Γιαννη παρεθεσα απτα συγκεκριμενα επιχειρηματα και απαντηση πανω σε αυτα δεν βρηκα. Δεν χρειαζεται για εμενα βεβαια διοτι οπως ειπα αντικειμενικα το παιχνιδι πασχει σοβαρα σε πολλα κομματια του τα οποια για τον Α ή Β λογο στο συγκεκριμενο παιχνιδι απλα δεν υπολογιζονται επι ισοις οροις ή να το πω πιο ευγενικα αν αυτο ενοχλει, για καποιο λογο ο κοσμος του παιχνιδιου, το μοντελο φυσικης και ολα αυτα που κανει καλα, κανουν τον κοσμο να παραμεριζει ενα τσουρμο πραγματα που σε αλλα παιχνιδια του ειδους κραζουν με περισσιο παθος. Οπως και να εχει παντως ολα αυτα που λες Γιαννη στο ποστ σου ειναι και ο λογος του αρχικου ποστ που εκανα, οτι δηλαδη σηκωνω τα χερια ψηλα κλπ. Δηλαδη το αναγνωριζω αυτο.
Ενιγουεη. Τελος το Ζελντα.
Θελω να μιλησω για το Switch τωρα. Εκτενως μαλιστα.
Εχω ενθουσιαστει με την φιλοσοφια του μηχανηματος. Αυτο το υβριδικο μοντελο κονσολας ειναι πραγματικα ΙΔΙΟΦΥΗΣ ιδεα. Η πολυμορφικοτητα της κονσολας, το γεγονος οτι την κουβαλας μαζι σου παντου και μπορεις τοσο ανετα και ευκολα να παιξεις οχι μονο εσυ αλλα και αλλοι μαζι σου, δεν ξερω ποιος ειχε την αρχικη ιδεα εκει στην Νιντεντο του αξιζουν παντως συγχαρητηρια. Ωραια στιβαρη κατασκευη με ικανοποιητικο μεγεθος οθονης και μαλιστα πολυ καλη ποιοτητα εικονας (Oled). Τα 720p φαινονται πεντακαθαρα και πολυ ομορφα στη οθονη του και οποιες ατασθαλιες υπαρχουν δεν φαινονται οταν παιζεις φορητα. Πιο κατω θα μιλησω και για τα παιχνιδια. Επισης μπορω να πω οτι ο ηχος που βγαζει η φορητη κονσολα ειναι ικανοποιητικοτατος και το ιδιο μπορω να πω και για την μπαταρια του, κατι που το φοβομουν να ειμαι ειλικρινεις, αλλα εδω φαινεται οτι αντεχει αρκετα.
Δεν εχω παρατηρησει επισης να ζεσταινεται, λειτουργει απροβληματιστα και αυτο που μου εκανε πολυ θετικη εντυπωση ειναι οτι μπορεις να συνδεσεις ενα καρο ασυρματα ακουστικα τα οποια και μαλιστα τα κραταει στη μνημη του και λειτουργει αψογα μαζι τους. Δοκιμασα τα Pulse Elite και ακομα και τα airpods pro και μου εκανε ειδικα εντυπωση με τα airpods που υποστηριζονται τοσο απλα και ομορφα.
Τα joy cons ειναι και γαμω τις ιδεες πραγματικα. Δεν ξερω πως η Νιντεντο καταφερε να χωρεσει τοσα πραγματα μεσα σε αυτα τα σκατουλακια. Motion controls check, IR sensors check, δονηση check και μαζι με αυτο σκανδαλες και τα παντα. Το μονο που τους λειπει ειναι 2 analogue sticks αλλα αυτο δεν γινεται και δεν το χρειαζεται επισης. Μου εκανε και σε αυτα εντυπωση το ποσο καλα κρατανε την μπαταρια τους και οφειλω να ομολογησω οτι παιζοντας κρατωντας τα joy cons σε οτι σταση θες (αποσπασμενα δλδ απο την κονσολα) ηταν πολιτισμικο σοκ για εμενα... πρωτη φορα επαιζα βιντεοπαιχνιδια με τα χερια ξαπλωμενα στο κρεβατι κατω απο την κουβερτα το ενα χερι εδω το αλλο χερι εκει. Περιεργη αισθηση αρχικα, ανεπαναληπτη στην συνεχεια.
Αλλα το modularity το πως τα εχουν σκεφτει ολα (φορτιζουν τα Joycons πανω στην κονσολα) με εχει ενθουσιασει. Το θεωρω τρομερο gaming kit.
Docked δεν εχω παιξει πολυ, το δοκιμασα λιγο, δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιαζει το Switch σε τετοια μορφη, θεωρω οτι ειναι εντελως δευτερευον κομματι της εμπειριας και συμπληρωματικο της φορητοτητας και οχι το αναποδο.
Μπορω να πω οτι απο τοτε που το πηρα δεν το εχω αποχωριστει, το παιρνω μεχρι και στη δουλεια και ριχνω ενα 10αλεπτο session στο διαλειμμα μου. Την κυριακη το πρωι ειχα παει τον μικρο σε εναν παιδοτοπο οι 2 μας και οσοι ειστε γονεις ξερετε οτι οι παιδοτοποι ειναι απλα ενας πονοκεφαλος...ειδικα αν εισαι χωρις παρεα.... με το Switch... ηταν οαση... απλα οαση... το πως περασαν 2 ωρες ουτε που το καταλαβα. Εβαλα και τα airpods pro με Noise cancelation και ουτε τσιριγματα ουτε ουρλιαχτα τιποτα. Γεια σας!! Μεχρι και ονειρα κανω οτι θα το εχω μαζι μου στο επομενο camping trip!
Παμε λιγο στα παιχνιδια. Για το Ζελντα οκ τα ειπα. Αποψη μου. Παρολαυτα σημειωσα το ποσο ομορφο πραγματικα δειχνει στην οθονη του Switch.
Να πω λιγο για το Mario Odyssey. Αυτο το παιχνιδι το ξεκινησα με σχετικα χαμηλες προσδοκιες και πραγματικα με εχει συναρπασει. Το παιζω σιγα σιγα γιατι δεν θελω να τελειωσει. Να σημειωσω οτι προσφατα επαιξα το Astro Bot, το οποιο ναι μεν μου αρεσε αρκετα, παλι δε ομως δεν καταλαβα γιατι εγινε τοσο μεγαλος ντορος. Μου αρεσε ομως πολυ μην παρεξηγηθω.
Ε το Mario Odyssey μου φαινεται ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερο απο το Astro Bot. Το ποσες ιδεες εχει αυτο το παιχνιδι μεσα του απλα δεν λεγεται! Δεν ξερω ποιος τα σκεφτηκε ολα αυτα αλλα ειναι τοσο ευχαριστο και κρυβει τοσες εκπληξεις. Και τα γραφικα του ειναι ΥΠΕΡΟΧΑ. Χρωματα παντου, εκπληκτικο animation και 60 fps παρακαλω με κανουν να το χαζευω ωρες ωρες. Ο σχεδιασμος των εχθρων στο παιχνιδι ειναι καταπληκτικος και η ποικιλια των περιβαλλοντων εξαισια! Ενω ελεγα να το παιξω απλα για να το παιξω, τωρα εχω μπει στο τρυπακι να βρω ολα τα φεγγαρακια (well most of them at least) και να δω τι αλλα κρυμμενα πραγματα εχει. Αλλα γενικα αυτη η πανδαισια υπεροχων χρωματων, το ολο feel good σκηνικο... ναι σε αυτο το παιχνιδι καταλαβαινω απολυτα τις εξαιρετικες βαθμολογιες που πηρε!
Το Luigi's Mansion 3 το εχω παιξει πολυ λιγο, ειναι το πιο ομορφο παιχνιδι του Switch και μα την παναγια ωρες ωρες νομιζω οτι ειναι CGI cartoon... δεν ξερω πως το καταφεραν αυτο με τοσο τελειο μοντελο φυσικης και τοσο expressive χαρακτηρες. Ειναι τοσο καλο που το επαιξα λιγο, και αποφασισα να το αφησω στην ακρη για να μην μπουρδουκλωθει πολυ η φαση παιζοντας τοσα πολλα παιχνιδια ταυτοχρονα και καταληξω να μην τα ευχαριστηθω οπως πρεπει. Με το που τελειωσω Mario θα πιασω αυτο αμεσως.
Επαιξα και αρκετα ντεμο με αποκορυφωμα το Donkey Kong / Mario πως λεγεται (Puzzle game) και με το που απεσπασα τα Joy cons απο την κονσολα, εβαλα το σταντ στο τραπεζι και ηρθε ο μικρος και παιξαμε συνεργατικα, νταξ... ειχα τρελο χαμογελο! Και δε ξερω βλεπωντας αυτα τα μικροσκοπικα χειριστηρια στα μεγαλα δαχτυλα τα δικα μου και τα μικρα δαχτυλα του γιου μου σχεδον με συγκινησαν!
Να πω μερικα αρνητικα της κονσολας ετσι για την ιστορια:
- Οσον αφορα τα joycons τα πληκτρα (σκανδαλες, face buttons) θεωρω ειναι αρκετα σκληρα, δεν εχουν τοσο καλη αισθηση και πιστευω οτι σιγουρα εχει αναφερθει και στο Switch 2 θα ειναι καλυτερα. (αληθεια υπαρχουν aftermarket joycons με καλυτερα κουμπια?)
- Το λογισμικο του Switch θελει δουλιτσα, λειπει πολυ πραγμα
- Το cartridge slot με δυσκολευει πολυ να το ανοιξω, βεβαια φταιω και εγω λιγο σε αυτο
- Δεν εχω καταφερει να βγαλω surround ηχο απο το Switch οταν ειναι docked. Δεν ξερω τι φταιει σε αυτο.
- Οι τιμες... χεσε μας Νιντεντο...
Κατα τα αλλα παιδια τωρα ειμαι σε φαση θελω να παιξω Mario Wonder, Kirby and the Forgotten Island και ολα αυτα τα πολυχρωμα παιχνιδια! Ειμαι πλεον believer κανονικα και ειναι τρομερα πιθανο να παρω Switch 2 day one...!

Bookmarks