Δυστυχώς Sony και MS αποφάσισαν πλέον να μην χτυπάνε μέταλλο και να αλλάζουν το hardware ανά 3-4τια οπότε αν θες να βλέπεις λίγο καλύτερα textures θα πρέπει να τα σκας. Η γενιά πάει από το κακό στο χειρότερο.... καθόμαστε τώρα και συζητάμε για μαλακίες σαν τους PC-ακίδες ενώ ξέρουμε ότι δεν θα ανταλλάσσαμε την λεπτομέρεια που σου δίνουν παιχνίδια της naughty dog/rockstar etc με κανένα multi παιχνίδι που τρέχει σε ένα τούμπανο PC με περισσότερα εφέ και μεγαλύτερη ανάλυση/frame. Η ουσία είναι ο κόσμος του red dead redemption που απολαμβάνω και πάλι αυτό τον καιρό στο Xbox μου και όχι να ψάχνω να βρω αν τα ηλιοβασιλέματα με hdr στο last of us είναι πιο εντυπωσιακά. Πόσο πιο πάτo αυτή η γενιά?.... υποχρεωτικά install, DLC/remaster με το κιλό, μισοτελειωμένα broken παιχνίδια που ολοκληρώνονται σε definite εκδόσεις, microtransactions, παίζουμε τα ίδια και τα ίδια παιχνίδια χωρίς να βλέπουμε κάτι πρωτοποριακό σε ΑI, online συνδρομές, patch με το κιλό (να τρομάζεις να ανοίξεις την κονσόλα κάθε φορά που πετάνε τα GB στα patch σαν φιστικιά....vdsl θα θέλουμε σε λίγο για να παίξουμε ένα παιχνίδι στην "ώρα του"), εξαφανίσανε το local multi και μας μπουχτήσανε στις κινηματογραφικές εμπειρίες. Όχι δεν είμαι ρετρολάγνος.... όλα αυτά τα αρνητικά ξεκίνησαν με τα ps3/xbox360 και τώρα απλώς συνεχίστηκαν και γιγαντώθηκαν αφού οι gamers δεν τους γύρισαν την πλάτη. Να δούμε όταν βγει το PS5, την βιβλιοθήκη με τα exclusive του PS4 έναντι του PS3....και να δούμε πόσα βαρβάτα exclusive θα έχει βγάλει το PS4 και προφανώς όχι τύπου Knack (του βγάλανε και pro patch τρομάρα τους) Order, late guardian, gturismo (στο ps5 μάλλον), no mans gameplay. Kαι έχουν το θράσος μερικοί να πιάνουν στο στόμα τους την Nintendo επειδή δεν δίνει κίνητρα στους 3rd party (να μας λείπει η σαβούρα βλέπε ubisoft) ή επειδή θα βγάλει το switch με cartridge.... δεν λένε ότι το ταπεινό αυτό μηχάνημα θα μπουτάρει σε millisecond. Η Nintendo όμως δεν πουλάει τηλεοράσεις.... ξέρουν ότι τα 60fps είναι απείρως πιο σημαντικά από τα 4K. Και στην τελική με κάθε κονσόλα τους παίζω 15 τουλάχιστον quadrableA παιχνίδια. Η Nintendo παρόλα τα κολλήματα και τις αδυναμίες της δεν απογοητεύει ποτέ. Το Wii U το χάρηκα υπερβολικά εντελώς δυσανάλογα με την γενικότερη κατάσταση όπου όλα πήγαν στραβά. Μας αρέσει ή όχι ΟΤΑΝ όλα τα παιχνίδια του ps4 pro με patch ακόμα και σε ψευδό-4k δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 30fps ή σέρνονται ενίοτε στα 20fps ναι πρόκειται για ημίμετρο..... δε δίνω δεκάρα αν φταίει για αυτό ο developer....η Sony τους έδωσε πάτημα να δουλεύουν έτσι ας τα λουστούν. Εγώ βλέπω Sony και ΜS με αυτά που κάνουν πάνε να θάψουν το console gaming. 3 χρόνια το PS4 με μοναδικά tripleA exclusive παιχνίδια το Uncharted 4 και άντε και το bloοdborne..... φανταστείτε να μην ήταν και το κυρίαρχο σύστημα στην αγορά.
Φτάνει για σήμερα το κράξιμο

.... δοκίμασα και σε 1080p το Battlefield One back and forth με το ψευδό-4k και δεν διαπίστωσα καμία διαφορά.... κόλλησα το μάτι μου στην οθόνη, έψαχνα για λεπτομέρειες στο βάθος μήπως φαίνονται καλύτερα ή αν είναι πιο smooth οι γωνίες, πετρώματα etc... διαφορά καμία! To θέμα είναι ότι ούτε είμαι από αυτούς που επειδή πήρα 4K Tv θα κάτσω να καυχιέμαι στα forum για να δικαιολογήσω την επιλογή μου όπως μερικοί αλλά ούτε και θα φτάσω στο άλλο άκρο. Θέλω να πω ότι και οι περισσότεροι στο NeoGaf με Last of Us και b1 τα ίδια λένε.... διαφορές περισσότερο είδαν σε Rachet και Tomb Raider.... ούτε καν στο Uncharted πέραν του HDR. Το HDR ναι είναι μια τεχνολογία που σε αντίθεση με το 4K κάνει μια μικρή έως μεγάλη διαφορά ανάλογα το παιχνίδι και την υλοποίηση.... το αν αξίζει στην παρούσα φάση να επενδύσεις σε TV περί ορέξεως και τσέπης κολοκυθόπιτα. Θέλω να δω και τα άλλα παιχνίδια και είμαι σίγουρος ότι Days Gone, Spiderman, Horizon και λοιπά exclusive θα έχουν διαφορά σε ψευδό-4K. Επισυνάπτω 2 βράδυνες λήψεις από το κινητό αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι.
1080p
2k
Bookmarks