-
Θα προσπαθησω να απαντησω, απλα θεωρω οτι μιας και τα παιχνιδια αυτα αλλαζουν πολυ αναλογα τις επιλογες και υπαρχουν μερικα "αθλια" playthroughs τα οποια αναγκαστικα σου ψιλοκαταστρεφουν την εμπειρια (κακα τα ψεμματα το 1ο original playthrough ειναι αυτο που παιζει τον μεγαλυτερο ρολο στις εντυπωσεις μας) δεν εχει και πολυ νοημα.
Εν πασει περιπτωσει.
Το σεναριο που εμενα μου εκατσε (εχοντας δει πλεον σχεδον ολα τα ενδεχομενα) ηταν -για τα δικα μου γουστα (οχι απαραιτητα του παιχνδιιου) το ιδανικο. Δηλαδη εξελιχθηκε η πλοκη με τροπο που σε σχεση με τις εναλλακτικες ηταν η καλυτερη (παντα για εμενα).
Το gameplay δεν εχω κατι να πω ιδιαιτερο, προφανως ειναι 90% το ιδιο με τα heavy rain, beyond.
Τα γραφικα και η παρουσιαση ειναι εκπληκτικη, αλλα διαφωνω με την επιλογη του τοσο εντονου εφφε depth of field. Οι δημιουργοι θελουν να προσομοιασουν τον φακο μιας καμερας, αλλα αυτο το πραγμα οδηγει στο 90% των περιπτωσεων τα παντα να ειναι θολα σε αποσταση 20 μετρων απο τον παικτη. Ειλικρινα το βρισκω βλακωδες και χανεται τοση δουλεια και λεπτομερεια που υπαρχει στα περιβαλλοντα.
Το motion capture/facial capture ειναι παρα πολυ καλο και το acting υψηλου επιπεδου. Οι ηθοποιοι βγαζουν μεγαλη εκφραστικοτητα.
Απο τους 3 χαρακτηρες, μου αρεσαν απο αρκετα εως πολυ οι 2 στο πως εξελιχθηκε η ιστορια τους, και ο 3ος μου φανηκε απογοητευτικος, κυριως διοτι ειναι ο χαρακτηρας εκεινος ο οποιος κουβαλαει τα περισσοτερα προβληματα γραψιματος του Cage.
Το παιχνιδι εχει αρκετα plot holes, σεναριακες βολικοτητες ή πραγματα που -κατα την αποψη μου- δεν βγαζουν νοημα, αλλα ευτυχως ειναι μικρα (στις περισσοτερες περιπτωσεις) που μπορεις απλα να πεις "δεν βαριεσαι".
Το pacing (εξαρταται πολυ απο τις επιλογες και αυτο) εχει θεματα κυριως στην αρχη. Οσο προχωραει ανεβαινει.
Εχει μερικες πολυ καλες στιγμες (με διαφορα τις καλυτερες του Cage), ταυτοχρονα ομως εχει καποιες απο τις κλασσικες κακες του.
Γενικα χαρηκα που το επαιξα. Απλα εξακολουθω να πιστευω οτι ο Cage εχει πολλα τερτυπια τα οποια δεν μπορει να αποβαλλει απο πανω του και τα οποια τον οδηγουν σε ορισμενους"φτηνους τροπους εντυπωσιασμου". Χρησιμοποιει καποια elements με τετοιο τροπο και αφορμη που για εμενα ειναι λαθος. Δεν ξερω πως αλλιως να το πω.
Που το κατατασσω? Δεν εχω παιξει το Beyond (το επαιξα λιγο, το παρατησα -δεν αντεχω την Ellen Page δευτερολεπτο πλεον-), συγκριτικα με το Heavy Rain θα το θεωρουσα μεγαλη βελτιωση στο τεχνικο κυριως κομματι και σε αυτο της ηθποιιας. Γενικα στα ιδια επιπεδα. (αλλα δεν ειμια απο αυτους που θεωρουσαν το Heavy Rain αριστουργημα, απεχω απο αυτο αρκετα).
Αυτα.