Page 71 of 71 FirstFirst ... 21616768697071
Results 1,401 to 1,412 of 1412

Thread: Nintendo Switch

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Είναι ένα "πικάντικο" νομικά θέμα συζήτησης, δεν ήξερα που είναι κατάλληλο να ποστάρω, επέλεξα εδώ και αν είναι λάθος το σημείο μου λέτε και το μεταφέρω ή αν είναι εντελώς άκυρο ποστ (λόγω "πικάντικου" νομικά) για το φόρουμ να το σβήσω/σβήσετε ελεύθερα (οι mods εννοώ).

Εδώ και 15 μέρες περίπου έχω εγκαταστήσει έναν NSwitch emulator στο Mac Mini M4 (base model = 10 core CPU+10 core GPU, 16GB RAM, 512GB SSD).

Παιδιά, δεν κάνω πλάκα, έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό.
    Πρωτίστως με την ποιότητα, αμεσότητα, υπερ-ευκολία χρήσης του emulator και δευτερευόντως με το Mac OS Sequoia, το οποίο απλώς βάζεις το DualSense την 1η φορά με καλώδιο στον Mac (ώστε να κάνει pair το bluetooth του DS με το BT του Mac) και.....πάπαλα. Αυτό ήταν! Το "βλέπει" μια χαρά, επίσημα και όλα τέλεια, σε επίπεδο OS (που σημαίνει ότι όσα παιχνίδια ρωτάνε το OS "έχει κάποιο controller ο χρήστης;" η απάντηση από το Mac OS είναι "ναι, είναι το DualSense με όλες τις λειτουργίες του").

Όσο αφορά την εμπειρία χρήσης του emulator, είναι για παιδιά Δημοτικού. Πανεύκολη.

*** Ξεκίνησα να περιγράφω τα πρώτα 2-3 λεπτά εμπειρίας αλλά μετά σκέφτηκα ότι αυτό που έγραψα μπορεί να ερμηνευθεί ως guide για Switch emulation, κάτι που φυσικά δεν ήταν/είναι η πρόθεσή μου, και υπέθεσα ότι μπορεί να έβαζα σε μπελάδες το φόρουμ, οπότε έσβησα αυτό το κομμάτι ***

Η απόδοση είναι.....νταξ, τι να πω; Πετάει! Παίζω ανετότατα παιχνίδια όπως Mario Odyssey, Mario Kart 8, Mario Bros Wonder, Mario RPG, Mario vs Donkey Kong (το αγαπημένο μου, το τερμάτισα λολ), Luigi's Mansion 3....και πετάνε πραγματικά. Haptic και δονήσεις κα-νο-νι-κά, τα FPS είναι σχεδόν καρφωτά (πλην στιγμιαίου λόξιγκα όταν προβάλλονται νέα effects = γίνεται compile νέων shaders στον emulator).......χώρια κιόλας που έχω ενεργοποιημένες κάποιες επιλογές (έξτρα φίλτρα, ανισοτρόπικ κλπ) τα οποία βελτιώνουν ΠΑΡΑ πολύ την αρχική ποιότητα που θα έβλεπε κάποιος στο αυθεντικό Switch. Και σε 1080p κιόλας (ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει μέχρι και 8Κ ανάλυση).

Το μηχάνημά μου είναι σχετικά "αδύναμο" οπότε σε ένα PC πχ των 1000-1500 ευρώ τα αποτελέσματα θα πολλά επίπεδα παραπάνω.

Κυριολεκτικά, είχα να διασκεδάσω ΠΑΡΑ πολλά χρόνια τόσο πολύ. Gameplay που είχα ξεχάσει ότι υπάρχει ακόμη στις μέρες μας.

ΥΓ: Εσκεμμένα δεν ανέφερα το όνομα του emulator, όπως είπα και πιο πάνω, δεν θέλω να ρισκάρω νομικές περιπέτειες στο φόρουμ. Άλλωστε με ένα google search είναι πανεύκολο να βρείτε το όνομα.

2. The Following 3 Users Say Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

thanosa75 (02-05-2025),Valkyre (29-04-2025)

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Nintendo Switch 2 Surpasses 5 Million Units Sold in First Month, Marking Historic Launch

Nintendo has confirmed that its latest console, the Nintendo Switch 2, has reached a remarkable milestone, selling more than 5 million units globally during its debut month of June 2025. According to regional breakdown data shared on the company’s official website, the Americas led sales with approximately 1.8 million units, followed by Japan with 1.47 million, Europe with 1.18 million, and other regions collectively contributing 0.55 million units.

This figure significantly surpasses the original Nintendo Switch’s first-month performance, which recorded around 2.74 million units sold at launch in March 2017. The Switch 2’s rapid adoption demonstrates not only the continued strength of Nintendo’s hybrid console strategy but also the robust demand for new hardware in the current gaming market.

In the United States, Switch 2 achieved an extraordinary launch, setting a new record for being the fastest-selling video game console in US history, with over 1.1 million units sold in its first week alone. Industry analyst Mat Piscatella noted that this figure does not even include digital sales through Nintendo’s online store, which could further elevate the total. Initial projections indicated that final domestic figures for June could potentially reach 1.35 million units once all distribution channels are fully reported. However, it appears that the actual figures have surpassed this estimate according to the official data.

Key titles supporting the Switch 2’s successful launch included Mario Kart World, Cyberpunk 2077 Ultimate Edition, and The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – Nintendo Switch 2 Edition. These games drove strong consumer enthusiasm for the new platform, blending iconic Nintendo properties with high-profile third-party releases.

Earlier reports had already highlighted the scale of Nintendo’s achievement, with the Switch 2 selling 3.5 million units worldwide within its first four days on the market, setting a new benchmark for hardware launches in the company’s history. This momentum carried forward throughout the rest of the month, positioning the Switch 2 as one of Nintendo’s most successful hardware debuts to date.
    https://twistedvoxel.com/nintendo-sw...storic-launch/

Name
    Δημήτρης

Name
    Δημήτρης

Ας πω λιγα πραγματα για το Switch 2 και την επαφη μου με αυτο.

Πρωτα απο ολα να πω για το Donkey Kong Bananza που παιζω απο την ημερα που βγηκε και μπορω να πω οτι ειναι εθιστικοτατο παιχνιδακι, με τρομερο art και gameplay. Το παιχνιδι ειναι απολαυση στον χειρισμο και η καταστροφη, το combat, ο ηχος, ολα δενουν πολυ αρμονικα μεταξυ τους. Χαιρομαι που το παιχνιδι δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο επισης καθως ολη η ροη της δρασης ειναι ξεφρενη και τρομερα διασκεδαστικη. Πολλα μυστικα να εξερευνησεις, πολυ εκφραστικο καστ και πραγματικα δυσκολα αφηνεις το χειριστηριο απο το χερι. Τα χρωματα, οι ιδεες πισω απο το παιχνιδι και γενικα η παρουσιαση ειναι εξαιρετικα. Δεν το περιμενα να μου αρεσει τοσο. Αυτη η Νιντεντο εχει τον τροπο της πραγματικα... ουτε που περιμενα να λεω τετοια πραγματα μολις μερικους μηνες πριν...

Περα απο τα παιχνιδια να πω λιγο για την κονσολα καποια πραγματα, καθως εχω μπει πολυ ασχημα στο τρυπακι με τα αξεσουαρ, με σκοπο να φτιαξω το πιο ολοκληρωμενο πακετο που θα μπορω να κουβαλαω μαζι μου παντου και να ειναι μαλιστα σε οσο πιο compact και βολικη μορφη γινεται. Μπορω να πω οτι τα εχω καταφερει αρκετα καλα και εχω παντρεψει καποια αξεσουαρ με ιδανικο τροπο, συνθετοντας ενα πακετο που κυριολεκτικα τα εχει σχεδον ολα.

1) Ξεκινησα με το πιο βασικο αποκτημα, το οποιο εχει μαλιστα αλλαξει αρδην την εργονομια της συσκευης. Μιλαω για το Neo Grip απο την Savage Raven το οποιο προσφερει οχι μονο το καλυτερο grip case για το Switch 2, αλλα και μια απιστευτη θηκη, η οποια αποδειχθηκε κυριολεκτικα το πολυτιμοτερο αποκτημα μου σε ολο το setup.

https://www.amazon.de/-/en/Savage-Ne...32&sr=8-2&th=1

Tα grips ειναι εξαιρετικα, εχει 3 τυπους αλλα εγω βολευτικα με τις μεγαλες λαβες. Το παιχνιδι γινεται πολυ πιο ανετο και το ολο συστημα ειναι ελαφρυ, ποιοτικο και δενει πολυ καλα με το design της κονσολας.
    Η θηκη ειναι σωτηρια, διοτι εχει πολυ μεγαλους αποθηκευτικους χωρους, πραγμα που επιτρεπει να στησω ολο το setup μεσα της. Το θετικο ειναι οτι παραμενει μια θηκη η οποια δεν ξεφευγει σε μεγεθος και την κουβαλας ανετα.

2) Tο επομενο πραγμα που πηρα ειναι ενα Powerbank της Anker (20000mAh 87W) γιατι αυτη η μπαταρια του Switch 2 δεν ειναι για πολλα αν δεν εχεις ευκαιρο ενα power source. Το συγκεκριμενο powerbank ειναι ιδανικο για το Switch 2 και στις ιδανικες διαστασεις για την θηκη της Savage Raven:

https://www.skroutz.gr/s/57307236/An...B-C-Mayro.html

Ενα μεγαλο + του συγκεκριμενου powerbank ειναι το ενσωματωμενο USB C καλωδιακι που εχει με σκοπο να μπορεις ευκολα να φορτησεις συσκευες χωρις να πρεπει να κουμπωσεις εξτρα καλωδια.

3) Σειρα εχει ενας compact φορτιστης με σκοπο να χωραει στην θηκη και να εξυπηρετει Switch 2 και Powerbank. Μετα απο πολυ σκεψη και μετρησεις διαστασεων προκειμενου να χωραει εκει που θελω, επελεξα τον UGreen Nexode Pro 65W, ο οποιος ερχεται και μαζι με ενα καλης ποιοτητας USB C καλωδιο, απαραιτητο για συνδεσμολογια.

https://www.skroutz.gr/s/53572015/Ug...exode-Pro.html

4) Σειρα εχει ενα portable dock με σκοπο να το εχεις στα ταξιδια χωρις να χρειαζεται να κουβαλας το τερας της Νιντεντο. Μετα απο ψαξιμο σε φορουμ, ωστε να σιγουρευτω οτι λειτουργει και κανει την δουλεια που πρεπει να κανει κατεληξα σε αυτο εδω το πραγματακι:

https://www.amazon.de/-/en/AriKroii-...%2C134&sr=8-13

Λειτουργει κανονικοτατα προς το παρον και ελπιζω να συνεχισει ετσι.

5) Gaming πακετο χωρις headphones δεν νοειται για εμενα, οποτε τα airpods pro πρωτης γενιας που ηδη εχω, συνδεονται απευθειας με το Switch 2 και πλεον ζουν αποκλειστικα μεσα στην θηκη του.

Και με αυτα νομιζω εχω φτιαξει ενα κομψο, συμπαγες μα ταυτοχρονα φουλ ολοκληρωμενο πακετο απο το οποιο δεν λειπει τιποτα απολυτως. Το μικρο dock ειναι αποκαλυψη, καθως το πακετο παυει να εχει μονο handheld ουσια, αλλα δινει οτι πραγματικα μπορει να προσφερει και ενα docked Switch 2.

Γενικα συστηνω τα συγκεκριμενα αξεσουαρ που εχω στη λιστα. Ειναι ολα καλες επιλογες και μετα απο αρκετη ερευνα. Η φαση ειναι οτι ολα, ενα προς ενα ειναι μετρημενα ωστε να χωρανε αψογα μεσα στη θηκη, χωρις να πηγαινοερχονται μεσα ενω εισαι σε κινηση και να κοπανανε μεταξυ τους. Ειναι ολα συμπαγη και ομορφα. Κατι αλλα εξτραδακια που εχει η θηκη ειναι τα grips της Νιντεντο για τα joy cons και ενα microfiber πανακι για καθαρισμο. Και η πλακα ειναι οτι εχω ακομα διαθεσιμο χωρο αν θελω να προσεθσω κατι!

Ακολουθουν φωτογραφιες:

6. The Following 5 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

Lefteris_X (21-08-2025),MajereMP44 (02-09-2025),mihalis13 (21-08-2025),thanosa75 (25-08-2025),WolfRathmA (21-08-2025)

Name
    Δημήτρης

συνεχιζει να εντυπωσιαζει το Switch 2 με τις ικανοτητες του αλλα και η snowdrop engine με το ποσο adaptable ειναι. Απο αυτα που εχουμε δει μεχρι στιγμης το Switch 2 ειναι ενα σκαλι μην πω δυο, πανω απο το series S.

Name
    Δημήτρης

Name
    Δημήτρης

"Λεφτα υπαρχουν"

https://simulationdaily.com/news/nin...lts-q2-fy2026/

Nintendo Switch 2 Has Sold 10.36 Million Units; Full Year Prediction Increased to 19 Million Units

Nintendo has announced its financial results for the first half of the fiscal year, related to the period between April and September 2025, alongside new official sales figures for the Nintendo Switch 2 and more.

According to the documents provided by the Kyoto-based company, the Switch 2 has shipped to retailers 10.36 million units in four months, between its release on June 5 and September 30.

The original Nintendo Switch also continues to sell, to an extent, and its lifetime sales have been updated to 154.01 million units as of September 30.

We also get an update about lifetime software sales for both consoles. Nintendo Switch 2 games have shipped 20.62 million units, while Switch games have shipped 1,452.79 million units.

Of course, we also hear about the actual financial results for the company. Sales for the first half of the fiscal year were 1,099.5 billion yen, up 110.1% year-on-year.

Operating profit was 145.1 billion yen, up 19.5% year-on-year.

Nintendo has also changed its forecasts for the full fiscal year, which will end in March 2026. The company initially expected to sell 15 million units, but that number has been significantly increased to 19 million units. The forecast for software has also been changed from 45 million to 48 million units.

Expectations have changed for the old Switch as well, with a bit less hardware (4 million units instead of 4.5 million) and a lot more software, 125 million units instead of 105.

This has led to a change in financial forecasts for the full fiscal year, from 1,900 billion yen to 2,250 billion yen in sales and from 320 billion yen to 370 billion yen in operating profit.

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Για εμένα το switch 2 έχει κάνει ένα πάρα πολύ καλό λανσάρισμα έτσι ώστε να τραβήξει με την μια το core κοινό του.
    Σχεδόν κάθε μήνα έχει και κάποιο exclusive είτε λέγεται Mario kart, είτε Pokémon, είτε Super Metroid είτε Donkey Kong.
    Όσο και η βιομηχανία να προσπαθεί να πείσει πως τα αποκλειστικά δεν πουλάνε, για εμένα συνεχίζουν να αποτελούν λόγο να τρέξεις να πάρεις μια κονσόλα.
    Εγώ αν ήμουν φαν της Ν θα είχα τρέξει να πάρω το switch 2 με τόσα παιχνίδια. Αν είχε βγάλει πχ μόνο το Mario kart, θα έλεγα «οκ θα δω στο μέλλον τι θα πάρω».

Μπράβο στην Ν και μακάρι κάπως να μπορούσε να υπάρξει ανταγωνισμός.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Spoiler!

Name
    Δημήτρης

Η αληθεια ομως ειναι οτι δεν ισχυει αυτο οσο περιεργο και αν ακουγεται.

Τα μοναδικα πραγματικα καινουργια παιχνιδια exclusives που εχουν βγει στο Switch 2 τους πρωτους 5-6 μηνες της ζωης του ειναι το Mario Kart και το Bananza... τιποτα αλλο.

Το Welcome Tour ειναι ντροπη που το πουλουσαν και δεν θεωρειται καν παιχνιδι. Θα μπορουσε κανεις να βαλει στη λιστα χαριστικα εντελως το Fast Fusion, αλλα κανενας πραγματικα δεν αγορασε το Switch 2 για το Fast Fusion ασε που δεν ειναι της Νιντεντο...

Ολα τα υπολοιπα ειναι upgraded games να τρεχουν καλυτερα στο Switch 2. Η κατασταση ειναι πολυ παρομοια.

PS4forums Addict geogoku's Avatar
    PSN ID
    geogokussj4
    Name
    Κώστας

Δυστυχως για εμενα προσωπικα η κονσολα δεν εχει βγαλει παντως τα λεφτα της.
    Τοσο απο την αποψη συλλεκτικοτητας καθως το 90% του software ειναι digital card οποτε δεν αγοραζω απο αποψη καθως δεν θελω να δωσω χρηματα για κατι που δεν εχω στα χερια μου κ απο την αλλη περα απο το Bananza δεν εχει βγαλει κατι που να πω "ουαου". Σαν Hardaware ειναι οντως μεγαλη η αναβαθμιση ομως θελει πολυ δουλεια απο την πλευρα της Nintendo ακομα για να φτασει στα δικα μου θελω. Οταν το πρωτο ειχε ακομα κ Indies που ηταν αποκλειστικα σε Switch physical copies βγαζει ετσι μια μεγαλη κοινοτητα εκτος με τα catridge που πουλαει.
    Add me !
    PSN : geogokussj4
    XBox Live : geogokussj4
    console and game hunter

Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by geogoku View Post
    Δυστυχως για εμενα προσωπικα η κονσολα δεν εχει βγαλει παντως τα λεφτα της.
    Τοσο απο την αποψη συλλεκτικοτητας καθως το 90% του software ειναι digital card οποτε δεν αγοραζω απο αποψη καθως δεν θελω να δωσω χρηματα για κατι που δεν εχω στα χερια μου κ απο την αλλη περα απο το Bananza δεν εχει βγαλει κατι που να πω "ουαου". Σαν Hardaware ειναι οντως μεγαλη η αναβαθμιση ομως θελει πολυ δουλεια απο την πλευρα της Nintendo ακομα για να φτασει στα δικα μου θελω. Οταν το πρωτο ειχε ακομα κ Indies που ηταν αποκλειστικα σε Switch physical copies βγαζει ετσι μια μεγαλη κοινοτητα εκτος με τα catridge που πουλαει.
    Ενταξει ειναι λιγο νωρις 5-6 μηνες απο την κυκλοφορια της να θες να εχει βγαλει τα λεφτα της οπως το θετεις. Οτι θα τα βγαλει με τον εναν ή τον αλλο τροπο σε βαθος 5-6 χρονων ειναι δεδομενο και 1 exclusive το χρονο να βγαζουν που λεει ο λογος. Που δεν προκειται να συμβει δλδ μιας και ηδη ερχονται νεα παιχνιδια. Οσο για τα Digital παιχνιδια φταιει και το φορματ της Νιντεντο η αληθεια ειναι... οπως εχουν αποδειξει τεστ, οταν το παιχνιδι στριμαρεται απευθειας απο την καρτα ειναι αρκετα πιο αργο απο την εσωτερικη μνημη της κονσολας. Οποτε ειναι λιγο περιπλοκη η κατασταση. Οι καρτες ειναι λιγο παρωχημενη τεχνολογια αλλα ειναι αναγκαιες για το Switch 2. Και δεν ξερω αν και ο περιορισμος στηνχωριτηκοτητα των καρτων (64gb) θα αποτελεσει προβλημα επισης.

Παρολαυτα δεν νομιζω οτι ειναι μεχρι στιγμης πολλα τα παιχνιδια που ειναι μονο ψηφιακα και θα ημουν σιγουρος οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των exclusives θα ειναι μεσα στην καρτα κανονικα.

PS4forums Addict geogoku's Avatar
    PSN ID
    geogokussj4
    Name
    Κώστας

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Ενταξει ειναι λιγο νωρις 5-6 μηνες απο την κυκλοφορια της να θες να εχει βγαλει τα λεφτα της οπως το θετεις. Οτι θα τα βγαλει με τον εναν ή τον αλλο τροπο σε βαθος 5-6 χρονων ειναι δεδομενο και 1 exclusive το χρονο να βγαζουν που λεει ο λογος. Που δεν προκειται να συμβει δλδ μιας και ηδη ερχονται νεα παιχνιδια. Οσο για τα Digital παιχνιδια φταιει και το φορματ της Νιντεντο η αληθεια ειναι... οπως εχουν αποδειξει τεστ, οταν το παιχνιδι στριμαρεται απευθειας απο την καρτα ειναι αρκετα πιο αργο απο την εσωτερικη μνημη της κονσολας. Οποτε ειναι λιγο περιπλοκη η κατασταση. Οι καρτες ειναι λιγο παρωχημενη τεχνολογια αλλα ειναι αναγκαιες για το Switch 2. Και δεν ξερω αν και ο περιορισμος στηνχωριτηκοτητα των καρτων (64gb) θα αποτελεσει προβλημα επισης.

Παρολαυτα δεν νομιζω οτι ειναι μεχρι στιγμης πολλα τα παιχνιδια που ειναι μονο ψηφιακα και θα ημουν σιγουρος οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των exclusives θα ειναι μεσα στην καρτα κανονικα.

Θα επρεπε κατ εμε να προσφερουν καρτες σε διαφορες χωρητικοτητες κ τιμες ετσι ωστε να μη σκεφτεται την χασουρα που θα εχει ο καθε developer/publisher.
    Oλα τα first party ειναι οντως στο cartridge κ απο 3rd party νομιζω μονο το Cyberpunk ειναι κομπλε κ απο εκει κ περα το χαος δυστυχως.

Σιγουρα εχει δρομο η κονσολα αλλα προς το παρον την χρησιμοποιω για να παιζω τα του 1ου με τα οποια updates/patches σε καλυτερη μορφη.
    Add me !
    PSN : geogokussj4
    XBox Live : geogokussj4
    console and game hunter

Page 71 of 71 FirstFirst ... 21616768697071

Bookmarks

Bookmarks