Να ο Καζ, Καιρο ειχα να τον δω
Να ο Καζ, Καιρο ειχα να τον δω
.
Αν βγει και το PlayStation VR σ αυτη την τιμη δυσκολα μας κοβω,
μας βλεπω να μενουμε στην κανονικη πραγματικοτητα.
Oculus Rift available for preorder for $599.99, shipping in March
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1166888
Νμζ οτι sony/ occulus εχουν πει διαφορετικα πραγματα για την τιμη. Ο ενας θελει να ειναι πιο φτηνο και ο αλλος το παει για πιο high-end/niche καταστασεις.
$600 παντως.. Ξερουμε ποσο ακριβο θα ειναι ενα pc που θα το υποστηριζει;
Κοιτα λενε οτι θελεις τουλαχιστον ι7 και 980 οποτε κανε τις πραξεις, εγω κατω απο 2000 δυσκολο το κοβω, συνολικο κοστος δηλαδη ας πουμε 2600. Παντως για εμενα ειναι προφανες οτι στοχευουν σε εντελως διαφορετικο κοινο sony/oculus, η πρωτη θελει να το κανει mainstream (οπως εκανε με το ps1) η δευτερη κοιταει την αγορα των elite pc gamers. Παρομοια τιμη , ακομα και ακριβοτερη περιμενω για το vive.
Το PSVR θα βγεί σε δύο εκδόσεις.
Τη βασική που θα έχει μόνο το headset στα 300-350€.
Το bundle που θα περιλαμβάνει την κάμερα και ένα/δύο move στα 350-400€.
Σημειώστε το!
- - - Updated - - -
Έχουν πεί ότι ένα OR ready PC θα κοστίζει από 999$ και θα υπάρξουν bundles μαζί με το OR που θα ξεκινούν από 1500$.
Τώρα για τιμές Ευρώπης δεν ξέρω γιατί το Rift μόνο του για την Ευρώπη στοιχίζει 699€ χωρίς μεταφορικά παρακαλώ..
PSVR To Be Priced At $400-600, To Sell 1.9M In 2016 According To Market Research
http://n4g.com/news/1846197/psvr-to-...arket-research
Βέβαια στα 599€ του oculus είναι πλήρες το πακέτο. Μαζί με χειριστήριο και headset (+2 παιχνίδια).
Για το PSVR αν βάλουμε ότι χρειάζεσαι headet και κάμερα και υποθέσουμε οτι θα κοστίζει 350-400€ +50€ η κάμερα +90€ το headset πάμε στα 490-540€.
Αν βαλουμε και τα move είναι σχεδόν ίδιο το κόστος με το oculus rift.
Με μπέρδεψες
Το Rift για αποστολή σε χώρες τις Ευρώπης (όχι Ελλάδα ακόμα) μαζί με μεταφορικά κοστίζει 741€!
Η τιμή των 599$ είναι για την Αμερική χωρίς να περιλαμβάνει ΦΠΑ και μεταφορικά. Σε κάποιες πολιτείες δεν επιβάλλεται ΦΠΑ όποτε εκεί προσθέτεις γύρω στα 50$ μεταφορικά ενώ σε αυτές που επιβάλλεται ο ΦΠΑ το σύνολο μπορεί να φτάσει και τα 700$.
Το πακέτο του Rift δεν είναι πλήρες. Έρχεται με ένα χειριστήριο X1. Θα βγάλουν στο δεύτερο μισό του έτους χειριστήρια touch controls για αυτό, τα οποία θα έχουν φυσικά έξτρα χρέωση.
Το βασικό πακέτο του PSVR αποτελείται από το headset και την μονάδα επεξεργασίας σήματος. Από τη στιγμή που δουλεύει με το PS4 δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει το DS4 στο πακέτο γιατί αυτό περιλαμβάνεται στο πακέτο της κονσόλας.
Η κάμερα και τα moves πωλούνται ξεχωριστά ήδη και είναι φθηνά. Όποιος τα έχει ήδη δεν θα χρειαστεί να τα αγοράσει ξανά.
Αν το βασικό πακέτο PSVR βγεί στα 399€ και κάποιος έχει ήδη PS4 με κάμερα και moves θα πάει σε ένα κατάστημα και θα το πάρει με 399€.
Αν κάποιος δεν έχει κάμερα και moves εικάζω ότι θα μπορεί να πάρει ένα bundle που θα περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω με 50€ extra maximum γιατί θεωρώ ότι δεν κοστίζουν πολύ στη Sony και θα προτιμήσουν να φάνε το κέρδος τουλάχιστον από τα περιφερειακά για να κρατήσουν την τιμή χαμηλά.
Οπότε αυτή τη στιγμή έχουμε:
Πραγματικό κόστος full πακέτου Rift = 741€ + X€ για τα touch controls όταν θα βγούν.
Θεωρητικό κόστος full πακέτου PSVR = 399€/449€ σύμφωνα με την εικασία μου.
Τα ακουστικά είναι προαιρετικά έτσι κι αλλιώς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια θες, όχι αποκλειστικά τα gold ώστε να προστεθούν στο κόστος.
Αυτά βεβαιά αφορούν τους ήδη κατόχους PS4 και Rift ready PCs. Αν τα υπολογίσουμε για κάποιον που δεν έχει ούτε αυτά μιλάμε για άλλα 349€ για το PS4 και 999€ minimum για συμβατό PC.
Όπως και να το δείς η διαφορά στην τιμή (θα) είναι μεγάλη.![]()
Εντάξει με τον υπολογιστή έχει διαφορά στην τιμή αλλα τώρα μιλάμε για περιφερειακό.
Γιατι και όλοι μας (σχεδόν) έχουμε υπολογιστή κάποιας αξίας (300€+ πχ) που δεν το χρησιμοποιούμε για gaming.
Δεν ήξερα οτι πάει στα 750€ αλλα είπα ειναι πλήρες πακέτο.
Το τι θα κανει η Sony θα το δούμε αλλα σύμφωνα με τις τιμές τώρα πάει στα 500€ κοντά.
Αν βγάλει bundle κλπ ειναι άλλο θέμα. Αλλα γενικά εμένα δεν μου φαίνεται φτηνή τεχνολογία και φοβάμαι πως δεν θα πάει πολύ καλά.
Εχω πει και σε παλαιότερα ποστ την άποψη μου για το VR.
Και τώρα με το Oculus φαίνεται πως ειναι ακριβό περιφερειακό..
Ας ελπίσουμε η Sony να με διαψεύσει.
Για να δουμε που θα πεσει η μπιλια.
Brack = 498 chf = 450€
https://www.brack.ch/sony-playstatio...aign=toppreise
Techmania = 552.45 = 505€
http://www.techmania.ch/Sony/PlaySta...&sessionid=127
teras1 (19-01-2016)
^^ Ναι, αλλα ασχέτως αυτού, η τιμη κάπου εκεί θα παίξει. Ένας μέσος όρος, ας πουμε.
Προσωπικά αυτο που με έκανε alerted για την τιμη, ειναι η ψηλή τιμη του Oculous. Εκει το φοβήθηκα και άρχισα να ανησυχώ για ψηλότερη τιμη του 350. Για να δούμε...
Το oculus βεβαια δεν θα πωλειται με χασουρα οπως πιθανοτατα θα κανει η Sony για να σπρωξει το PS VR. Δεν πιστευω οτι θα εχουν την ιδια τιμολογηση.
Bookmarks