Results 1 to 20 of 1678

Thread: Uncharted 4: A Thief's End

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Διάβασα το link του Valkyre και........

δεν είδα πουθενά για στοιχεία RPG. Απεναντίας, κάνουν κάτι πάρα πολύ καλό, θετικότατο θα έλεγα:

εμπλουτίζουν ουσιαστικά τα στοιχεία platforming, έχοντας πολύ μεγαλύτερη ελευθερία (άρα και δυσκολία) στις κινήσεις αναρρίχησης, στην διεξαγωγή σκαρφαλώματος (free path), ενώ υφίσταται πλέον ένα νέο framework εντελώς fluid animation συστήματος. Το λεγόμενο arcade adventure, είναι ένα είδος gameplay που έχει ξεχαστεί παντελώς - η ND άνοιξε το χρονοντούλαπο, το βρήκε, ξεσκόνισε και εξέλιξε πάρα πολύ στα σημερινά δεδομένα του PS4.

Είναι άκρως ενδιαφέρον να σκέπτεσαι προς τα που να περπατήσεις και σκαρφαλώσεις, σε συνδυασμό με joypad skill για να το πραγματώσεις. Μου ξυπνά αναμνήσεις που είχα πολλά χρόνια να βιώσω. Σε συνδυασμό κιόλας με το αρκετά πιο απαιτητικό puzzle element, θεωρώ/κρίνω πως αυτή είναι η ελκυστικότερη "συνταγή" για το U4.

Αντιθέτως, αν στα παραπάνω προστεθούν στοιχεία RPG ή/και crafting, τότε αλλάζει σε μεγάλο βαθμό αυτή η συνταγή, γίνεται ένα υβρίδιο. Ένα υβρίδιο που θα ξενίσει τους οπαδούς του arcade fluidity. Θα χαροποιήσει βέβαια τους RPG fan, αλλά δε νομίζω ότι κι αυτοί θα ικανοποιηθούν ιδιαίτερα (θα ήθελαν δηλαδή το "κάτι παραπάνω RPG"), διότι.......αυτή είναι η φύση τους: είναι RPG-άδες και όχι arcade-άδες. Συνεπώς, αν η ND προσπαθήσει ένα υβριδικό gameplay, πιο πολύ θα χάσει σε excitement και από τα 2 στρατόπεδα (arcade-άδες, RPG-άδες), παρά θα κερδίσει. Ακριβώς επειδή κανείς δεν θα ικανοποιηθεί πλήρως. Θα τους αρέσει μεν το U4, όμως θα λένε από μέσα τους "αλλά αν είχε/δεν είχε και αυτό το extra θα ήταν καλύτερο". Semi loose - loose situation το βλέπω δηλαδή, αν προσπαθήσει να ικανοποιήσει δύο ΤΟΣΟ διαφορετικά γούστα.

Ας μην γελιόμαστε: άτομα που αρέσκονται σε RPG στοιχεία, όπως πχ ο συνφορουμίτης Roy (που δεν το έκρυψε άλλωστε), ποτέ δεν αγάπησαν το Uncharted (άλλο "αγαπώ/λατρεύω" και άλλο "μου αρέσει/εκτιμώ"). Όπως και ο ίδιος δήλωσε "εγω θα το βαρεθω απο το 2ωρο παλι".......ε, το "πάλι" σημαίνει ότι βαρέθηκε τα Uncharted 1, 2, 3........κάτι που ένας arcade-άς ποτέ δεν έκανε, καθώς λάτρεψε την σειρά Uncharted. Αν λοιπόν, η ND θελήσει να "κερδίσει" τον Roy, και τον κάθε απανταχού RPG-ά, βάζοντάς του μερικά στοιχεία RPG gameplay (τα οποία σαφέστατα θα ωχριούν συγκριτικά με αυτά full RPG τίτλων), τότε απλά θα του/τους κεντρίσει λίιιιιιιιιγο παραπάνω το ενδιαφέρον. Έτσι, οι RPG-άδες θα ασχοληθούν λίγο παραπάνω, χωρίς και πάλι να λατρέψουν το gameplay (αφού στον πυρήνα του θα παραμένει arcade), όμως παράλληλα, θα έχει ξενερώσει όλους τους pure arcade-άδες.

Εν ολίγοις (μέσες άκρες, δεν είμαι απόλυτος) : ο RPG-άς σε ένα 2ωρο παρατά ένα Uncharted. Στην αντιπέρα όχθη, ο arcade-άς όχι μόνο το τερματίζει, αλλά το επισκέπτεται ξανά και ξανά και ξανά........χώρια ότι το multiplayer του U2, ήταν ΤΟΣΟ άρτιο, διασκεδαστικό, γεμάτο δράση και ανταγωνισμό......που ακόμα κι εγώ αφοσίωσα δεκάδες ώρες (μια παρέα γνωστών μάλιστα, έλιωνε ΚΑΘΕ μέρα επί 1,5 χρόνο σερί, ενώ μάλιστα, είχαν φτάσει σε τέτοιο υψηλό level, που με τα ξεκλειδωμένα perks, ουσιαστικά μετατρέπονταν ολοκληρωτικά το mp gameplay). Και αυτό με λίγα λόγια λέγεται "lastability' κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, ένας ξεχασμένος όρος αξιολόγησης στα review (στα ελληνικά, από εποχή PIXEL περιοδικού: "αντοχή στο χρόνο"). Άντε τώρα να το εκτιμήσει αυτό, κάποιος που αρέσκεται σε RPG (και πάλι χωρίς να είμαι απόλυτος, μηδενιστικός, διότι μπορεί κάποιοι RPG-άδες να γουστάρουν το arcade στυλ.
    Last edited by Lefteris_X; 26-02-2015 at 20:48.

Bookmarks

Bookmarks