Εγώ ρε γαμώτο δεν έχω προλάβει να παίξω από την Παρασκευή ελπίζω να βρω χρόνο σήμερα..
Και εγώ δεν το έχω πιάσει από την Κυριακή. Θα μπω τώρα να κάνω κάτι πειράματα σε άλλο save και στις 12:00 θα συνεχίσω στο save όπου είμαι στην Day 42.
Οπότε:
Στις 12:00 ξεκινάει stream Don't Starve. Όποιος δεν θυμάται είμαστε στην ημέρα 42, ξεπέρασα και τον χειμώνα και ετοιμάζομαι να την πέσω σε κάτι που πρώτη φορά συναντάω (μετά από τόσα παιχνίδια). Οπότε το stream θα έχει ενδιαφέρον... αν δεν πεθάνω.
Μπορείτε να το παρακολουθήσετε από το PS4 είτε από το What's New όπου θα υπάρχει notification ότι ξεκίνησε το stream, είτε από το Live from Playstation. Εναλλακτικά μπορείτε να το δείτε απo PC μέσα από το twitch.tv http://www.twitch.tv/sutorcen/profile. Σας συστήνω να το δείτε μέσα από το Twitch και όχι από το PS4. Είναι καλύτερη η ποιότητα του stream.
Απαπαπα, πολύ ξύλο αδερφάκι μου.
nikolaszax Τελικά δεν υπάρχει πουθενά στα settings να ενεργοποιήσεις ο Adventure Mode, μάλλον είναι το default του παιχνιδιού. Επίσης το backpack δουλεύει μια χαρά. Απλά όταν το κάνεις swith με την πανοπλία το σακίδιο πέφτει κάτω.
Last edited by Sutorcen; 15-01-2014 at 14:55.
"None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free." - Johann Wolfgang von Goethe
Ισως δεν το ειχα κανει εγω κατανοητο αλλα το default mode ειναι το sandbox mode και αυτο παιζεις πρακτικα. Για να ενεργοποιησεις το adventure mode θα πρεπει να βρεις μια πυλη του τυπα που σε βαζει σε αυτον τον κοσμο(αυτος ο ψηλος που σου μιλαει οταν ξεκινας new game) και μπαινοντας εκει σε βαζει στο adventure mode.Αμα ψοφησεις στο adventure mode τοτε σε γυρνα εξω απο την πυλη αυτη οπως ησουν πριν μπεις,δηλαδη στο sandbox mode.
Δεν υπαρχει δηλαδη σαν επιλογη απο μενου,settings κτλ να παιξεις με την μια adventure mode. Οποτε πρεπει να ψαχνεις να βρεις την πορτα. Τωρα γιατι το καναν αυτο ετσι ειναι καλο ερωτημα :Ρ. Ειδικα οταν δεν ξερει καποιος και βρει την πορτα και παει απο περιεργεια να μπει και βρεθει να παιζει παλι απο την αρχη θα πει "μα τι εγινε τωρα?Παει ολο το progress μου?Ξενερα! DELETE τωρα " XD.
Μπράβο, πάνω που θα έγραφα το ίδιο. Έκατσα και πειραματίστικα λίγο με την εξερεύνηση για να καταλάβω τι παίζει με τους χάρτες και τι συναντάς στον κόσμο. Κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα μιας και όταν την ξαναβρήκα το παιχνίδι μου είπε πως ξεκινάω το Adventure. Άρα για να το ξεκαθαρίσουμε ο πρώτος χάρτης είναι το Sandbox για να μάθεις να παίζεις, αυτός είναι ο σκοπός τους. Γιατί όταν περνάς από την πύλη μπορεί να βρεθείς σε χειμώνα με μόνο μερικές προμήθειες οπότε αν δεν έχεις εξοικειωθεί με το παιχνίδι, την έχεις κάτσει. Από εκεί και πέρα ο χάρτης έχει σταθερά Biomes (όπως λένε τα διάφορα εδάφη) με τα ίδια ζώα/τέρατα. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μόλις μπεις στο Adventure Mode υπάρχουν και άλλα πράγματα, γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν σταματάει το crafting μόνο στην μαγεία. Πάντως είναι καλό το γεγονός πως αν χάσεις στο Adventure Mode σε γυρνάει στον χάρτη που ήσουν χωρίς να έχεις χάσει την πρόοδο σου. Οπότε όποτε θέλεις συνεχίζεις... αν δεν πεθάνεις.
"None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free." - Johann Wolfgang von Goethe
Gamespot Video Review
chronohill (17-01-2014),gepe13 (17-01-2014),Nek_Food (18-01-2014),Sutorcen (18-01-2014)
Ενταξει το Don't starve ειναι γενικα "βαρυ" game .
Προσωπικα δεν με αρεσουν τετιου ειδος gameplay, oποτε δεν με βλεπω να ασχολουμε πολυ , αν και μετα την αναλυση του Sutorcen με εκανε να το δω καπως με αλλο ματι.
Το μονο σγουρο ειναι οτι το Don't Starve θα αδικηθει απο πολλους,γιατι δεν ειναι ενα game "ευκολο" , και επισης δεν σε εντυπωσιαζει αρκετα ,τουλαχιστον στην αρχη. ( Κατι το οποιο για μενα παιζει μεγαλο ρολο).
(Επισης με "χαλασε" και εμενα πολυ ο χειρισμος του)
Στην φαση του παντως ,απο οτι ακουω και βλεπω φαινετε καλο.
Last edited by Godweeder; 19-01-2014 at 03:18.
Spoiler!
Έπαιξα χθες μετά από πολλές μέρες και όλα πήγαιναν καλά μέχρι την 12η μέρα που ξαφνικά από το πουθενά μου την έπεσαν κάτι πλάσματα που από ότι είδα τα λένε Hounds. Έχασα δυο φορές (είχα ενεργοποιήσει το altar) και μετά πήγα για ύπνο. Στο ενδιάμεσο είχα εξερευνήσει ένα τεράστιο μέρος του χάρτη αλλά δεν βρήκα πουθενά βουβάλια κλπ πως τα λένε να μαζέψω τα σκατά τους για να φτιάξω δικές μου καλλιέργειες για να έχω αυτονομία φαγητού και νομίζω ότι σύντομα θα είχα αρχίσει να έχω ένα μικρό θέμα με το αν θα είχα επάρκεια φαγητού ή όχι. Αλλά όπως είπα με πρόλαβαν τα Hounds πιο πριν μου την είχαν πέσει διάφορα άλλα όπως tentacles, tallbirds, ghosts, κλπ αλλά το φύγει φύγει έπιανε τόπο, εδώ δεν... και είχα μία πολύ καλή καβάντζα από πράγματα, υλικά (χρυσό, θειάφι, κοσμήματα και διάφορα εργαλεία και κουτιά που κάποια τα είχα βρει κάτω, σκηνή για ύπνο κλπ όμορφα). Πάντως, νιώθω ότι έχασα από το πουθενά, χωρίς καν να προλάβω να κάνω κιχ. Τέλος πάντων, χθες δεν με ήθελε, αφού έπαιζα και στο resogun στο δύσκολο, έφτασα στον τελευταίο αρχηγό και τελικά έχασα μία στάλα πριν πεθάνει αυτός, από υπερβολική σιγουριά ο ηλίθιος (το λέω γιατί συνέβη δις αυτό).
Επειδή και εγώ χάνω από Hounds έχω να πω το εξής. Δεν χάνεις από το πουθενά. Σε προειδοποιεί το παιχνίδι πολύ ώρα πριν κάνουν την εμφάνιση τους με τα γρυλίσματα τους (παίζουμε πάντα με δυνατά τον ήχο). Πάντα κάτι θα φταίει. Είτε δεν θα έχεις φουλ ζωή. Δεν θα έχεις χτίσει τείχη και θα σε περικυκλώσουν. Είτε η πανοπλία σου (που πρέπει να είναι Log Suit) και το όπλο σου (που πρέπει να είναι Spear και πάνω) δεν θα είναι 100% ή έστω 80%+. Από το πουθενά πάντως δεν χάνεις.
Σημείωση για μελλοντική χρήση. Όσο περνάνε οι μέρες τα Hounds γίνονται και πιο πολλά και πιο άγρια (άσε που σκάνε μύτη και άλλα διάφορα mobs). Πράγμα που σημαίνει από ότι κατάλαβα πως πρέπει το παίξιμο σου από ένα σημείο και πέρα να είναι αρκετά αποτελεσματικό. Αν μέχρι την 20 μέρα δεν έχεις φροντίσει να έχεις... τα δύο engines (Science και Alchemy), 4-5 chests (τα 3 με κουνέλια ζωντανά), το Pot για να μαγειρεύεις meatballs, ear muffins και heatstone και τέλος να έχεις χτίσει τείχη... αν δεν τα έχεις αυτά δεν τον βγάζεις τον χειμώνα.
Από εκεί και πέρα τα πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις μέχρι την μέρα 9-10, που την πέφτουν τα πρώτα Hounds είναι Spear και Log Suit... οπωσδήποτε.
Επίσης καλό είναι να μην κόβεται βόλτες αν δεν είστε φουλ σε ζωή και mind.
Μπράβο πάντως που έφτασες μέχρι την 12η μέρα δύο φορές.![]()
Nek_Food (20-01-2014)
Χθες με έβγαλε σε τρομερο σημειο.Βρήκα μέρος για βάση με γύρω γύρω τοιχάκια δίπλα σε πολλές πέτρες με χρυσό,λαγους,βατόμουρα,βουβάλια για να φτιάξω φάρμα και δεν είχα και ενοχλητικες αράχνες και βατράχια κοντά μου.Ε, εκεί που είμαι στην 7η μέρα και λέω θα σπάσω το ρεκορ των 13 άνετα στα καλα καθούμενα ένα δέντρο αρχίζει και περπατάει και με κυνηγάει.Ε με σκότωσε 2 φορές μιας και είχα βρεί και δίπλα μου το ναο που ανασταινεσαι..
Έπαιξα και λίγο το απόγευμα αλλά με έβγαλε σε σκατά σημείο..3η μέρα που πεθανα και δεν μπορούσα να φτιάξω καν αξίνα για να σπάω βράχους και να βρίσκω χρυσό...
Δεν μου λες και που είναι καλύτερα να φτιάξω το σπιτικό μου; Περίγραψε μου το είδος του εδάφους και τί να έχει γύρω. Εγώ βρήκα κάτι που είχε διάφορα είδη εδαφών τριγύρω, κοντά κάποιες φωλιές κουνελιών που έστηνα παγίδες, πολύ λατομείο, και είχα αρχίσει να φυτεύω παντού γύρω μου δέντρα, αλλά με πρόλαβε η φύση. Πουθενά στον χάρτη δεν βρήκα όμως ζωντανά για να μαζέψω να κάνω φάρμα που είχα σκοπό. Επίσης, έχασα ακριβώς στο σημείο που ήμουν έτοιμος να φτιάξω τις δεύτερες μηχανές κλπ αφού για κάνα τριήμερο χάζευα παίζοντας τον εξερευνητή. Για τον ήχο που λες, έχεις απόλυτο δίκιο. Έπαιζα κανονικά με ήχο κλπ (αν και είναι λίγο σπαστικοί κάποιοι επαναλαμβανόμενοι ήχοι) αλλά μετά τις δέκα το βράδυ έπεσε φωνή από την σύζυγο και χαμήλωσα τον ήχο γιατί πήγε η μικρή για ύπνο. Βλακεία μου που δεν έβαλα τα ακουστικά που έχω για να ακούω τα πάντα... δεν ήξερα αυτό ότι βγαίνουν τα hounds τόσο νωρίς και ότι σε προειδοποιεί ηχητικά να πάρεις τυχόν μέτρα (αν και νομίζω μάλλον στην εξερεύνηση μου, πρέπει να πείραξα κάτι που αν είδα καλά πρέπει να βγήκαν από εκεί). Βρήκα χθες ένα μέρος που είχε τείχη μισοφτιαγμένα και ένα σωρό από devils flowers (νομίζω), θα μπορούσα να το εκμεταλλευτώ για την πάρτη μου σαν βάση; Δεν θυμάμαι στο μέσο νομίζω είχε μία γουρουνοκεφαλή καρφωμένη επάνω σε ένα παλούκι, αλλά δεν υπήρχε τίποτε άλλο τριγύρω.
Εγώ με το που ακούω hounds κόβω 5-6 δέντρα συνεχόμενα, γίνομαι hulk και τα παίρνω στο κυνήγι.
Xθες βράδυ προχώρησα πάρα πολύ, μέχρι και Gears βρήκα όπου έφτιαξα το Accomploshrine και πήρα τα χρυσά trophies.
http://psnprofiles.com/trophies/2363...dition/odytsak
Nek_Food (20-01-2014)
Χτες εκανα μια γυρα στο Live from Playstation και βρηκα ενα παλικαρι που ειχε φτασει εκεινη τη στιγμη στη 145η μερα.
Είμαι στην 24η μέρα ή μάλλον καλύτερα στην 24η νύχτα.
Έχει πέσει εδώ και μέρες βαρύς χειμώνας, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα τα καταφέρω. Το μόνο που με ανησυχεί κάπως είναι μην πέσει το sanity χαμηλά, αλλά έχω το λουλουδοστέφανο τις μέρες στο κεφάλι και τις νύχτες το αλλάζω με κάτι κουνελοσκουφο για τα αυτιά, νιώθω ότι έτσι κρυώνω λιγότερο. Έχω καβάντζα και μία ντουζίνα λουλούδια να φτιάξω κι άλλο όταν χαλάσει και τότε αγχώνομαι και ψάχνω για λουλούδια. Έχω χτίσει μισή βάση, γύρω από κάποιες φωλιές κουνελιών και έχω μόνιμη παραγωγή κρέατος. Επίσης, έχω μερικά μπαούλα τίγκα στα ζωντανά κουνέλια (9Χ3) για ώρα ανάγκης και άλλα τρία με διάφορα υλικά που είχα μαζέψει από πέτρες, ξύλα κλπ.
Είναι λίγο ρουτίνα οι μέρες μου, τριγυρνάω για υλικά, κυρίως ξύλα, κουκουνάρια που φυτεύω κοντά μου για ξυλεία και τα άχυρα και κλαδιά για εργαλεία, κυρίως τσεκούρι αυτή την περίοδο. Όταν αρχίζει να νυχτώνει μαζεύω την τροφή από τις παγίδες και αντικαθιστώ αυτές που σπάνε. Κυρίως αυτά, περιμένω να έρθει ξανά η καλοκαιρία που θα είναι μεγαλύτερες οι μέρες για περαιτέρω εξερεύνηση.
Είχα και κάνα δύο απρόοπτα, πρώτον δέχτηκα επίθεση ξανά από τα hounds αλλά τα καθάρισα (2) αλλά έπαθα ζημιά στην υγεία μου γιατί είχα μία μικρή αντιπαραθεση με ένα κοπαδι πιγκουίνων. Ξεμονάχιασα δύο από αυτούς όμως και τους καθάρισα, αλλά μάλλον δεν άξιζε τον κόπο και την φθορά τελικά. Κοντά μου σχετικά έχει και ένα μέρος με πέτρες αλλά τίγκα στις φωλιές των tall birds και μπόλικα από αυτά οπότε δεν με παίρνει να αρχίσω επαφές μαζί τους. Γενικά ό,τι υπήρχε κοντά από πέτρα και νταμάρι το μάζεψα, οπότε πρέπει να ψάξω πιο μακριά. Ενώ δεν έχω βρει ακόμη και το save altar οπότε σε μία ατυχία θα λάβω ολοκληρωτικό τέλος.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
- Υπάρχει τρόπος να έχω παραγωγή από λουλούδια;
- Υπάρχει κάτι άλλο πιο εύκολο για αναπλήρωση του sanity;
- υπάρχει κάτι για γρήγορη αναπλήρωση της υγείας;
- Κάπου έσκαψα μία περίεργη πέτρα και άνοιξε μία τρύπα με ένα σχοινί που τα βράδια βγαίνουν νυχτερίδες, τι είναι αυτό;
- Επίσης, αυτές οι τρύπες με τα δόντια έχουν κάποια χρησιμότητα; Θυμάμαι στα πρώτα παιχνίδια είχα μπει μέσα αλλά με πετούσαν επξω πάλι; Εχω κάνα δύο τριγύρω.
- Με τα μελίσια τι κάνω; Μπορώ να έχω κανένα κοντά μου για παραγωγή αλλά και "άμυνα"; Την προηγούμενη φορά που με κυνηγούσε μία βλακεία ήμουν κοντά τους, τους επιτέθηκε κατά κάποιο τρόπο και οι μέλισσες το σκότωσαν (δεν θυμαμαι τι ήταν, δεν το είχα ξαναδεί).
Τώρα μετά από αυτά τί κάνω;
έχω τα δύο εργαστήρια έτοιμα αλλά από εδώ και πέρα;
Last edited by Nek_Food; 20-01-2014 at 22:32.
Απο το σημερινο stream για το παλικαρι που ελεγα εχτες....
![]()
Nek_Food (21-01-2014)
Ώπα πήρε φωτιά το thread. Λοιπόν.
ΜπράβοooooΑλλά για να είμαι ειλικρινής, θα μπορούσε να έχει και πιο πολλά και πιο καλά χρυσά, μην σου πω και platinum διότι είναι όντως achievement ότι κάνεις σε αυτό το παιχνίδι.
Για τα Treants που σε κυνηγάνε. Αν δεν μπορείς να τα κάνεις καλά, αν και είναι πολύ εύκολα, μπορείς να φυτέψεις δέντρα μπροστά τους (σε απόσταση βολής) και θα σταματήσουν να σε κυνηγάνε και θα γίνουν πάλι δέντρα. Αν κόψεις όμως δέντρο κοντά τους θα ξανασηκωθούν. Αν τα βάλεις φωτιά τα σκοτώνεις αλλά γίνονται στάχτη ΚΑΙ τα Living Logs που είναι υπέρ πολύτιμα. Τον χειμώνα είναι τα μόνα δέντρα χωρίς χιόνι πάνω τους, έτσι τα ξεχωρίζεις από μακριά πριν ξυπνήσουν, οπότε δεν κόβεις δέντρα εκεί γύρω. Άλλος τρόπος να τα ξεχωρίσεις είναι όταν πας πάνω τους αντί για Chop έχουν Attack. Αν και πάλι δεν μπορείς να τα κάνεις καλά, διάβασε πιο κάτω όπου εξηγώ τακτικές άμυνας.
Όχι, από όσο γνωρίζω. Υπάρχουν γλάστρες αλλά είναι καθαρά διακοσμητικές.
Ναι, οτιδήποτε έχει να κάνει με ύπνο. Sleeping bag (δίνει +30 mind), Tent (Full Restore). Απλά να ξέρεις ότι με το που ξυπνήσεις το πρωί η πείνα θα έχει χτυπήσει κόκκινο.
Spoiler!
Ναι, τα healing salve που δίνουν +30 health. Ίσως και κάτι άλλο παρακάτω αλλά δεν το έχω βρει που θα κάνει full restore.
Spoiler!
Είσοδος για σπηλιά. Καλώ είναι να έχεις πλήρες mind και αρκετά torches γιατί είναι πάντα σκοτάδι εκεί κάτω.
Είναι σκουλικότροηοπες. Σε τηλεμεταφέρουν σε άλλο σημείο του ίδιου χάρτη αλλά σου στοιχίζουν σε mind κάθε φορά που τις χρησιμοποιείς.
Τα μελίσσια τα βάζεις σε κουτιά για να σου παρέχουν μέλι και κερήθρα που είναι πολύ θρεπτικά και χρήσιμα. Δεν κάνουν για άμυνα.
Για άμυνα μπορείς να κάνεις τα παρακάτω...
Spoiler!
Μετά τα εργαστήρια φτιάχνεις Spear και Log Suit και ετοιμάζεσαι για τον χειμώνα. Δες παλαιότερα posts για να δείς τι κάνεις.
Σημείωση. Mind χάνεις όταν είσαι σε μάχη, σε σκοτάδι, δίπλα ή κουβαλάς Evil Flowers, αν είσαι δίπλα σε Shadows ή Μαύρα τέρατα ή όταν σκάβεις τους τάφους. Οπότε προσοχή.
Έχω πάρα πολλές δoυλειές αυτή τη περίοδο. Την Τετάρτη ελπίζω να έχω stream.
Last edited by Sutorcen; 21-01-2014 at 10:42.
chronohill (21-01-2014),Nek_Food (21-01-2014)
Spear και Log Suit έχω ήδη. Επίσης, είμαι ήδη στον Χειμώνα και έχω ακολουθήσει τις συμβουλές σου με τα κουνέλια και από φαγητό δεν υπάρχει πρόβλημα, εάν δεν μου συμβεί κάτι απρόοπτο (in-sanity ή επίθεση από κάτι) λογικά θα τον βγάλω απροβλημάτιστα. Βέβαια το λέω όντας στην 3η - 4η μέρα Χειμώνα ενώ νομίζω κρατάει καμιά 15αριά;
Είδα ότι μπορώ να κάνω φίλους μου τα γουρούνια (κάτι τους δίνω, είχα μαζί μου μία στιγμή κάτι αλλά δεν θυμάμαι τι), αλλά φοβάμαι να τα έχω γύρω μου συνέχεια γιατί έρχεται και πανσέληνος. Εάν τα έχω φίλους για τυχόν μάχες, αυτή την περίοδο της πανσέληνου τι παίζει;
Έλα ρε μπράβο.
Spoiler!
Απλά έχε υπόψη σου πως όσο περνάνε οι μέρες τα hounds γίνονται πιο άγρια οπότε να είσαι σε εγρήγορση. Δηλαδή μην είσαι για πολύ ώρα χωρίς φουλ ζωή.
Και μιας και είναι εύκολη η επιβίωση είπαν να βγάλουν και DLC με giants.
Last edited by Sutorcen; 21-01-2014 at 13:20.
Nek_Food (21-01-2014)
Bookmarks