Προσωπικά μου φάνηκε το πιο ώριμο Uncharted και από τα τρία. Πρόσθεσαν στοιχεία stealth στο ήδη δουλεμένο gameplay, βελτιώθηκε το AI και των εχθρών αλλά και των συμμάχων, μεγάλωσαν τα levels αρκετά που έχεις την αίσθηση του open world παιχνιδιού. Το κυριότερο όμως, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι επιτέλους οι χαρακτήρες-πρωταγωνιστές είναι πιο "ανθρώπινοι" και ταυτίζεσαι μαζί τους περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι της σειράς. Νιώθεις πραγματικά πόσο άσχημα νιώθει ο Nathan για τα ψέματα στην Elena πχ. Σε αυτό συμβάλει φυσικά, όπως ανέφερες, το εξαιρετικό motion capture, τα πρόσωπα και οι εκφράσεις των χαρακτήρων όπου πολλές φορές δε χρειάζεται να πουν τίποτα λεκτικά για να αποδώσουν τα συναισθήματα τους. "Κλεμμένο" λίγο το σχοινί και το καρφί σαν προσθήκη στο gameplay, αλλά ακόμη και οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες έχουν επιρροές από αλλού και δε θα κατηγορούσα κανέναν για μια προσθήκη σε παιχνίδι φανερά επηρεασμένη από ενα αλλο, που προσφέρει όμως κάτι διαφορετικό συνολικά στο ήδη γνωστό στυλ του Uncharted.
Όσον αφορά το σενάριο είναι διαφορετικό απο αυτα που εχουμε συνηθίσει, αφου λείπει τελείως το υπερφυσικό στοιχείο των προηγούμενων.
Ναι μεν υπάρχουν τα κλισέ που ανέφερες αλλά πιθανότατα επέλεξαν να τα κρατήσουν γιατί αυτά εκφράζουν τη συγκεκριμένη σειρά και απλά να τα διακοσμήσουν περισσότερο.
Κερασάκι στη τούρτα είναι το τελευταίο κεφάλαιο. Αναρωτιέμαι μήπως είναι επηρεασμένοι από το κλείσιμο του Harry Potter and the deathly Hallows μερικές φορές.
Από τα καλύτερα κλεισίματα σε παιχνίδι το έχω ξαναπεί.
Γνώμη μου ας το αφήσουν έτσι. Θα είναι πολύ κρίμα να το τραβήξουν περισσότερο και να καταντήσει σαν το Assassins Creed.
Bookmarks