Results 601 to 620 of 2744

Thread: PlayStation 4 Pro

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Το "κυνήγι" του custom hardware, εξελίσσει τον τρόπο σκέψης, τις αρχιτεκτονικές και εν γένει την ροή της τεχνολογίας σε πολλαπλούς τομείς (βλέπε transputer).

Intel/Cyrix/Via (και άλλες) υποστήριζαν x86 αρχιτεκτονική που είναι η χείριστη από πλευράς efficiency και εσωτερικής "εξυπνάδας". Ουδεμία η σύγκριση με MIPS, DEC Alpha, HP-PA RISC, Sun Niagara. Ακόμα και ο πάλαι ποτέ Ζ80 υπήρχε σε coin-op και μάλιστα σε παράλληλη σειρά (πολλαπλοί Z80) με άψογα αποτελέσματα.

Επίσης, δεν μου τα λες καλά, από χρονολογικής μεριάς καθώς (το θυμάμαι σαν τώρα), η Voodoo βγήκε το 1996, ενώ ήδη χρόνια πριν είχαν εμφανιστεί τα Neo-Geo, 3DO, Saturn, 32X, PSX έκαστο με την custom-ιά του. Για να μην μιλήσουμε για την Amiga (που πλην του Motorola MC68000 ήταν ο ναός της custom-ιάς) και πέταγε τα μάτια έξω των PC, για αρκετά χρόνια από την στιγμή που βγήκε στην αγορά.

Επίσης, το πρώτο Xbox ΔΕΝ ήταν κλάσεις ισχυρότερο, απλά ήταν σε κάποια θέματα πιο γρήγορο (τα benchmarks είναι μια πονεμένη ιστορία, καθώς αλλιώς μετράται μια x86 CPU και μια nVIDIA GPU και αλλιώς το EE/GS). Για παράδειγμα, Ratchet 'n' Clank το Xbox ούτε κατά διάνοια δεν μπορούσε να βγάλει, καθώς δεν μπορούσε να "σηκώσει" τα μυριάδες particle effects.

Anyway, άποψη σου (πεταμένα λεφτά) και άποψή μου. Σεβαστό το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης. Ο μονόδρομος x86 και AMD/nVIDIA (δηλαδή AMD, καθώς η nVIDIA έχει αποσυρθεί από τις κονσόλες και τα die sizes που φτιάχνει δεν ενδείκνυνται για κονσόλες) εμένα δεν με ελκύει. Δεν θεωρώ πως η έλλειψη επιλογών εξυπηρετεί πουθενά. Μα πουθενά. Φυσικά, αυτή είναι η άποψή μου.

Επειδή όμως το thread είναι περί PS4 Neo, οκ, είπαμε έκαστος τις απόψεις του (δεν σε "φιμώνω" αν θες συνέχισε), απλά το γ@μ@με στο οφφτοπικ!

@Valkyre

Ναι, είχα τοποθετηθεί "υπέρ" του PS4 Neo. Όχι όμως υπό την άποψη "μπράβο Sony καλά κάνεις", αλλά υπό την φιλοσοφία ότι "είναι λογική η κίνηση, με δεδομένες τις αδυναμίες του PS4 εν γένει (μην τις ξανα-αναλύουμε) και αναγκαστικά αυτό πρέπει να κάνει". Μάλιστα, αρκετά πιο παλιά είχα προλογίσει τον ερχομό ενός πιο δυνατού Xbox One.

Όπως βλέπω τα πράγματα, τις συνθήκες, την προσφερόμενη τεχνολογία, τα οικονομικά, τα (καθαρά) κέρδη της βιομηχανίας του gaming, τις λιγοστές μεγάλες εταιρείες/devs/publishers..........βρισκόμαστε σε έναν μονότονο, άνοστο, άγευστο μονόδρομο από πλευράς τεχνολογίας και διαφοροποίησής της μεταξύ μηχανημάτων.
    Last edited by Lefteris_X; 03-06-2016 at 19:32.

Bookmarks

Bookmarks