-
Xωρίς να έχω παίξει κανένα της σειράς, έπαιξα στην καραντίνα το Origins, μετά από γνώμη φίλου και αρκετό ψάξιμο, για να δω gameplay, μηχανισμούς, στόρι κλπ. Μπορώ να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ. Και το στορι, και οι χαρακτήρες, και το gameplay, όλα σε πολύ καλό επίπεδο. Τα θαυμαστικά κι ερωτηματικά στο χάρτη δεν με πολυενόχλησαν, γιατί έκανα όποτε και όσα είχα όρεξη. Δεν με χάλασε κανένα side quest, μιας και βρήκα τα περισσότερα καλόγουστα και ταιριαστά με τον κόσμο. Γενικά το παιχνίδι το προχωρούσα με νορμάλ ρυθμούς, τόσο όσο για να αναπτύσσω και χαρακτήρα και να ανεβαίνω λέβελ και να προχωράω το main story σταδιακά. Έχει και πολύ ωραίο κόσμο, οπότε δεν βαριόμουν να κάνω πράγματα εκτός main story. Το gameplay μου φάνηκε εξαιρετικό. Μάχη πολύ καλή, stealth επίσης, εξερεύνηση, όλα μου άρεσαν. Φυσικά υπάρχει μία επαναληψιμότητα, με τα κάστρα και τον καθαρισμό των περιοχών, αλλά ήταν τόσο καλοφτιαγμένα όλα, που δεν βαρέθηκα.
Φυσικά ένας γνώστης της σειράς, που τα χει παίξει όλα, θα έχει διαφορετική άποψη και περισσότερες απαιτήσεις. Είναι σίγουρα μεγάλο παιχνίδι (αλλά έχει ανεκτή διάρκεια). Θα ήθελα να παίξω και Odyssey, αλλά βλέπω ότι είναι τεράστιο σε μέγεθος και διάρκεια και για την ώρα δεν το χω. Ίσως αργότερα.