Δεν με ενδιαφέρει αυτός που έδωσε 15Κ ή 20Κ γιατί το έκανε ή που τα βρήκε. Με ενδιαφέρει ότι μία ώρα γιορτής - πάρτι ουσιαστικά, αποκλείστηκαν πάλι οι συνήθεις ύποπτοι, τα geeks που υποστήριζαν και στήριζαν την εταιρεία, μέσα από το πάθος τους τόσο στις καλές όσο και στις κακές της στιγμές. Μπορεί να ήθελα και εγώ να πάρω μία συλλεκτική. Μπορούσα; Όχι, γιατί δεν είχα την δυνατότητα να βρεθώ στην έκθεση, γιατί δεν πουλιέται στην χώρα μου και προφανώς γιατί δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω παραπάνω από όσο αξίζει αυτή η κονσόλα. Πόσο είναι αυτό θα μου πεις; Όσο ακριβώς το κοστολόγησε και το ξεπούλησε η ίδια η εταιρεία σε όσους την διέθεσε. Τώρα τα 15 χιλιάρικα, συλλεκτικότητες και σε 20 χρόνια μπορεί να κάνει τα δεκαπλάσια μου είναι αδιάφορα, με ενδιαφέρει τι έγινε σήμερα και αυτό που έγινε έχει μια δόση φάουλ μέσα του για μένα. Χίλιες φορές να έβγαζαν 1.000 μόνο κομμάτια και να τα μοίραζαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα του χώρου έστω και τσάμπα (βλ. συλλεκτική Uncharted 2) θα είχαν έτσι πραγματική συλλεκτική αξία, παρά αυτό το "ενδιάμεσο" σύστημα που διάλεξαν. Και τι διάβολο είναι τα 12.300 κομμάτια, γιατί αυτό το νούμερο και όχι 20.000 για να είναι στρογγυλό στα είκοσι χρόνια; Λέγαμε τα 650€ της Ισπανίας ότι είναι ακριβά αλλά θα πήγαιναν σε καλό σκοπό και βλέπω την ξεφτίλα να πουλιούνται σήμερα δυο μέρες μόλις μετά σε εξωφρενικές τιμές και το κέρδος να το καρπώνονται κάποιοι επιτήδιοι, προφανώς άσχετοι και με τον χώρο απλά τυχεροί ή από σχέδιο την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος. Τέλος πάντων και πολύ ασχοληθήκαμε με κάτι που όπως εξαρχής φάνηκε ΔΕΝ μας αφορούσε προφανώς.