Θα πάρουμε την κονσόλα 20 χρόνια μετα την κυκλοφορία σε προσφορά και τα παιχνίδια 15€ το καθένα
Πέρα απο την πλάκα ειναι και αυτός ένας λόγος να κρατήσεις την κονσόλα.
Εγω προσωπικά δύσκολα θα άλλαζα κονσόλα με PC, αλλα ποτέ δεν ξέρεις.
Ας δούμε τι νέο φρούτο ειναι τα αναβαθμισμένα hardware και θα πράξουμε αναλόγως
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dragonpaul (12-09-2016)
Christos33 (12-09-2016)
Την LG φανταζομαι, αρχικα δεν ειναι 1200hz αλλα 120, οσο για το HDR αν δεν το δεις με τα ματια σου δεν ξερεις ποσο καλα το δειχνει. Επισης με την εξαιρεση της χρησης του HDR, δεν νομιζω οτι μια 4Κ θα εχει καλυτερη εικονα σε 1080P απο μια οποιαδηποτε αλλη 1080P τηλεοραση, το ποιο πιθανο ειναι να εχει χειροτερη εικονα λογω upscale.
PS4 Pro and HDR: “this is the future. We’re removing the smudge from your glasses,” says Naughty Dog
Είναι τόσο καλό όμως όσο τα 60fps της Uncharted Collection που τα είδαν και "δεν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω στα 30fps";;
![]()
panos74gr (15-09-2016)
Προσωπικα μιλωντας ως καποιος που εχει playstation απο τοτε που μπηκε η Sony στην βιομηχανια, ευκολα. Περα απο τα exclusives, το βασικο δελεαρ της κονσολας ειναι οτι κανεις μια επενδυση καθε 5-6 (7?) χρονια, ξερεις οτι το software που εχεις θα εκμεταλλευεται στο επακρο (αν οχι απο την αρχη στην πορεια) το hardware που εχεις πληρωσει και δεν μπλεκεις με αναβαθμισεις, διπλες και τριπλες εκδοσεις κτλ. Η λογικη του εχω ενα piece of hardware το οποιο μπορει να ξεπεραστει ανα πασα στιγμη και παιζω κατι που ειναι σχεδιασμενο να τρεχει με 3-4 εναλλακτικους τροπους αναλογα με τα specs ειναι λογικη PC, οχι κονσολας. Ο μεν κατοχος του παλιοτερου μοντελου παιρνει εκδοση που δεν εχει παιδευτει και πολυ, ο δε κατοχος του high end μοντελου παιρνει εκδοση που πιθανοτατα δεν εκμεταλλευεται τις δυνατοτητες της κονσολας του.
Eνα μοντελο steam box δλδ (πολυ πιο απλοικο φυσικα απλα κανω τον παραλληλισμο), με τη διαφορα οτι τα παιχνιδια των κονσολων ειναι και πανακριβα ενω εκει εχεις ευελιξια σε θεματα κοστους.
Θα μου στοιχισει που δεν θα παιζω τα exclusives? Σαφεστατα. Πιο πολυ θα μου στοιχισει ομως να αλλαζω κονσολα καθε τρεις και λιγο, να ασχολουμαι με specs και να παιζω εκδοσεις που ξερω οτι θα μπορουσαν να ειναι καλυτερες αν δεν υπηρχαν και τα αλλα μοντελα πληρωνοντας τα παιχνιδια χρυσαφι.
Απαξ και μπουν σε αυτη τη λογικη οι κονσολες μπερδευεται πολυ το πραγμα για τα δικα μου (gaming) γουστα.
Δε μπορω να διαφωνήσω σε κατι απο όσα λες, αλλα, και παλι, δε παίρνω σαφή απάντηση. Η κοινότητα του Playstasion εχει "δημιουργηθεί" βάσει των exclusives της κονσόλας. Αυτο την ξεχωρίζει απο τις υπόλοιπες κονσόλες και οχι η τεχνολογική της υπέροχη ή μειονεκτικοτητα. Άρα;;; Τι να μου πουν εμένα ολα τα υπόλοιπα; Εγώ αυτα θελω να παίζω. Τωρα αν ενω
μιλάς για κόστος εννοείς χρηματικό κόστος, σαφώς και υπαρχει και αυτο. Αλλα για εμένα το κόστος ειναι αλλού είδους και συγκεκριμένα "απώλεια" τίτλων που αγαπώ και, πλέον, δε θα μπορω να παίζω. Δε μπορω να το δω αλλιως...
Συμφωνω απολυτα οτι περιπλέκονται τα πραγματα, αλλα επειδη εχω υπάρξει PC user, εγώ εκει δεν ξαναγυρνω
Kοιταξε, επειδη εχεις δικιο οτι ουσιαστικα δεν σου απαντησα για τα exclusives, να το διευκρινισω λιγο. Σαφως και το software σε καθοδηγει, και εμας ως console gamers ειδικα ανεκαθεν μας καθοδηγουσε αυτο και οχι τα specs και οι τουμπανες αναλυσεις με τα τουμπανα framerates κτλ, ΑΛΛΑ, θα το ακολουθησω και θα το πληρωσω και παραπανω αν θες με την προυποθεση οτι δεν μου αλλοιωνει την εμπειρια (η τουλαχιστον οπως εχω εγω το gaming στο κεφαλι μου), οπως θα εγραφα στα παλια μου τα παπουτσια τα αγαπημενα μου παιχνιδια αν η Sony ηταν MS στην αρχη της γενιας και μου λεγε για always online και λοιπες αηδιες, ετσι πιθανοτατα θα κανω και αν με βαλει στη διαδικασια να ασχολουμαι με πραγματα που αποδεδειγμενα (αφου εχω επιλεξει κονσολα) δεν θελω να ασχολουμαι, οπως αναβαθμισεις και πολλαπλες εκδοσεις. Πραγματα που ειναι εξω απο την φιλοσοφια μιας κονσολας.
Ναι μεν τα παιχνιδια πανω απ'ολα, αλλα οχι με το οποιο κοστος. Να κατσω τωρα να ασχοληθω με πραγματα που αποφευγω τα τελευταια 30 χρονια για να παιξω το ταδε exclusive? Μαλλον οχι.
Δεν θελω να ακουστω απολυτος, οτι αποκλειεται και θα δουν τι θα παθουν και λοιπες αηδιες, μπορει να προσαρμοστω στη νεα πραγματικοτητα δε λεω. Αν δεν το δω δεν μπορω να ξερω, απλα λεω οτι σαν σκεψη αυτη τη στιγμη δεν μου φαινεται και απιθανη (να μην ακολουθησω την Sony στο μελλον δλδ).
Και κατι εντελως θεωρητικο, πιστευω οτι περιπτωσεις παικτων που δεν θα μπορεσουν να προσαρμοστουν στα νεα δεδομενα των κονσολων (πιθανολογικα εγω) το πιθανοτερο ειναι να απομακρυνθουν απο το gaming εν γενει μακροπροθεσμα παρα να πανε προς PC.
teras1 (13-09-2016)
Καταρχην, δεν ακουγεσαι απολυτος. Εκφραζεις σκεψεις που ειναι σε πολλων το μυαλο και τις ασπαζομαι.
Θα σου πω ενα πραγμα απλα και νομιζω οτι θα συμφωνησεις... Το gaming ειναι μικροβιο που ολοι εδω μεσα το εχουμε. Συνεπως, ακομα και αν η εμπειρια αλλαξει/παραλαχθει/αλλοιωθει -που οπως φαινεται θα γινει- εμεις παντα θα θελουμε να παιζουμε. Εγω, τουλαχιστον, σιγουρα!!! Αρα, ακομα κι αν οι κονσολες αρχισουν να πλησιαζουν τη φιλοσοφια των PC, τοτε θα πρεπει να επιλεξουμε αναμεσα στις κονσολες ή PC. Και θα διαλεξουμε τις κονσολες, επειδη ετσι εχουμε μαθει. Δε μπορω, ρε συ, να φανταστω τον εαυτο μου να μην παιζει video games...
Πιστέψτε, ομιλώ ως άτομο που ουσιαστικά έχει απομακρυνθεί από το gaming...........πόσα χρόνια, να πω να γελάσουμε;
Ε, πραγματικά αν το ψειρίσω........από το 1991. Τα καλύτερα χρόνια που έλιωνα στο gaming ήταν 1978-9 έως 1990-1.
Όμως το μικρόβιο δεν έφυγε. Δεν μπορούσα να "χωνέψω" ότι, ναι, όντως, πρέπει να παραδεχτώ πως η έλξη που ασκούσε το gaming μέσα μου, πλέον δεν ισχύει. Αυτές τις σκέψεις είχα το 1991-1994. Τότε, εκείνα τα 3 χρόνια είχα αρχίσει να απέχω. Ναι μεν, είχα απόλυτη επαφή με την τεχνολογία αλλά επειδή το gaming είχε αλλάξει από τότε που το γνώρισα (θανατώθηκαν οι home υπολογιστές και είχε επικρατήσει το PC gaming που απεχθανόμουν ανέκαθεν)........αυτά 3 χρόνια απείχα.
Είχα τις κονσόλες μου, είχα τις Amiga μου.........αλλά πραγματικά έπιαναν σκόνη.
Αλλά είχα την "θλίψη" μέσα μου, που προκαλούνταν από το gaming μικρόβιο που δεν είχε φύγει.
Ένα μικρόβιο που μου φώναζε "από μικρό παιδάκι παίζεις videogames, δεν γίνεται να 'χωνέψεις' ότι δεν θα ξανασχοληθείς ποτέ. Γιατί πολύ απλά, όσα χόμπι -πλην του αθλητισμού- κι αν έχεις δοκιμάσει, κανένα δεν είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στην καρδιά σου, όσο τα videogames. Ναι, με PC gaming δεν θέλεις να ασχοληθείς. Ναι πέθαναν οι home υπολογιστές, που ήταν οι μεγάλες σου αγάπες. Ναι, έχεις κονσόλες που δεν σε ελκύουν και τόσο, αλλά είναι έστω κατιτίς. Οπότε.........μην το αναλύεις κι άλλο. Πέρασαν 3 χρόνια στην ημι-αποχή. Κάνε κάτι γιατί σε θλίβει αυτό".
Οπότε πήγα και πήρα από Ιαπωνία το PSX το 1994. Έκανα μια περατζάδα από PC gaming 1995-1996 και ξέρασα: κατάλαβα ότι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να με ελκύσει για τους χ/ψ λόγους (δεν είναι του παρόντος).
Και από τότε, ναι, παραμένω σε μια κατάσταση ημι-αποχής / ημι-ενασχόλησης, γιατί ΟΚ, δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου ότι το πραγματικό gaming για εμένα έληξε το 1990-91, εντούτοις αποφάσισα ότι δεν μπορώ να "αποσυρθώ" πλήρως, καθαρά για ψυχολογικούς λόγους. Έτσι, απέκτησα (και μάλιστα πριν την day 1 της επίσημης κυκλοφορίας τους) τα PS2/3/4.
Και όποτε το επιτρέψει η τσέπη μου, θα πάρω το PS4 Pro, PS5/PS5 Pro/PS6 κ.ο.κ.
But.........that's just me. An old semi-gamer fart.
Axilleas_GR (12-09-2016),DJTaurus (13-09-2016),donkixoths (13-09-2016),Dragonpaul (12-09-2016),hakoo (13-09-2016),teras1 (13-09-2016)
Εγώ παιδιά βλέπω γενικά μία κατάσταση ουδέτερη για όλο αυτό το θέμα εδώ που βρίσκομαι.
Οκ προ για όσους έχουν 4κ
Έχω 65 oled 4k lg και την πήρα 1200 open box λόγο football..
Δεν είμαι ο μόνος ...και γενικά σε ότι σπίτι έχω πάει 4κ παίζει για πλάκα εδώ...
Άποψη μου είναι ότι ή σονη έδωσε ένα "φθηνό"τότε PlayStation για να μπει δυνατά στο παιχνίδι κ τώρα ορίστε και το uptade του...
Ορίστε κ έξτρα έσοδα...
Θα μπορούσε από την αρχή να το κυκλοφορισει έτσι...στα 600 όμως...
Desmond (13-09-2016),jk_blue_tiger (15-09-2016),teras1 (13-09-2016)
Τα πραγματα ειναι απλα. Εδω ειναι ενα απο τα πολλα βιντεο με την βελτιωση στα γραφικα στο Uncharted
Ας παρουμε τη σειρα μονο στο PS3. Αν αποδειχθει οτι για να δεις τετοιες διαφορες στα γραφικα στα μελλοντικα παιχνιδια θα θες το λιγοτερο δυο κονσολες επειδη θα τους ειναι ευκολοτερο να το κανουν αλλα και για να δικαιολογησουν την υπαρξη της, τοτε ολοψυχα θα τους ευχηθω να πανε στην ευχη της παναγιας.
Δεν το ξερω και δεν θελω να μοιραζω απο τωρα ευχεςαλλα ειναι κατι που πρεπει να το δουμε.
edit: μιλαω γενικα για το console gaming, οχι μονο για τη Sony.
Last edited by AgentPrinny007; 13-09-2016 at 00:27.
Christos33 (13-09-2016),Desmond (13-09-2016),hakoo (13-09-2016)
Bookmarks