Results 1 to 20 of 2278

Thread: PlayStation VR - Virtual Reality Headset

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    PS4forums Addict Axilleas_GR's Avatar
    PSN ID
    Axilleas_GR
    Name
    Χάρης

Quote Originally Posted by Lefteris_X View Post
    Χάρη αυτό που σκέφτεσαι ως μοναδικό αρνητικό, έχει γίνει ήδη στο παρελθόν! (και γι' αυτό πήρε 25+ χρόνια για να αποτολμήσουν δεύτερη φορά οι εταιρείες)

Η πρώτη εμπορική εμφάνιση του VR στα τέλη του 1988 - αρχές 1989 και πιο πολύ από το 1990 κι έπειτα........στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία!

Και προσοχή! Μην πάει το μυαλό σας σε όσους δεν το έζησαν τότε, ότι οι βασικοί λόγοι αποτυχίας ήταν το αδύναμο και αρχαϊκό hardware. Απεναντίας, το hardware πρέπει να το κρίνουμε βάσει το επίπεδο γενικότερα του hardware της εποχής. Και για την εποχή, το οπτικο-ακουστικό θέαμα που απέδιδαν τα VR coin-op ήταν ιδιαίτερα φαντασμαγορικό.

Άλλοι ήταν οι λόγοι που το κοινό "κλώτσησε".
    Αίσθηση απομόνωσης από το περιβάλλον, αίσθηση αμηχανίας όταν παίζεις και υπάρχουν άλλοι στον χώρο (νιώθεις "εξωγήινος", αποκομμένος από τους τριγύρω, νιώθεις ότι όλοι σε κοιτούν τι κάνεις), κούραση μετά από 10-20 λεπτά ανάλογα το άτομο, όχι λόγω βάρους τους headset (ήταν πολύ εργονομικό, τουλάχιστον για εμένα) αλλά λόγω κοινωνικής / ανθρώπινης απομόνωσης και κυρίως: απώλεια επί πολλά λεπτά του κανονικού (real) κόσμου + περιβάλλοντος γύρω σου. Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν νιώθει άνετα/οικεία όταν τον απομακρύνεις ολοκληρωτικά από το περιβάλλον γύρω του.

Αυτές ακριβώς είναι οι ανησυχίες μου και για την 2η εμπορική εμφάνιση του VR. Ο παράγοντας "άνθρωπος" και όχι τα specs / τιμή.

Δύσκολο το βλέπω, όχι όμως ακατόρθωτο.
    Αν οι εμπειρίες (είτε games, είτε video clips VR ντοκυμαντέρ ή ψυχαγωγικά) είναι μικρής χρονικής διάρκειας (5-15 λεπτά μάξιμουμ), τότε ίσως κάτι γίνει.
    Πιστέψτε με, από τα 20 λεπτά και πάνω..."τα βλέπεις όλα" και δεν αντέχεις άλλο.
    Καλημέρα και καλή χρονιά Λευτέρη ότι επιθυμείς. Τη γνωρίζω την αποτυχία παλαιότερα για αυτό την αναφέρω. Είχα προλάβει coin op μηχάνημα αν και δε θυμάμαι αν ήταν Πάτρα ή Αθήνα. Πάνε χρόνια αλλά θυμάμαι ότι ήταν FPS και ανεβαινες σε ένα κυκλικό βάθρο με "καγκελο" γύρω γύρω για προστασία , έβαζες και ένα μεγάλο headset και έτοιμος. Εμένα με ζαλισε τότε. Αλλά άλλη τεχνολογία τότε άλλη σήμερα βέβαια. Έκτοτε δεν ξαναείδα ποτε τίποτα παρόμοιο. Εξάλλου δεν υπήρχε και hardware εκείνη την εποχή για να το έχεις στο σπίτι συν ότι το κόστος μπορούσαν ελάχιστοι να το επωμιστούν και χωρίς ποικιλία παιχνιδιών. Όσον αφορά την απομόνωσή από τον εξωτερικό κόσμο δεν διαφωνώ αλλά εμένα μου συμβαίνει και χωρίς VR....
    Όντως όμως δεν ενδείκνυται για παιχνίδι με παρέα στον ίδιο χώρο. Αυτό περισσότερο με βολεύει να κοιμούνται γυναίκα και παιδιά.

Στάλθηκε από το SM-J500FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Quote Originally Posted by Axilleas_GR View Post
    Καλημέρα και καλή χρονιά Λευτέρη ότι επιθυμείς.
    Καλή χρονιά, εύχομαι ότι καλύτερο! Υγεία πάνω απ' όλα!

Quote Originally Posted by Axilleas_GR View Post
    Όσον αφορά την απομόνωσή από τον εξωτερικό κόσμο δεν διαφωνώ αλλά εμένα μου συμβαίνει και χωρίς VR...
    Με πέθανες! Έλιωσα λέμε!

Bookmarks

Bookmarks