Οι συγκρίσεις πάντα υπήρχαν όπως και τα console wars επίσης. Απλά έχουμε περισσότερους πλεον παράγοντες για να γίνονται συγκρίσεις κάνοντας τα πράγματα για τους χρήστες που ασχολούνται πιο πολύπλοκα. Και πίστεψε το αν θες, όσοι ασχολούνται κατά τέτοιο τρόπο αποτελούν μειοψηφία και όχι τη πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού.
Δυστυχώς ή ευτυχώς με το τρόπο που έχει εξελιχθεί και η τεχνολογία αλλά και η παγκόσμια οικονομία, αναπόφευκτα και το κομμάτι του console gaming οδηγείται στο μοντέλο που βλέπουμε σήμερα κάνοντας προσπάθεια διεύρυνσης του αγοραστικού κοινού για να είναι βιώσιμο.
Με ενοχλεί? Ναι γιατί γίνονται πιο σύνθετα τα πράγματα και επιπλέον θα πρέπει να αγοράζεις το κάθε μοντέλο κονσόλας που θα κυκλοφορεί εφεξής όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας του. Αν η αγορά γίνει ας πούμε μετά από 1,5 χρόνο τότε κινδυνεύεις σε 10,12 μήνες να βρεθείς μπροστά στο επόμενο μοντέλο.
Θα με κάνει όλο αυτό να εγκαταλείψω το console gaming? Όχι γιατί είναι και το μόνο που μου αρέσει και ασχολούμαι. Δε μπορώ το pc gaming με τίποτα.
Θα ακολουθήσω με upgrade σε τακτά χρονικά διαστήματα? Ναι γιατί εκεί οδηγούμαστε αναγκαστικά, όχι όμως σε κάθε μοντέλο. Το pro αν και καλύτερο σε specs δε με "τραβάει" τόσο ώστε να μπω στη διαδικασία πώλησης του ps4 και αγοράς του pro. Πιθανότατα στο επόμενο μοντέλο να αναβαθμίσω. (Να ειμαι ειλικρινης πιο πολύ με τραβάει να δοκιμάσω το VR)
Χάνεται η ουσία του console gaming εξαιτίας αυτής της εξέλιξης; Όχι, κατά τη γνώμη μου. Χάνονται κάποια άλλα πράγματα τα οποία συνηθίσαμε με τα χρόνια αλλά η ουσία παραμένει η ίδια.
Καλημέρες και καλή εβδομάδα.
Στάλθηκε από το SM-J500FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Last edited by Axilleas_GR; 03-10-2016 at 13:17.
michael92 (03-10-2016)
Για σοβαρό midgen console χρειαζεται τουλάχιστον ~3.2x performance (αν αναλογιστούμε ότι το PS4 έχει 10x την ισχύ του PS3, το PS4 Pro θα έπρεπε να έχει performance x√10), επομένως που το βλέπεις το αρκετά ανώτερο; Μιλάμε για το πιο μικρό και marginal upgrade στην ιστορία των κονσολών μετά το Wii.
Last edited by michael92; 03-10-2016 at 13:18.
spartan (04-10-2016)
Digital Foundry: Hands-on with Mantis Burn Racing on PS4 Pro
On paper though, the technical accomplishment here is impressive. VooFoo has quadrupled resolution over the base PS4 version, and it has done this using a GPU that only has 2.3x the compute power of the older hardware and only 25 per cent more memory bandwidth. Either the base PS4 is being significantly underutilised (in which case we would expect an improvement on its 2x MSAA) or there's something more going on behind the scenes. The team joked about 'Mantis magic' before revealing that exploiting enhancements made to the PlayStation 4 Pro GPU have paid dividends.Of course, we already knew that the Pro graphics core implements a range of new instructions - it was part of the initial leak - but we didn't really know exactly what they could actually do. As we understand it, with the new enhancements, it's possible to complete two 16-bit floating point operations in the time taken to complete one on the base PS4 hardware. The end result from the new Radeon technology is the additional throughput required to making Mantis Burn Racing hit its 4K performance target, though significant shader optimisation was required on the part of the developer.In short, there's more to PS4 Pro's enhancements than teraflop comparisons suggest - and we understand that there are more 'secret sauce' features still to be revealed. At the PlayStation Meeting, Sony staff told me that the enhancements made to the core hardware go beyond the checkerboard upscaling technology, and the new instructions certainly support Mark Cerny's assertion that the PS4 Pro possesses graphics features not found in AMD's current Polaris line of GPUs. Interesting stuff, and we look forward to learning more.
Το FP16 βέβαια σημαίνει μικρότερη ακρίβεια, πχ seams και clipping ανάμεσα στα πολύγονα. Χρειάζεται πάρα πολύ καλό optimization για να γίνει σωστά καθώς οι discrete x, y, z coordinates είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τα 32bit. Σαν πειραματισμός σε indie game πάντως είναι καλή ιδέα.
Κι συμφωνώ με τον michael92. Σε κάποιο σχετικά "ελαφρύ" indie, ενδέχεται να δούμε τέτοιου είδος υψηλό optimization ώστε να γίνει εφικτή η εκμετάλλευση των 2xFP16.
Το φετινό fifa έχει στην 4K TV μου πιο έντονο motion blur.Αυτό θα μειωνόταν με το το PRO άραγε;
Για απενεργοποίησε όλα τα έξτρα "κόλπα" της τηλεόρασης (τεχνητές ενισχύσεις και βελτιώσειςεικόνας / κίνησης)...........ακόμα και το HDR, τόσο από τα settings του PS4, όσο και από της τηλεόρασης.
Μετά τσέκαρε πάλι. Στο λέω γιατί δεν έχω παρατηρήσει κανένα motion blur σε Panasonic 4K + FIFA 17 που παρακολούθησα εκτενώς (και μάλιστα, έχοντας ενεργοποιημένο το HDR).
klark71 (05-10-2016)
Στην τηλεόραση έχω το game mode όπου είναι όλα off. Στο PS4 ποια είναι;
- - - Updated - - -
Μια Samsung UHD έχω.
Από όσο βλέπω παρόμοια με του ps3.....
Άρα διαφορετικο καλώδιο.
Στάλθηκε από το SM-J500FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Last edited by Axilleas_GR; 05-10-2016 at 22:04.
Lefteris_X (06-10-2016)
1 + 2 είναι μιας και η κονσόλα έχει 1 χρόνο
Axilleas_GR (06-10-2016)
καλησπερα, αξιζει η αγορα απο ps4 σε pro...? θα υπαρξουν παιχνιδια μελλοντικα 4κ... η απλα θα εχουν μια αναβαθμισει μικρη η οποια δεν θα την καταλαβουμε ποτε... τους φοβαμαι μην σε 2 χρονια βγαλουν κανενα ps5, ικανοι ειναι για ολα θελω την γνωμη σας!
Bookmarks