Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 24

Thread: Bloodborne

  1. #1
    Moderator hakoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    10,466
    PSN ID
    hakoo_

    Default Bloodborne

    Πέντε χρόνια μετά την αποκλειστικότητα του Demon’s Souls για το ps3 τα Ιαπωνικά studios της Sony συνεργάζονται και πάλι με την From Software και τον Miyazaki για ένα παιχνίδι που φιλοδοξεί να δώσει στο ps4 αυτό που του λείπει, δηλαδή ποιοτικές αποκλειστικότητες. Την πρώτη φορά η Sony το πέτυχε χωρίς να το περιμένει , αυτή τη φορά ο Miyazaki έχοντας τον αέρα ενός φτασμένου δημιουργού και όση υποστήριξη επιθυμεί παραδίδει το αναμενόμενο, ένα εκπληκτικό RPG για το ps4.

    Developer: From Software/ SCEJ
    Publisher: Sony
    Διανομη: Sony Hellas





    ΣΕΝΑΡΙΟ- STORY

    Xωρις πολλές εισαγωγές, χωρίς μακροσκελή cutscenes, o παίκτης ρίχνεται απευθείας στον αινιγματικό και «άρρωστο» κόσμο της Yharnam με μόνο ένα στοιχείο, είναι ο κυνηγός. Μπορεί να μην ξέρει ποιος είναι και από που προέρχεται, ξέρει όμως το πιο σημαντικό, μόλις υπέγραψε ένα συμβόλαιο να κυνηγήσει τους εφιάλτες που στοιχειώνουν την σκοτεινή πόλη και κατατρέχουν τους ημίτρελους κατοίκους της. Όπως συνηθίζει να κάνει ο Μiyazaki στα παιχνίδια του, το setting είναι τόσο πλούσιο και γλαφυρό που υποκαθιστά την έννοια της αφήγησης και γι’ αυτό τον λόγο δεν θα δει κάνεις στο συγκεκριμένο παιχνίδι αφηγηματικά εισαγωγικά βίντεο, ούτε χαρακτήρες να κατεβάζουν τεράστιους μονόλόγους. Το παιχνίδι φυσικά και έχει πολλους npcs που μπορούν να σε μυήσουν στο lore και την ιστορία άλλα είναι κι αυτοί λακωνικοί προσθέτοντάς στο μυστήριο που περιβάλει τον κόσμο του παιχνιδιού. Είσαι ο ήρωας ενός διεστραμμένου παραμυθιού, κι αυτό είναι το μονό που χρειάζεται να ξέρεις για αρχή.



    DESIGN

    Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό, ο Miyazaki για να φρεσκάρει κάπως την συνταγή του εγκαταλείπει το fantasy setting των Souls παιχνίδιών και επιλέγει ένα γκροτέσκο setting με Βικτοριανές επιρροές, η Yharnam μοιάζει με ένα Λονδίνο στην εποχή του Jack the Ripper περασμένο από ένα διεστραμμένο φίλτρο. To αποτέλεσμα είναι άπλα εκπληκτικό, με ποικιλία σε περιβάλλοντα που έχουν σχεδιαστεί από απίστευτα ταλαντούχους καλλιτέχνες και έχουν αποδοθεί άψογα στην οθόνη . Όσο κάλοσχεδιασμένος κι αν είναι όμως είναι ένας κόσμος ποτέ δεν μπορεί να είναι απόλυτα πειστικός χωρίς αντίστοιχα κάλο σχεδιασμό των έμψυχων πλασμάτων. Εκεί είναι που το παιχνίδι ξεπερνάει κάθε προσδοκία, τα πλάσματα του Bloodborne με την απίστευτη λεπτομέρεια και τον ευφάνταστο σχεδιασμό τους βάζουν σφραγίδα μοναδικότητας στο παιχνίδι. Το κάθε επίπεδο κρύβει πλάσματα που μοιάζουν να έχουν βγει από τους χειρότερους εφιάλτες και δεν χρειάζεται να επιδοθούν σε φθηνά scares για να φτιάξουν ατμοσφαίρα, ο άψογος σχεδιασμός τους κάνει όλη την δουλειά προκαλώντας δέος και αποτροπιασμό στον παίκτη και μονό στην θέα τους.







    Ο σχεδιασμός των επίπεδων είναι άλλος ένας θρίαμβος της From συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία του Demon’s Souls και του Dark Souls. Το Hunter’s Dream είναι το κεντρικό hub του παιχνίδιου θυμίζοντας αρκετά το Nexus του πρώτου παιχνίδιου , οπού ο παίκτης μπορεί να ασχοληθεί με τις αναβαθμίσεις του σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να μεταφερθεί στις περιοχές της Yharnam που έχει ξεκλειδώσει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο κόσμος είναι «σπασμένος» , ο κόσμος είναι ενιαίος και διασυνδεδεμένος όπως ακριβώς στο Dark Souls (μπορεί ο παίκτης να τον «περπατήσει» από άκρη σε άκρη αν το επιθυμεί) με πόρτες και shortcuts που ανοίγουν σταδιακά. Από το μεγαλοπρεπές Grand Cathedral μέχρι το δαιδαλωδες δάσος του Forbidden Woods η Yharnam είναι ένας τεράστιος κόσμος σχεδιασμένος με μαεστρικό τρόπο και απαράμιλλη γεωμετρία που δίνει ελευθερία στον παίκτη άλλα και «ασφαλείς» περιοχές.






    GAMEPLAY-MECHANICS

    O παίκτης που έχει ασχόληθεί με τα Souls παιχνίδια θα αισθανθεί αμέσως οικεία με τα βασικά mechanics του παιχνίδιού. Άντι για souls μαζεύεις blood echoes που είναι και το «νόμισμα» του παιχνίδιού για τις αναβαθμίσεις και τις αγορές, τα bonfires έχουν αντικατάσταθεί από lanterns (checkpoints) , τα βασικά αντικείμενα είναι περίπου τα ίδια με διαφορετικές ονομασίες, τα μενού και τα στατιστικά του παιχνίδιού είναι πανομοιότυπα. Παράλληλα όμως ακόμα και ο πιο έμπειρος από Souls παιχνίδια θα κατάλάβει αμέσως ότι πρέπει να αλλάξει τις συνήθειες του στην μάχη αν θέλει να επιβιώσει στην Yharnam. Το αμυντικό σύστημα των προηγουμένων παιχνιδιών οπού η ασπίδα είναι προέκταση του χειριστηρίου έχει αντικατάσταθεί από δεύτερο επιθετικό όπλο, αυτή τη φορά projectile με την μορφή πιστολιού, shotgun, φλογοβόλου κτλ.
    Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά έχει αλλάξει όλη η φιλοσοφία της μάχης, εκεί που η βασική τακτική ήταν σηκωμένη ασπίδα και επίθεση όταν τέλειώνει την κίνηση του ο εχθρός , στο Bloodborne ο παίκτης μπορεί μονό να επιτίθεται. Άμυνα είναι μονό η απόφυγη την οποία πρέπει να μάθει τέλεια οποίος θέλει να έχει την ελπίδα ότι μπορεί να προχωρήσει. Στην επιφυλακτικότητα όλων μας για το συγκεκριμένο σύστημα η From απάντησε με εξαιρετικές επιλογές στους μηχανισμούς για να αντισταθμίσει αυτό το «μειονέκτημα» στην μάχη. Αρχικά, το παιχνίδι είναι μια ταχύτητα πάνω από τα προηγούμενα κάτι που κάνει την απόφυγη πολύ πιο εύκολη, επιπλέον ο παίκτης μπορεί να ακινητοποιήσει τους εχθρούς με το projectile όπλο αν τους διακόψει κατά την διάρκεια της επίθεσης τους (parry) και να τους κάνει visceral attack, μια επίθεση που κάνει τεράστια ζημιά και απλοποιεί τα πράγματα σε πολλές περιπτώσεις. Τέλος, κάθε φορά που ο παίκτης δέχεται ένα χτύπημα έχει ένα μικρο χρονικό περιθώριο να πάρει το...αίμα του πίσω, με αντεπίθεση και χτύπημα ξαναπαίρνει την ζωή που έχασε . Το απότελεσμα όλων αυτών των άλλαγών είναι ένα σύστημα μάχης που είναι πιο επιθετικό, πιο γρήγορο, πιο άμεσο, πιο εντυπωσιακό και εν τέλει πολύ πιο διασκεδαστικό και εθιστικό. Η ικανοποίηση μιας visceral attack ή η επικράτηση μετά από μια επιθετική μάχη με γρήγορη χορογραφία είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τον αργό ρυθμό των προηγουμένων παιχνιδιών.





    Μεγάλες άλλαγές έχουν γίνει και στο οπλοστάσιο του παιχνίδιού, τα βασικά melee όπλα έχουν 2 μορφές , για παράδειγμα με το πάτημα του L1 ένα γρήγορο σπαθί μπορεί να γίνει ένα αργό άλλα θανατηφόρο σφυρί κάτι που προσθέτει ποικιλία και αυξάνει τις επιλογές του παίκτη. Μπορεί τα όπλα να μην είναι τόσα πολλά αν το πάρει κάνεις καθαρά αριθμητικά άλλα το γεγονός ότι έχει πέσει τόση δουλεία στο καθένα ξεχωριστά με εκπληκτικό σχεδιασμό / μοναδικά movesets και με τα 2 modes που προσφέρουν αποζημιώνει τον παίκτη . Το κάθε όπλο (melee και projectiles) μπορεί να αναβαθμιστεί αλλα και να αποκτήσει επιπρόσθετες ιδιότητες με την χρήση των bloodgems . Έκτος των οπλών, το παιχνίδι προσφέρει ποικιλία σε ότι αφορά τις στολές άλλα και customization στον ίδιο τον χαρακτήρα με ένα βαθύ character creator που καλύπτει όλα τα γούστα.






    Και να τελειώσω με το κομμάτι του gameplay σε μια προσπάθεια να καλύψω βασικές απορίες κάποιου που σκέφτεται να το δοκιμάσει άλλα δεν έχει εμπειρία από τα προηγούμενα της σειράς.
    Έχει μαγεία το παιχνίδι?
    Technically όχι, άλλα στην πορεία του παιχνιδιού αποκτάς αντικείμενα που έχουν «μαγικές» ιδιότητες, με το κόστος όμως των bullets που αντικαθιστούν στην ουσία την μπάρα της μαγείας.
    Είναι δύσκολο;
    Σίγουρα, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι άδικο? Όχι, σε καμία περίπτωση. Είναι ένα παιχνίδι που προκαλεί τις ικανότητες του παίκτη όπως ακριβώς έκαναν τα παιχνίδια την εποχή των 8μπιτων κονσολών, πριν τα συνεχή saves και το κράτημα από το χεράκι . Είναι ένα παιχνίδι που σου δίνει ο,τι χρειάζεσαι για να επιβιώσεις , απαιτεί όμως να τηρείς τους κανόνες, να μάθεις την συμπεριφορά των εχθρών , να επενδύσεις χρόνο και υλικά σε σωστές αναβαθμίσεις, αν δεν το κάνεις θα πεθαίνεις συνεχώς και θα φταις εσύ, τόσο άπλα. Αν το κάνεις όμως σε ανταμείβει μονό όπως τα παιχνίδια του Miyazaki ξέρουν να κάνουν κι αυτό γιατί μετά την δύσκολη και επίπονη επικράτηση απέναντι σε ένα boss ξέρεις ότι δεν τα κατάφερες από το level up και το ανελέητο farming άλλα κυρίως επειδή έγινες καλύτερος παίκτης. Και αυτό το συναίσθημα είναι αυτό που κάνει το παιχνίδι τόσο εθιστικό και ξεχωριστό.
    Οσο δύσκολο κι αν είναι να βρει κάποιος αρνητικά στο gameplay αυτού του παιχνιδιού, δεν γίνεται να μην αναφέρω τα τεράστια loadings που σε αναγκάζουν να περιμένεις 40-45 δευτερόλεπτα κάθε φορά που πεθαίνεις η κάνεις fast travel. Σε ένα τυπικό παιχνίδι δεν θα ήταν σοβαρό θέμα, σε ένα παιχνίδι όπως το Bloodborne που πεθαίνεις συνεχώς δημιουργεί πρόβλημα στον ρυθμό και εκνευρίζει.






    ΓΡΑΦΙΚΑ-ΑΠΟΔΟΣΗ-ΗΧΟΣ


    Πιθανότατα δεν είναι το παιχνίδι που «σπρώχνει» τα περισσότερα πολύγωνα στην οθόνη η που χρησιμοποιεί τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες, παρόλα αυτά κατάφέρνει να είναι ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια που έχουμε δει μέχρι στιγμής στην κονσόλα και αυτό λόγω της απαράμιλλης καλλιτεχνικής διεύθυνσης και της απίστευτης γεωμετρίας που έχει. Καθαρά τεχνικά , παρόλο που το παιχνίδι προσφέρει μια πολύ όμορφη και καθαρή εικόνα λόγω απεικόνισης στα 1080p (native) και εντυπωσιακό draw distance, σε πολλά σημεία υποφέρει από framedrops και δεν καταφέρνει να διατηρήσει τον στόχο των 30 frames (ειδικά σε επίπεδα με πολλούς εχθρούς και alpha effects όπως για παράδειγμα το επίπεδο Old Yharnam) άλλα και από pop in. Παρόλα αυτά, ο,τι χάνει από τεχνικής άποψης το κερδίζει από τον απίστευτα καλοφτιαγμένο και καλαίσθητο κόσμο του με παρανοϊκή προσοχή στην λεπτομέρεια. Ο συνδυασμός του φωτισμού, των υφών , της χρωματικής παλέτας , των εφέ άλλα και του κατάπληκτικού καλλιτεχνικού σχεδιασμού κάνει το παιχνίδι να φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής σε πολλές περιπτώσεις.
    Την οπτική αυτή πανδαισία έρχεται να ντύσει το εκπληκτικό soundtrack του παιχνιδιού με τις ανατριχιαστικές και κατά ένα περίεργο τρόπο όμορφες μελωδίες του. Είτε μονό με τον ήχο των βημάτων σου σε ένα σκοτεινό σοκάκι, είτε μιλάς με κάποιον κάτοικο που βρίσκεται στα όρια της τρέλας , είτε ακούς τα ουρλιαχτά ενός πλάσματος στο background, είτε με μια απειλητική ορχηστρική μελωδία σε ένα boss battle, η μουσική και τα sound effects έχουν έναν μαγικό τρόπο να μεταφέρουν μοναδικά την διαστροφή, την παράνοια και την μελαγχολία του κόσμου του Bloodborne.






    ONLINEEXTRA FEATURES

    Τα online features του Bloodborne είναι πανομοιότυπα με αυτά των Souls παιχνίδιών, μπορεί να είναι πιο παθητικά με την μορφή των bloodstains από τα προηγούμενα παιχνίδια , σημεία δηλαδή που μπορείς να δεις πως αντιδρούν άλλοι παίκτες σε διαφορές φάσεις του παιχνιδιού η να τους αφήσεις μήνυμα (πάραπλανητικό η βοηθητικό). Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις το online πιο ενεργητικά αν το θελήσεις, να καλέσεις δηλαδή βοήθεια από κάποιον τυχαίο παίκτη η φίλο και να παίξεις συνεργατικά (co-op). Το παιχνίδι δίνει την δυνατότητα και για pvp, χρησιμοποιώντας sinister bells μπορείς να εισβαλλεις στον κόσμο ενός άλλου παίκτη και να τον προκαλέσεις σε μάχη.





    Μια εντελώς καινούρια προσθήκη στο παιχνίδι που αυξάνει κατά πολύ την διάρκεια και την πρόκληση είναι τα chalice dungeons , πρόκειται για ξεχωριστά επίπεδα (ανεξάρτητα εντελώς από τις κυρίες περιοχές και το story του βασικού παιχνιδιού ) που ξεκλειδώνει κάνεις με διάφορα πολύτιμα δισκοπότηρα που βρίσκει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και μπορεί να παίξει σε αυτά online η offline. H καινοτομία είναι ότι ανάλογα με το τι chalice χρησιμοποιείς το dungeon μπορεί να έχει συγκεκριμένη δομή και σχεδιασμό η να είναι procedurally generated, να είναι δηλαδή διαφορετικά κάθε φορά και για τον κάθε παίκτη. Τα chalice dungeons είναι ένα extra feature που μπορεί να προσφέρει ακόμα και στον πιο ικανό παίκτη μεγάλη πρόκληση με την άγνωστη δομή, τα πολύ δυνατά bosses (σε πολλές περιπτώσεις πολύ πιο δυνατά από αυτά του main παιχνιδιού) και φυσικά πάρα πολλές επιπλέον ώρες παιχνιδιού.
    Τέλος , το παιχνίδι όπως και τα προηγούμενα προσφέρει την επιλογή για new game+ με όλη την πρόοδο από το προηγούμενο playthrough με αυξημένη όμως δυσκολία δίνοντας έτσι κίνητρο για περαιτέρω ενασχόληση με το παιχνίδι.





    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

    Το Bloodborne έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να προσφέρει ποιότητα στην βιβλιοθήκη του ps4 με την καθηλωτική του ατμοσφαίρα, τον ιδιοφυή σχεδιασμό του και την έξοχη καλλιτεχνική του διεύθυνση. Τα οποία τεχνικά του...φάλτσα δεν είναι ικανά να αφαιρέσουν από την ουσία του πράγματος, ότι δηλαδή πρόκειται για ένα αριστουργηματικό horror RPG που δεν είναι για παίκτες με μαζοχιστικές τάσεις όπως νομίζουν πολλοί, άλλα για όσους θα ήθελαν να αισθανθούν ( η να θυμηθούν ) πως είναι να προκαλεί ένα παιχνίδι τις ικανότητες σου και να σε ανταμείβει με πραγματική ικανοποίηση.
    Το ματωμένο φεγγάρι ανατέλλει πάνω από μια καταραμένη πόλη, οι κραυγές των πλασμάτων και τα διεστραμμένα γέλια αντηχούν στους δρόμους της, το μονό που έχεις να κάνεις είναι να σηκώσεις το χειριστήριο και να ανακαλύψεις την γοητεία του διαστροφικού κόσμου του Bloodborne.


    BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    9.5 / 10
    Last edited by hakoo; 15-04-2015 at 21:40.


  2. #2
    Forum GOD Dragonpaul's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    13,927
    PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

    Default

    Εξαιρετικό review!!!!

  3. The Following User Says Thank You to Dragonpaul For This Useful Post:

    hakoo (18-04-2015)

  4. #3
    Administrator Slay's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Πατρα
    Posts
    13,189
    PSN ID
    Slay2012

    Default

    Εαν καποια στιγμη τα souls παιχνιδια ενσωματωσουν την επαναστατικη τεχνολογια του pause, που υπηρχε απο τα 80'ς, ισως και να ασχοληθω μαζι τους. Μπορω να συγχωρησω πολλες "ιδιοτροπιες" τους , αυτη ομως με τιποτα.

  5. The Following 2 Users Say Thank You to Slay For This Useful Post:

    Aphelian (16-04-2015),hakoo (18-04-2015)

  6. #4
    Moderator litanies's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Πάτρα
    Posts
    2,018
    PSN ID
    litany_13
    Name
    Αντώνης

    Default

    nice review Πάνο

  7. The Following User Says Thank You to litanies For This Useful Post:

    hakoo (18-04-2015)

  8. #5
    Advanced Member nikosgnr's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    566
    PSN ID
    nikosgnr
    Name
    Νίκος

    Default

    Το παιχνίδι ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα αυτή την εποχή.. Απο κάτι άλλες μετριότητες που κυκλοφορούν.

    Ούτε διάρκεια της πλάκας, ούτε το τελείωσα σε 3 μέρες με αστεία δυςκολία..

    Άψογο το Review και σίγουρα η επόμενη αγορά. Και πολύ άργησε..


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  9. The Following User Says Thank You to nikosgnr For This Useful Post:

    hakoo (18-04-2015)

  10. #6
    Advanced Member Godweeder's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    588
    PSN ID
    Godweeder
    Name
    Nik

    Default

    Παρα πολυ καλο review !!
    Oραιος ρε hakoo.
    Spoiler!

  11. The Following User Says Thank You to Godweeder For This Useful Post:

    hakoo (18-04-2015)

  12. #7
    Moderator hakoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    10,466
    PSN ID
    hakoo_

    Default

    Να'στε καλα παιδια, δεν ειναι και το πιο ευκολο παιχνιδι για να το κανεις review απο αποψη χρονων, ειναι δυσκολο και τεραστιο αλλα προσπαθησα...

    Quote Originally Posted by Slay View Post
    Εαν καποια στιγμη τα souls παιχνιδια ενσωματωσουν την επαναστατικη τεχνολογια του pause, που υπηρχε απο τα 80'ς, ισως και να ασχοληθω μαζι τους. Μπορω να συγχωρησω πολλες "ιδιοτροπιες" τους , αυτη ομως με τιποτα.

    Δεν το ανεφερα καν στο review γιατι ειναι μια επιλογη που την εχουν κανει απο το πρωτο παιχνιδι και φαινεται να εμμενουν σε αυτην. Προσωπικα δεν με πειραζει αλλα καταλαβαινω καποιον που ναι μεν θελει να παιξει κατι hardcore αλλα παραληλα θελει να παει και για ενα κατουρημα
    Με την προσθηκη του suspend στο ps4 (καπου τωρα δεν ειναι να προστεθει?) ισως λυθει το θεμα, κατα τη γνωμη μου πρεπει να παιξεις αυτο το παιχνιδι.


  13. #8
    Administrator Slay's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Πατρα
    Posts
    13,189
    PSN ID
    Slay2012

    Default

    Αν δεν κανω λαθος μου ειχες πει, οτι δεν κανει pause ουτε καν οταν βγαινεις στο μενου της κονσολας. Οποτε ακομα και να δουλεψει το suspend, βλεπω σεναριο οπου θα κανω resume και θα δω την οθονη "you died"

  14. #9
    Moderator hakoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    10,466
    PSN ID
    hakoo_

    Default

    Iσχυει αυτο που σου ειπα αλλα κατσε ρε συ, το suspend αν εχω καταλαβει καλα ειναι ακριβως οπως η λειτουργια που εχει το vita, στην ουσια κλεινει η κονσολα και μετα συνεχιζει απο εκει που το αφησες. Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.
    Σε καθε περιπτωση, πρεπει να το παιξεις.


  15. #10
    Administrator Slay's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Πατρα
    Posts
    13,189
    PSN ID
    Slay2012

    Default

    Ετσι δουλευει, αλλα απο την στιγμη που ειχαν την φαεινη ιδεα να μην κανει pause ουτε καν με το ps button , θα χρειαστεις λιγα δευτερολεπτα για να βγεις στο μενου και να βαλεις την κονσολα σε rest mode. Και απο αυτα που εχω καταλαβει ειναι αρκετος χρονος για να χασεις στο bloodborne, ειδικα εαν εισαι σε boss.

  16. #11
    Moderator hakoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    10,466
    PSN ID
    hakoo_

    Default

    Στο vita γινεται με το πατημα ενος πληκτρου αμεσοτατα, υποθετω οτι και στο ps4 θα γινεται αντιστοιχα ευκολα και γρηγορα και οχι οπως το rest mode που κανει σχεδον shutdown η κονσολα.


  17. #12

    Default

    Quote Originally Posted by Slay View Post
    Μπορω να συγχωρησω πολλες "ιδιοτροπιες" τους , αυτη ομως με τιποτα.
    προσωπικα δεν θεωρω οτι η απουσια pause ειναι κατι το πρωτογνωρο (πχ. και στο destiny στο campaign δεν υπάρχει pause)

    δεν ξερω περιπου καθε ποτε θελεις παυση αλλα πιστευω η "exit game" λειτουργια του παιχνιδιου μπορει να σε βολευε,γινεται πολύ γρηγορα,οποιαδηποτε στιγμη και με το που ξαναρχιζεις σε βγαζει ακριβως στο σημειο που ησουν(εννοειται οτι ειναι νεκροι οσοι εχθροι εχεις σκοτώσει)

  18. #13
    Administrator Slay's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Πατρα
    Posts
    13,189
    PSN ID
    Slay2012

    Default

    εισαι σιγουρος για το παραπανω? οταν λες στο ιδιο σημειο που ησουν, δεν εννοεις το κοντινοτερο φαναρι?

  19. #14
    Forum GOD Dragonpaul's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    13,927
    PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

    Default

    Απο τη στιγμη που βρίσκεσαι σε μια περιοχή η οποια "φρουρείται", ας πουμε, απο δυο εχθρούς και τους φας, τότε ακομα και ετσι να το αφήσεις το παιχνιδι, ποσο μαλλον να βάλεις το μηχάνημα σε rest mode -ή ακόμα και να βγεις στο κεντρικό μενού της κονσόλας-, δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ περιπτωση να σου επιτεθεί εχθρός απο αλλη περιοχή. Τοσον καιρο ετσι παίζω και εχω κανει μεγάλα διαλείμματα απλα έχοντας βγει στο μενού της κονσόλας. Ασφαλώς, οταν κλείνω την κονσολα, αυτη ειναι παντα σε rest mode και μόλις την ανάβω παλι, ο hunter μου ειναι ακριβως εκει που τον άφησα απείραχτος. Ουσιαστικα ειναι σα να εχει pause. Εγώ δεν εχω καταλαβει καποια διαφορα.
    Όσον αφορα στις προτροπές του hakoo να παίξεις το παιχνδι, θα σε συμβούλευα το ίδιο αλλα οχι τοσο έντονα. Ειναι σίγουρα πολυ αξιόλογο, αλλα εάν δεν εχεις υπομονη, απλα μην ασχοληθείς. Και δεν εστιάζω μονάχα στην αναμφισβήτητη δυσκολία του, αλλα και στο οτι πολλες φορές το να σε γυρίσει απλα το παιχνιδι πισω ειναι η καλη περιπτωση. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τουλαχιστον σε εμενα, προκειμένου να επισκεφτείς παλι ενα boss, πρεπει να δημιουργήσεις παλι τις προϋποθέσεις για να πας. Να μην πας, δηλαδη, "γυμνός". Άρα, αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να μαζέψεις παλι χρήμα, να αγοράσεις εφόδια -τα οποια χαράμισες πανω του την πρωτη φορα- και μετα να πας παλι. Και άμα χάσεις... Ξέρεις... Εκτός αν κάνω κατι λαθος εγώ στον τροπο που παίζω.
    Last edited by Dragonpaul; 19-04-2015 at 03:27.

  20. #15
    Moderator hakoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    10,466
    PSN ID
    hakoo_

    Default

    Quote Originally Posted by Slay View Post
    εισαι σιγουρος για το παραπανω? οταν λες στο ιδιο σημειο που ησουν, δεν εννοεις το κοντινοτερο φαναρι?
    Ισχυει αυτο που λεει ο Nemethon, αν πατησεις exit game και κανεις load σε βγαζει ξανα στο ιδιο σημειο (οχι στο κοντινοτερο φαναρι) με τα souls σου και την προοδο σου κανονικα, βεβαια δεν ειναι pause ετσι? Πρεπει να μπεις στο inventory, να πατησεις exit game και μετα να κανεις reload.
    Και φυσικα δεν εχω ιδεα αν δουλευει στα bosses, δεν το εχω δοκιμασει ποτε.
    Παυλο αν πατησεις το ps button και πας στο κεντρικο μενου ολα τα υπολοιπα παιχνιδια γινονται αυτοματα paused, στο bloodborne τρεχει κανονικα real time ο χρονος, οποτε οταν το κανεις πρεπει να εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν εχθροι γυρω γυρω, βεβαια αυτο που λες ισχυει, αν εξαιρεσεις ελαχιστα σημεια η εχθροι δεν αφηνουν τα patrols τους οποτε υπαρχουν πολλες ασφαλεις περιοχες που μπορεις να το αφησεις αφοβα.
    Επισης αν ξεμεινεις απο μπαταρια στο ds4 το παιχνιδι συνεχιζει κανονικα, το επαθα σε boss 2 φορες
    Last edited by hakoo; 19-04-2015 at 03:47.


  21. The Following User Says Thank You to hakoo For This Useful Post:

    Dragonpaul (19-04-2015)

  22. #16
    Forum GOD Dragonpaul's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    13,927
    PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

    Default

    Quote Originally Posted by hakoo View Post
    Επισης αν ξεμεινεις απο μπαταρια στο ds4 το παιχνιδι συνεχιζει κανονικα, το επαθα σε boss 2 φορες
    Πολυ λογικό ακουγεται, αν και δε το ειχα σκεφτει. Μεγάλη απάτη να σου κάτσει κατι τέτοιο!!!!!!!

  23. #17
    Elite ntsmrtz's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    963
    PSN ID
    epi60s
    Name
    Κώστας

    Default

    Πλήρες review!
    Με έπεισες, θα το αγοράσω!

  24. The Following User Says Thank You to ntsmrtz For This Useful Post:

    hakoo (19-04-2015)

  25. #18

    Default

    Slay γιατι αντιμετωπίζεις με καχυποψια και δυσπιστια οτι γραφω;;δεν εχω πολλα posts ή πολλα trophies?

    το exit game γινεται και σε boss fight αλλα οταν κανετε load θα σας βγάλει εξω απο το boss.Βολευει επισης αν μπειτε σε boss και χασετε και δειτε οτι ''δεν το εχετε'' μπαινετε μέσα παίρνετε τις ψυχες και κάνετε exit game

  26. #19
    Administrator Slay's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Πατρα
    Posts
    13,189
    PSN ID
    Slay2012

    Default

    Quote Originally Posted by Nemethon View Post
    Slay γιατι αντιμετωπίζεις με καχυποψια και δυσπιστια οτι γραφω;;δεν εχω πολλα posts ή πολλα trophies?
    οχι , αλλα απο ενα παιχνιδι που οταν χανεις σε γυρναει στην αρχη, που δεν εχει καν Pause , μου φαινοταν καπως να εχει κατι τοσο ΒΟΛΙΚΟ.

  27. #20
    Forum GOD Dragonpaul's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    13,927
    PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

    Default

    Quote Originally Posted by Nemethon View Post
    Slay γιατι αντιμετωπίζεις με καχυποψια και δυσπιστια οτι γραφω;;δεν εχω πολλα posts ή πολλα trophies?

    το exit game γινεται και σε boss fight αλλα οταν κανετε load θα σας βγάλει εξω απο το boss.Βολευει επισης αν μπειτε σε boss και χασετε και δειτε οτι ''δεν το εχετε'' μπαινετε μέσα παίρνετε τις ψυχες και κάνετε exit game
    Για ανάλυσέ το λίγο περισσότερο αυτο...

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •