Dragonpaul (25-12-2022),mihalis13 (25-12-2022),obione (25-12-2022),panos74gr (26-12-2022),Slay (11-01-2023)
Εγώ αν είχα drone θα επέλεγα/έψαχνα την top-down φωτογράφηση. Επειδή όμως είναι υπερβολικά δύσκολη αυτή η αναζήτηση, δεν ασχολήθηκα ποτέ με drone.
Επέλεξα την επίγεια architecture-landscape φωτογράφηση.
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Ειναι εντυπωσιακο τι καταφερνουν να κανουν οι καμερες των κινητων στις μερες μας με αυτους τους μικροσκοπικους σενσορες που διαθετουν. Φυσικα το ζουμι ειναι λογισμικο κυριως και προφανως δεν θα αντικαταστησουν τις επαγγελματικες καμερες επουδενι, αλλα οπως και να εχει ειναι πραγματικα αξιολογο το αποτελεσμα απο μια συσκευη που ειναι στην τσεπη σου και μεσα στο σκοταδι κανεις ενα κλικ και βγαζεις αυτο:
Ακροπολη τραβηγμενη με το χερι με μονο 7 δευτερολεπτα exposure (δεν ειχα τριποδο) απο την Αεροπαγητου στο Θησειο 1 ωρα πριν την αλλαγη του χρονου. Με τριποδο βγαινουν ακομα πιο καθαρες.
![]()
Dragonpaul (11-02-2023),obione (13-02-2023),panos74gr (13-02-2023),Slay (13-02-2023)
Σοκαρισμενος απο την ομορφια τους..
Αδυνατον να αποθανατιστει το δεος που σε πιανει οταν το βλεπεις με τα ιδια σου τα ματια..
Πολυ ωραιες φωτο Δημητρη. Με τι τις τραβας?
Πανέμορφο μερος ειλικρινά αξίζει παιδια να το δείτε από κοντα.
Για τα Μετέωρα λεω .
Επισης κατι άσχετο αλλα στην Καλαμπακα ήπια τον πιο νόστιμο ζεστό καφε με γαλα ντόπιο λεει .Ακομα το Θυμάμαι και εχουν περάσει χρονια !
muku (08-05-2023)
Val, χρησιμοποίησε αυτό το shortcut https://www.icloud.com/shortcuts/887...568079e56037b8
ώστε να μετατρέπεις τις φωτογραφίες 48MP ProRAW σε HEIF με τελικό μέγεθος 3-4 ΜΒ!
^^ Αυτο εχω κανει
Ολες οι φωτο που ειναι 48 mp πρωτα επεξεργαζονται (ή και οχι αναλογα το αν θελω να τις επεξεργαστω) και μετα περνανε απο αυτο το εκπληκτικο shortcut το οποιο πραγματικα ειναι σωτηριο. Χανεται ομως σιγουρα μερος της πληροφοριας (οι πολυ αγαπημενες 48αρες αποθηκευονται) και το χειροτερο ειναι οτι και στο φορουμ οταν ανεβαινουν χανουν και εκει.
Αλλα νομιζω οτι ενταξει, κανουν τη δουλεια τους για ενα PS4 forums.gr![]()
Οχι Πανο δεν το σκεφτομαι επι του παροντος. Οχι επειδη ειμαι σνομπ ή επειδη δεν αντιλαμβανομαι το ποσο περισσοτερο θα μου ελυνε τα χερια και τι παραπανω θα μπορουσα να βγαλω, οσο επειδη γενικα ειμαι compact τυπος. Δεν κουβαλαω τσαντα, δεν κουβαλαω ουτε καν πορτοφολι. Κλειδια και κινητο πλεον (τα εχει ολα το κινητο πορτοφολια, φωτογραφικες, video, ταυτοτητες, διπλωματα) και τιποτα αλλο. Το Drone να φανταστεις οποτε το παιρνω στις εκδρομες συνηθως το φορτωνω στη γυναικα...
Γενικα δεν θελω να εχω πολλα συμπραγκαλα. Δεν αφιερωνω και χρονο σε proper photography session. Ειμαι point and shoot ατομο. Και θεωρω πως πραγματικα με τα σημερινα κινητα μπορεις να βγαλεις αξιοπρεπεις φωτογραφιες, στον βαθμο που ενας που το βλεπει σαν κι εμενα μπορει να κανει την δουλιτσα του.Γι αυτο και αποφασισα να τα σκασω χοντρα εκει.
Βεβαια ποτε μη λες ποτε γιατι παρατηρω το ενδιαφερον μου και η ενασχοληση μου με την φωτογραφια δεν εχει καμμια σχεση με αυτο που ηταν πριν 3 χρονια...
ΥΓ: kapa με το καλο φιλε! Σου ευχομαι οτι καλυτερο!![]()
Σε ευχαριστώ val, να είσαι καλά!
Σχετικά με τη φωτογραφία υπάρχει το ρητό "η καλύτερη φωτογραφική είναι αυτή που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου". Αυτό προσπαθούν να καταφέρουν τα κινητά εδώ και δεκαετίες, αλλά προφανώς υπάρχουν κάποια limitations στο μέγεθος των κινητών για τους αισθητήρες και η "λύση" σε αυτό δίνεται μέσω software, η οποία δεν έχει πάντα καλά αποτελέσματα.
Νομίζω ότι ο μέσος χρήστης είναι καλυμμένος με ένα flagship κινητό και κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω.
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Bookmarks