Page 14 of 71 FirstFirst ... 41011121314151617182464 ... LastLast
Results 261 to 280 of 1416

Thread: Nintendo Switch

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Τις ιδιες συζητησεις καναμε και οταν λανσαρανε το PS3 και το PS4... δεν κρινεται μια κονσολα απο το launch υλικο της.

Επισης, να ειμαστε και λιγο ειλικρινεις, αν εξαιρεσουμε τους τελευταιους 2 μηνες της ζωης του PS4 (που ειναι συγκλονιστικοι μηνες απο πλευρας exclusives και γενικα games) η ξεραιλα που ειχε αυτο το μηχανημα απο το 2013 δεν παιζεται... αυτοι οι 2 τελευταιοι μηνες θυμιζουν το τρομερο 2013 του PS3 και ευτυχως επεται συνεχεια, αλλα αν με ρωταγατε 2-3 μηνες πριν θα σας ελεγα οτι δεν ξερω τι να παιξω στο ρημαδι το PS4.
    Δυστηχως ενω στα περισσοτερα απο τα παραπανω συμφωνω,εδω ειμαι τελειως καθετος.
    Ειναι το λιγοτερο αστειο να γινεται συγκριση κονσολας playstation με κονσολα nintendo οσον αφορα την ποικιλια τιτλων. Απο το 2015 και μετα το ps4 μια χαρα πεταει απο πλευρας κυκλοφοριας τιτλων(το 2015 κυριως απο πλευρας multiplatform,το 2016 και μετα και απο exclusive).

Παρολα αυτα ειναι γεγονος οτι οντως οπως ειπα οποιος δεν μπορει να διαθεσει πολυ χρονο στο gaming λογω υποχρεωσεων(οποιες ειναι αυτες)τοτε παιζει και αναλογα παιχνιδια. Αλλοι για παραδειγμα την ''βρισκουν'' παιζοντας το βραδυ κανενα mmo πριν τον υπνο,αλλοι παιζουν moba παιχνιδια,αλλοι κανενα shooter. Το zelda και το καθε zelda οντως δεν τα ξεκινας για τον πολυ απλο λογο οτι σε βαθος χρονου μερικοι σιγουρα θα το παρατησουν. Απο την αλλη παιχνιδια οπως mario,donkey kong ειναι παιχνιδια που τα βγαζεις ανετα αν ασχοληθεις λιγο ενα Π/Σ/Κ(δηλαδη 3ημερο)αλλα το 60ευρω για τοσο μικρο παιχνιδι αν δεν εχεις σκοπο να το ξαναπαιξεις(συνηθως με τα παιδια καλη ωρα)ψιλο ποναει κυριως σε πληθος τιτλος.
    Το mario kart/splatoon ειναι μια πολυ καλη περιπτωση λογω του online που εχουν.

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

^^ Δεν εκανα ποτε συγκριση Nintendo με Playstation. Εκανα συγκριση PS3 με PS4 και αν δεν υπηρχαν οι 2-3 προηγουμενοι μηνες που επιτελους εσκασε κυμα απο ποιοτικα exclusives, για εμενα το PS3 ειχε πολυ καλυτερο "pacing" οσον αφορα αυτο το κομματι.

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Quote Originally Posted by Fulgore View Post
    Απο την αλλη παιχνιδια οπως mario,donkey kong ειναι παιχνιδια που τα βγαζεις ανετα αν ασχοληθεις λιγο ενα Π/Σ/Κ(δηλαδη 3ημερο)αλλα το 60ευρω για τοσο μικρο παιχνιδι αν δεν εχεις σκοπο να το ξαναπαιξεις(συνηθως με τα παιδια καλη ωρα)ψιλο ποναει κυριως σε πληθος τιτλος.
    Το mario kart/splatoon ειναι μια πολυ καλη περιπτωση λογω του online που εχουν.
    Παίζω από τα Χριστούγεννα του 1978 και αυτό που περιγράφεις δεν το έχω κάνει ποτέ. Δεν έχω αφιερώσει δηλαδή, ποτέ μου τόσο χρόνο σε συνεχείς ημέρες.
    Αυτό δεν με κάνει gamer? Που έχουν περάσει από τα χέρια δεν ξέρω κι εγώ πόσες χιλιάδες παιχνίδια σε ΠΑΡΑ πολλές πλατφόρμες; (ενδεικτικά μερικές: από Atari, έως Spectrum, Commodore 64, Amstrad 6128, Intellivision, Megadrive και Amiga, ακόμα και λιγότερο γνωστά την Ελλάδα μηχανήματα όπως Oric Atmos, Acorn electron/BBC Micro, Dragon Ti, PC Engine, CDTV - δεν τα έβαλα σε χρονολογική σειρά)

Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής: πλέον είναι πολλές οι ερμηνείες του τι εστί "gamer" και ίσως, ανάλογα την ερμηνεία που αποδίδει ο καθένας στην λέξη, να μοιάζει κάποιος "λιγότερο gamer" από κάποιον άλλον. (σόρρυ για τον αδόκιμο χαρακτηρισμό "λιγότερο", ελπίζω να καταλάβατε τι θέλω να πω)

Πχ. αν ποτέ πάρω Switch (που έχω να ασχοληθώ με Nintendo από το 1983)....θα το κάνω για single gaming και μάλλον για το Mario.
    Βέβαια, έτσι λέω από την εποχή του SNES (θα το πάρω κάποια στιγμή για το Mario).......και ακόμα δεν το έχω κάνει. Μοναδική εξαίρεση το GameCube που είχα λατρέψει λόγω του Mario, του Luigi's Mansion και του Star Wars Rogue (ή πως σκατά λέγεται). Χαχα όμως, ούτε GC αγόρασα.....καθώς ήμουν χαμένος στους εκατοντάδες τίτλους του PS2.

Εδώ να σημειώσω ότι ποτέ μου δεν ασχολήθηκα με PC gaming, προσπάθησα λιγάκι το 1995, αλλά πραγματικά μου γύρισαν τα άντερα. Δεν ξέρω αν αυτή η πληροφορία βοηθάει κάπου (μάλλον όχι), ίσως όμως να περιγράφει το τι σημαίνει "gaming" κατά την δική μου ερμηνεία.

ΥΓ: Donkey Kong έχω παίξει μόλις βγήκε στα coin-op, αλλά και στα Nintendo TableTop και Game & Watch (έως το 1983) κι έκτοτε δεν ξανασχολήθηκα ever.
    Last edited by Lefteris_X; 08-03-2017 at 11:37.

PS4forums Addict Axilleas_GR's Avatar
    PSN ID
    Axilleas_GR
    Name
    Χάρης

Θα το συνεχίσω λίγο από την άποψη του χρόνου. Είμαι στην ίδια φάση ακριβώς με το Κώστα. Ξυπνάω, έχω μία γεμάτη ημέρα σχετικά και όταν πηγαινω για δουλειά (ειμαι μόνιμα απόγευμα) σκέφτομαι ότι οταν γυρίσω θα χαλαρώσω μια ώρα και μετά θα αφιερώσω χρόνο παίζοντας.
    Ε, μαύρα χάλια τελικά. Ουκ ολίγες οι φορές που έχω απλά κατορθώσει να ανοίξω τη κονσόλα για να παραμείνει στην οθόνη του μενού με εμένα να κοιμάμαι με το χειριστήριο στο χέρι. (Lol)
    Άλλες πάλι είναι οι μικρές ξυπνιες οπότε άκυρο. Μη γελάσετε αλλά συνολικά έχω 9 παιχνίδια στο ps4 με τα 5 να είναι ακόμα στη ζελατίνα τους. Και άλλα 10, 11 αν υπολογίσει κανείς και το eye pet, στο ps3 τα οποία δεν τα έχω παίξει ποτέ. (Τα δύο στη ζελατίνα. ) Χώρια τα παιχνίδια, εδώ γελάμε, του plus.
    Το να "λιώσω" ένα παιχνίδι μου φαίνεται εξωγήινο τελείως όμως πλέον. Και στη τελική δε θέλω κιόλας. Διότι για να το κάνω "ροκανιζω" χρόνο από αλλού που είναι πολύτιμος.
    Κατά τη γνώμη μου όσοι λιώνουν κυριολεκτικά (σε φαση υπερβολης) με οποιοδήποτε χόμπυ και επιπλέον εργάζονται μίνιμουμ οκτάωρο ειναι πολύ πιθανό ότι δανείζονται χρόνο είτε από τη ξεκούραση τους (υπνος), είτε στη χειρότερη των περιπτώσεων από τη κοινωνική τους ζωή.
    Ο χρόνος βέβαια του καθενός είναι κάτι καθαρά προσωπικό και δε θα ήθελα να παρεξηγηθώ γιατί δε κρίνω κανέναν.
    Στο θέμα του Switch προσωπικά αισθάνομαι απογοητευμένος από τη Nintendo. Περίμενα με ανυπομονησία, όταν ήταν ακόμη στο επίπεδο φημών, ένα τρίτο "παίκτη" στο τομεα της αγορας κονσολων. Κάτι σε κονσόλα και όχι αυτό το υβρίδιο όσο καλό και αν είναι. Γενικά δεν είμαι fun του portable. Αν είμαι στο σπίτι έχω τις κονσόλες και αράζω στο καναπέ. Να αράξω στο καναπέ με handheld ούτε καν. Να το παρω στο κρεβάτι? Είμαι κάθετος οχι.
    Να το πάρω έξω στη βόλτα? Ωραίο σκηνικό να είμαι έξω με παρέα και να τους έχω γραμμένους κανονικά για να βγάλω την επόμενη πίστα , καθότι από τους στενούς μου φίλους κανείς δεν ασχολείται με gaming.
    Μου φαίνεται ότι έχουν δοκιμάσει να τα κάνουν όλα σε ενα και τελικά από τηγανιτα τιποτα. Δε θελω να αποτύχει αλλά για άλλη μια φορά απευθύνονται σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό.
    Είμαι ο μοναδικός που πιστεύει ότι μία κονσόλα αρκετά δυνατή με υποστήριξη third party παιχνιδιών επιπλέον των exclusives θα έκανε καλό στη βιομηχανία και κατά επέκταση σε εμάς; Δυστυχώς όπως αναφέρθηκε η Nintendo ποτέ δε λειτουργούσε έτσι. Μονίμως τραβούσε το δικο της δρόμο ανεξάρτητα από τις τάσεις της κάθε εποχής.

Στάλθηκε από το SM-J500FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

5. The Following 2 Users Say Thank You to Axilleas_GR For This Useful Post:

DJTaurus (08-03-2017),Fulgore (08-03-2017)

Quote Originally Posted by Lefteris_X View Post
    Αυτό δεν με κάνει gamer?
    1)Γιατι εχετε βαλθει στα τελευταια σχολια με το ποιος ειναι gamer και ποιος οχι αφου δεν εχει γραφτει κατι τεοιο. Το λεει ξεκαθαρα και αυτο το οποιο κανεις quote. Ανεφερα παιχνιδια μικροτερα σε διαρκεια τα οποια προφανως και ειναι προτιμοτερα για καποιον ο οποιος εχει περιορισμενο χρονο. Αυτο που ειπε και ο συμφορουμιτης πιο πανω περι ''κακης'' αγορας του zelda.

Με λιγα λογια εχουμε αυτα που ειναι οτι πρεπει απο πλευρας χρονου

Bayonetta 2 8-10ωρες
    https://howlongtobeat.com/game.php?id=967

Donkey kong country tropical freeze 10-12ωρες
    https://howlongtobeat.com/game.php?id=2691

Super mario 3d world 10-12ωρες
    https://howlongtobeat.com/game.php?id=9362

Και απο την αλλη αυτα

Zelda Breath of the wild 30ωρες
    https://howlongtobeat.com/game.php?id=38019

Xenoblade Chronicles 70ωρες!
    https://howlongtobeat.com/game.php?id=21287

Ε προφανως και αν καποιος εχει πολυ μειωμενο χρονο δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να παρει το Xenoblade αφου δεν θα το τελειωσει σχεδον ποτε

Quote Originally Posted by Axilleas_GR View Post

Στο θέμα του Switch προσωπικά αισθάνομαι απογοητευμένος από τη Nintendo. Περίμενα με ανυπομονησία, όταν ήταν ακόμη στο επίπεδο φημών, ένα τρίτο "παίκτη" στο τομεα της αγορας κονσολων. Κάτι σε κονσόλα και όχι αυτό το υβρίδιο όσο καλό και αν είναι. Γενικά δεν είμαι fun του portable. Αν είμαι στο σπίτι έχω τις κονσόλες και αράζω στο καναπέ. Να αράξω στο καναπέ με handheld ούτε καν. Να το παρω στο κρεβάτι? Είμαι κάθετος οχι.
    Να το πάρω έξω στη βόλτα? Ωραίο σκηνικό να είμαι έξω με παρέα και να τους έχω γραμμένους κανονικά για να βγάλω την επόμενη πίστα , καθότι από τους στενούς μου φίλους κανείς δεν ασχολείται με gaming.
    Μου φαίνεται ότι έχουν δοκιμάσει να τα κάνουν όλα σε ενα και τελικά από τηγανιτα τιποτα. Δε θελω να αποτύχει αλλά για άλλη μια φορά απευθύνονται σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό.
    Είμαι ο μοναδικός που πιστεύει ότι μία κονσόλα αρκετά δυνατή με υποστήριξη third party παιχνιδιών επιπλέον των exclusives θα έκανε καλό στη βιομηχανία και κατά επέκταση σε εμάς; Δυστυχώς όπως αναφέρθηκε η Nintendo ποτέ δε λειτουργούσε έτσι. Μονίμως τραβούσε το δικο της δρόμο ανεξάρτητα από τις τάσεις της κάθε εποχής.

Στάλθηκε από το SM-J500FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    Αν σκεφτουμε οτι σε αυτη τη γενια κονσολων η Nintendo με 2 κονσολες εξακολουθει να ειναι πισω απο τον σχεδον 4ετιας ανταγωνιστη,προφανως και ειναι να απογοητευεσαι.
    Μαρεσει πολυ η ιδεα του φορητου σε καποιες περιπτωσεις οπως ταξιδια(οταν εισαι σε πλοιο/αεροπλανο/λεωφορειο)ή διακοπες στο εξωχικο(που να κουβαλας ολοκληρη κονσολα.Αλλα και στην πολη αν θες να αραξεις στο σπιτι καποιου φιλου που δεν εχει switch. Παρολα αυτα εκτως απο τα specs και την τιμολογιακη πολιτικη προσωπικα ειμαι απογοητευμενος που λογω του φορητου εγινε θυσια στο σταθερο κομματι της κονσολας. Δηλαδη αν το σταθερο κομματι της κονσολας ειναι σε δευτερη μοιρα(μην πω σε 3η μοιρα)το pro controller τι το βγαζει και σε τετοια τιμη?

2)
    Αν καποιος θελει να παιξει indie παιχνιδια φορητα μεσω switch,γιατι να μην το κανει αυτο στο κινητο/ταμπλετ του που και τωρα μπορει να παιξει αρκετα παιχνιδια? Το Final Fantasy 9 που κυκλοφορει στα κινητα επισημα περαν των κατωτερων γραφικων δεν διαφερει και πολυ απο το Setsuna πχ.

PSN ID
    Lefteris_X

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι οι "ώρες" που αναφέρεις, αναφέρονται ως "τυπικό δείγμα ωρών" με την προϋπόθεση ότι ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Να παίζεις "μηχανικά" δηλαδή.
    Κάποιοι όμως δεν παίζουν "μηχανικά", θέλουν το πάσο τους, να απολαύσουν την εμπειρία, να πιουν το malt ουισκάκι τους σκέτο και γουλιά γουλιά. Άλλοι πίνουν ουίσκι ότι να 'ναι (δεν τους ενδιαφέρει) και με coca cola.......και σχεδόν μονορούφι.

Και οι 2 είναι gamer. Αλλά παντελώς διαφορετικοί.

Τέλος πάντων. Προσωπικά τάσσομαι με αυτό που λέει ο Χάρης (Αχιλλέας), το οποίο πιστεύω συνοψίζει όλη την ουσία του argument:

"Κατά τη γνώμη μου όσοι λιώνουν κυριολεκτικά (σε φαση υπερβολης) με οποιοδήποτε χόμπυ και επιπλέον εργάζονται μίνιμουμ οκτάωρο ειναι πολύ πιθανό ότι δανείζονται χρόνο είτε από τη ξεκούραση τους (υπνος), είτε στη χειρότερη των περιπτώσεων από τη κοινωνική τους ζωή."

Ποτέ μου δεν "θυσίασα" το παιχνίδι στην γειτονιά ή τις προπονήσεις μου στον αθλητισμό ή τις διάφορες γκόμενες και οι ώρες τους μαζί μου ή μια ωραία μέρα ή παρέα με φίλους/φίλες ή να διαβάσω ένα βιβλίο ή ή ή..........κοινώς το gaming είναι το τελευταίο που θα αφιερώσω χρόνο, καθώς είναι χόμπυ που σε κλείνει μέσα (και σόρρυ, το να παίζεις online, για εμένα πάντα, δεν λέγεται επαφή με κόσμο, διότι και πάλι μόνος σου είσαι στον χώρο που παίζεις).
    Οπότε; Δεν είμαι gamer;

Μήπως τελικά η όλη ουσία είναι πόσο φανατικός είναι ο καθένας με το/τα χόμπυ του;
    Προσωπικά δηλώνω ότι δεν είμαι φανατικός με τίποτα σε υψηλό βαθμό (οκ, είμαι σε κάτι φανατικός, αλλά αυτό δεν είναι το gaming αχαχαχα, ελπίζω να με "πιάσατε" τι εννοώ )...

Όσον αφορά το Switch λοιπόν, και αυστηρά προσωπικά κρίνοντας, δεν έπαιξα ποτε, μα ΠΟΤΕ, εν κινήσει, δηλαδή εκτός σπιτιού.
    Πως να παίξω άλλωστε; Αφού εκτός σπιτιού όταν είμαι, πάντα θα είμαι με παρέα και για κάποιο σκοπό (ποτό, χορό, φαγητό, σινεμά, εκδρομή, μπάνιο στην θάλασσα, κλπ). Ε, που ακριβώς κολλάει το φορητό gaming όταν είσαι με παρέα;
    Επίσης, παρέες με άτομα που είναι φανατικά με gaming, όχι απλά δεν έχω, αλλά πάντα απέφευγα να έχω (και εδώ που τα λέμε, απέφευγα πάσης φύσεως άτομα προσηλωμένα στο χόμπυ τους, είτε λέγεται σκάκι, μπιλιάρδο, gaming, μοντελισμός κλπκλπ).

Άρα; Τα πάντα είναι θέμα "οπτικής γωνίας" όπως λέμε.
    Να πάρω πχ. στον καναπέ το Switch ή πχ στο κρεββάτι; Μα και το PS4 προσφέρει αυτή τη δυνατότητα με το λαπτοπ μου (remote play). Ε, δεν το έχω κάνει ποτέ.

Εν κατακλείδι: υπάρχουν πολλά "ντεγκραντέ" διαβαθμίσεων στο τι εστί gamer πλέον, όπως προείπα. Δυστυχώς όμως, δεν είναι διακριτές αυτές οι διαβαθμίσεις, καθώς ένας μπορεί να θεωρεί εαυτόν gamer επειδή παίρνει ένα παιχνίδι 6-8 ωρών και το τερματίζει σε ένα ΣΚ.......ένας άλλος όμως, μπορεί να πάρει το GTA V και να χρειαστεί 12 μήνες για να φτάσει στο 75-80% ολοκλήρωσης (όπως εγώ). Και οι δύο gamer είναι. Αλλά παντελώς διαφορετικοί ως άνθρωποι, με άλλες συνήθειες και προτεραιότητες. Όχι τώρα ως μεγάλοι, αλλά πάντα από μικροί.
    Last edited by Lefteris_X; 08-03-2017 at 12:46.

9. The Following User Says Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

Axilleas_GR (08-03-2017)

Homo Ludens Leon_DiZ's Avatar
    PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

Απολαύστε ότι σας ευχαριστεί και αφήστε τις φιλοσοφίες. Άλλος προτιμάει να πάει 5 ώρες στα μπουζούκια να σκάσει 200 ευρώ άλλος να δώσει 200 ευρώ σε 2 συλλεκτικές εκδόσεις παιχνιδιών και να λιώσει εκεί. Όλοι έχουν χόμπι. Μεταξύ μας χίλιες φορές που έχω χόμπι Gaming σειρές ταινίες παρά ποτά τσιγάρα αμάξια μηχανές που είναι πολύ χειρότερα από το αθώο Gaming.

Να μην παρεξηγηθώ και θα βγω θα πιω ένα ποτό όμως και οδηγαω χρόνια αλλά συνετα χωρίς υπερβολικές ταχύτητες που σκοτώνουν.

Send From Note 3 With Note 7 Port Rom

12. The Following User Says Thank You to king2009 For This Useful Post:

PDS (08-03-2017)

Quote Originally Posted by Lnds500 View Post
    βασει των τελευταιων σχολιων εισαι εκτος θεματος. ελα να ποσταρουμε βιντεο απο συνταγες.

PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Quote Originally Posted by christos-sonyboy View Post
    βασει των τελευταιων σχολιων εισαι εκτος θεματος. ελα να ποσταρουμε βιντεο απο συνταγες.

Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

Forum GOD Nikoladim's Avatar
    PSN ID
    Nikoladim
    Name
    Tάσος

Quote Originally Posted by Lefteris_X View Post
    Ποτέ δεν πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες η Nintendo. Ούτε δούλεψε ψιλό γαζί τον κόσμο.

Γιατί;

Διότι υπάρχουν οι δηλώσεις του παλιού ιδιοκτήτη της εταιρείας (RIP) : "Η φιλοσοφία της εταιρείας, είναι με το όσο πιο low-specs hardware, να προσφέρουμε μια ελκυστική gaming εμπειρία, μέσω του software".

Σε αυτό το μήκος πλεύσης ήταν όλα τα μηχανήματά της: NES, SNES ήταν σε σχέση με τον ανταγωνισμό low-specs. Πριν πεταχτεί κάποιος να υπερασπιστεί το SNES λόγω των chip ήχου και γραφικών (θρυλικό Mode 7), να τονίσω ότι η CPU ήταν εντελώς για τα μπάζα, όντας δεκαετίας ελαφρώς customized (την ίδια CPU φόραγε ο Commodore 64). Έτσι, όταν γινόταν χαμός στην οθόνη (πχ Ghouls 'n' Ghosts), τα frame drops πήγαιναν σύννεφο για μερικά δευτερόλεπτα - ανήκουστο γεγονός για κονσόλα τότε.

Μοναδική εξαίρεση το Ultra64, που και πάλι για να αντισταθμίσει τα high-specs και το κόστος τους, δεν έβαλε CD-ROM αλλά cartridge (και είδαμε πόσο της στοίχισε).
    Το δε GameCube, όντως είχε δυνατότερα χαρακτηριστικά από Xbox/PS2, όμως είναι άδικη η σύγκριση καθώς είχε βγει στην αγορά 2 χρόνια αργότερα, συνεπώς είναι λογικό τα hgiher-specs να είναι σε φθηνότερες τιμές κατασκευής.

Τα υπόλοιπα μηχανήματα της Nin (Wii, Wii U, Switch), ακολουθούν την πάγια τακτική της εταιρείας, η οποία όπως ανέφερα είναι γνωστή από τις δηλώσεις προ 25ετίας (ίσως και παραπάνω). Δεν παίρνω όρκο, αλλά θυμάμαι γύρω στο 2003-4 όταν απεβίωσε ο ιδιοκτήτης και ανέλαβε ο επόμενος, είχαν αναφερθεί αυτές οι δηλώσεις και πως η εταιρεία θα συνεχίσει με αυτή την πρακτική/τακτική.

Αν τα βάλετε όμως κάτω........ανέκαθεν οι κονσόλες στην Ελλάδα κόστιζαν ως τιμή έναρξης κοντά στις 200.000 δρχ (600 ευρώ), κατά περιπτώσεις και περισσότερο.
    Atari? Πρώτη τιμή 160.000 δρχ το 1979/80. (όσο ένα αμάξι για τους Έλληνες τότε).
    Megadrive? Πρώτη τιμή 1989 180.000 δρχ.
    PSX? Πρώτη τιμή (επίσημη αντιπροσωπεία SONY Hellas) 240.000 δρχ.
    PS2? Πρώτη τιμή 200.000 - 220.000 δρχ.
    PS3? Πρώτη τιμή 600-660 ευρώ (αν είχε μέσα +1 παιχνίδι ή +δεύτερο joypad). Δηλαδή: 200-220.000 δρχ.

Το δε PS4, αποτελεί την μοναδική κονσόλα στην Ελλάδα με πρώτη τιμή τα 400 ευρώ (ήτοι 136.000 δρχ). Εντελώς - παντελώς ανήκουστη τιμή για Ελλάδα!

Συνεπώς, η Nintendo, πάντα μιλώντας για τιμές Ελλάδας, έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, με το να προσφέρει ένα μηχάνημα που είναι και σταθερή κονσόλα και φορητή και σου δίνει καλώδια σύνδεσης (ας θυμηθούμε το κράξιμο στην SONY circa 2007 που έσκαγες 600 ευρώ για το PS3 και δεν είχε η συσκευασία ΚΑΝ ένα καλώδιο HDMI, παρά μόνο RCA μέσω RGB adaptor - έλεος δηλαδή!), πιαστράκια και βάση για τα joy-con.

Και όλα αυτά για 340 ευρώ; δηλαδή 113.000 δρχ.

Ακόμα συζητάμε ότι έχει υψηλή τιμή; Ή μήπως πρέπει να διαγράψουμε από την μνήμη μας ΟΛΗ την τιμολογιακή ιστορία των κονσολών από ΚΑΘΕ εταιρεία........επειδή ΜΟΝΟ σε αυτή τη γενιά το PS4 προσφέρθηκε στα 400 ευρώ; (αρχικά θυμάστε πόσο κόστιζε το Xone...και μετά έκοβε η MS τις κάμερες για να ρίξει τιμή).

Συνοψίζοντας: δεν μου "φαίνεται" ψηλή η τιμή, κρίνοντας όλα τα παραπάνω.
    Από εκεί και πέρα, αν κάποιος αναλογιστεί το βιοτικό επίπεδο πλέον του μέσου Έλληνα, άρα κατ' επέκταση χαρακτηρίζεται "ακριβό" το Switch σε σχέση με τα specs και την απόδοση που έχει το PS4/Xone, ε, ναι θα συμφωνήσω. Διότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ φαίνονται πλέον ακριβά στον μέσο Έλληνα, ακριβώς λόγω χαμηλότατου βιοτικού επιπέδου.

Τίμιο και legit το Switch, συνεχίζοντας την πάγια τακτική της Nintendo.

(και στο iPhone/iPad δεν πληρώνεις ΤΟΣΟ ακριβά τα specs, αλλά το iOS και το οικοσύστημα που προσφέρεται μαζί. Μην μπούμε όμως σε αυτή τη κουβέντα, καθώς είναι εντελώς offtopic).

Όσο αφορά τα προσφερόμενα games............ότι είναι λίγα και ότι επίσης λίγα είναι ανακοινωμένα για το εγγύς μέλλον: συμφωνώ εν μέρη, διαφωνώ εν μέρη.

Τι θέλω να πω: αρκετοί gamer ξεζουμίζουν τα παιχνίδια σε ρυθμούς DT. Μέσα σε 1-2-3 εβδομάδες έχουν τελειώσει παιχνίδια με τεράστιο content. Άντε να πω 1 μήνα;
    Ε, σόρρυ δηλαδή, αλλά αυτό λέγεται extreme hardcore gaming. Δεν το κατακρίνω, αλλά σόρρυ και πάλι, η μεγαλύτερη μάζα του κοσμάκη δεν αφιερώνει ΤΟΣΟ χρόνο στο gaming, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Όλοι οι υπόλοιποι, θα μας πάρει μήηηηηηνες για να βιώσουμε πλήρως τον κόσμο του Zelda και του κάθε Zelda / Mario.

Άρα;

Με ποια κριτήρια κρίνουμε "είναι λίγα/αρκετά τα launch παιχνίδια" ;;;
    Λε εχω καποιες αποριες / σχολια, αν εχεις λιγο χρονο να απαντησεις.

1/ Το Mega Drive οντως τοτε εκανε 180.000? μηπως λες πολλα?
    2/ Στις τιμες που χρησιμοποιεις κανεις την αντιστοιχια ευρω σε δραχμες, αλλα τα πληθωρισμος / present value υπολογιζεις σαν μεταβλητες?
    3/ Tο Cube ηταν λιγοτερο δυνατο απο το Xbox σε specs, επισης βγηκαν την ιδια χρονια (ενα χρονο μετα το ps2).

PSN ID
    Lefteris_X

Όχι οι τιμές, είναι ακριβώς όπως ήταν τότε. Δεν υπολόγισα τον πληθωρισμό γιατί.......γμσετα θα ήταν αστρονομικές.

Και ναι, τόσο κόστιζε τότε το Megadrive (καθώς ήμουν από τους πρώτους που το είχαν πάρει το 1989).

Τέλος, όντως το GC ήταν ελαφρώς δυνατότερο σε κάποια πράγματα από το Xbox (σε κάποια άλλα χειρότερο) και στο ίδιο μοτίβο (αλλού δυνατότερο, αλλού όχι τόσο) σε σχέση με το PS2.

PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Και επίσημα το Zelda ο τίτλος με τα περισσότερα 10αρια. #framedropGate

20. The Following User Says Thank You to DJTaurus For This Useful Post:

Dragonpaul (10-03-2017)

Forum GOD Dragonpaul's Avatar
    PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

Quote Originally Posted by DJTaurus View Post
    Και επίσημα το Zelda ο τίτλος με τα περισσότερα 10αρια. #framedropGate
    Ρε συ... Πραγματικα.... Τι παιχνιδι.....!!!!!! Παίζω απο το απογευμα ασταμάτητα, διέκοψα να δω τον Ολυμπιακό τωρα και ανυπομονώ να ξεκινήσω παλι!!!!!!! Παίζω μια εβδομάδα ανελλιπώς και νομίζω θα δω το πρώτο dungeon σήμερα!!!! Αν το εχω υπολογίσει σωστά....
    Spoiler!

22. The Following User Says Thank You to Dragonpaul For This Useful Post:

DJTaurus (10-03-2017)

Παύλο αν έχεις παρέα αγόρασε το Sniperclips χθες. Εγώ πήρα και το Fast RMX.

Perhaps the most beautiful portable game ever

Forum GOD Dragonpaul's Avatar
    PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

Quote Originally Posted by DJTaurus View Post
    Παύλο αν έχεις παρέα αγόρασε το Sniperclips χθες. Εγώ πήρα και το Fast RMX.

Perhaps the most beautiful portable game ever
    Το Sniperclips δε το εχω δει καθόλου, αλλα να μη σου πω ψέμματα, απο πρώτη εικόνα δε μου έχει πει και πολλα...

Περιμενω, οπωσδηποτε, γνώμη για το Fast!!!! Το εχω ψιλοστανταρει για αγορά αργότερα, αλλα θέλω να ακούσω και απο κάποιον που το έχει παίξει αρκετά.

Στο μεταξύ... Αυτή τη στιγμή είμαι στο dungeon που περιέγραψα πιο πάνω. Με έχει εκνευρίσει αφάνταστα η προβοσκίδα....

καλησπέρα
    Δοκίμασα το Switch και θα ηθελα να γράψω τις εντυπώσεις μου.
    καταρχήν η κονσόλα σαν ποιότητα κατασκευής,δεν ειναι αυτό που προσωπικά εγω θα περίμενα,το dock ειναι σαν universal stand και παιζει αρκετα μεσα αν δεν το κουμπώσεις στις δυο υποδοχές που εχει.Ο αριστερός μοχλός ειναι πολυ μικρός και θα ήθελα να ηταν λιγο πιο ποιοτικός,βέβαια αυτο γίνεται πιο πολυ αντιλυπτό οταν παιζεις στην TV.Οταν την χρησιμοποιείς
    on the go δεν ειναι τόσο εμφανές.

Για την οθόνη θα ήθελα να ειναι πιο ποιοτική,ειναι όντος καλύτερη απο το WiiU αλλα την περίμενα πιο ''ζωντανή'' και γενικά μου έδινε την αισθηση οτι παίζω ds ή Vita.Επίσης θα την ήθελα λιγο πιο μεγάλη.

Οταν το παιζεις στην TV η αίσθηση ειναι παρα πολυ καλύτερη και η αποδοση ειναι πιο χορταστικη,θελωντας και μη σε καταπίνει το Zelda και ταξιδέυεις στον κόσμο του.Βέβαια ήθελα να κανω δοκιμή και με κάποιο game που υπάρχει και σε αλλη κονσολα για να δω διαφόρες,αλλα δυστηχός δεν ειναι ακόμα διαθέσιμα.

σαν συμπέρασμα η εμπειρία μου ειναι κάπου στη μέση,πιστέυω οτι ειναι μια κονσόλα που αν δεν ρίξει την τιμή της δύσκολα θα μπορεσει να ανταγωνιστεί τους άλλους δυο και ειδικα την Sony που απο το Σεπτέμβρη εχει επιθετική πολιτική και κοιτάει να προωθησει την κονσόλα της με σημαντικές εκπτώσεις την κατέβασε μεχρι τα 199 τιμή χώμα αν σκεφτεί κανεις οτι το nindedo 3ds κάνει 219ευρω.(σαν τιμή day1 για κονσολα ειναι μια χαρα,αλλα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και εν μεσο κρισης ειναι τσιμπημένη για αυτα που προσφέρει μέχρι τωρα)(my opinion)

και οπως είπα πιο πάνω δεν μου κάθησαν καθόλου καλά τα χειριστήρια και η μίκρη οθόνη του.
    Ολα τα παραπανω ειναι προσωπική άποψη και στην κατοχή μου εχω nindedo κονσόλες,περίμενα κατι καλύτερο και δυστηχός προσωπικά δεν το ένιωσα.Μακάρι το μέλλον να με διαψέυσει και να μπορέσει το switch να δώσει κατι ξεχωριστό απο άποψη τίτλων και απόδοσης.Αλλα προς το παρόν ειναι μια αγορά που θα περιμένω πολύ για να την κάνω.
    - - - Updated - -
    Last edited by enstikto; 14-03-2017 at 14:51. Reason: Διπλό μήνυμα

26. The Following 2 Users Say Thank You to namaste For This Useful Post:

Nikoladim (21-03-2017),panos74gr (14-03-2017)

Bookmarks

Bookmarks