BigBOSS (24-03-2015),BillyFlo81 (24-03-2015),tsakali GR (24-03-2015)
Καλημερα! Το εχω παρει απο εχθες και παιζω, ειναι παρα πολυ καλο, δεν θελω να σταματαω να παιζω, καιρο ειχα να κολλησω ετσι με παιχνιδι. Ειναι πολυ δυσκολο, χρησιμοποιει τους ιδιους μηχανισμους ακριβως με τα παλιοτερα soul games. Υπαρχει ενα κεντρικο σημειο οπως ηταν το nexus ή η majula και απο εκει επιλεγεις το που θα πας και εκει γινεται και το level-up, οπου αντι για souls καθε φορα που σκοτωνεις τερατα, μαζευεις blood echoes οπου και τα χρησιμοποιεις σαν currency στο παιχνιδι. Εχει καποιες διαφορες με τα soul games, οπου δεν σου αφηνουν και πολλα περιθωρια στις μαχες, π.χ. δεν μπορεις να εχεις παραπανω απο ενα αριθμο blood vials οπου χρειαζονται για να κανεις heal, ουτε μπορεις να εχεις οσες σφαιρες θα ηθελες, ουτε μολοτοφ κτλ, δηλαδη αν ηθελε καποιος να αγορασει 42 σφαιρες και 37 μολοτοβ δεν γινεται, εχει οριο και οσα παραπανω items βρισκεις δεν στα μετραει, πανε χαμενα αφου εχει limit το 20 για καθε τι που μαζευεις.
Τερμα λοιπον σε αυτον τον τροπο οπου καποιοι σε παλιοτερα soul games μπορουσαν να στοκαρουν 100+ βελη πχ. και να τα εριχναν απο μακρυα στα αδυναμα σημεια των τερατων. Εδω πρεπει να πας κοντα και να παλεψεις και το οτι δεν εχει ασπιδα το κανει ακομα πιο δυσκολο. Το καλο ειναι οτι ετσι και σε χτυπησει εχθρος και χασεις ενεργεια, σου δινει ενα πολυ μικρο χρονικο διαστημα οπου αν επιτεθεις αμεσως, μπορεις να αναπληρωσεις λιγο απο την χαμενη ενεργεια. Το οπλο βοηθαει να κανεις και stunt τους εχθους αλλα θα πρεπει να ριξεις την καταλληλη στιγμη, γιατι αμυνονται. Επισης ετσι και χασεις, χανεις ολα τα blood echoes που ειχες μαζεψει κλασσικα, ομως για να τα παρεις πισω, δεν αρκει μονο να πας στο σημειο που εχασες και να τα βρεις χαμω να σε περιμενουν, αλλα θα πρεπει να σκοτωσεις το τερας που σε σκοτωσε πριν, αφου αυτο κραταει τα χαμενα echoes.
Εχω φτιαξει εναν lone survivor χαρακτηρα, απο τις αρκετες επιλογες που εχεις και παιζω με τσεκουρι οπου το κραταω με τα δυο χερια, δεν χρησιμοποιω καθολου σχεδον το οπλο. Δεν το εχω προχωρησει πολυ, εχω περασει το πρωτο boss, εχω ομως ανακλαλυψει πολλα σημεια και μυστικες διαδρομες και δεν ξερω απο που να παω να προχωρησω. Υπαρχουν καποια checkpoint οπου ειναι καποιες λαμπες που αναβεις, οπως ηταν τα bonfire στο DaS, αλλα ειναι πολυ λιγες ή δεν τις εχω βρει ακομα. Εχει ομως πολλα sortcuts με πορτες που πρεπει πρωτα να ανοιξεις με καποιον τροπο. Οι εχθροι δεν εχουν respawn limit, online δεν εχω παιξει ακομα μιας και servers δεν ειχαν ανοιξει, ανυπομωνω να παιξω παλι σημερα.
Το συστηνω ανεπιφυλακτα ειδικα σε οσους ξερουν απο soul games και νομιζουν οτι μπορουν να ανταπεξελθουν την δυσκολια του. Ειναι εξαιρετικο, η ατμοσφαιρα του, η μουσικη απιστευτη, τα γραφικα παρα πολυ καλα, οι φωτισμοι και οι σκιες, οι χαρακτηρες και τα τερατα ολα παρα πολυ καλα σχεδιασμενα, δεν ειδα κατι που να με χαλαει. Χαιρομαι επισης που παει πολυ καλα στις βαθμολογιες, ειχα την εντυπωση οτι δεν θα το βαθμολογουσαν καλα αφου εβλεπα αρκετα αρνητικα σχολια, αλλα παει πολυ καλα, μπραβο στην From Software και στη Sony Japan.
^^
Μια ερώτηση που θα κρίνει κατά πολύ αν θα ασχοληθώ με το παιχνίδι, το checkpoint είναι ανθρώπινο ή στυλ DS που μετά από 1 ώρα παιχνιδιού ξεκινάς πάλι από την αρχή;
mihalis13 (25-03-2015)
Δεν εχει checkpoints συνεχεια, δηλαδη εχει καποιες λαμπες που αναβεις αλλα ειναι πολυ λιγες. Ετσι και χασεις σε ξαναρχιζει απο την αρχη. Αυτο που κανεις για να μην κανεις παλι ολη την διαδρομη ειναι οτι μπορει να εχει καποιες πορτες κοντα στο checkpoint που θα πρεπει ομως να ανοιξεις, συνηθως ανοιγουν απο την αλλη πλευρα απο αυτην που βρισκεσαι και αυτο προυποθετει να αρκετη εξερευνηση ωστε να βρεις πως ανοιγουν αυτες οι πορτες πρωτα, ωστε να μην χρειαζεται να κανεις ολοκληρη την διαδρομη καθε φορα. Ετσι και τις ανοιξεις ομως παρακαμπτεις διαφορα σημεια και γλυτωνεις απο το να πρεπει να περασεις παλι μεσα απο τοσους εχθρους. Δεν χρειαζεται να ειναι παντα πορτες ομως, μπορει πχ. να πεσεις απο καπου ή να βρεις κρυφες διαδρομες. Παντα ομως θα σε αρχιζει απο την τελευταια λαμπα που εχεις αναψει, οπου και απο εκει μπορεις να πας στο κεντρικο σημειο που ειναι το hunters dream.
@chrisfox εαν ειχες παιξει demons souls και δεν σου αρεσε ή ηταν πολυ δυσκολο, τοτε αστο φιλε μου δεν ειναι για σενα, μην το παρεις γιατι ειναι εξισου πολυ δυσκολο. Ετσι ομως και κατσεις και παιξεις σωστα και με υπομονη, θα τα καταφερεις και τοτε ειναι που θα σε κερδισει το παιχνιδι. Βεβαια για να γινει αυτο μπορει να χρειαστει να χασεις παρα πολλες φορες και δεν ξερω ποση υπομονη εχει ο καθενας, γιατυτο και το συστηνω περισσοτερο σε οσους ειναι ηδη εξοικιωμενοι.
Αν και θα το αγορασω το συντομοτερο δυνατον, θα ηθελα να ακουσω μια γνωμη απο καποιον που δεν εχει πιαξει καθολου Demon Souls για το θεμα δυσκολιας περισσοτερο. Παντως το παιχνιδι σκιζει κανονικα στις βαθμολογιες. Δόξα το θεο δηλαδη... Ενα Exclusive της προκοπης!
LG OLED 65C3 | Marantz SR5015 | PS5 Pro | Switch 2 | Klipsch R-620F , R-51M , R-34C - Sub SVS SB1000 Pro - Elipson IC6 [5.1.2] Dolby Atmos
Follow me!
https://www.instagram.com/tolislivemoments/
@criter
Mου έδωσες λίγο θάρρος με αυτό που λες για τις πόρτες αλλά μου το πήρες πίσω με αυτό που είπες στον chrisfox για το DS....thanx πάντως.
![]()
Bloodborne Reviews Round Up
IGN Review in progress - GameSpot 9/10 - Game Informer 9.75/10 - Destructoid 9/10 - GameTrailers 9.6/10
The Jimquisition 10/10 - Eurogamer Review in progress - GamesRadar 4.5/5 - EGM 9.5/10 - Gaming Nexus 9/10
Videogamer Review in progress - PlayStation Universe 9.5/10 - Hardcore Gamer 4.5/5 - PlayStation Lifestyle 9/10
GamingTrend 95/100 - The Escapist 4.5/5 - GamesBeat Review in progress - RPGSite 9/10 - Digital Spy 5/5
USGamer Review in progress - NeoSeeker 9/10 - Hardcore Gamer 4.5/5 - NZGamer 8.9/10 - God ia a Geek 10/10
CGMagazine 9.5/10 - MMORPG 9/10 - Gaming Age A - Stevivor 7.5/10 - Tom's Guide 4/5 - Falcon Kick 10/10
RPGFan 95/100 - Metro 9/10 - Siliconera No Score - MMGN 9.5/10 - Attack of the Fanboy 4.5/5 - Telegraph 5/5
Last edited by BillyFlo81; 24-03-2015 at 12:58.
criter (24-03-2015),Kapa (24-03-2015),litanies (24-03-2015),Nerven (24-03-2015),nikon (24-03-2015),Nikos326_GR (24-03-2015),spartan (24-03-2015),tsakali GR (24-03-2015),Viper (24-03-2015)
Δεν μ'αρεσε όχι τόσο για την δυσκολία, κάθε άλλο μαρέσει η πρόκληση στα games, ειδικά στα RPG. (έχω πλατίνα σε Dragon Age και Diablo 3). Απλά το γεγονός ότι είμαι σε μία ηλικία που πλέον (δυστυχώς) έχω περιορισμένο χρόνο για gaming, δεν θέλω να χάνω τον χρόνο μου ψάχνοντας π.χ. που πρέπει να πάω. Επίσης θέλω ανά πάσα να μπορώ να κάνω quit χωρίς να περιμένω να κάνω save για να μην επιστρέψω πάλι στην αρχή του χάρτη. Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε τι ψάχνω![]()
Tα σαρωσε ολα τα reviews!
Νταξει το περιμέναμε ότι θα τα πάει πολύ καλά στα reviews αλλά νομίζω ότι τελικά ξεπέρασε τις προσδοκίες! Μπράβο και επιτέλους...
Το παιχνιδι δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο....θελει απλα υπομονη και προσοχη
δυσκολο ειναι το the heart of reich στο veteran (οσοι θυμουνται ή γνωρίζουν)
Οσα rpg και να εχεις παιξει δεν εχουν καμια σχεση με τα souls. Ειναι δυσκολα ναι ,γιατι δεν παιζεις ραμπο αλλα προσεκτικα γιατι καθε λαθος στοιχιζει. Αυτο που κανει το παιχνιδι ομως να ειναι κορυφαιο ειναι το ποσο rewarding και skill based ειναι . Δεν εχει τοσο σημασια τι οπλο εχεις ή τι armor , αν δεν παιζεις σωστα χανεις απο τον πιο ευκολο εχθρο με one hit kill. Και οταν βγαλεις το boss το συναισθημα ειναι απιστευτο γιατι τα κατεφερες μονος σου και επειδη εισαι πια καλος παικτης οχι γιατι το παιχνιδι σου εκανε health regen ή επειδη το οπλο σου είναι overpowered.
Οντως για πειτε καμια γνωμη οσοι δεν εχετε ασχοληθει με souls παιχνιδια. Εγω ας πουμε δεν εχω παιξει ποτε κανενα d.s αλλα παρολα αυτα το παραγγειλα....αντε να δουμε!
Leon_DiZ (24-03-2015)
Τέλεια όλα αυτά! Αυτός δεν είναι και ο λόγος που παίζουμε games και RPG ειδικότερα; Για την ικανοποίηση όταν ρίχνουμε ένα boss. Αλλά όταν χάνεις ώρες gameplay χωρίς να βασίζεται στο skill σου, αλλά επειδή δεν έτυχε να βρεις μία λάμπα πχ όπως λετε, τότε αυτό είναι τουλάχιστον χαζό για μένα! Όπως και να'χει, από τα reviews και μόνο, αξίζει μία 3ήμερη ενοικίαση για να το "νιώσω" και θα επανέλθω![]()
Το φοβερο δεν ειναι το 93% του metacritic αλλα το γεγονος οτι το παιχνιδι δεν εχει ουτε 1 mixed review.
Μακαρι να πουλησει και καλα γιατι ειναι ο ορισμος του niche το παιχνιδι.
Bookmarks