Εχω την ιδια τηλεοραση και πιστεψε με ειναι απο τις καλυτερες τηλεορασεις που υπαρχουν αυτη τη στιγμη στην αγορα. Αν κατι φταιει το σιγουρο ειναι οτι δεν φταιει η τηλεοραση σου (εκτος αν ειναι ελλατωματικη κατι απιθανο). Το HDR παιζει απο παιχνιδι σε παιχνιδι. Αλλα παιχνιδια εχουν καλυτερη εφαρμογη αλλα οχι. Δεν ξερω για το Tomb Raider αλλα πολυ πιθανο να ειναι απλα κακο το HDR του.
Aπο εκει και περα, οι ρυθμισεις της τηλεορασης (της καθε τηλεορασης) παιζουν καθοριστικο ρολο στην εμπειρια που θα εχεις. Ιδιως τωρα που εχουμε SDR settings HDR settings και διαφορετικα settings για games / movies ε ειναι λιγο μυλος. Ή θα πρεπει να ασχοληθεις και να κατσεις να προσπαθησεις να βγαλεις ενα αποτελεσμα που σε ικανοποιει διαβαζοντας σε διαφορα φορουμ για ρυθμισεις και ποιοτητες ή απλα θα πληρωσεις εναν επαγγελματια TV calibrator (υπολογισε κανα 100ρικο οτι θελει) να ερθει να κανει ολη την δουλεια για εσενα.
Απο εκει και περα εγω μπορω να σου δωσω ενα spreadsheet που μπορει να λειτουργησει ως κατευθυντηρια οδος, αλλα σε καμμια περιπτωση αυτο δεν αποτελει σωστο καλιμπραρισμα μιας και καθε τηλεοραση ειναι διαφορετικη, ακομα και ιδιο μοντελο να ειναι, και αρα απαιτει ειδικες ρυθμισεις για το τελειο. Τουλαχιστον ομως αυτο το spreadsheet θα σε βαλει σε σωστη πορεια για ενα καλο αποτελεσμα.
https://docs.google.com/spreadsheets...vVCCXtgFw/edit
Επισης, ετσι απλα επειδη το συζηταμε, το HDR προσωπικα μου φαινεται σαν κακογουστο αστειο μπροστα στο Dolby Vision... κριμα που δεν το υποστηριζουν οι κονσολες και τα παιχνιδια....

Reply With Quote
Bookmarks