Λοιπον εχω παιξει αρκετες ωρες το παιχνιδι και εχω να πω τα εξης:

1) Πρεπει να αναγνωριστει στην Ubisoft οτι εριξε ΤΟΝΟΥΣ δουλειας πανω στο παιχνιδι. Και δεν μιλαμε απλα οτι προκειται για δουλεια "αντε να βγει η ημερα" αλλα με αγαπη και μερακι κι ας μην το νιωθει κανεις αυτο στον ρομαντικο βαθμο που μπορει να το πεις για την Guerilla για πχ. Ομως δειχνει οτι ασχοληθηκαν και δουλεψανε με παθος πανω στο προιον.

2) Ο κοσμος του παιζει να ειναι ο μεγαλυτερος κοσμος που εχει κυκλοφορησει για ΑΑΑ βιντεοπαιχνιδι. Προσωπικα μου μοιαζει αδιανοητο οτι βγαινουν τετοια παιχνιδα στις μερες μας που μαλιστα δειχνουν να εχουν μια συνοχη και δεν το νιωθεις απλα κοψε ραψε. Ο κοσμος εχει αρκετα μεγαλη ποικιλια ως προς τις τοποθεσιες παρολο που διαδραματιζεται στο ιδιο μερος και η καθε περιοχη νιωθεις οτι εχει την ταυτοτητα της.

3) Η δε περιοχη/εποχη που διαλεξαν ειναι ακρως ενδιαφερουσα και η εξερευνηση πολλες φορες σε ανταμοιβει.

4) Ο κοσμος νιωθεις οτι ειναι ζωντανος, υπαρχει μια τεραστια κυριολεκτικα βιβλιοθηκη animation για τους NPCs οι οποιοι εχουν ενα καθημερινο προγραμμα, αλλα γενικα ολες τους οι δραστηριοτητες ειναι πολυ λεπτομερεις και ρεαλιστικες. Εχω παιξει 55 ωρες και ακομα βλεπω καινουργια πραγματα να κανουν και τα βρισκω πολυ ομορφες λεπτομερειες που στο συνολο τους κανουν τον κοσμο πιστευτο. Νιωθεις οτι εισαι εκει.

5) Τα side quests του παιχνιδιου μπορει να ακολουθουν ενα συγκεκριμενο pattern τα περισσοτερα, ομως υπαρχουν μερικες πολυ ομορφες ιστοριες και αρκετες εκπληξεις που δεν το περιμενεις. Φυσικα υπαρχουν και βαρετα quests αλλα στο συνολο τους, απο οσο εχω παιξει μεχρι τωρα, ειναι πολυ καλυτερα απο οποιοδηποτε αλλο AC παιχνιδι και ειμαι ικανοποιημενος.

6) Το στορυ αυτο καθεαυτο εμενα μου αρεσει και με κανει να θελω να δω την συνεχεια με αρκετο ενδιαφερον. Ο πρωταγωνιστης κινειται στα πλαισια του serviceable αλλα με καποιες καλες στιγμες. Γενικα ομως ειμαι ικανοποιημενος μεχρι στιγμης και το main quest κρυβει αρκετες εκπληξεις

7) Το gameplay ειναι στα καλυτερα του ΜΑΚΡΑΝ. Ο χειρισμος ειιναι καλυτερος και πιο αμεσος απο ποτε, οι επιλογες που εχει ο παικτης αρκετες, το parkour απολαυση και χωρις να αγχωνεσαι αν ο χαρακτηρας θα κανει οτι του κατεβει. Η μεγαλυτερη βελτιωση ολων ειναι το combat το οποιο πλεον ειναι για πρωτη φορα fully controled απο τον παικτη. Ουτε "πατα ενα κουμπι", ουτε περιμενε να κανεις parry. Φουλ ελεγχος με αρκετες κινησεις που ξεκλειδωνονται οσο παιζεις. Χαωδης βελτιωση. Γενικα απολυτα ικανοποιημενος.

8) Ο ηχος του παιχνιδιου ειναι ετσι κι ετσι. Εχει μερικα πολυ εντυπωσιακα κομματια αλλα... σπανια ακους μουσικη οταν εξερευνας, κατι που εμενα προσωπικα με χαλαει αρκετα.

9) Τα γραφικα ειναι εξαιρετικα. Ευκολα τα καλυτερα γραφικα σε multiplatform game.

10) Υπαρχει κατι στο παιχνιδι που δεν το λεω λογο ψιλο-σποιλερ, αλλα σιγουρα θα μας χαλασει καπως (οχι τιποτα τραγικο) και αυτο επειδη δεν εδωσαν την δεουσα προσοχη ωστε να ειναι πιο πιστο και σωστο. Υπαρχουν καποια ψιλοτραγικα λαθακια στο research που εκαναν, που ενω θελουν να πουν κατι, λενε κατι αλλο εντελως λαθος και βγαζει νοημα τοσο οτι ναναι που βαζεις τα γελια. (οσοι εχουν παιξει καταλαβαινουν)

11) Μια μεγαλη ελειψη του παιχνιδιου ειναι οτι δεν διαθετει καποιας μορφης encyclopedia/database... πολλες φορες googlαρω για να μαθω 5 πραγματα. Ισως το DLC τουρισμου να το λυσει αυτο.

Ολα τα παραπανω προερχονται απο 55 ωρες παιχνιδιου και περιπου το 50% του χαρτη ανοιχτο (δεν σημαινει οτι οσο εχω ανοιξει το εχω εξερευνησει και ολοκληρο...ειπαμε χαος ο χαρτης).

Περναω πολυ καλα με το game, με κραταει και με κανει να θελω να δω τα παντα. Σε πιανει ενα δεος να μπαινει σε καποιος ξεχασμενο τυμβο μιας αρχαιας Πυραμιδας. Η ατμοσφαιρα του τιτλου ειναι εξαιρετικη και το immerssion κινειται σε υψηλα επιπεδα. Ισως ειναι νωρις αλλα δεν θυμαμαι ποτε να περασα τοσο καλα με AC game και αυτο συμπεριλαμβανει και το AC2.

Γενικα πιστευω (αν και δεν εχω τελειωσει ξαναλεω) οτι το παιχνιδι ειναι αρκετα αυστηρο να βρισκεται στο 80 στο metacritic. Εγω για πλακα το θεωρω παναξιο ενος 85.

Αυτα, καλησπερες!