Για να μην βγούμε offtopic, λέω να συνεχίσουμε εδώ:
Έχεις τα δίκια σου εδώ.
Εγώ για αυτό είχα γράψει πριν καιρό (και κάποιοι διαφώνησαν, σεβαστό) ότι έχει νόημα να βγει μια home έκδοση του Switch -> όχι οθόνη, όχι μπαταρία (στο κυρίως σώμα της κονσόλας), όχι joy-cons (αλλά Pro controller στο βασικό πακέτο). Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά το Pro νομίζω ΔΕΝ ντριφτάρει (ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω ακούσει κάτι).
ΑΝ γινόταν κάτι τέτοιο, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για MSRP κάτω από $400 (ίσως και $250-300). Πάντα μιλώντας για Tegra SoC.
Το mobile app όντως τραγικό αν ισχύει ακόμα (ακούγονται φήμες για διπλάσια RAM στο New Switch Pro, οπότε ίσως βοηθήσει), γιατί ακόμα και στο PS3 που δεν είχαμε OS party chat, κάθε παιχνίδι είχε in-game VoIP (δεν ήταν πάντα καλή η ποιότητα του codec, αλλά τουλάχιστον υπήρχε ως δυνατότητα). Η Nintendo από ό,τι διαβάζω δεν βάζει καν VoIP στα παιχνίδια της (οι 3rd parties βάζουν κανονικά, άρα δεν τίθεται θέμα τεχνικού κωλύματος, αλλά το ζουμί είναι τα 1st party, τα άλλα τα παίζουμε κι αλλού).
Σε ένα εναλλακτικό/παράλληλο σύμπαν υπάρχει ήδη Nintendo home console των 200W με semi-custom AMD APU, NVMe SSD και οπτικούς δίσκους (πιο φτηνό κόστος κατασκευής συγκριτικά με cartridges)... και μετά ξύπνησα, χαχαχα!!!
Θα ήταν τραγέλαφος αν η Nintendo έβγαζε βαρβάτη home console και να της λείπουν τα βασικά (τύπου party chat, messaging, άντε να πω και achievements για τους hunters του είδους).
Τελοσπάντων, το θεωρώ εντελώς απίθανο αυτό το σενάριο (μόνο και μόνο η αλλαγή hardware vendor από nVidia σε AMD θα έστελνε το Switch BC για βρούβες), δίνω μια μικρή πιθανότητα να βγει home-only Switch και μια μεγάλη πιθανότητα να βγει πάλι υβριδικό Switch (με νεότερο Tegra SoC).
Προσωπικά δεν έχω πάρει Nintendo κονσόλα εδώ και δεκαετίες (κατά καιρούς έχω παίξει σε διάφορες που έπεσαν στα χέρια μου), αλλά πλέον το σκέφτομαι σοβαρά για αγορά.
Το κακό με το υβριδικό όπως είπα είναι ότι σε βάζει στην διαδικασία των κρυφών εξόδων (λέγε με Pro controller), άρα ανεβαίνει κι άλλο ο λογαριασμός. Όλα τα hybrid features είναι άχρηστα για μένα. Θέλω docked και μόνο docked. Άρα ναι, υπάρχει κοινό που ενδιαφέρεται για home-only Switch.
Φορητότητα έχω χορτάσει όπως έχω ξαναπεί, δεν μου λέει κάτι πλέον, ούτε θέλω να στραβώνομαι σε οθονίτσα 6-7 ιντσών, λες κι έχω αντοχές μικρού παιδιού (μακάρι να είχα). Άσε που οι γιατροί λένε ότι δεν κάνει καλό να βλέπεις φωτιζόμενες (LED) οθόνες και μάλιστα από κοντινή απόσταση λίγο πριν πέσεις για ύπνο, γιατί διαταρράσσεται ο κιρκάδιος ρυθμός (όλα τα έμβια όντα βλέπουν δυνατό άσπρο φως κάθε πρωί για να ξυπνήσουν -> μαντέψτε τι κάνει αυτό το τεχνητό φως όταν είσαι ήδη στο κρεβάτι). Για αυτό τον λόγο έχω night mode σε διάφορες συσκευές (υπολογιστής, mobile) και μαύρη ταινία σε τυχόν ενοχλητικά μπλε LED (μάστιγα!). Η μόνη φορητή κονσόλα που ΔΕΝ δημιουργούσε τέτοιο πρόβλημα είναι το Game Boy (ακριβώς επειδή δεν είχε φωτιζόμενη οθόνη).
Για όποιον θέλει να διαβάσει περισσότερα επί του θέματος:
https://www.innovative-eyewear.com/w...D-1024x236.jpg
https://www.health.harvard.edu/stayi...as-a-dark-side
https://journals.physiology.org/doi/...iol.00165.2011
Μια φαινομενικά αθώα συνήθεια («ας παίξω 10-20 λεπτά πριν πέσω για ύπνο», ενώ home console δύσκολα την ανοίγεις σε τέτοιο σενάριο) μπορεί να έχει επιπτώσεις που δεν τις φανταζόμαστε, για αυτό το αναφέρω. Να προσέχετε όλοι την υγεία σας, ειδικά τώρα με COVID να παραμονεύει!

Reply With Quote
Bookmarks