Quote Originally Posted by spyke333 View Post
Δεν θα το έλεγα μαγικά.. Μάλλον θα το έθετα ως εξής : η μηχανή, ή μάλλον ο αισθητήρας, απλά "μαζεύει" φως για όση ώρα το κλείστρο είναι ανοικτό.
Και αν η μηχανή σου είναι αρκετά φωτό-ευαίσθητη, σε συνδυασμό με έναν καλό, φωτεινό φακό, μπορείς να έχεις παρόμοιο αποτέλεσμα.
Φυσικά βασικότατη προϋπόθεση είναι το παραγόμενο αρχείο να είναι raw ώστε να έχεις την μέγιστη λεπτομέρεια και άρα δυνατότερη επεξεργασία μετά στο photoshop/lightroom.



Αυτή την στιγμή η Nikon D800 που έχω κοστίζει γύρω στα 2300-2400€ μόνο το σώμα, χωρίς φακό. Αλλά για τις συγκεκριμένες λήψεις χρησιμοποίησα έναν φακό που κοστίζει μόλις 340€ ! Και λέω μόλις, γιατί άλλοι παρόμοιοι φακοί, κοστίζουν 1000+€..
Αλλά ενδεικτικά να σου πω και για να μην σε απογοητεύσω, ότι μπορείς με σαφώς λιγότερα χρήματα να πετύχεις το αποτέλεσμα αυτό, ως ένα σημείο πάντα.
Π.χ. με έναν συνδυασμό Nikon D7100 & Samyang 14mm.
Όπως καταλαβαίνεις δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τη φωτογραφία οπότε thanks για την εξήγηση. Απλά επειδή ταξιδεύω όσο μπορώ σκεφτόμουν να πάρω μια καλή φωτογραφική γιατί έχω μια της πλάκας. Δεν μιλάω για μεγάλα ταξίδια μόνο αλλά ακόμα και σε αυτές τις εκδρομές ή τις βόλτες το Σαββατοκύριακο, μια καλή μηχανή θα βοηθούσε.

Εντάξει όπως καταλαβαίνεις 2500Ε για έναν άσχετο και ούτε καν χομπίστα είναι overkill. Aυτή που πρότεινες πάντως η D7100 βλέπω στο ebay παίζει σε καλές τιμές. Ειδικά μεταχειρισμένη.