-
Παιδια τι λετε ακριβως? Συγνωμη τωρα αλλα απλα δεν μπορω να δεχθω οτι δεν καταλαβαινετε αληθεια το λεω.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟ REMASTER ΑΥΤΟ.
Δεν το βγαζει για εσας. Δεν εχει σημασια αν για εσας ειναι ανουσιο. Οταν μιλαμε θεωρω οτι μπορουμε να καταλαβουμε οτι μιλαμε με αντικειμενικη σκοπια και κοιτωντας το πως λειτουργουν τα πραγματα σε ενα γενικο πλαισιο αναφορας και οχι ειδικα και προσωπικα.
Προσωπικα ουτε εγω καιγομαι να παω να παιξω το Horizon 1 ξανα. Αυτο δεν το κανει ανουσιο ως υπαρξη.
Λετε θελουμε καινουργια παιχνιδια λες και περιμενετε απο καμμια Nixxes να βγαλει το επομενο ΑΑΑ IP που θα αλλαξει την βιομηχανια. Που προφανως δεν μπορει να το βγαλει γιατι οχι μονο δεν εχει τα χρηματα αλλα ουτε και την καταρτιση.
Λετε να βγαλει απλα ΑΑ παιχνιδι, λες και αυτο περιμενουμε ενα ΑΑ indie παιχνιδι απο την Nixxes γιατι εχουμε ελλειψη σε ΑΑ παιχνιδια και δεν βρισκουμε ενα καλο ΑΑ παιχνιδι να παιξουμε...meanwhile στα Days of Play της Σονυ που δειχνουνε 50 ΑΑ παιχνιδια τη φορα, τα σχολια που κανουμε μετα εμεις ειναι "απιστευτα βαρετη παρουσιαση ενα καρο indies και κανενα ΑΑΑ παιχνιδι"... Και πες οτι το βγαζει το ΑΑ η Nixxes εγω σας λεω, πιστευετε οτι θα τρεξουν σωριδον να το αγορασουν ολοι (ξαναλεω μιλαμε ΓΕΝΙΚΑ οχι προσωπικα)?
Δεν γινεται πια να υποστηριζονται αυτα τα πραγματα.
Η Nixxes ειναι χρονια στον χωρο των Remasters και αυτο κανουν και μαλλον αυτο θελουν να κανουν μεχρι ισως να αλλαξει αυτο (μιας και τωρα ειναι στα χερια της Sony), και να αποτελει λιγοτερο ρισκο γι αυτους.
Πρεπει επισης καποια στιγμη να αποδεχθουμε οτι τα παιχνιδια δεν βγαινουν τσαμπα, οτι ενα σωρο στουντιο κλεινουν καθημερινα (μαντεψτε, τα περισσοτερα Indie) και βαρανε πτωχευση και οτι τα πραγματα δεν πανε καθολου καλα και ναι αν θελουμε το TLOU3 πρεπει να υπαρχουν και τα remasters και τα DLCs και τα ολα. Γιατι αν δεν υπαρχουν αυτα θα πρεπει να πουν οκ TLOU3 τιμη 120 ευρω. Και μετα να δω εγω τι θα σημαινει αυτο στα αυτια του κοσμου και τις πωλησεις.
Το να γυρναει κανεις και να γκρινιαζει επειδη μια εταιρεια σαν την Nixxes βγαζει ενα remaster για οποιον ενδιαφερεται, χωρις να παιρνει χρονο και χρημα απο τον original developer, φροντιζοντας παραλληλα να υπαρχει cash flow στον Publisher στην εποχη που ζουμε τωρα, ειλικρινα το βρισκω εντελως εκτος πραγματικοτητας. Αν ηταν cash grab τυπου δεν καναμε τιποτα, απλα ανεβασαμε αναλυση και δωσαμε 60 καρε, να το καταλαβω 1000% και φυσικα να γκρινιαξω οπως εχω κανει για τοσα remasters τα οποια ηταν αρπαχτες εντελως. Αν ομως γινεται τιμια δουλεια, ε διαολε πρεπει να αναγνωριστει στο πλαισιο αυτο που συζηταω πιο πανω.
Δεν μπορει να κανουμε σχολια τελειως εξω απο τον χορό και να κανουμε σαν τα πραγματα να ειναι απλουστατα και οι λυσεις ξεκαθαρες σαν να τις εχουμε ετοιμες στο πιατο...
Οπως ειπατε και σε αλλο θρεντ περι digital και physical ο κοσμος ελαλλησε. Δυστυχως και για εμενα αυτο. Γιατι θα βγει μαλλον PS6 και δεν θα μπορω να παιξω κανενα παιχνιδι απο την συλλογη μου. Αλλα η πραγματικοτητα ειναι αυτη. Και οσο εγω και να σφυραω κλεφτικα δεν προκειται να αλλαξει. Δεν προκειται περι σωστου ή λαθους, ηθικου ή μη. Προκειται για πλειοψηφικη επιλογη.
-
Είπα πουθενά αν είναι για εμένα ή όχι;;
Αντίθετα είπα καλώς θα κάνει όποιος θέλει να το αγοράσει..
Αν είναι έτσι να μην κρίνουμε ούτε για ένα μέτριο παιχνίδι γιατί σε κάποιον θα αρέσει. Απλά δεν θα είναι για εμάς αυτό το παιχνίδι.
Ανέφερα παράδειγμα και αλλού remaster που αγόρασα κανονικά σε κουτάκι αλλά προσωπικά το θεωρώ ανούσιο..
Ο καθένας ψηφίζει με το πορτοφόλι του.
Εδώ απλά λέμε 2-3 απόψεις, δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε. Αλλά μην λες δεν είναι για εσάς, το ξέρουμε πολύ καλά..
Σχολιάζουμε σύμφωνα με τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ προτιμήσεις τα τεκταίνονται της βιομηχανίας. Τα οποία δεν μας αρέσουν.
Εχω πει τα παράπονα μου για την συγκεκριμένη γενιά. Και είναι και γενιά που μου φεύγει σιγά σιγά η όρεξη για gaming.
Δεν θα αλλάξω από εδώ ούτε τον κόσμο, ούτε θα έρθει ο Jim Ryan και θα πει «ωχ μας έκραξε ο Μιχάλης στο PSforums..»
Γούστα είναι και σχολιάζουμε το χόμπι μας..
-
-
Ρε Μιχαλη δε λεω οτι πρεπει να συμφωνουμε αλλα ναι η αποψη μας περα απο προσωπικη, οταν η κουβεντα ερχεται σε αντικειμενικο πλαισιο, ε πρεπει να εχει μια βαση γυρω απο την πραγματικοτητα. Δηλαδη νιωθω οτι αυτη τη στιγμη εχουμε μπορστα μας ενα τραπεζι, και ο ενας το αναγνωριζει ως τραπεζι και ο αλλος ως καρεκλα... θεωρω οτι αυτο που συμβαινει στην βιομηχανια δεν απτεται "διαφωνιας" ειναι cold hard fact.
Μου αρεσει εμενα δηλαδη που το PS6 κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι digital? Οχι φυσικα. Θα γυρισω ομως και θα πω οτι ειναι καθαρα ευθυνη Sony αυτο, οταν ο κοσμος απλα αγοραζει digital??
Αν με ρωτας, φυσικα κι εγω σε εναν αγγελικα πλασμενο κοσμο θα ηθελα η Nixxes να ανακοινωσει μια υπερπαιχνιδαρα. Ομως αυτο δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα του σημερα.
Δεν ειναι θεμα του να αλλαξουμε τον κοσμο ή οχι και ναι γουστα ειναι, αλλα δυσκολευομαι κι εγω απο την πλευρα μου να βλεπω παλιες καραβανες να αρεσκονται μονο στο ρομαντικο μερος της συζητησης και να παραβλεπουν το τι συμβαινει επι της ουσιας στην αγορα.
Και θα με συγχωρεσεις αλλα ειλικρινα οταν βλεπω να λεμε "καλυτερα να εβγαζε ενα ΑΑ παιχνιδι" οταν απο την αλλη τα ΑΑ παιχνιδια τα εχουμε ΧΕΣΜΕΝΑ με κεφαλαια γραμματα, ε δεν μπορω... αντιδρω, γιατι μου φαινεται υποκριτικο. Και ξαναλεω, μιλαω γενικα... το να βγει το ΑΑ και να το παρει ο Μιχαλης και αλλοι 10 δεν το κανει σωστη μπιζνα για εναν publisher...
-
-
Δηλαδή ο κόσμος ζητούσε το Horizon ZD remaster θες να μου πεις;
Δεν είπα η Nixies να βγάλει παιχνίδι. Είπα ότι γενικά θα ήθελα να βλέπω να βγαίνουν καινουρια παιχνίδια.
Αν έβγαζαν τουλάχιστον για εμένα να έβγαζαν κάτι που είχε νόημα. ΠΧ που ακούγεται για το God of War, που προσωπικά δεν θα τα αγοράσω μιας και δεν μου άρεσαν σαν παιχνίδια για τα γούστα μου. Αλλά έχει νόημα ένα παιχνίδι του PS2 (ακόμα και του PS3) που δεν έχεις σχετικά εύκολη πρόσβαση να το δεις σε remaster/remake. Ε ένα σαν το horizon, spider man, tlou2 δεν έχει.
Προσωπικά έχω περάσει πολύ καλύτερα με ΑΑ games από πολλά ΑΑΑ..
Τώρα περί αποκλειστικού digital τα έχουμε ξαναπεί. Και εκεί ο κάθε gamer θα αποφασίσει με τις προτιμήσεις του αν στηρίξει ή όχι την ψηφιακή γενιά.
-
-
Δημήτρη προφανώς δεν κατάλαβες ότι δεν αναφερόμαστε στο αν είναι για εμάς αυτά τα παιχνίδια ή όχι.
Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του και επιλέγει τι είναι για αυτόν και τι όχι.
Απλά θεωρούμε-κρίνουμε μία εταιρική επιλογή και εγώ προσωπικά διαφωνώ ΚΑΘΕΤΩΣ. Ο Μιχάλης μπορεί να διαφωνεί πιο λοξά!
ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ να έχω σε μια γενιά τόσα ρεμαστερ τονίζω ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ που ήταν τεχνικώς άρτια. Απλά δεν το δέχομαι. Θα ήθελα αυτοί οι πόροι που ξοδεύτηκαν για αυτό το ρεμαστερ να πήγαιναν κάπου αλλου.
Και άντε αν με κρεμάσεις ανάποδα και με γαργαλίσεις τις μασχάλες να δεχτώ ότι το TLOU 2 και το SPIDERMAN κυκλοφόρησαν ρεμαστερς ΛΟΓΩ του pc port. Αυτό το αναθεματισμένο ZERO DAWN που ήδη είχε port σε pc, πως να μου το δικαιολογήσεις? Μάλλον ότι θέλω να γεμίσω το άδειο 2024.
Εσύ το δέχεσαι και πιστεύεις ότι είναι οκ για να έχει cashflow η σονυ.
Όλα καλά, δε θα αλλάξουμε ο ένας τη γνώμη και τη φιλοσοφία του άλλου!
-
-
Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι ειναι πιο safe bet για μια εταιρεια να προχωρησει σε ενα remaster ενος δημοφιλους τιτλου αντι να βαλει μια εταιρεια που δεν εχει καταρτιση να φτιαξει ενα ΑΑ παιχνιδι που οταν θα το δειξουν σε μια παρουσιαση θα το ξεγραψει η συντριπτικη πλειοψηφια.
Προφανως και ενα πιο παλιο παιχνιδι, οπως το Silent Hill 2, συμφωνω κι εγω θα ειχε ακομα περισσοτερο νοημα για πιο πολυ κοσμο. Ομως δεν μπορεις να ξερεις τι προυπολογισμο θα χρειαζεται ενα τετοιο παιχνιδι για ολοκληρωτικο ρετουσαρισμα/rebuild και αν μια Nixxes ειναι ικανη να το δρομολογησει. Θα ερθουν ομως και αυτα ειναι σιγουρο... και θα ερθουν διοτι οι εταιρειες προσπαθουν να αρμεξουν οτι μπορουν απο οπου μπορουν γιατι δεν γινεται αλλιως.
Ζουμε σε μια εποχη οπου το ρισκο και η τολμη (που ολοι μας τα θελουμε) δεν γινεται να υπαρχουν στον βαθμο που υπηρχαν. Δεν παιρνει τις εταιρειες πια να ρισκαρουν και να πειραματιζονται. Ολοι παιζουν μπαλα safe και προσωπικα, τηρουμενων των αναλογιων, μπορω να καταλαβω το γιατι. Μου αρεσει? Οχι. Αλλα δεν μου αρεσει επισης και να κανω και οτι δεν το καταλαβαινω. Εκει ειναι η ενσταση μου γιατι πολλα γραφομενα τελευταια (δεν λεω αποκλειστικα απο εσενα ή τον drifter ουτε και αποκλειστικα σε αυτο το φορουμ) ειναι γραμμενα με τετοιον τροπο, που δινεται στον αναγνωστη (ή τουλαχιστον σε εμενα), η εντυπωση οτι κανουν οτι δεν καταλαβαινουν.
Μακαρι να αλλαξουν τα πραγματα και να εχουμε παλι εποχες οπου οχι μονο οι publishers αλλα και οι καταναλωτες μπορουν να παρουν τις αναλογες αποφασεις. Οπως ομως εχουν τωρα τα πραγματα δεν μου καθεται προσωπικα εμενα καλα να "κουναω το δακτυλο" σε οποιον αγορασε PS5 και PS5 slim Digital και αποφασισε οτι το Gamepass και το Steampass και δεν ξερω γω τι αλλο, τους συμφερε οικονομικα και οδηγηθηκε το retail εκει που οδηγηθηκε... εχει υπονοηθει αρκετες φορες οτι οποιος ειναι retail ειναι πιο "ηθικα" σωστος gamer απο καποιον που δεν το κανει. Ε καπου εκει αρχιζω και το βλεπω περιεργα το ζητημα και ξερετε οτι ειμαι physical τυπος 100%. Ναι κουβεντα κανουμε, ναι το χομπυ μας συζηταμε αλλα οπως καποιοι γκρινιαζουν για αυτα ετσι κι εγω γκρινιαζω για το πως βλεπω να εκφραζονται καποια πραγματα.
Αυτο δεν εχει να πει κατι βεβαια ειδικα για το φορουμ μας εδω. Οτι λεω ειναι παντα στα πλαισια μιας κοντινης σχεσης που θεωρω οτι εχω με ολους οσους μιλαω και ειναι προφανεστατο οτι ετσι ακριβως θα σας μιλουσα και αν ειχαμε βγει για καφε και τα λεγαμε.
-
-
Μου επιτρέπετε να κάνω για ακόμη μια φορά τον μεταφραστή;
Γιατί πιστεύω ότι "οφείλω" να τον κάνω!
Λοιπόν, ο Δημήτρης, τον οποίο καταλαβαίνω απόλυτα, έχει παρερμηνευθεί:
όταν λέει "κατανοηνοητή η κίνηση της Σονυ/Νιξξες" ΔΕΝ εννοεί "είναι εύπεπτη πρακτική", ούτε "πρέπει να την χωνέψουμε / αποδεκτούμε".
Αυτό που πραγματικά λέει "είναι μια ρεαλιστική πρακτική στην σημερινή οικονομική πραγματικότητα" και συμπληρώνει λέγοντας "ως ρεαλιστική πρακτική την σήμερον ημέραν, την αντιλαμβάνομαι από επιχειρηματικής μεριάς".
Τώρα κάνω μετάφραση αυτών που λένε τα παιδιά, drifter και Μιχάλης:
ΔΕΝ έχουν πρό0βλημα με αυτό το ρημάστερ PER SE........αλλά διατυπώνουν την αγανάκτησή τους που συσσωρεύεται σε ολόκληρη αυτή τη γενιιά.
Δηλαδή πρόκειται για συσσώρευση αρνητικών συναισθημάτων εδώ και 4 χρόνια.
Τέσσαρα χρόνια αρνητικών συναισθημάτων είναι πολλά για έναν dedicated fan.
Τι θέλω να πω με αυτό;
Αυτό: όταν έχεις ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ συσσωρεύσει αρνητισμό (και με το δίκιο σου), η παραμικρή -έστω και ρεαλιστική- κίνηση από τη Σονυ που συνεχίζει το μοτίβο που σου προκαλεί αρνητισμό επί 4 χρόνια ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ σε κάνει trigger να εκφράσεις/διατυπώσεις την -οργισμένη πλέον- δυσαρέσκειά σου.
(Κατ' εμέ) αυτό έκαναν τα παιδιά.
Διατυπώνουν / εκφράζουν την συσσωρευμένη δυσαρέσκεια που έχουν μέσα τους προς την Σονυ, με ΑΦΟΡΜΗ το ρημάστερ. Όχι το ίδιο το ρημάστερ per se.
TLDR = είστε διαφορετικοί χαρακτήρες και γι' αυτό σας "φαίνεται" ότι διαφωνείτε.
Εμ, όμως που ουσιαστικά ΔΕΝ διαφωνείτε!
Απλώς ο Δημήτρης λόγω χαρακτήρα, ακόμη και όταν είναι ταμάλα δυσαρεστημένος έχει μέσα στο μυαλό του το λεγόμενο reality check ή αλλιώς την "ισχυρή αίσθηση ρεαλισμού" και αυτό τον κάνει να "φαίνεται" πιο ψυχρός ορθολογιστής,
ενώ τα παιδιά, παρόλο που αντιλαμβάνονται την σημερινή οικονομική κατάσταση (άρα έχουν ένα ρεαλισμό μέσα τους), κυριαρχεί η συσσωρευμένη απογοήτευση και αρνητικά συναισθήματα, οπότε με κάθε μια κίνηση που τους τα κάνει trigger, ε, αυτά εκφράζουν/διατυπώνουν.....και αυτό ακριβώς τους κάνει να "φαίνονται" πιο συναισθηματικά-driven φουλ δυσαρεστημένοι ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ.
Ούτε ο ένας είναι ψυχρός ορθολογιστής, ούτε οι μεν είναι μηδενιστές.
Ούτε η αλήθεια είναι στην μέση.
Δεν υπάρχει "μέση".
Ισχούν ΚΑΙ οι δύο απόψεις ΚΑΙ οι δύο στάσεις / αντιμετωπίσεις ζωής.
Ναι, φουλ ξενέρωμα η Σονυ εδώ και 4 χρόνια, αλλά ταυτόχρονα ναι, είναι σκατέ ολέ οικονομικά η βιομηχανία.
Για εμένα "ήταν γραφτό τουλάχιστον 15 χρόνια" ότι θα φτάσουμε εδώ που φτάσαμε (τα έλεγα και τότε).
Όμως είναι μια άκρως τεράστια κουβέντα, που δεν έχει καμία σχέση με το παρόν τόπικ.
Έρχομαι σε εμένα τώρα, τέλος η μετάφραση λολ.
Σε εμένα, ρε λες να είμαι διπολικός; χαχαχαχααχχα, ισχύουν και οι δύο στάσεις ζωής: και ξενερωμένος είμαι και φουλ απογοητευμένος και γίνομαι αρνητικά τρίγκερ με το παραμικρό, αλλά ταυτόχρονα καταλαβαίνω γιατί λαμβάνουν χώρα τέτοιες επιχειρηματικές κινήσεις και αντιλαμβάνομαι γιατί όντως είναι αναγκαίες ρεαλιστικά στο οικονομικό τοπίο που ζούμε.
-
The Following 2 Users Say Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:
mihalis13 (24-10-2024),panos74gr (24-10-2024)
-
Είναι αυτό που λέει ο Λευτέρης. Προφανώς καταλαβαίνω τον λόγο που γίνεται αυτό, αλλά δεν το δέχομαι..
Βλέπω ένα χόμπι μου να γίνεται χειρότερο και να μην το απολαμβάνω όπως άλλοτε..
Νιώθω να πήζω στα open world, που πραγματικά σαν είδος δεν είμαι φαν. Υπάρχουν κάποια ωραία open world αλλά υπάρχουν και κάποια που είναι αγγαρεία..
Μου λείπουν παιχνίδια τύπου uncharted και γενικά πιο μικρές εμπειρίες ώστε να περάσω ευχάριστα 8-10-12 ώρες.
Πολλές φορές τυχαινω και βρίσκω διαφυγή σε indie games που σε αρκετές περιπτώσεις δοκιμάζουν φρέσκες ιδέες.
Ναι οι παραγωγές είναι ακριβότερες, τα λεφτά δεν βγαίνουν, θέλουν pc port για έξτρα χρήματα (αν και δεν βλέπω να βγάζουν κάτι τρελό), remasters που είναι εύκολο χρήμα με λίγα έξοδα.
Αλλά όλα αυτά εμένα βλέπω να επηρεάζουν αρνητικά το χόμπι μου. Οπότε κατά καιρούς θα τα κρίνω
-
-
Εγω θα ελεγα οτι ολα αυτα κρατανε το χομπυ να επιπλεει αυτη τη στιγμη αντι να γκρεμιστει ολοσχερως.
Το οτι καποια genres εχουν γινει δημοφιλη, εχουν γινει ακριβως γιατι ο κοσμος τα ζηταει. Ειναι σαν τις ταινιες της Μαρβελ και γενικοτερα superhero stuff. Οσο τα ζηταει ο κοσμος και πουλανε θα βγαινουν.
Καταλαβαινω πολυ καλα να ζηταει καποιος μικροτερα σε μεγεθος παιχνιδια, αλλα μεγαλο μερος του κοσμου δεν θα μπορεσει να αποδεχθει να πληρωσει -δεν σου λεω εγω 80, πες 50 ευρω- για ενα παιχνιδι linear με 8 ωρες διαρκεια. Ειδικα οσο μεγαλωνουμε και ο ελευθερος χρονος συρρικνωνεται ειναι λογικο να ζηταμε εμπειριες δυνατες που να μην τραβανε πολυ σε διαρκεια. Ομως μια ερχεται το οικονομικο, μια ερχεται το πιο casual ή νεαρο κοινο, το οποιο ειτε δεν εχει χορτασει αυτου του ειδους τα open world παιχνιδια, ειτε τωρα ξεκιναει να τα βιωνει και καπως ετσι βγαινουν τετοια παιχνιδια. Το Astrobot, παιχνιδι αστερι, βγηκε πριν 1μιση μηνα σχεδον και αυτη τη στιγμη στα μεταχειρισμενα δινει και παιρνει...
Ο κοσμος δεν τα θεωρει καλη επενδυση αυτα τα παιχνιδια πλεον δυστυχως.
Οσον αφορα τα PC εσοδα δεν τα λες και αμηλητεα, ειδικα αν λαβεις υποψην σου το Year over Year Growth.
https://www.statista.com/statistics/...titles-for-pc/
-
-
Ίσως να είναι έτσι.
Αλλά οκ εμένα έτσι όπως το βλέπω αυτή τη στιγμή το gaming δεν μου αρέσει.
Προφανώς δεν θα αλλάξει η βιομηχανία για εμένα, δεν με έχει ανάγκη.
Αλλά δεν σημαίνει πως δεν θα εκφέρω την δυσφορία μου για αυτό που συμβαίνει..
Ο,τι ο κόσμος μετράει τα παιχνίδια ανάλογα με τις ώρες που του δίνουν και όχι την ποιότητα..
Είδαμε και με τις ταινίες Marvel τώρα που ήρθε ο κορεσμός..
Δεν έχω δει έσοδα Δημήτρη απλά έβλεπα κάτι πωλήσεις από single player games και δεν μου είχαν φανεί κάτι τρελό, ακόμα και αυτά τα νούμερα δεν μου λένε κάτι.. Γιατί δεν ξέρω τι «έχασε» το PlayStation.. πχ αν κάποιος δεν αγόρασε την κονσόλα και δεν ξοδεύει εκεί όλα τα χρήματα του..
Οποτε μπορεί να πήρε 450 εκατομμύρια αλλά να έχασε 1 δις.. ή πχ όντως να είναι 450 καθαρά στην τσέπη της Sony..
Το έχουμε πει αρκετές φορές πως η βιομηχανία έχει θέμα, και μάλλον κάποια στιγμη Όλο αυτό θα σκάσει. Το πότε είναι το θέμα.
Ξέρω πως όμως εμένα πλέον την κονσόλα δεν την εκμεταλλεύονται όπως παλαιότερα. Όπως σαν χρήστης PlayStation είμαι «χαμένος» σε σχέση με προηγούμενες γενιές…
Δεν θα κάτσω να κοιτάξω ποτέ τα λεφτά π που βγάζει η κάθε εταιρεία και τι ζητάει το κοινό, θα κοιτάξω αν το χόμπι μου με ευχαριστεί εμένα.
Αν συντηρηθεί έτσι το gaming προφανώς δεν είναι για εμένα και θα αποχωρήσω. Θα το καταλάβω αλλά δεν θα το ασπαστώ..
Οπως όταν θέλω να βγω στην Ελλάδα για ένα ποτό ξέρω πως 9/10 μαγαζιά παίζουν τραπ, ε θα πάω στο 1/10 που δεν παίζει για να ευχαριστηθώ την έξοδο μου.
-
-
Eγω παλι ειμαι καπου ενδιαμεσα.
Δεν εχω κορεστει τα καλα open world games χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν αναπολω καποια ωραια linear single player games πιο στιβαρα και μικροτερα σε διαρκεια οπως ας πουμε το Alan Wake 2 κλπ. Απο την αλλη ναι, πανε και τα κανουν ολα open world και υπαρχει πολυ σκουπιδι εκει εξω.
Παρολαυτα και εχοντας πει το παραπανω... προσφατα επαιξα το Uncharted Legacy of Thieves collection στο PS5. Εννοειται το διασκεδασα, αλλα επιασα τον εαυτο μου να λεει οτι αν εβγαινε Uncharted 5 θα περιμενα κατι περισσοτερο απο αυτο που επαιξα και για καποιον σχιζοφρενη λογο φανταζομουν ενα open world Uncharted, ιδιως οταν επαιζα το Lost Legacy... :/
IMO ενα ΚΑΛΟ open world game με σωστο στησιμο, δεν εχει αντιπαλο.
-
-
Εδώ είναι προφανώς τα γούστα του καθενός. Πάντα μου άρεσαν περισσότερο τα linear παιχνίδια παρά τα open world.
Οχι πως έχω απολαύσει open world. Cyberpunk ξαναπαίζω τώρα. Και το horizon είναι franchise που μου αρέσει πολύ παρά τα προβλήματα του.
Αλλά γενικά linear εμπειριες μου έχουν λείψει. Εχθές συζητάγαμε με συνάδελφο για το πόσο παιχνιδάρα ήταν το Spec ops the line και πως έχουν εκλείψει τέτοια παιχνίδια.
Πριν καμιά 10αρια χρόνια έλεγα (ή μάλλον ήλπιζα) σε μια κουβέντα με φίλο πως παιχνίδια έτσι linear ίσως είναι τα ΑΑ του μέλλοντος. Αλλά γενικά νομίζω πως τα AA σαν παραγωγές δεν υπάρχουν πλέον.
Νιώθω σαν να έχουμε indie games και μετά τις τεράστιες παραγωγές των δεκάδων εκατομμυρίων
-