Results 1 to 20 of 371

Thread: PlayStation 4 Error Codes and Solution.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Moderator Nek_Food's Avatar
    PSN ID
    Nek_Food

Και πως εξηγείτε το γεγονός ότι φίλος παίκτης παραπάνω αναφέρει ότι με τα ίδια μηχανήματα (κονσόλα, τηλεόραση, κλπ) στον ίδιο χώρο αναφέρει ότι με την μία εταιρεία (ΟΤΕ) έχει πρόβλημα και με την άλλη εταιρεία (forthnet) ΔΕΝ έχει. Δεν άλλαξε κονσόλα, δεν άλλαξε εταιρεία παροχής υπηρεσιών της κονσόλας (Sony) δεν ξέρω καν αν άλλαξε ρούτερ (μπορεί απλά να έχωσε το καλώδιο σε άλλη πρίζα). Ξέρουμε όμως ότι αυτό που άλλαξε είναι ο ISP του και βλέπουμε το μοτίβο ότι ο ένας έχει θέμα και ο άλλος είναι απροβλημάτιστος.

Εγώ όσο δοκίμασα όλες αυτές τις μέρες (αν και δεν ασχολήθηκα πολύ με το online) δεν είχα πρόβλημα, είμαι με forthnet.

Cool Member Et3rn1tyGR's Avatar
    PSN ID
    Et3rn1tyGR

Quote Originally Posted by Nek_Food View Post
    Και πως εξηγείτε το γεγονός ότι φίλος παίκτης παραπάνω αναφέρει ότι με τα ίδια μηχανήματα (κονσόλα, τηλεόραση, κλπ) στον ίδιο χώρο αναφέρει ότι με την μία εταιρεία (ΟΤΕ) έχει πρόβλημα και με την άλλη εταιρεία (forthnet) ΔΕΝ έχει. Δεν άλλαξε κονσόλα, δεν άλλαξε εταιρεία παροχής υπηρεσιών της κονσόλας (Sony) δεν ξέρω καν αν άλλαξε ρούτερ (μπορεί απλά να έχωσε το καλώδιο σε άλλη πρίζα). Ξέρουμε όμως ότι αυτό που άλλαξε είναι ο ISP του και βλέπουμε το μοτίβο ότι ο ένας έχει θέμα και ο άλλος είναι απροβλημάτιστος.

Εγώ όσο δοκίμασα όλες αυτές τις μέρες (αν και δεν ασχολήθηκα πολύ με το online) δεν είχα πρόβλημα, είμαι με forthnet.
    Το setup που εχω ειναι

α) otevdsl ->wifi (με wpa2/aes) -> ps4
    b) στο απο πανω οροφο υπαρχει 4net απο τα πεθερικα με το οποιο συνδεομαι παλι με wifi->wpa(tkip)->ps4

Εχω δοκιμασει αλλαγη στο encryption αλλα τπτ ...δυστηχως δεν μπορεσα να κανω dmz απο το router ουτε αλλαξα dns...αυτο που εκανα το οποιο δεν γνωριζω αν βοηθαει ειναι να χαμηλωσω το MTU απο 1500 που ειναι το default στο wifi στο ps4 σε 1492 (αν θυμαμαι καλα) που ειναι αυτο που δίνει το router.

O λογος που το εκανα ειναι διοτι στο connection test μου εγραφε οτι το router δεν υποστηριζει Ip fragmentation ή κατι τετοιο (το εβλεπα πρωτη φορα)...οποτε χαμηλωσα το mtu για να συμβαδιζω με το modem/router...αν καποιος μπορει ας το βαλει στα 1450 να δουμε τι γινεται γιατι δεν ειμαι σπιτι (wifi-->custom-> εκει που λεει mtu βγαλτε το 1500 και βαλτε πχ 1450)

ΙΣΩΣ και ειναι μεγαλο το ισως αυτο να κανει μια διαφορα στις λιγες φορες που καταφερα να συνδεθω με τον οτε.

Πριν το ΣΚ δεν ειχα το παραμικρο προβλημα...αν την παλεψω θα δοκιμασω και ενσυρματη συνδεση το απογευμα μπας και εχει διαφορα.
    Last edited by Et3rn1tyGR; 29-01-2014 at 12:51.

Administrator Slay's Avatar
    PSN ID
    Slay2012

Και πως εξηγείτε το γεγονός ότι φίλος παίκτης παραπάνω αναφέρει ότι με τα ίδια μηχανήματα (κονσόλα, τηλεόραση, κλπ) στον ίδιο χώρο αναφέρει ότι με την μία εταιρεία (ΟΤΕ) έχει πρόβλημα και με την άλλη εταιρεία (forthnet) ΔΕΝ έχει.
    θα στο πω πολυ μπακαλιστικα, μπορει να αυξησαν το μεγεθος του πακετου 1 byte, και να μην "χωραει" πλεον στους routers του ΟΤΕ. Γενικα το TCP/IP ειναι ποιο πολυπλοκο απ'οσο φανταζεσαι, μπορει να εκαναν μια μικρη αλλαγη στην Sony και αυτη να ειναι ικανη να δημιουργησει το προβλημα, μπορει μια αναλογη αλλαγη να εγινε απο τον ΟΤΕ και να φταιει αυτο, για μενα και τα δυο ενδεχομενα ειναι εξισου πιθανα.

@Et3rn1tyGR

Το θεωρω απιθανο να εχει σχεση το MTU, καθως στο online gaming χρησιμοποιουνται πολυ μικροτερα μεγεθη απο 1500 bytes.

4. The Following User Says Thank You to Slay For This Useful Post:

Nek_Food (29-01-2014)

Moderator Nek_Food's Avatar
    PSN ID
    Nek_Food

Quote Originally Posted by Slay View Post
    θα στο πω πολυ μπακαλιστικα, μπορει να αυξησαν το μεγεθος του πακετου 1 byte, και να μην "χωραει" πλεον στους routers του ΟΤΕ. Γενικα το TCP/IP ειναι ποιο πολυπλοκο απ'οσο φανταζεσαι, μπορει να εκαναν μια μικρη αλλαγη στην Sony και αυτη να ειναι ικανη να δημιουργησει το προβλημα, μπορει μια αναλογη αλλαγη να εγινε απο τον ΟΤΕ και να φταιει αυτο, για μενα και τα δυο ενδεχομενα ειναι εξισου πιθανα.
    OK, έστω ότι έγινε είτε το Α, είτε το Β. Σε κάθε περίπτωση μου φαίνεται πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί από τον ISP ή κάνω λάθος και έχει κάποια ευθύνη η Sony σε αυτό, ειδικά όταν το 99% των παικτών δεν έχουν πρόβλημα όπως λέει ο φίλος Λουκάς;

6. The Following User Says Thank You to Nek_Food For This Useful Post:

Daytime Dreamer (29-01-2014)

Elite Daytime Dreamer's Avatar
    PSN ID
    DaytimeDreamer

OK, έστω ότι έγινε είτε το Α, είτε το Β. Σε κάθε περίπτωση μου φαίνεται πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί από τον ISP ή κάνω λάθος και έχει κάποια ευθύνη η Sony σε αυτό, ειδικά όταν το 99% των παικτών δεν έχουν πρόβλημα όπως λέει ο φίλος Λουκάς;
    Για θέματα ρυθμίσεων στο Internet, υπεύθυνος είναι αυτός που παρέχει Internet.

Η SCEE και η κάθε εταιρεία μπορούν να σου δώσουν κάποιες βασικές οδηγίες. Από εκεί και πέρα δεν έχει καμία ευθύνη η εταιρεία.

Βγάζω το παλτό του Community Manager και βάζω το παλτό του απλού χρήστη και σκέφτομαι ...

1) Όσοι έχουν πρόβλημα έχουν σύνδεση ΟΤΕ. Η τουλάχιστον το 99% από αυτούς, το ίδιο κάνει.
    2) Δεν έχουν όλοι όσοι έχουν ΟΤΕ πρόβλημα. Άρα κάποιοι χρήστες ΟΤΕ έχουν πρόβλημα, μια μερίδα δηλαδή.
    3) Οι υπολοιποι ISP κατά 99% δεν εχουν πρόβλημα.
    4) Κάποιοι χρήστες ΟΤΕ με απλό router/modem reboot βρήκαν λύση είτε με αλλαγή DNS
    5) Στην υπόλοιπη Ευρπώπη δεν υπάρχει θέμα. Χιλιοτσεκαρισμένο - Μεμονωμένες περιπτώσεις είναι.

Μήπως έχουν θέμα ορισμενα DSLAM του ΟΤΕ? Μήπως έιναι θέμα περιοχής?

Με βάση τα 1,2,3,4,5 εγώ τουλάχιστον και μην εργαζόμουνα για την SCEE, δεν θα μου πήγαινε να την κατηγορήσω. Με απλή λογική.
    Last edited by Daytime Dreamer; 29-01-2014 at 13:43.

Bookmarks

Bookmarks