Δυσκολο να πανε για πεταμα τα 40 και 20 μυρια αντιστοιχα...Mαζι μας κανουν 60 μυρια(ps4/one) και ειναι απιθανο να τα παρατησουν ειδικα οταν το καλυτερο σημειο της παρουσας γενιας ξεκινα απο δω και περα.
Εδω τα ps3 και 360 ειχαν φτασει στο αμην τον κοσμο που απαιτουσε νεες κονσολες και οταν αυτες βγηκαν πηξαμε στα remastered.
Ο σκοπος τους δεν ειναι τα τα παρατησουν αλλα να μεγαλωσουν την εγκατεστημενη βαση με τα scorpio/neo.
Τουλαχιστον για την sony ειμαι βεβαιος.
.
Axilleas_GR (22-06-2016),spartan (22-06-2016)
Γνώμη μου είναι ότι δεν θα το κάνουν αμφότεροι. Από όσα ποστ έχω διαβάσει νομίζω στη πιο σωστή λογική κινούνται Slay και PDS.
Εννοώντας βεβαια οχι τοσο τα specs ή το τι τελικα θα βλεπουμε στις οθονες μας, αλλά ότι πάμε ουσιαστικά σε αλλεπάλληλες επικαλυπτομενες γενιές, εγκαταλείποντας το μοντέλο του ίδιου hardware με απλά revisions μέσα στην ίδια γενια. Ξεχνάμε δηλαδή τα 6-7 χρόνια μέχρι την επόμενη γενιά. Κακά τα ψέματα με τις τρέχουσες παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις οι εταιρίες απλά δε "βγαίνουν" έχοντας το ίδιο hardware για πολλά χρόνια.
Ούτως ή άλλως ιστορικά αν το πάρει κανείς μόνο η γενιά PS3 - Xbox360 ήταν η μακροβιοτερη.
Έχεις υπόψη σου τι αρνητικό αντίκτυπο θα έχει και για τα δύο brand η εγκατάλειψη 20 και 40 εκατομμυρίων χρηστών αντίστοιχα; Ούτε crappie παιχνίδια θα υπάρξουν ούτε τίποτα.
Να στο θέσω με ένα απλό παράδειγμα.
Αγοράζεις σήμερα ένα iPhone ή όποιο Android κινητό (τελευταίο μοντελο) γνωρίζοντας πως του χρόνου θα έχει βγει κάτι ανώτερο που θα "τρέχει" καλύτερα. Προβαινεις σε μια τέτοια αγορά έχοντας πλήρη γνώση τι θα επακολουθήσει του χρόνου.
Πως θα αισθανοσουν όμως σαν καταναλωτής αν το brand name που επέλεξες, την επόμενη χρονιά εκτός από νέο μοντέλο, έκανε μια τέτοια αναβάθμιση software η οποία θα έκανε στη κυριολεξία το ενός χρόνου τηλέφωνο να σέρνεται στη κυριολεξία καθιστώντας το τελείως άχρηστο?
Έχω βρεθεί σε αυτό το παράδειγμα που σου αναφέρω με μόνη διαφορά το χρονικό περιθωριο που έγινε αυτό. Έπειτα από 3.5 χρόνια περίπου. Και ενώ ήταν οκ ως συσκευή απλά σερνόταν γιατί το λογισμικό aka software ήταν πολύ βαρύ για τις τρέχουσες εφαρμογές.
Δε συγκρίνω την αγορά κινητών με την αγορά κονσολων μη μπερδευτεις.
Αλλά έχοντας ο ίδιος πει ότι ps4 και Xbox one σιγά σιγά θα μας αποχαιρετήσουν ή θα παίρνουν χάλια παιχνίδια σου λέω ότι δε πρόκειται να γίνει, γιατί κάτι τέτοιο θα έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και καμία εταιρεία δε θέλει να χάνει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Εμπιστοσύνη = σου ακουμπάω τα χρήματα μου.
Προσωπικά έχω δηλώσει ουκ ολίγες φορές την αντίθεση μου σε αυτή τη κίνηση και από τους δύο(ως late adopter ), αλλα αν ισχύσουν τα παραπάνω δεν ειναι κατι το οποίο τελικά θα με επηρεάσει αρνητικά. Απλά αντί να πάρω το Neo ουσιαστικά θα καταλήξω στο αμέσως επόμενο και ου το καθεξής. Και αυτό θα ισχύει και για τις δύο εταιρείες όποτε θα έχουμε συνεχής πωλήσεις hardware καθιστώντας τη βιομηχανία πιο υγιή.
Ελπίζω να με έπιασες και σορρυ για το μακροσκελές ποστ.
Υγ.Κάνε ένα κόπο και ξανά διάβασε τα post του Lefteris_X. Ειδικά το chart ηταν πολύ επιμορφωτικό σε πράγματα που δεν ήξερα.
Στάλθηκε από το SM-J500FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σεβαστή και άκρως λογική η διατύπωση σου.
Τη σέβομαι αλλα έχω επιφυλάξεις ως προς την εφαρμογή της.
Θα δείξουν όλα στην πράξη.
Πάντως η αλήθεια είναι ότι ακόμα και ωραία να βγαίνουν τα παιχνίδια στα current gen αν παίξεις 2-3 ώρες στα καινούργια και συνηθίσει το μάτι σου στις νέες αναλύσεις μετά θα σου φαίνονται άθλια.
Πολύ δύσκολα θα μπορείς να επιστρέψεις πίσω.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Διότι η αγορά πρέπει να συνεχίσει να κινείται για να έχουν κερδοφορία οι εταιρίες. Ξεχάστε το μπαίνω μέσα όπως με το PS3.
Και μην είσαι τόσο σίγουρος ότι φαίνονται σε όλους άθλια τα γραφικά προηγούμενων γενεών. Εγώ παίζω στο 3 χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν είναι όλοι κολλημένοι με τα γραφικά ξέρεις.
Και φυσικά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου σχετικά με το εταιρικό πλάνο και των δύο άλλα σκέφτομαι και τι λέει η λογική.
Στάλθηκε από το SM-J500FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εγω θα ελεγα να μην το βγαλει καθολου αν με ρωτας. Αλλα δυστυχως θα το βγαλει και αν εφοσον θα το βγαλει:
1)δεν το βγαζει απλα για να κανει το κομματι της ''κοιτα εχω specs ,μα ποσο μαματη ειμαι η sony κτλ'' αλλα για να βγαλει λεφτα απο hardware και software(κρατωντας μια δυναμικη ''διαρκειας'' στην εγκατεστημενη βαση της βλ ps4/NEO, NEO=ενεση δυναμικης).
2)Για τους κατοχους PS4 το ελαχιστο που μπορει να κανει για να μην τους ριξει ειναι να δημιουργει τα παιχνιδια της με βαση αυτο.
Το VR στην Ε3 επαιζε κανονικα στο Ps4 το απλο και ολα τα previews εγιναν για αυτο. Σαφως και το νεο θα μπορει να προσφερει περισσοτερα για το VR(ΑΑ, native 90-120fps αλλα θα μπορει να υποστηριζει θεωρητικα και περισσοτερα παιχνιδια, αλλα δεν ξερω αν θα παει προς τα εκει η sony). Το αν θα πετυχει οχι ειναι αλλη κουβεντα. Για μενα εχει μεγαλες πιθανοτητες επιτυχιας.
.
Axilleas_GR (22-06-2016)
Αυτο!
Καλη ωρα εσυ.
-Οταν στο δηλωνουν ξεκαθαρα οι εταιριες και δουλευεις με φαντασιωσεις και ιδανικες καταστασεις για σενα, ασχετες με το console gaming(pc).
-Οταν πετας στο καλαθο το λογικοτατο επιχειρημα/fact της υπαρχουσας και τεραστιας εγκατεστημενης βασης
Αυτο δεν ειναι λογικη φιλτατε. Wishful thinking ονομαζεται.
Και δεν απευθυνομαι στα υπολοιπα παιδια που απλα το συζητανε...Εσυ ομως ειναι αστειο να μιλας για λογικη, οταν εισαι ο ορισμος του ''θελω να ειναι ετσι'' αρα θα ειναι ετσι.
ΥΓ. Οσον αφορα το ΝΕΟ, αν για τα επομενα 3 χρονια τα παιχνιδια του δεν βασιζονται στο ps4, τοτε η sony πεφτει πολυ στα ματια μου και φανταζομαι οχι μονο στα δικα μου.
Αν η κονσολα(ps4) ομως συμπληρωσει την 6ετια first party υποστηριξης του ps3, γιατι οχι? ας βασιστει στο NEO Hardware απο κει και περα.
Την MS την εχω περισσοτερο ικανη βεβαια να παρατησει τους One users αλλα και παλι δυσκολο. Δεν το εχει κανει πρωτη φορα απο την αλλη. Το xbox το παρατησε συντομα, το 360 το παρατησε σε θεμα first party software.
.
Ξεχνας να αναφερεις οτι για να δεις τις νεες αναλυσεις θελεις εκτος απο νεα κονσολα και νεα ΤV. Εαν μεινω με την 1080 τηλεοραση, τι αλλαγες θα δω?
Νομιζω οτι λιγο πολυ το εχουν πει, για να τις πουλησουν σε ατομα που ειναι διατεθιμενοι να πλρωσουν για να εχουν το κατι παραπανω. Γιαυτο τον λογο ΔΕΝ θα αντικαταστησουν τις παλιες κονσολες.
Kαλη ωρα αυτα που λεμε τα επιβεβαιωνει σημερα ξανα και ο Yoshida:
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1237757Well no, PS4 is PS4, you know the new high end PS4 is still PS4, so you know the lifecycle is not going to be shorter
.
spartan (22-06-2016)
Παρακολουθώ το θέμα τόσο καιρό και από τη μια σκέφτομαι να γράψω κάτι ακόμα, από την άλλη όμως δεν ξέρω αν αξίζει, γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν αυτά που τους λένε εδώ και τόσες σελίδες.
Καταρχήν δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα για καλύτερα γραφικά και αναλύσεις μετά από μόλις 2,5 χρόνια ύπαρξης των κονσολών "νέας γενιάς". Έχετε χορτάσει και απαυδήσει τόσο πολύ από τα γραφικά παιχνιδιών όπως των Uncharted 4, Infamous, Killzone, Tomb Raider, Until Dawn, Horizon, GoW, Days Gone, Battlefront, Driveclub κλπ;
Από που βγαίνει αυτή η τρέλα για το 4K gaming; Από τις ανακοινώσεις περί Neo και Scorpio; Μήπως το PC σαν πλατφόρμα καλύπτει εδώ και καιρό αυτές τις "ανάγκες";
Βλέπω μια λαγνεία για τα specs και τη δυνατότερη κονσόλα που θα "νικήσει τον αιματηρό πόλεμο των κονσολών" χάρη στα τεχνικά της χαρακτηριστικά αλλά δεν βλέπω καμία αναφορά στα παιχνίδια.
Δηλαδή εσείς θα αγοράσετε την πιο δυνατή κονσόλα για να παίζετε σε 4K TV παιχνίδια μόνο multiplatform και MS exclusives; Αν ναι, ξαναγυρνάω στο αρχικό ερώτημα. Μήπως θα έπρεπε να διαλέξετε το PC ως πλατφόρμα επιλογής;
Για να μην γράφω σεντόνια θα κάνω απλά μια πρόβλεψη.
Τόσο το PS4 Neo, όσο και το Scorpio θα αποτύχουν παταγωδώς εφ'όσον ισχύσουν τα παρακάτω.
Α) Κοστίσουν τουλάχιστον 100$ ακριβότερα από τις υπάρχουσες κονσόλες (το θεωρώ σίγουρο).
Β) Δεν αποκτήσουν τα δικά τους exclusives ώστε να μην φαίνονται σαν remaster machines.
Ενδεχομένως το Scorpio να αποκτήσει τα δικά του exclusives αλλά δεν νομίζω να συμβεί αυτό πριν από το 2019, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του δηλαδή.
Όπου τότε ενδεχομένως να παρουσιάσει και η Sony το PS4 με κωδική ονομασία "Trinity" ή το "άλμα" στην επόμενη γενιά με το PS5.
Μέχρι τότε όσοι πάρουν τις νέες κονσόλες και τις 4K τηλεοράσεις τους θα συνεχίζουν να διαβάζουν στο Digital Foundry ότι γράφεται και τώρα στα συγκριτικά παιχνιδιων.
Αυτά δεν είναι πράγματα που θέλω να συμβούν. Είναι αυτά που πιστεύω ότι θα συμβούν. Άλλωστε και εγώ όταν (χτύπα ξύλο) παραδώσει πνεύμα η κονσόλα μου δεν θα την αντικαταστήσω με την ίδια αλλά με την καλύτερη σύμφωνα με τα γούστα μου εκείνη την εποχή.Το παιχνίδι δείχνει στα καλύτερά του σε PC και Scorpio και όσοι έχουν την επιλογή ας το πάρουν εκεί. Οι κάτοχοι PS4/X1 και Neo μπορούν επίσης να το παίξουν στις πλατφόρμες τους άνετα και δεν χάνουν κατι το ιδιαίτερο απο την εμπειρία.
Απλά δεν μαζεύεις έτσι απλά εγκατεστημένη βάση 60+ εκατομμυρίων χρηστών ώστε να μπορείς να τους πουλάς κάτι κάθε τρία χρόνια, εκτός αν λέγεσαι Apple.
Επίσης οι κονσόλες δεν είναι απαραίτητες όσο τα smartphones.
Η ιστορία μας έχει δείξει ότι δεν κερδίζει το καλύτερο hardware αλλά το καλύτερο "πακέτο".
AgentPrinny007 (23-06-2016),Axilleas_GR (23-06-2016),BillyFlo81 (23-06-2016),Dragonpaul (23-06-2016),gRim (23-06-2016),hakoo (23-06-2016),mihalis13 (23-06-2016),Nerven (23-06-2016),nikon (23-06-2016),Slay (23-06-2016),Snk (23-06-2016),trabakoulas (23-06-2016)
Συγνωμη 3 χρόνια τωρα βλέπεις κάτι άλλο να ενδιαφέρει τον κόσμο στα φορούν;
Γεμίσαμε συγκριτικούς πίνακες με συγκρίσεις αναλύσεων και frames ανάμεσα σε one-ps4 και το παιχνίδι κρινόταν ως καλό η κακό ανάλογα αν έτρεχε 1080p η όχι.
Μπουζούκια-γλέντι και οινοποσία ήταν η κατάσταση σε όλα τα PlayStation φόρουμς όχι γιατί έβγαιναν ωραία παιχνίδια για να παίξουν,αλλα γιατι αυτα που έβγαιναν έτρεχαν από 720-900 και από 900-1080 (άσχετα αν το παιχνιδι σερνόταν σε ΟΛΑ σχεδόν τα υπόλοιπα,αρκεί να ήταν σε μεγαλύτερη ανάλυση από του ανταγωνιστή)το οποίο ήταν για τη συντριπτική πλειοψηφία το μοναδικό κριτήριο.
Τωρα λοιπόν που τελείωσε το γλέντι ξυπνήσανε όλοι και αγαπήσανε τα παιχνίδια-το old school gaming κλπ κλπ;;
Τωρα άρχισαν να αποκτούν σημασία πίνακες σαν αυτόν που δημοσίευσε ο Λευτέρης που αν τον δημοσίευε κανείς ΠΡΙΝ την Ε3 ακόμα θα τον Τρολαραν όλοι για μια βδομάδα τουλάχιστον;;
Θες να πάμε μια βόλτα στις σελίδες των thread ps4 και one να δεις τι μετράει και τι έχει σημάςια στο gaming?
Να είμαστε έστω και οριακά καλύτεροι από το γείτονα και τιποτ άλλο.
Ότι μας αξίζει λοιπόν,αυτο έχουμε!
ειλικρινα που τα εχεις δει ολα αυτα? Εχουμε ειδικο θεμα για συγκριση αναλυσεων μεταξυ των κονσολων, και εχει μονο 4 σελιδες, με το τελευταιο post να εχει γινει τον Νοεμβριο. Ενταξει δεν λεω το γλεντησαμε λιγακι το ONE τον πρωτο χρονο, αλλα απο ενα σημειο και μετα επαψε να εχει ενδιαφερον. Ξεραμε παντα οτι στην καλυτερη περιπτωση να ειναι ακριβως ιδιες οι δυο εκδοσεις, στην χειροτερη να υπερτερει το PS4 σε resolution, AA. Μαλλον αλλος το κραταει μανιατικο. Επισης αφου οπως λες μας νοιαζουν τοσο πολυ οι αναλυσεις και γενικοτερα η δυναμη, γιατι το 70% των χρηστων σε δημοσκοπηση ταχθηκαν κατα του ΝΕΟ?
Θελεις να μας φερεις μερικα παραδειγματα?Μπουζούκια-γλέντι και οινοποσία ήταν η κατάσταση σε όλα τα PlayStation φόρουμς όχι γιατί έβγαιναν ωραία παιχνίδια για να παίξουν,αλλα γιατι αυτα που έβγαιναν έτρεχαν από 720-900 και από 900-1080 (άσχετα αν το παιχνιδι σερνόταν σε ΟΛΑ σχεδόν τα υπόλοιπα,αρκεί να ήταν σε μεγαλύτερη ανάλυση από του ανταγωνιστή)το οποίο ήταν για τη συντριπτική πλειοψηφία το μοναδικό κριτήριο.
Μπορει και να κανω λαθος, αλλα η εντυπωση που εχω σχηματισει, ειναι οτι τις νεες κονσολες τις θελουν 1ον XBOX χρηστες (κυριως, ασχετως εαν παιζουν και σε αλλες πλατφορμες) για να παρουν "το αιμα τους πισω" και φυσικα η Master Race, καθως ξερει οτι μονο με συχνοτερες αναβαθμισεις των κονσολων, θα πιανουν τοπο τα εκατονταδες ευρω που εχουν σκασει για τα συστηματα τους.Να είμαστε έστω και οριακά καλύτεροι από το γείτονα και τιποτ άλλο.
AgentPrinny007 (23-06-2016),alexxx711 (13-07-2016),Axilleas_GR (23-06-2016),PDS (23-06-2016),teras1 (23-06-2016)
Ε όχι και το γλεντήστε λίγο,το κοκορέτσι μόνο έλειπε και η ορχήστρα..
Ναι έχω ένα θέμα και δεν ξεχνάω εύκολα όποτε έχεις λίγο δίκιο όταν λες περί μανιατικου.
Από το 70% που λες το 50% θα την αγοράσει σίγουρα.
Δεν θελω να φέρω παραδείγματα γιατι τα μηνύματα είναι προσωπικά.
Εχεις δίκιο ότι αλλαγή θέλανε κυρίως χρήστες Xbox,γ αυτο λέω απ την αρχή ότι έκανε μαλάκια η Sony.
Όσον αφορά την φράση "κ ας παίζουν κ σε άλλες πλατφόρμες"μπορείς ελεύθερα να αναφερθείς περι προσωπικού.
Εξάλλου την αδυναμία μου στο Xbox δεν την έκρυψα ποτέ.
Ευτυχώς όμως δε στάθηκε ικανή να με μετατρέψει σε αρρωστημένο fanboy.
Βρίσκεται εντός φυσιολογικών Ορίων.
Χαρά στο κουράγιο σας με τις ερωταπαντήσεις. Είναι σα να παρακολουθώ αγώνα ping pong, αραχτός στην πολυθρόνα μου με μια γαβάθα πατατάκια. Υψηλός ρυθμός, ωραίες άμυνες, καλές επιθέσεις, περιμένουμε όμως τον άσσο από σερβίς.![]()
jk_blue_tiger (26-06-2016)
Bookmarks