Ούτως ή άλλως τα controllers είναι προσωρινά στο VR. Αργότερα θα έχουμε realtime hand tracking.
Ούτως ή άλλως τα controllers είναι προσωρινά στο VR. Αργότερα θα έχουμε realtime hand tracking.
Ούτε το ξέρουμε αυτό, ούτε είναι κάτι που θα πετύχει αν βγάλουν τόσα έξτρα.... Περιφερειακά των περιφερειακών. Δεν μπορεί να σου λέει "πάρε 2 move τώρα που μπορεί να μην τα χρησιμοποιήσεις πολύ και σε κανά χρόνο θα πρέπει να πάρεις και άλλα χειριστήρια". Δεν θα τα υποστηρίξει κανένας dev κάτι τέτοιο.
Οκ αλλα μη ξεχνάμε οτι πριν καποιους μήνες..
Sony buys SoftKinetic, adds a new option for VR hand-tracking
http://arstechnica.com/gaming/2015/1...hand-tracking/
.
Αυτό είναι ένα περιφερειακό που κάνει $100.
Γι αυτό λέω περιφερειακά πάνω στα περιφερειακά - κι όσο απομακρύνεσαι από το βασικό πακέτο (PS4), τόσο μειώνεται η βάση χρηστών. Δεν μπορείς να πεις "πάρε το Move, μπορεί να το χρειαστείς, μπορεί και όχι... μπορεί να βγάλουμε γάντι ή καινούργια κάμερα κτλ κτλ". Ποιος θα πάρει όλα τα "optional" έξτρα; Και ποιός θα τα υποστηρίξει; Εδώ δεν τα κατάφεραν με το Move και τώρα μιλάμε για 500+ €.. Φτιάξε κάτι που θα μείνει και θα έχουν όλοι το ίδιο τώρα, όχι αύριο.
Εγω πιστευω οτι στην παρουσα φαση θα ειναι με το move, αντε το πολυ πολυ σε κανεναν χρονο να βγει Move 2 η κατι σχετικο. Hand tracking εαν θα μπει, θα ειναι με την επομενη κονσολα, που ισως να εχει και αλλη καμερα στυλ Kinect με περισσοτερα features. Αν και το tracking μεσω καποιου γαντιου, ή δακτυλιδιων δεν θα ηταν ασχημη ιδεα, αλλα και παλι δεν ειναι για ολα τα παιχνιδια αυτες οι λυσεις, οποτε προβλεπω το ds4 να ειναι για πολυ καιρο μαζι μας.
michael92 (20-03-2016)
Για την επόμενη δεκαετία όσον αφορά το input 2 είναι τα πιο πιθανά σεναρία: είτε hand-tracking, είτε κάποιου είδους glove με haptic feedback. Τα controllers είναι input του περασμένου αιώνα και δεν έχουν νόημα στο VR που αλληλεπιδράς με αντικείμενα στον εικονικό κόσμο. Οπότε για το PSVR1 το move είναι μια χαρά.
teras1 (20-03-2016)
Μια ερώτηση που ίσως έχει απαντηθεί πιο πίσω αλλά δε κατάφερα να βρω με το search, αλλά ούτε κάτι συγκεκριμένο στο google: το gold headset θα είναι συμβατό με το psvr? 'Η θα βγάλουν και καινούριο 7.1 headset με την ευκαιρία? Πάντως με αυτή τη τιμή και με δυνατότητα χρήσης με όλα τα game-movies κλπ σαν απλή οθόνη, είναι πολύ καλή λύση και αντί καινούριας TV, ειδικά για κόσμο με πρόβλημα σε χώρο. Άσε που, πρακτικά, κάνει το ps4 φορητό!
Υποδοχή 3,5mm? Τότε μιλάμε για stereo output απ'το gold και όχι 7.1. Ελπίζω να υπάρχει έξοδος usb στο breakoutbox, όπου θα μπαίνει το dongle του headset.
Το βλεπεις εντελως λαθος πιστευω, απο αυτα που εχω διαβασει για το PsVr εχω καταλαβει , οτι η εννοια ηχητικα καναλια απλα δεν υφισταται. Αντιθετα εχεις ηχους που δενονται με αντικειμενα και ετσι εχεις αντι για ορισμενο αριθμο καναλιων μια δυναμικη σφαιρα που παραγει ηχους γυρω σου, ακομα και πανω και κατω , που δεν γινεται με τα 5.1 7.1 συστηματα. Θα ελεγα οτι σαν λειτουργια ειναι σαν το Atmos.
PDS (21-03-2016)
Secret Sorcery Partners with PlayStation for PSVR Exclusive
http://www.vrfocus.com/2016/03/secre...svr-exclusive/
.
Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω... Παντελής αδιαφορία απο μεριάς μου για οτιδήποτε "Virtual Reality" κυκλοφορεί αυτή την στιγμή. Γενικώς δεν νομίζω να πάει μακριά αυτή η βαλίτσα. Το είχε ξαναπροσπαθήσει η βιομηχανία τη δεκαετία του '90 και πήγε άπατο όποιο εγχείρημα πήγε να βγεί στην αγορά. Νομίζω οτι για να πλησιάσουμε έστω και στο 50% της λέξης αυτής ετυμολογικά έχουμε ΠΟΛΛΑ ψωμιά να φάμε ακόμα. Και ότι έχουν δείξει μέχρι στιγμής, απο Oculus μέχρι PSVR είναι απλά κάτω του μετρίου για εμένα προσωπικά. Τιμές απαγορευτικότατες όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και γενικώς (δεν είναι μόνο τα 400 για την standalone συσκευή, αλλά θα χρειαστεί και επιπλέον budget για αγορά Move+Camera για την "full" εμπειρία). Αν είναι δηλαδή μια μέτρια VR εμπειρία να μου κοστίσει όσο άλλη μια κονσόλα PS4 με 2 παιχνίδια ή ένα average PC-tower, τότε αδιαφορώ παντελώς. Σε μια πενταετία και το συζητάμε. ΑΝ ξαναλέω υπάρχει ακόμη η μόδα του VR και δεν ακολουθήσει την οδό του 3D πρίν μερικά χρόνια και πάει άπατο.
Last edited by Tilemaxx; 23-03-2016 at 07:51.
Δεν έχω καταλάβει το εξής ρε παιδιά...
Ο ήχος για να ειναι ¨σωστος¨ θα πρέπει να έρχεται από τα ακουστικά και μόνο;
Αν δηλαδή κάποιος έχει ενα καλό ηχοσύστημα σπίτι του 5.1 / 7.1 δε θα λειτουργεί κανονικά;
Bookmarks