Originally Posted by
psx3
Να σου πω την αλήθεια κι εμένα κάτι με χάλασε στο Crushing του UC4, σε αντίθεση με τα 3 προηγούμενα που το πάω σχεδόν νερό το Crushing (ακόμα πιο άνετα στα 60 fps, το Crushing του remaster μου φαίνεται όσο δύσκολο το Hard του PS3 στα 30 fps).
Κάτι άλλαξαν στην AI (υποθέτω λόγω της ανεβασμένης ιπποδύναμης της Jaguar CPU σε general-purpose processing) και την έκαναν πιο ρεαλιστική (?).
Δεν μπορείς να παίξεις 100% ελεύθερα σε Crushing και να χρησιμοποιείς rope swings κλπ. Αναγκαστικά γίνεται πιο «καμπέρικο» το παιχνίδι. Περισσότερο κολλάει το καμπέρωμα στο TLOU, παρά στο Uncharted.
Καλά, για το Brutal δεν συζητάμε καν. Μπορεί τα 1HK deaths να είναι αποδεκτά στο Demon's Souls (δεν ξέρω, δεν είμαι fan), αλλά εδώ πέρα σπάνε νεύρα κυριολεκτικά!
46% ποσοστό ευστοχίας (πόσες σφαίρες πετυχαίνουν τον εχθρό γενικά, όχι headshots ειδικά) έχω σύμφωνα με τα στατιστικά, που θεωρείται άνω του μέσου όρου (MP προϋπηρεσία γαρ).
80% headshots δεν νομίζω να υπάρχει κανείς στον πλανήτη που να το φτάνει και ειδικά με αναλογικούς μοχλούς...
Ευτυχώς το Brutal είναι optional trophy, δεν είναι απαραίτητο για πλατίνα. Το 2015 είχα όρεξη και το έκανα 100%, τώρα μπαααα.
~
Να σας δώσω κι ένα protip που μου μάθανε κάποτε στο MP έμπειροι παίκτες (μεγάλο σχολείο για shooters, κάνει το SP να φαίνεται παιχνιδάκι):
Η καλύτερη (safe) μέθοδος shooting για πολλούς εχθρούς είναι να είσαι πίσω από τοίχο, αλλά όχι "attached" σε αυτόν (κουμπί O). Και φυσικά ποτέ attached σε cover.
Να είσαι πίσω από τοίχο και ίσα-ίσα να βγαίνεις έξω για να πυροβολείς. Να φτάνουν δηλαδή οι σφαίρες σου στον εχθρό, αλλά να μην σε βλέπουν οι NPCs. Αυτή η μέθοδος λέγεται "corner shooting".
Έτσι έχεις χρόνο να κάνεις line-up headshots (που πράγματι είναι σημαντικά στο Uncharted).
Υπάρχουν NPCs οι οποίοι κυριολεκτικά θα πέσουν κάτω με μια σφαίρα (ακόμα και armored NPCs αν έχεις το Desert Eagle ή Dragon Sniper), ενώ αν τους βαράς στο σώμα θα σου φαίνονται "bullet sponges".
Προφανώς και είναι by design έτσι το παιχνίδι, έτσι ώστε να ανταμείβει την ευστοχία στο κεφάλι. Έτσι ήταν και το Co-op Adventure κάποτε.
Δυστυχώς δεν είναι και πολύ ευχάριστο να σημαδεύεις με αναλογικούς μοχλούς (ο λόγος που πολλοί δεν συμπαθούν shooters σε κονσόλες, ειδικά οι PCMR του KB+M), άσχετα αν είναι κάτι που μαθαίνεται εν τέλει αν υπάρχει επιμονή & θέληση (όλα μια συνήθεια είναι), αλλά πιστεύω ότι αν βάλουν γυροσκοπική στόχευση θα γίνει μακράν πιο απολαυστικό/φυσικό (το gyro aiming ήταν από τα λίγα redeeming values του Golden Abyss στο Vita). Δεν είναι τυχαία η απήχηση του γυροσκοπίου στο PSVR.
Bookmarks