Page 21 of 114 FirstFirst ... 111718192021222324253171 ... LastLast
Results 401 to 420 of 2278

Thread: PlayStation VR - Virtual Reality Headset

Administrator Slay's Avatar
    PSN ID
    Slay2012

Click image for larger version. 

Name:	goldman_sachs_logo_door.jpg 
Views:	145 
Size:	9.9 KB 
ID:	8355

Η Goldman Sachs Global Investment Research, θυγατρικη της γνωστης Αμερικανικης Τραπεζας, υπολογιζει το κοστος κατασκευης των 3 δημοφιλεστερων HMD's. Τα καλα νεα στην περιπτωση μας ειναι οτι το PSVR εχει το μικροτερο κοστος παραγωγης συμφωνα με την εταιρια..

Oculus : $500
    Vive : $400
    PSVR : $350

Facebook Oculus Rift: This HMD is reported to be designed to adapt to Windows 10 PCs. We assume it will leverage the CPU of the host PC for primary processing. However, it is reported that Oculus Rift will have a built-in processor to compute head- tracking and positioning tracking. What’s special about Oculus Rift is its “Constellation Positioning Tracker”, which consists of at least 40 IR LEDs on the HMD and a standalone camera station. The mechanism of this tracking system is that the LEDs emit infrared intermittently and the camera station, which sits in a corner of the room, can sense detailed changes of IR light from the HMD. As the LEDs face different directions, not only can the user’s position in a room be measured but also the user’s orientation

HTC Vive: This is a discrete HMD co-developed by HTC (2498.TW) and Valve. Similar to Oculus Rift, HTC Vive is reported to target PC users as well. As it mainly targets gamers, it adopts slightly superior displays to Oculus Rift. However, we do not assume HTC Vive to have a built-in chip and SSD storage as it has a different position tracking system from Oculus Rift, which lowers its BoM cost a bit. We also assume that HTC Vive’s lenses system is slightly cheaper than Oculus Rift as it might not adopt adjustable dial design. The “Lighthouse” tracking system, developed by Valve, has an opposite mechanism to the Constellation Tracking System. While the Constellation system emits light from the HMD to a standalone camera, the Lighthouse emits light from two standalone base stations to a number of light sensors on the HMD

Sony PlayStation VR: Unlike Oculus Rift and HTC Vive, PlayStation VR’s host system will be a PlayStation 4 game console. PlayStation VR’s positioning tracker technology is based on a PS (PlayStation) camera and LED lights on the HMD. To improve the quality of input signal, Sony will separate the digital signal processing units into a PU (processor unit) box, which can fine tune the digital signal from the game console and send to the HMD and a TV. We assume PlayStation VR to have the lowest BoM cost among the three discrete HMD models. The main gap comes from the fact that it does not have an independent sophisticated positioning tracking system as it is likely to leverage a PS camera to do the job. Similarly, being bundled with PS4, PlayStation VR does not have to come with its own processing units, storage, battery and controllers. These together drive the cost down.

BoM Costs: Oculus has said that it is selling Rift at its BoM cost and we expect Sony and HTC to follow suit. That said, we believe the BoM for all three of these offerings can decrease as the products gain scale. We estimate an average HMD discrete BoM of $350- 500, with Oculus at $500 (excluding our estimate for the cost of an Xbox controller and 2 games that come in the current package), HTC Vive at $400, and PSVR at $350.

ASPs: As we expect vendors to sell discrete HMDs at no gross profit to drive product adoption, we assume ASPs in line with our BoM estimate at $350-500 which excludes accessories and games that come in the retail package.

2. The Following 3 Users Say Thank You to Slay For This Useful Post:

odytsak (24-01-2016),teras1 (25-01-2016)

Moderator odytsak's Avatar

Πολύ καλά νέα αλλά πάλι έχω την αίσθηση ότι ξεφεύγει,
    η διαφορά Oculus με PSVR είναι μεν 150 δολλάρια αλλά αν υποθέσουμε ότι το Rift βγήκε στην αγορά στα 600 σημαίνει χοντρικά ότι το PSVR θα κινηθεί περίπου στα 450.
    Πάλι πολλά είναι, θα πρέπει να πέσει κάτω από τα 400 (μπαίνοντας η Sony μέσα) για να υπάρξει ανταπόκριση από την μάζα.

PSN ID
    Slay2012

αν θυμαμαι καλα στο πακετο του rift συμπεριλαμβανεται ενας xbox one controller και δυο παιχνιδια.

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Εχθές στο Πλαίσιο στο Mall μπορούσες να δοκιμάσεις το oculus (λογικά και τις άλλες μέρες θα μπορείς)
    Είχε 4 διαφορετικά demo, δοκίμασα ενα όπου ήσουν σε μια βάρκα και πέρναγες απο διάφορους κόσμους.
    Πολύ εντυπωσιακό παιδιά. Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις τι βλέπει οποίος παίζει.
    Αμέσως συνηθίζεις τον "κόσμο" που είσαι μέσα. Βλέπεις πάνω κάτω, πίσω πραγματικά πολύ εντυπωσιακό.
    Αλλα, δεν ξερω αν θα το διασκέδαζα σπίτι παίζοντας κάποιο game.
    Πάντως οποίος μπορεί να περάσει κάποια βόλτα απο το Mall αξίζει να το δοκιμάσει για 5 λεπτά.
    Spoiler!

6. The Following 5 Users Say Thank You to mihalis13 For This Useful Post:

chronohill (24-01-2016),hakoo (24-01-2016),Leon_DiZ (24-01-2016),PDS (24-01-2016),teras1 (25-01-2016)

Quote Originally Posted by Slay View Post
    αν θυμαμαι καλα στο πακετο του rift συμπεριλαμβανεται ενας xbox one controller και δυο παιχνιδια.
    Ναι όντως, δεν είναι σκέτο στα 600 οπότε να ελπίζουμε σ'ένα καλό bundle κοντά στα 450 ευρώ ή σκέτο κάτω από 400.

Homo Ludens Leon_DiZ's Avatar
    PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Quote Originally Posted by mihalis13 View Post
    Εχθές στο Πλαίσιο στο Mall μπορούσες να δοκιμάσεις το oculus (λογικά και τις άλλες μέρες θα μπορείς)
    Είχε 4 διαφορετικά demo, δοκίμασα ενα όπου ήσουν σε μια βάρκα και πέρναγες απο διάφορους κόσμους.
    Πολύ εντυπωσιακό παιδιά. Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις τι βλέπει οποίος παίζει.
    Αμέσως συνηθίζεις τον "κόσμο" που είσαι μέσα. Βλέπεις πάνω κάτω, πίσω πραγματικά πολύ εντυπωσιακό.
    Πάντως οποίος μπορεί να περάσει κάποια βόλτα απο το Mall αξίζει να το δοκιμάσει για 5 λεπτά.

Να πούμε ότι στο Πλαίσιο έχει το Development Kit 2 του Oculus, δεν είναι δλδ το τελικό προϊόν. Κρίμα που είναι στο Mall μόνο, θα θελα πολύ να το δοκιμάσω αλλά μια ώρα δρόμο μέσα στο κρύο δεν την κάνω
    Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Εμένα, γιατί μου φάνηκε τελείως γελοίο που έβλεπα τον καθέναν να φοράει το Oculus ανάμεσα στους πελάτες του Πλαισίου και να κουνά το κεφάλι του λες και είναι ΑΜΕΑ;

Αυτό είδα και αποθαρρύνθηκα εντελώς να το δοκιμάσω. Κοινώς ντράπηκα όσο δεν πάει.

Βέβαια, αφού έτσι κι αλλιώς θα το πάρω, καθότι άρρωστος με νέες τεχνολογίες (έστω και επανεμφανιζόμενες με πολύ ρετούς)...........οπότε δεν με ένοιαξε που δεν δοκίμασα το Oculus.

Χαίρομαι πάντως που οι εκτιμήσεις που κάναμε αρκετούς μήνες πριν (ίσως και 2 χρόνια) στην τελική τιμή, θα βγουν σωστές.

Tι ντρέπεσαι ρε συ? δεν θα αφοδεύσεις μπροστά στον κόσμο,
    μια παπαριά στο κεφάλι σου θα βάλεις που στο φινάλε είναι τεχνολογικό προιόν.

Μακάρι να είχα την ευκαιρία όπως εσύ να το δοκιμάσω.

11. The Following 2 Users Say Thank You to odytsak For This Useful Post:

Dragonpaul (24-01-2016),teras1 (25-01-2016)

PSN ID
    Slay2012

Και εγω θα ηθελα να το δοκιμασω, αλλα πιστευω οτι θα γινει αυτο οταν θα κυκλοφορησει, γιατι εαν δεν δοκιμασεις δεν μπορεις οπως λενε να καταλαβεις εαν ειναι για εσενα ή οχι.

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Aυτο ακριβως ειναι και το ερωτηματικο για την συγκεκριμενη τεχνολογια. Μετα απο τοσες θετικες εντυπωσεις και σχολια δεν νομιζω οτι αφηνει αδιαφορο κανεναν, μενει να δουμε αν ειναι για gaming και οχι για demos και πενταλεπτα.

Forum GOD Dragonpaul's Avatar
    PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

Quote Originally Posted by hakoo View Post
    Aυτο ακριβως ειναι και το ερωτηματικο για την συγκεκριμενη τεχνολογια. Μετα απο τοσες θετικες εντυπωσεις και σχολια δεν νομιζω οτι αφηνει αδιαφορο κανεναν, μενει να δουμε αν ειναι για gaming και οχι για demos και πενταλεπτα.
    Δεν το εχω δοκιμασει καθολου ακομα, παρολο που πριν μια εβδομαδα το πετυχα στο Mall. Ομως, οι εντυπωσεις που ακουω γυρω γυρω ειναι θετικες. Ετσι, το κλειδι και στο gaming θα ειναι πλεον οι νεες ιδεες και οχι η απλη απεικονιση ενος "συμβατικου" παιχνιδιου σε 3D περιβαλλον. Η Sony υποσχεται πολλα... Μενει να δουμε αν τα υλοποιησει και σωστα.

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Πιο πολυ εγω εννοω πρακτικα ζητηματα παντως, δλδ αν θα ειναι εφικτο να κρατησεις αυτο το πραγμα στο κεφαλι σου πανω απο μιση ωρα ξερω γω.

PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

Eγω θεωρω οτι τετοια ζητηματα τα εχουν λυσει. Δε θεωρω οτι μπορει να κυκλοφορησει κατι τετοιο χωρις να εχουν λυθει τετοια βασικοτατα ζητηματα. Το θεμα ειναι η εφαρμογη που θα βρει σε παιχνιδια. Ποσο εξυπνα θα χρησιμοποιηθει δηλαδη και τι ιδεες καινουργιες θα βρουν.

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Εγω πάντως ένοιωθα οτι εχω κάτι στο κεφάλι μου που αν το είχα για πολύ ώρα θα με κούραζε και σαν βάρος αλλα θεωρω και όλο το project VR δημιουργεί μια ναυτία.
    Τουλάχιστον απο οτι εχω διαβάσει.
    Εγω το μόνο που ένοιωσα ειναι πως μετά απο κάποια ώρα θα ειναι κουραστικό λόγω του βάρους του.
    Πάντως δοκιμάστε το παιδιά έστω και σε demo, αξιζει. Μπορείς να δεις τα πάντα γύρω σου.
    Spoiler!

PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

Παιδιά, εάν πρόκειται να δημιουργείται θέμα με το βάρος, ναυτίες κλπ, τότε το θέμα έχει τελειώσει εν τη γενεσει του. Ετσι απλα!!!!
    Πιστευω πως τα κράνη που θα κυκλοφορήσουν θα ειναι ελαφρά. Αυτό που εμένα απασχολεί περισσότερο, ειναι όλη αυτή η συνδεσμολογία και τα καλώδια. Επιπρόσθετα, τα ακουστικά με το κράνος. Εκεί θα υπάρχει θέμα.

PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Quote Originally Posted by Dragonpaul View Post
    Eγω θεωρω οτι τετοια ζητηματα τα εχουν λυσει. Δε θεωρω οτι μπορει να κυκλοφορησει κατι τετοιο χωρις να εχουν λυθει τετοια βασικοτατα ζητηματα. Το θεμα ειναι η εφαρμογη που θα βρει σε παιχνιδια. Ποσο εξυπνα θα χρησιμοποιηθει δηλαδη και τι ιδεες καινουργιες θα βρουν.
    Εγω πάντως ένοιωθα οτι εχω κάτι στο κεφάλι μου που αν το είχα για πολύ ώρα θα με κούραζε και σαν βάρος αλλα θεωρω και όλο το project VR δημιουργεί μια ναυτία.
    Τουλάχιστον απο οτι εχω διαβάσει.
    Εγω το μόνο που ένοιωσα ειναι πως μετά απο κάποια ώρα θα ειναι κουραστικό λόγω του βάρους του.
    Πάντως δοκιμάστε το παιδιά έστω και σε demo, αξιζει. Μπορείς να δεις τα πάντα γύρω σου.
    Quote Originally Posted by Dragonpaul View Post
    Παιδιά, εάν πρόκειται να δημιουργείται θέμα με το βάρος, ναυτίες κλπ, τότε το θέμα έχει τελειώσει εν τη γενεσει του. Ετσι απλα!!!!
    Πιστευω πως τα κράνη που θα κυκλοφορήσουν θα ειναι ελαφρά. Αυτό που εμένα απασχολεί περισσότερο, ειναι όλη αυτή η συνδεσμολογία και τα καλώδια. Επιπρόσθετα, τα ακουστικά με το κράνος. Εκεί θα υπάρχει θέμα.

Ξαναλέω ότι το DK2 δεν είναι το τελικό προϊόν και έχει μεγάλη διαφορά σε θέμα βάρους και άνεσης.

http://riftinfo.com/oculus-rift-cres...h-cooler-is-it

Comfort of the Crescent Bay Has Been Increased Greatly

Still, the comfort level has been greatly increased by changing the design of the strap that goes around your head. Now the strap itself is rigid, and it has a plastic LED trackings behind your back (it is what actually makes the 360 tracking possible) so it feels like you are putting on a sky goggles. Νot only is the strap itself changed, but the weight of the prototype has been considerably lowered over the DK2, so your head will not be tired from wearing it around your head for hours on end. DK2s weight is 440 grams, so this one could be more or less 25% lighter, which means around 330 grams (don’t take my word for it)
    - - - Updated - - -

Βασικά κακώς για εμένα που φέρανε το Dev Kit, έπρεπε να φέρουν το κανονικό ή τουλάχιστον να εξηγούν τις διαφορές.
    Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

20. The Following User Says Thank You to Leon_DiZ For This Useful Post:

teras1 (25-01-2016)

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Οκ δεκτό Λεωνίδα. Αλλα και πάλι δεν ξερω κατα ποσό θα ειναι βολικό.
    Στην περίπτωση μας (PS VR) δεν έχουμε ιδέα πως θα ειναι.
    Εγω γενικα δεν βλέπω να πιάνει πολύ τουλάχιστον τώρα η συγκεκριμένη τεχνολογία.
    Πρώτον γιατι ειναι πολύ ακριβή. (1.000-2.000€ επένδυση ανάλογα τι θα αγοράσεις)
    Και δεύτερον οτι εδω με το ζόρι βλέπουμε τις εταιρείες να ρισκάρουν και να βγάζουν παιχνίδια και έχουμε πήξει στα remaster, ενώ υπάρχει πλέον μεγάλη βάση χρηστών.
    Θα ρίξουν χρήμα για μια τόσο μικρή βάση που θα αγοράσει VR;;
    Είμαι περίεργος στο πως θα παει όλο το θέμα με το VR παρόλο που δεν σκοπεύω να το αγοράσω.
    Spoiler!

PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

PS4forums Addict teras1's Avatar
    PSN ID
    Panos_GRE
    Name
    Πάνος

Το PSVR σύμφωνα με τις εντυπώσεις είναι το πιο άνετο από τα πρωτότυπα. Περιμένω πως και το Rift θα είναι πιο άνετο από το DK2 όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω.

Έχω ήδη προπαραγγείλει το DOAX3 που θα έχει VR mode εν αναμονή του PSVR..για την επιστήμη

Απιστευτο το πως ξεγελιεται ο εγκεφαλος,
    δειτε την αντιδραση της πιτσιρικας στο 1:58 τη στιγμη που εκτοξευεται.

25. The Following User Says Thank You to odytsak For This Useful Post:

Leon_DiZ (25-01-2016)

Bookmarks

Bookmarks