Αντε να δουμε τι θα δουμε στην Ε3. Πρεπει να παρει θεση η sony για να αρχισουμε να κραζουμε.
Το μονο θετικο ειναι οτι δεν θα υπαρχουν exclusives. Αυτο θα ελειπε.
.
Παίδες δεν έρχεστε σε εκείνο το καφεδάκι το Σάββατο να ανταλλαξουμε απόψεις γιατί βαριέμαι να γράφω?![]()
Εγω καθομαι και σκεφτομαι οτι να εχεις 2 κονσολες, μια στανταρ version και μια superior, θα μου ηταν πολυ πιο ευπεπτο να το δεχθω εαν γινοταν ευθυς εξαρχης της γενιας αυτης. Δηλαδη αν ταυτοχρονα η Σονυ εβγαζε 2 βερζιον PS4 στην αγορα.
Και παλι θα ημουν απογοητευμενος πολυ, αλλα ,δεν ξερω, νομιζω θα μπορουσα να το δεχτω πιο ευκολα διοτι οι συνθηκες θα ηταν τελειως διαφορετικες με αυτες που δημιουργουνται τωρα, με μια εγκατεστημενη βαση 40 εκατομυρριων χρηστων.
Δεν νομιζω.
Οπως ειχα γραψει, αυτο που θα θελουν να κανουν ειναι να μην ριξουν τους παλιους και θα το τονισουν με καθε τροπo στην Ε3.
Το χειροτερο που μπορουν να κανουν ειναι να πουν οκ, εχεις PS4, θα παρεις καλυτερα γραφικα σε ολα τα παιχνιδια τυπου Star wars αλλα στα 900p30fps/60fps. Δλδ να σπρωξουν κι αλλο τα γραφικα στα 900p, οταν ο ΝEO χρηστης θα παιζει τα ιδια γραφικα στα 1080p.
Με λιγα λογια και οι δυο εκδοσεις θα εχουν καλυτερα γραφικα απο αυτα που βλεπουμε σημερα. Και καλα δεν σε ριχνει.
Η απατη εδω ειναι οτι δεν σε ρωτησε αν προτιμας τα καλυτερα γραφικα απο το native 1080p. Εγω προτιμω το πρωτο και στα 900p δεν το συζητω. Ομως αγορασα την κονσολα για 1080p. Εμενα πως θα με πεισει οτι δεν με εριξε, ασχετα απο τα θελω μου?
Καπως ετσι πιστευω θα παει, γιατι δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορουν να δωσουν διαφορες 60fps απο τα 30fps.
.
Αυτο ακριβως!!
Ουσιαστικα αν το σκεφτεις αυτο που κανει η sony ειναι με τεραστια διαφορα λιγοτερο ''απατη'' απο αυτο που εκανε η Νιντεντο με το 3ds(exclusives στο νεο 3ds) και σαφως λιγοτερο ''ριχνω τους καταναλωτες'' απο την τακτικη της Νιντεντο να βγαλει μετα απο 4 χρονια ολοκαινουρια κονσολα (NX) θαβοντας την παλια.
Ομως, δεν το ειχε πει απο την αρχη...για να ξερεις τι εχεις. Τωρα οποιαδηποτε αλλαγη που θα ριξει τους PS4 users θα ειναι εγκλημα(ακομα και αν βελτιωσει τα γραφικα στα 900p οπως εγραψα πριν).
btw το ειδα το neogaf. Αυτο που λεγεται δλδ.
![]()
.
Εγώ πάντως σε PC gaming δεν πρόκειται να γυρίσω και να ζήσω και την κοροϊδία εκεί.... Νομίζω για μένα το χόμπι αυτό έφτασε στο τέλος....
DJTaurus (19-04-2016)
Όχι ρε συ δεν θέλεις να παίξεις τα επόμενα map cleaners re-skinned της Ubisoft σε native 4Κ, τις συνέχειες τους καθώς και τα remaster των remaster ; Δεν έχεις λίγο χάσιμο χρόνου από την καθημερινότητα σου ; Ας μετρήσουμε τώρα τα πρωτότυπα φρέσκα IP που έχουμε δει σε αυτή τη γενιά γιατί το θέμα είναι πολύ χειρότερο από το αν θα βλέπουμε νέο hardware κάθε 3-4 χρόνια.
Last edited by DJTaurus; 19-04-2016 at 14:29.
panos74gr (20-04-2016)
Κοροϊδία στο PC gaming δεν υπάρχει. Ξέρεις εξαρχής πως φτιάχνεις ένα μηχάνημα σύμφωνα με το μπάτζετ σου κατά πόσο καλά θα τρέχει τα games.
Κοροϊδία είναι από τη SONY που δεν σου λέει εξαρχής τι θα κάνει και τις σκας 400€ με την προοπτική πως για 5 χρόνια τουλάχιστον θα είσαι καλυμμένος...
Axilleas_GR (19-04-2016)
Mην λετε μεγαλες κουβεντες παιδια. Δεν σας πιστευω οτι θα κοψετε το χομπυ.
Εγω βρισκομαι σε σταυροδρομι οπως εχω πει, εαν τα πραγματα ειναι αυτα που ακουμε. Και το σταυροδρομι εχει να κανει με το αν συνεχιζω με κονσολα ή πηγαινω σε PC.
Προσωπικα τα specs του PS4.5 που εγιναν εχθες leak, στην ουσια κανουν ακομα πιο ελκυστικο το PC απο αυτο που εγω νομιζα με τα δεδομενα που ηξερα πριν την αποκαλυψη των τεχνικων χαρακτηριστικων.
Ομολογω οτι περιμενα οτι αν η Sony εκανε την κινηση για PS4.5, οτι τα τεχνικα χαρακτηριστικα θα ηταν πολυ καλυτερα απο αυτα που τελικα ειναι... ειναι δυνατον να βαζουν τοσο πενιχρη CPU και παλι? Αφου εκει ειναι το προβλημα του PS4, και αυτοι συνεχιζουν παλι με πολυ ισχυρη GPU και πενιχρη CPU? Μηπως το κανουν για να ειναι ευκολο το scaling των εκδοσεων μεταξυ PS4/PS4.5?
Με την CPU αυτη δυσκολα θα δουμε τα παιχνιδια να τρεχουν στα 60 καρε στο 4.5 οταν στο 4αρι τρεχουν με 30. Δεν νομιζω οτι φτανει το ζουμι ουτε για 60 fps στο 4.5
Οποτε μιλαμε καθαρα για καλυτερα γραφικα, μεγαλυτερη αναλυση και πιο σταθερο (οχι μεγαλυτερο) framerate.
Οποτε αν ολα αυτα ειναι αληθινα.... γιατι να δωσω 400 ευρω για κατι τετοιο? Μηπως ειναι καλυτερο να φτιαξω ενα PC και να παιζω ολα τα μουλτι παιχνιδια εκει και απλα να κρατησω το PS4 για τα (λιγοστα πλεον ειναι η αληθεια) αξιολογα exclusives?
Να κοψω το gaming ειναι πολυ δυσκολο, τουλαχιστον επι του παροντος.
Αυτό είναι θέμα του κάθε Store και κατα πόσο ο κάθε publisher θέλει να κάνει κάποια προσφορά. Και το συγκεκριμένο παιχνίδι για παράδειγμα το είχε δώσει το Xbox Gold δωρεάν για το Xbox.
Δεν έχει να λέει κάτι..
Άλλο είναι το θέμα μας εδώ.
Αν σε ενοχλούν τα ακριβά παιχνίδια αυτό δεν έχει να κάνει με PS4 ή PS4,5.
Πάντα τα παιχνίδια ήταν πιο ακριβά σε μια κονσόλα όπως πάντα το κόστος απόκτησης μιας κονσόλας ήταν πιο μικρό σε σχέση με ένα gaming pc.
Plot Twist: Tο λάθος ήταν το ίδιο το PS4 που κυκλοφόρησε πρίν απο 3 χρόνια. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω απο όλα αυτά και προκύπτει στα δικά μου μάτια.
Μια κίνηση τότε που κανείς δε περίμενε, θέλοντας να ακολουθήσει το Οne και κακά τα ψέματα μας έχει φλομώσει στα Remaster.
Μήπως λοιπόν το πλάνο εξαρχής ήταν για το 2016 και το 4 μπήκε σφήνα σε όλα αυτά? Δε ξέρω, υποθέσεις κάνω και εγώ.
Και ναι, σαν κίνηση είναι το λιγότερο τραγική, απαξιώνοντας χρήστες που ουσιαστικά δεν τους έχεις προσφέρει κάτι ιδιαίτερο 3 χρόνια τώρα και μιλάω σαν σύνολο παιχνιδιών (βλ. Remaster πιο πάνω).
ΟΜΩΣ ασχέτως των παραπάνω. Η τεχνολογία προχωράει και προχωράει πολύ απότομα. Κάποια στιγμή ήταν λογικό να πάρει η μπάλα και Console Gaming. Νομίζω οι εποχές που κρατάγαμε μια κονσόλα αξιοπρεπώς 6-7 χρόνια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Και για να κλείσω.. Μη κοιτάτε εμάς εδώ μια χώρα χρεωκοπημένη 11εκ. ανθρώπων που δεν είναι τίποτα άλλο απο ένας κόκκος άμμου σε μια παραλία. Εξώ, που δεν υπάρχουν μισθοί (πείνας όπως εδώ) και οι 4K τηλεοράσεις πουλάνε με φυσιολογικούς ρυθμούς θα πουλήσει το 4K ή 4.5 ή όπως διάολο θα λέγεται.
Μπορεί να μη κάνει τις πωλήσεις του 4, σίγουρα όμως δε θα είναι λόγος για να κλείσει(!) η Sony. Θα φανούν όλα στο χειροκρότημα και όταν θα αρχίζουν να βγαίνου εκεί τα περίφημα "Exclusives" ή τα παιχνίδια νέας γενιάς, όλοι αυτοί που αρνούνται να ακολουθήσουν τη νέα λογική, θα αναθεωρήσουν..
Digital Foundry: Revealed: Sony's plan for PlayStation 4K - codename Neo
Sony is now openly sharing this specification with developers and while Giant Bomb beat us to the punch, we have access to the same documentation. There is no doubt - this is real. This is the new, more powerful PlayStation 4.The release window is unclear, but the schedule for hardware roll-out to developers is black and white: development kits prototype are on their way to studios now. A test kit (debug station, if you like) housed within a non-final chassis - which Sony is asking developers not to show - follows shortly. A second-gen test kit, again not based on the actual retail shell, goes out in June. Sony gives more intensive Neo briefings at its DevCon event in in May, while code submission for Neo-compatible titles begins in August.Well, according to Sony's own documents, there is a focus on delivering 4K gaming content, though upscaling to UHD resolution is likely. Owners of 1080p screens can expect benefits too, explicitly stated as:
Higher frame-rates
More stable frame-rates
Improved graphics fidelity
Additional graphics featuresThere's also no indication at all that any of the functionality found in PlayStation VR's external processing box will make its way into the Neo hardware, nor is there any mention at all that Neo will benefit PSVR, though we would expect that the same base/Neo spec differentiation will apply to those titles just as they would to any PS4 game.On top of that, while the documentation says that the hard drive will remain the same (Sony has several in circulation, so we assume it means 2.5-inch laptop drives generally) there are no indications of any changes to the Blu-ray drive. This is surprising, as we would have assumed that Sony would take this opportunity to support the new UHD 4K movie standard, supporting standard 50GB discs along with 66GB and 100GB variants. For now it seems that developers are set to stick with 50GB of storage.Developers have the ability to add Neo support to their existing PlayStation 4 titles coming out in September via a day one patch, while dual base/Neo supported titles are expected to arrive from October onwards. Sony isn't telling developers when the unit will actually launch and states that it's perfectly OK with Neo-compatible titles shipping before the actual hardware. Either the platform holder is playing its cards close to its chest or else the firm itself simply isn't clear when it plans to launch the kit.
Viper (20-04-2016)
Δε νομίζω να μπήκε σφήνα το ps4. Για μένα δοκιμάζουν πράγματα. 6-7 είναι μεγάλος χρόνος οκ το δέχομαι τα 5 είναι λογικός.
Αλλά να δεχτώ πως η τεχνολογία προχωράει γρήγορα.
Είδαμε δείγματα σε αυτή τη γενιά έως τώρα που να δικαιολογούν το PS4,5;; Έχουμε κάποιο παιχνίδι που να πήγε στα όρια του το PS4;; Ίσως το Uncharted όταν βγει.
Αλλά και πάλι θα είναι ένα παιχνίδι.
Αδικαιολόγητη κινηση για μένα. Που την θεωρώ κίνηση πανικού για να προλάβει καταστάσεις (Nintendo NX και Xbox 1,5) και θεωρώ θα της γυρίσει μπούμερανγκ.
Η Nintendo απέτυχε με το WiiU και βγάζει νέα κονσόλα.
Η MS ακολουθεί 2η με μεγάλη διαφορά και δοκιμάζει διάφορα πράγματα (παιχνιδια στο PC μέσω του store της) και έχει την οικονομική ευρωστία να το κάνει αυτό.
Η Sony χωρίς κανέναν απολύτως λόγο βγάζει αναβαθμισμένη κονσόλα και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια 40 εκατομμύρια πελάτες...
teras1 (19-04-2016)
Δηλαδη η EA (τυχαιο παραδειγμα) θα βγαλει το FIFA 17 (τυχαιο παραδειγμα) για PS4+PS4 NEO + εκδοση για PS4 PSVR + εκδοση PS4 NEO PSVR. Θα εχει πολυ ενδιαφερον να δουμε πως θα παει το πραμα.
Οπως ενδιαφερον θα εχει να δουμε πως θα πανε οι πωλησεις του PSVR. Αν καποιος περιμενε να δει τι παιχνιδια θα βγουν για να δωσει 400 ευρω, τωρα θα περιμενει να δει τι διαφορες θα εχουν οι 2 εκδοσεις. Αν ειναι μικρες οι διαφορες μπορει να τα δωσει, μπορει και οχι γιατι θα νιωθει ριγμενος. Απο την αλλη, θα πρεπει να δωσει 800 ευρω για PS4 NEO+PSVR.
nikosgnr (19-04-2016)
Λογικα με το PS4 θα στοχευουν 60fps για VR+reprojection , ενω στο PS4.5 θα πηγαινουν για native 90fps.
.
Να μια περίπτωση που οι early adopters "ευνοήθηκαν" αφού εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ύπαρξη του PS4 2μιση χρόνια τωρα. Όσοι το πήραν πρόσφατα ειναι σαφώς περισσότερο "ριγμένοι" της υπόθεσης μιας και ολοι είμαστε, στην τελική, "ριγμένοι".
Ενα πράγμα ακόμα, έτσι, κουβέντα να γινεται και να θυμίσω παλι οτι στο αντίστοιχο poll είχα υποστηρίξει οτι είμαι αντίθετος με την κίνηση αυτή, ασχέτως εάν θα την πάρω τη νέα κονσόλα...
Οσοι λέτε οτι δε θα πάρετε την κονσόλα για τον τάδε ή δεινα λόγο και έχετε επιλέξει το στρατόπεδο της Sony στο gaming για δικούς του λόγους ο καθένας, θα προτιμούσατε να μείνουν τα πράγματα ως έχουν με την υπολογιστική ισχύ του υφιστάμενου μοντέλου PS4 ενώ ξέρετε σχεδόν σιγουρα οτι η MS θα κυκλοφορήσει ενα νέο One και η Nintendo ενα νέο ισχυρότερο μηχάνημα;;;; Just sayin....
Bookmarks