι τίποτα. Απολύτως. Και δεν με ενδιαφέρει.
    Γιατί;

Διότι το προσέγγισα σαν ένα coin-op που του ρίχνω 20άρικο δρχ, με γραφικά-ήχο-σκηνές που μέχρι τότε δεν είχα σπίτι μου.
    Η ιστορία για εμένα ήταν δήθεν. Ίσα ίσα για να φανεί το gameplay ότι ήταν της γενιάς του 2005. Μόνο που δεν ήταν. Ένα καθαρόαιμο hack 'n' slash coin-op ήταν. Σαν ένα Golden Axe 3 ένα πράμα.

Αυτό το έχω "απ΄ όλα" εμένα δεν με ελκύει. Θέλω τα παιχνίδια μου πιο ξεκάθαρα. Αυστηρά RPG ή αυστηρό racing ή arcade beat 'em up ή shoot 'em up ή adventure. Μοναδικές εξαιρέσεις στον κανόνα αποτελούν τα παιχνίδια της Rockstar όπως GTA, RDR, Bully, Warriors.

Το έχω και από σκοτωμούς, έχω και στόρυ, έχω και forced drama (που με κάνει να ξερνάω), έχω και παζλ, έχω και επιβίωση, έχω και έχω και έχω, ε, στα @@ μου, δεν με ενδιαφέρει. Ούτε το CarPG (αλά Gran Turismo) με ενδιαφέρει. Γουστάρω ξεκάθαρα, τελείως διαφορετικά genres με διακριτές και αυστηρές διαφορές.

ΕΠΕΙΔΗ ακριβώς έχω μια άλφα ηλικία όλα αυτά. Δεν ψάχνω "περιεχόμενο" για να νιώσω συναισθήματα..........από videogames. Πως να το πω; Από μικρός έως τώρα τα παιχνίδια ΠΟΤΕ δεν με "ταξίδευαν". Ever. Σκότωμα ώρας ήταν.

Οπότε, ναι, είναι θέμα προσέγγισης. Άλλοι παίρνουν τα παιχνίδια ως κάτι πιο σοβαρό, ε, για εμένα είναι σκότωμα ώρας.
    Αν τα παιχνίδια μου προσέφεραν κάτι παραπάνω από σκότωμα ώρας, θα πήγαινα και σε conventions του στυλ Athens Com. Εννοείται ότι δεν πήγα, γιατί δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Μα καθόλου όμως! Χωρίς να θέλω να μειώσω το χόμπυ άλλων ανθρώπων (και το εννοώ), το gaming για εμένα είναι σκότωμα ώρας.

Όταν εργαζόμουν από μικρός έως νεαρός σε μαγαζιά τεχνολογίας, έως που εμφανίστηκε Xmas 1994 το PS1, το πλάσαρα με την ατάκα "τα coin-op στο σπίτι σας". Και παραμένω να έχω αυτή την προσέγγιση. (πχ. το Resi 1 όταν βγήκε είχε αρχαικό gameplay, το οποίο είχαν παρατήσει οι dev από την εποχή των 8-bit. Αλλά η Capcom έβαλε το δήθεν στοιχείο τρόμου και survive, άντε πες και κάποιο υποτυπώδες στόρυ. Προσωπικά το βρήκα waste of time. Δεν ασχολήθηκα ποτέ. Μέχρι και σήμερα.). Συνεπώς είναι θέμα προσέγγισης. Εδώ δεν ασχολήθηκα καν με το MGS 4, GZ και MGSV (τα δύο τελευταία τα έσβησα εντελώς από το PS4 όταν τα έδωσε το PS Plus). Εντελώς waste of time (τονίζω ξανά για να μην παρεξηγηθώ: για τα γούστα μου). Με κούρασε από το MGS2. Πολύ "κουλτούρα να φύγουμε" όπως έλεγε και ο Χάρρυ Κλύνν. Εντελώς εκτός της φιλοσοφίας μου.
    Last edited by Lefteris_X; 05-01-2018 at 16:44.

Bookmarks

Bookmarks