Quote Originally Posted by panos74gr View Post
Πάντως ρε παιδιά, προσωπική μου άποψη αλλά 1000 φορές να παίζω παιχνίδια με καινούργιες ιδέες, παιχνίδια που παίρνουν ρίσκα, παιχνίδια που πάνε το hobby μου μπροστά, παρά παιχνίδια που είναι 100% τεχνικά άρτια και τους λείπει η ψυχή.

Δεν ξέρω αν το Zelda είναι τέτοιο, δεν το έχω παίξει αλλά ο χρόνος θα το δείξει. Θεωρώ όμως κατάντια να πάμε σε ένα σύστημα που τα παιχνίδια θα κρίνονται από μετρήσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Για μένα τελικά είναι τι σου μένει στο τέλος. Αν ο τεχνικός τομέας είναι τόσο χάλια που σου χαλάει την όλη εμπειρία τότε δίνεις κακή βαθμολογία. Αν το παιχνίδι είναι τόσο καλό που παρά τα τεχνικά προβλήματα το παιχνίδι σε κερδίζει τότε κρίνεις αντίστοιχα. Ο κάθε δημιουργός ας ποντάρει σε αυτά που θέλει και θα κριθεί το κάθε αποτέλεσμα αντίστοιχα. Για μένα τελικά είναι τι σου έμεινε ως αίσθηση, για αυτό και τελευταία προτιμώ τα review του eurogamer & kotaku που δεν έχουν καθόλου βαθμολογία και διαβάζεις το κείμενο.

Γενικότερα οι τρέχουσες βαθμολογίες στα sites είναι συνολικά πολύ φουσκωμένες και παιχνίδια που παίρνουν 9,5 πχ uncharted 4 θα έπρεπε να είναι στο 8,5. Το 7 θα έπρεπε να είναι μια καλή βαθμολογία και όχι βαθμολογία σκουπίδι όπως θεωρείται τώρα οτιδήποτε με μέσο όρο κάτω του 8 στο metacritic.
Πανο ξερεις ποσο σε εκτιμω και συμφωνω σε αυτο που λες οτι τα βιντεοπαιχνιδια κρινονται ως επι το πλειστον με αθλια διαδικασια. Και ναι το 90% των παιχνιδιων παιρνοθν πολυ μεγαλυτερες βαθμολογιες απο αυτες που πρεπει. Εχουμε καταντησει να κανουμε το 7 να θεωρειται κακος βαθμος, το 8 η βαση και απο το 9 και απανω αρχιζουμε να το θεωρουμε επιτυχια. Μπουρδες.

Τα εχω πει, οποτε δεν χρειαζεται να τα ξαναεπαναλαβω. Συμφωνω με αυτο που εγραψε και ενας αλλος φιλος οτι εινια καλυτερο να μην μπαινει καν βαθμολογια και να ειναι ενα κειμενο που να σου αφηνει εντυπωσεις αναλογα το πως πρεπει.
Quote Originally Posted by king2009 View Post
Καλά τα γραφικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά της Nintendo τα παιχνίδια έχουν αυτό το κάτι που σε βάζουν στον κόσμο τους και δεν σε πειράζουν τα κακά γραφικα frame drops κτλ.

Παίζω εδώ και 1 βδομάδα gta 5 και Mario Galaxy. Κορυφαίο το gta 5 γραφικαρες ακόμα και η ιστορία είναι εξαιρετικη. Το Mario Galaxy με γραφικά 10ετιας απλό σενάριο καταφέρνει να σε απορροφήσει περισσότερο στον κόσμο του από ότι το gta 5 που και αυτό δεν τα πάει άσχημα. Το ίδιο ισχύει με zelda Vs horizon.

Το ίδιο δεν ισχύει και στις ταινίες? Πάρτε όλες τις ταινίες με εφέ και βάλτε τες απέναντι στο ασπρόμαυρο 12 angry men. Το κόλλημα του δεύτερου που δεν έχει τίποτα στα τεχνικά χαρακτηριστικά από ότι οι καινούργιες είναι πολύ μεγαλύτερο. Τα παιχνίδια της Nintendo είναι διασκεδαστικα pure fun το αν τα παίζεις σε 20fps η 30 λίγη σημασία έχει. Απολαύστε τα παιχνίδια και αφήστε τις βαθμολογίες.

Ακόμα θυμάμαι και λησμονω τις ατελείωτες ώρες στο Mario 64 το 99 και πολύ λιγότερο από αλλα παιχνίδια με κλασεις ανώτερα γραφικά.

Send From Note 3 With Note 7 Port Rom
Διαφωνω με τον τροπο που ισως παρουσιαζεις το point σου εδω. Κατα την γνωμη μου κανεις μια ατοπη συγκριση και ταυτοχρονα μεσω αυτης της συγκρισης μειωνεις την σημαντικοτητα των γραφικων και της τεχνολογιας γενικοτερα.

Λες για ταινιες με εφφε, για ποιες ταινιες λες? Ναι αν αναφερεσαι σε transformers προφανως και η ταινια ειναι για κλαματα, διοτι η ταινια αποσκοπα μονο στα εφφε και σε τιποτα αλλο. Εφφε ομως δεν εχουν μονο ταινιες σαν το Transformers. Εφφε εχουν και τα Lord of The Rings, και το Matrix και το Forrest Gump και και και. Και ειναι πολυ καλες ταινιες. Οχι μονο αυτο, και εδω δωσε βαση, ειναι ταινιες που ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ η υπαρξη τους χωρις την τεχνολογια των οπτικων εφφε. Δεν μπορεις να γυρισεις ενα Lord of The Rings με καμερα και τεχνολογια του 1970-80 οσο ρομαντικος και να θες να εισαι. Το Matrix ποτε δεν θα ηταν το Matrix που ειναι αν δεν ειχε αναπτυχθει η τεχνολογια ειδικα γι αυτον τον σκοπο.

Το ιδιο ειναι και με τα games και το Last Guardian ειναι ενα εξαιρετικο παραδειγμα. Ειναι ενα παιχνιδι που ηταν αιωνες σε αναπτυξη και ο βασικος λογος γι αυτο ηταν οτι διαπιστωσανε οτι ουτε το ζουμι του PS3 αρκουσε για το οραμα τους. Εδω καλα καλα δεν τους εφτασε το ζουμι του PS4. Αυτο το παιχνιδι, το οποιο ομολογουμενως ειναι ενα πρωτοτυπο παιχνιδι ως προς την δομη του και την συληψη του, βασιζεται σε τεραστιο βαθμο στην τεχνολογια για να γινει πραγματικοτητα. Δεν μπορεις να το φτιαξεις αυτο το παιχνιδι για κονσολα PS3. Και ειναι μονο ενα απλο παραδειγμα το Last Guardian, το ιδιο ισχυει και με το Witcher και με το Last of Us και με απειρα αλλα παιχνιδια.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η απαξιωση του τεχνικου τομεα ειναι λαθος. Ο τεχνικος τομεας ειναι ενα εργαλειο που ανοιγει οριζοντες, δινει επιλογες και προσφερει νεα πραγματα. Το πως το χρησιμοποιει ο καθενας ειναι το θεμα. Εγω απλα ξερω οτι δεν θα δακρυζα στο τελος του Last of Us αν εβλεπα 2 καρτουνιστικα ανθρωπακια να μιλανε με συνεφφακια πανω απο τα κεφαλια τους... το emotional impact ενος ηθοποιου που αποτυπονεται με τετοιο παθος στην οθονη μου ειναι ευγενικη χορηγια της τεχνολογιας και δεν συγκρινεται με τιποτα αλλο.

Το Last Guardian οταν αναρωτιεται ο κοσμος γιατι του καταλογιστηκε το θεμα στον τεχνικο τομεα (για εμενα δικαιως αλλα εγω τα βλεπω ολα με τα ιδια ματια) ενω ειναι ενα εντελως πρωτοτυπο και ξεχωριστο παιχνιδι με πολυ ομορφα γραφικα, ειναι ευλογο ιδιως οταν βλεπει στην περιπτωση του Zelda να τα περνανε στο ντουκου.