Quote Originally Posted by Fulgore View Post
Η βιομηχανια παιρνει την κατευθυνση που της δινει ο ιδιος ο κοσμος.Αν θελετε να το αναλυσουμε περισσοτερο οπως αναφερθηκε ας γινει σε αλλο θεμα γιατι δεν ειναι τα πραγματα ακριβως οπως αναφερονται παραπανω και τα παραδειγματα ειναι απειρα.Κολλατε μονο σε συγκεκριμενες πολυδιαφημισμενες εταιρειες λες και δεν βγαζει κανεις αλλος παιχνιδια. Στην περιπτωση του Dishonored 2,εχει πουλησει ως τωρα περισσοτερο απο το προηγουμενο παιχνιδι που ειναι και ο βασικος στοχος της εταιρειας.Ολα τα αλλα ειναι να ειχαμε να λεγαμε.
Η αλήθεια θεωρώ είναι κάπου στη μέση.
Γιατί και ο κόσμος πολλές φορές κατευθύνεται (άθελα του). Ας πούμε εγώ και εσύ που θα μπούμε στα φόρουμ, θα κάνουμε συζήτηση και ανάλυση πάνω σε ένα game για το story του, τους μηχανισμούς του, τα γραφικά κλπ είμαστε μειονότητα. Εμείς θα πάρουμε και ένα παιχνίδι που ίσως είναι έξω από τα νερά μας για να το δοκιμάσουμε.
Ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει πχ ότι υπάρχει παιχνίδι Dishonored, Deus X, The Evil Within κλπ.
Είναι όπως στα κινητά, σε βλέπουν με smartphone και σου λένε: πήρες iPhone;
Εκεί είναι που μπαίνει το marketing. Όταν θα δεις παντού διαφημίσεις, Posters και συγκεκριμένα παιχνίδια σε περίοπτες θέσεις στα καταστήματα τότε αυτά τα παιχνίδια θα ξέρεις και αυτά λογικά θα αγοράσεις.
Το βλέπω και από τον εαυτό μου όταν ήμουν πιο πιτσιρικάς, το βλέπω από φίλους μου που δεν ασχολούνται πολύ.
Άρα σαφώς ο κόσμος καθορίζει την αγορά, αλλά και οι εταιρείες "κατευθύνουν" μέσω του μάρκετινγκ το αγοραστικό κοινό. Τουλάχιστον έτσι όπως το βλέπω εγώ.
Δεν θα πω είναι κακό ή σκουπίδι το τάδε παιχνίδι και ο κόσμος που το αγοράζει είναι πρόβατα. Απλά τελείως υποκειμενικά είναι κοροϊδία παιχνίδια τύπου Fifa, NBA2K να χρεώνουν 60€ ένα patch ουσιαστικά. Προσοχή δεν κράζω τον κόσμο (ούτως η άλλως μέχρι πριν λίγα χρόνια αγόραζα κάθε χρόνο Fifa) αλλά εγώ βλέπω λίγο πιο "ρομαντικά" τα video games και ειδικά τα single player.

Τώρα για τις πωλήσεις του Dishonored 2 έτσι όπως το υπολόγισα από το link που έβαλες έχει κάνει λιγότερες πωλήσεις από τον προκάτοχό του. Το πρώτο έχει γύρω στις 4.5 εκ πωλήσεις σε όλες τις πλατφόρμες ενώ το δεύτερο γύρω στα 3 εκατομμύρια.