Πρωτο μου mini review για το PS4 κ τι πιο πρωτοτυπο για τα δεδομενα μου απο το να ξεκινησω με ξεθαμα thread ακομα κ για το PS4 !!!
καλα ξεκινησαμε...
βασικα καλα ξεκινησα κ γω μιας κ το ολιγων ημερων μου PS4 PRO δεν νομιζω να περιμενε οτι θα ξεκινουσα με πρωτο παιχνιδι ενα old school 2D platform κ τι platform! μεσα σε ολα αυτα ειχα κ την κορη μου που με το που ειδε το εξωφυλλο κολλησε κ ηθελε να δει τι παιχνιδι ειναι αυτο.
εδω να σημειωσω οτι το παιχνιδι ειναι κ φιλικο προς της μικροτερες ηλικιες για οποιον ενδιαφερεται.
πραγματικα ενα απο τα καλυτερα που εχω παιξει ποτε κ μου προκαλει μεγαλη εκπληξη οτι δεν υπαρχει καποιος που να εχει γραψει κατι γι αυτο!!!
εδω να πουμε οτι η σειρα εχει ξεκινησει δειλα δειλα απο gameboy color , μετραει 5 entries συνολικα, με τα 4 απο αυτα να εχουν κυκλοφορησει και στο ps4. το κακο για μενα στην ολη ιστορια ειναι οτι εκτος του προτελευταιου , που ειναι κ αυτο για το οποιο γραφω, τα υπολοιπα για να τα βρεις πρεπει να τα σκασεις...χοντρα... δυστυχως βγηκαν σε περιορισμενα κομματια οποτε η αγορα τους σε digital ειναι μονοδρομος.
το συγκεκριμενο βρισκεται σε χαμηλη τιμη στη ultimate εκδοση του που περιλαμβανει ολα τα modes. την συγκεκριμενη σειρα την ειχα ακουσει απο τον radical reggie ενα youtuber οχι κ τοσο πασιγνωστο, ο οποιος κανει συχνα guest εμφανισεις στο πιο γνωστο σχετικα Metal Jesus Rocks.
Ας ξεκινησουμε λοιπον με το Review
Το game εχει αρκετα light-hearted story οποτε μην περιμενετε κατι πολυ τρομερο...αναλαμβανουμε τον ρολο αρχικα της shantae η οποια ειναι τζινι κατα το ήμισυ κ εκτελει καθηκοντα προστατη του χωριου της.
Η Shantae εχει την ικανοτητα να μεταμορφωνεται με το χορο της σε διαφορα πλασματα και να χρησιμοποιει μαγεια οποτε χρειαστει περα απο την βασικη της επιθεση που ειναι τα μαλλια της αλα μαστιγιο.
Με βαση τo mechanic της μεταμορφωσης οι developers εχουν καταφερει να κανουν το gameplay ολιγων τι metroidvania style. δηλαδη σε πρωτη φαση ξεκινας με πολυ βασικες κινησεις κ μεταμορφωσεις κ στην συνεχεια αγοραζεις αλλα κ ανακαλυπτεις κρυμενες μεταμορφωσεις που σου επιτρεπουν να εξερευνησεις διαφορετικα μερη της καθε πιστας.
Δυστυχως οι πιστες ειναι μονο εξι αλλα σχετικα μεγαλες σε μεγεθος κ με 3 save checkpoints ανα πιστα. Εδω φυσικα βοηθαει πολυ κ το γεγονος οτι θα πρεπει να επισκεφτεις ξανα τις πιστες για να ολοκληρωσεις αποστολες ή να βρεις αντικειμενα που σου ζητανε με την βοηθεια νεων δυναμεων που θα ανακαλυπτεις οσο προχωρας.
Τα γραφικα του για τα γουστα μου ειναι τρομερα 2D hand-drawn sprites σε συνδιασμο με 3D περιβαλοντα , σου δινει την αισθηση οτι παιζεις καποιο retro platform on steroids !!!
Φυσικα τρομερα ειναι κ τα εφε του αλλα κ το animation ειναι top notch & τεχνικα αρτιο χωρις κολληματα bugs κτλπ.
To soundtrack του τρομερο με ηχους κ μελωδιες που σου κολλανε πολυ πολυ ευκολα κ που στους παλιους θα θυμησουν εποχες sonic στο megadrive!
Αν θα ηθελα κατι παραπανω στο κομματι του ηχου ειναι οτι θα ηθελα στους διαλογους να ηταν full voiced.
Το game γενικα ειναι on easy side, αρκετα φιλικο , αλλα αν θελεις να το ολοκληρωσεις στο 100% του main story θα υπαρξουν λιγες challenging στιγμες. Εγω συγκεκριμενα το ολοκληρωσα στο 100% σε λιγο παραπανω απο 10 ωρες.
Το παιχνιδι περα απο το main game εχει παρα πολλα αλλα modes που μπορεις να παιξεις ως το αντιπαλο δεος της Shantae, αλλα κ σαν τους φιλους της, hardcore δυσκολια, old school δυσκολια κ αλλα!
Γενικα μια φανταστικη πρωτη εμπειρια που θα με κανει σιγουρα να προχωρησω σε αγορα κ με τα υπολοιπα αν κ τα digital τα αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι...
θα το βαθμολογουσα ανετα ενα solid 8/10
εις το επανιδειν !!!

Reply With Quote
Bookmarks