Page 28 of 84 FirstFirst ... 182425262728293031323878 ... LastLast
Results 541 to 560 of 1678

Thread: Uncharted 4: A Thief's End

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Παλι ομως φαινεται να λες για το ειπαν/ξειπαν με το οποιο σου ειπα οτι συμφωνω, αλλα δεν εχει αμεση σχεση με το θεμα που συζηταμε.

Ξαναλεω οτι απο την πλευρα μου δεν μπορω να κατσω και να συγκρινω την διαδικασια σχεδιασμου και υλοποιησης ενος χαρακτηρα του χθες με του σημερα. Δεν βγαινει λογικο να λες οτι τοτε ειχαν αλλους περιορισμους διοτι η τεχνολογια δεν ηταν μπροστα οπως ειναι τωρα. Εαν αποδεχθω αυτο που λες στον ιδιο βαθμο που το συζηταμε εδω, τοτε θα επρεπε τα παιχνιδια ακομα να τα φτιαχνουν μικρες ομαδες 5-10 ατομων. Κατι το οποιο ειναι ανεφικτο εκτος και αν τους δωσεις 50 χρονια για να βγαλουν ενα παιχνιδι.

Δεν ειναι συγκρισιμα πραγματα αυτα. Δεν ειναι το αντιστοιχο της τοτε δυσκολιας με τωρα. Παλια εαν ηθελες να φτιαξεις εναν χαρακτηρα για ενα game, το πολυ πολυ που ειχε να κανει ενας τυπος που θα σχεδιασει ενα μοντελο τυπου 2D Sprite, ειναι να ειχε κανει 1-2 rough σχεδια. Πλεον στις ημερες μας, αν θες να δημιουργησεις εναν χαρακτηρα, απαιτειται ολοκληρη διαδικασια. Οχι μονο σχεδια για το πως ειναι φυσιογνωμικα ο χαρακτηρας, αλλα ξεχωριστα σχεδια για οτιδηποτε φοραει, σχεδια για τα ρουχα, σχεδια για τα ρολογια, σχεδια για ζωνες, σχεδια για την κωμωση, τις ουλες κλπ. Αφου καταληξουν καπου, μετα πρεπει να μπουν στην διαδικασια να κανουν ακομα και sculptures γλυπτα για να δουν πως θα ειναι οι υφες, η μυικοτητα του μοντελου, τα proportions, τα οποια γλυπτα μετα τα δινουν σε αυτους οι οποιοι πρεπει να βαλουν 100,000 πολυγωνα για να το φερουν στην ψηφιακη πραγματικοτητα. Μετα πρεπει να το περασουν απο φωτισμους, υφες, shaders και στο τελος θα πρεπει να κατσουν και να του δωσουν κινηση και να κανουν motion capture και να του δωσουν και ενα voice acting ωστε να πουν οτι τον "εφεραν στην ζωη".

Ειναι δυνατον αυτη η διαδικασια, εστω αναλογικα να ειναι συγρκρισιμη με ενα 2d sprite? Στην πρωτη περιπτωση εχουμε ολοκληρο επιτελειο απο 5-6 διαφορετικα τμηματα καλων τεχνων και οχι μονο και στην δευτερη εναν τυπο ο οποιος μπορει καλλιστα να το κανει μονος του σε μερικες ωρες, αντε να υπερβαλλω μερες.
    Last edited by Valkyre; 05-02-2015 at 17:51.

Elite GRZEUS's Avatar
    PSN ID
    NecegoR
    Name
    chris black

Η άποψη μου είναι ότι Οκ θα πρέπει να ζητάμε τα 1080p 60 fps σαν εξέλιξη, αλλά νομίζω ξεχνάμε κάτι.... Όλοι μα όλοι ζητούσαν οι νέες κονσόλες να μην χτυπάνε πάλι 650 και 700 ευρώ..... Και μάλιστα πάνω στην οικονομική κατάσταση που υπήρχε.... Η σονυ το γύρισε άφησε τον cell στην άκρη και νομίζω έκανε ότι μπορούσε για να βγάλει μια κονσόλα που να μπορεί να σταθεί στην νέα γενιά...... Τουλάχιστον όσο μπορεί..... Αν δεν μπορούν να βγάλουν 60fps και δική μου γνώμη είναι πως είναι καλύτερα τα 30fps από το να αφαιρέσουν λεπτομέρειες στα γραφικά......

3. The Following 3 Users Say Thank You to GRZEUS For This Useful Post:

djpar (06-02-2015),mihalis13 (06-02-2015),teras1 (06-02-2015)

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Σε αυτό θα συμφωνήσω με τον Val.
    Δεν είμαι graphic whore (για αυτό και θα παίξω και παιχνίδια με μέτρια γραφικά αν έχουνε καλή ιστορία) αλλά η λεπτομέρεια δίνει πόντους σε ένα παιχνίδι.
    Αν και παίζω video games πολλά χρόνια, τα τελευταία 8 παίζω περισσότερο λόγω της λεπτομέρειας που έχουν κάποιοι τίτλοι.
    Οπως λέει και ο Δημήτρης αλλιώς να βλέπεις τον χαρακτήρα ατσαλάκωτο και αλλιώς μέσα στη σκόνη,αίματα νερά κλπ. Σε κάνει να μπαίνεις πιο πολύ στο πετσί του ρόλου.τ
    Αντίθετα, δεν ξέρω γιατί, την διαφορά με τα fps προσωπικά δεν την καταλαβαίνω (πχ στο Last Of Us δεν μου έκανε διαφορά).
    Ισως αν έπαιζα Fifa ή NBA στα 30 να μου έκανε μιας και έχει συνηθίσει το μάτι τα 60 (νομίζω στο ps3 δεν τρέχανε 60)
    Αλλλά στο Last Of us αλλαζα την επιλογή για τα fps και δεν μπορούσα να καταλάβω διαφορά.
    Ισως οφείλεται και ο τίτλος που είναι αργός και δεν έχει ξέφρενο shooting.

Για μένα πάντως τα 1080p έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτα σε αυτή τη γενιά.
    Και να πω την αλήθεια από αυτά που άκουγα έπρεπε και το 60fps.
    κλείνοντας το offtopic για μένα σε ένα παιχνίδι πάντα μετράει πρώτα απ'ολα το story του(αν χρειάζεται να έχει) μετά gameplay και μετά γραφικά.

Spoiler!

Editor Viper's Avatar
    PSN ID
    kamenos13
    Name
    Κώστας

Εγω, βλεπωντας τα Killzone SF και Infamous SS (οπου ετρεχε με unlock framerate 30-40 fps) πρωτης γενιας exclusive, θεωρω οτι μπορουν να δωσουν και 1080p/60fps και ομορφα γραφικα.

Με καποιες βελτιωσεις στην μηχανη τους + οτι θα εχουν μαθει καλυτερα το hardware, πιστευω οτι μπορουμε να δουμε ενα επομενο πχ infamous με καποια βελτιωση των γραφικων στα 60fps.

Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by Viper View Post
    Εγω, βλεπωντας τα Killzone SF και Infamous SS (οπου ετρεχε με unlock framerate 30-40 fps) πρωτης γενιας exclusive, θεωρω οτι μπορουν να δωσουν και 1080p/60fps και ομορφα γραφικα.

Με καποιες βελτιωσεις στην μηχανη τους + οτι θα εχουν μαθει καλυτερα το hardware, πιστευω οτι μπορουμε να δουμε ενα επομενο πχ infamous με καποια βελτιωση των γραφικων στα 60fps.
    Σωστο. Αλλα σε 4 χρονια απο τωρα? Θα αρκει αυτο το ταβανι που θα εχει πιασει το infamous 1080p 60fps? Οταν τα παιχνιδια θα εχουν ηδη εξελιχθει και προχωρησει κατα πολυ αναλογικα, οπως ας πουμε ηταν το Last of Us στο PS3 σε σχεση με το Uncharted 1, θα μπορουν να δωσουν κατι τοσο εξελιγμενο με 1080ρ 60 fps? Νομιζω η απαντηση ειναι αρνητικη. Και λαμβανοντας υποψην οτι οι οπτικες απαιτησεις του κοσμου στο graphical fidelity συνεχως αυξανονται και δεν μειωνονται, νομιζω δεν ειναι λογικο να περιμενουμε 1080ρ το 2019 απο το PS4. Εκτος και αν θελουμε τρελα downgrades. Αλλα δεν νομιζω οτι ο κοσμος θα το δει με ομορφο ματι αυτο. Και ξαναλεω. 900ρ με πολυ καλο ΑΑ ειναι καλυτερη ποιοτητα εικονας απο 1080ρ και χαλια ΑΑ. Τι να το κανω το sharpness εαν βλεπω παντου jaggies?

7. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

panos74gr (07-02-2015)

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Όταν μάθουν να προγραμματίζουν (γιατί απέχουν πολύ ακόμα) την GPU με διαφορετικό τρόπο, δηλαδή όχι "απλό" offload κάποιων CPU task, τότε θα δούμε πράματα και θάματα. Υποθέτω ότι ο Καζουνόρις πχ αυτό είναι που τον καθυστερεί. Δυστυχώς, οι περισσότεροι προγραμματιστές ποτέ δεν "κλήθηκαν" να προγραμματίσουν με τέτοιο τρόπο μέχρι τώρα = αποτέλεσμα να χρειάζονται ΠΑΡΑ πολύ χρόνο αυτο-εκμάθησης / εκπαίδευσης.

Βέβαια, αν το PS4 είχε CELL και όλα τα άλλα ως έχουν (άντε να αλλάξουμε την GDDR5 με RDR RAM όπως του PS3 στα 3.2GHz), ήδη θα βλέπαμε παιχνίδια που θα τρίβαμε τα μάτια μας, διότι τον CELL τα 1st party τον είχαν κάνει master, ενώ τα 3rd party σχεδόν τον είχαν μάθει (απόδειξη πχ το GTA V PS3). Αλλά όχι.......η Sony ήθελε την φτηνιάρικη επιλογή. Πραγματικά, δεν με πείραζε να κόστιζε το PS4 500 ευρώ αντί 400, λόγω CELL. Και 600 δεν θα κόστιζε, γιατί ο CELL είχε (και έχει) πολύ μειωμένο κόστος σε σχέση με το 2005-2006. Τέλος, δεν αναφέρομαι στον ίδιο επακριβώς CELL του PS3, καθώς αυτό το τσιπ όταν είχε σχεδιαστεί και εν τέλει κατασκευαστεί, μπορούσε να υλοποιηθεί από 1 PPU + 1 SPU έως 64 SPU και από 1GHz έως 6GHZ (ο τελευταίος χρονισμός για ψύξη επιπέδου σέρβερ). Οπότε ένας CELL 2@3.2GHz, με 1 PPU + 16 SPU, μαζί με την υφιστάμενη GPU + 8 GB RAM (GDDR5 ή RDR RAM@3.2GHz), μια χαρά θα κόστιζαν 500 ευρώ. Θέτε 550; Και πάλι θα τα πλήρωνα. Διότι μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για επένδυση πολλών ετών, που πρέπει να δείχνει καλά αποτελέσματα σε όλη τηn ζωή της.

Τώρα, μη έχοντας ισχυρή CPU και με την απουσία γνώσης διαφορετικού προγραμματισμού της GPU, θα αργήσουμε να δούμε πολύ καλά αποτελέσματα (αληθινά next gen) και όοοοοοταν θα τα δούμε, ε, δεν θα θεωρούνται και jaw dropping. Αν όμως είχαμε CELL 2, τότε την έλλειψη διαφορετικού προγραμματισμού GPU, θα την κάλυπτε η ήδη υπάρχουσα γνώση προγραμματισμού του CELL (που θα υπήρχε και στον CELL 2 απλώς με περισσότερες SPU)....κοινώς ήδη θα είχαμε χ3στεί επάνω μας με τα αποτελέσματα, το 1080p/60 θα ήταν δεδομένο και με πολλαπλό "βάρος" γραφικών. Ταπεινή μου άποψη πάντα.
    Last edited by Lefteris_X; 06-02-2015 at 11:31.

9. The Following User Says Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

king2009 (10-02-2015)

Forum GOD muku's Avatar
    PSN ID
    muku0-400
    Name
    Vladimir

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Σωστο. Αλλα σε 4 χρονια απο τωρα? Θα αρκει αυτο το ταβανι που θα εχει πιασει το infamous 1080p 60fps? Οταν τα παιχνιδια θα εχουν ηδη εξελιχθει και προχωρησει κατα πολυ αναλογικα, οπως ας πουμε ηταν το Last of Us στο PS3 σε σχεση με το Uncharted 1, θα μπορουν να δωσουν κατι τοσο εξελιγμενο με 1080ρ 60 fps? Νομιζω η απαντηση ειναι αρνητικη. Και λαμβανοντας υποψην οτι οι οπτικες απαιτησεις του κοσμου στο graphical fidelity συνεχως αυξανονται και δεν μειωνονται, νομιζω δεν ειναι λογικο να περιμενουμε 1080ρ το 2019 απο το PS4. Εκτος και αν θελουμε τρελα downgrades. Αλλα δεν νομιζω οτι ο κοσμος θα το δει με ομορφο ματι αυτο. Και ξαναλεω. 900ρ με πολυ καλο ΑΑ ειναι καλυτερη ποιοτητα εικονας απο 1080ρ και χαλια ΑΑ. Τι να το κανω το sharpness εαν βλεπω παντου jaggies?
    Εντάξει όταν έβγαλαν τις κονσόλες με αυτά τα specs ίσως να είχαν κατά νου να μικρύνουν τον κύκλο ζωής τους. Ο CPU είναι για κλάμματα. Επίσης από του χρόνου θα έχουμε τα πρώτα dx12 παιχνίδια στο PC λογικά. Αν οι devs ασχοληθούν με optimization στο PC τότε το χάσμα το 2019 θα είναι χαώδες για τις κονσόλες. Που ακόμα και χωρίς low level optimization αυξάνει τις επιδόσεις κατά ένα σεβαστό ποσοστό από όσο έχω διαβάσει. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί η βιομηχανία αλλά εμένα μου φαίνεται ότι θα βγει ps5/xbox next αρκετά νωρίτερα αυτή τη φορά. Xώρια ότι η Nintendo πρέπει να βγάλει καινούρια κονσόλα σε 1.5-2 χρόνια από αυτά που ακούγονται που και αυτή λογικά θα είναι πιο δυνατή από τις υπάρχουσες.

11. The Following 2 Users Say Thank You to muku For This Useful Post:

panos74gr (07-02-2015),Valkyre (06-02-2015)

Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by muku View Post
    Εντάξει όταν έβγαλαν τις κονσόλες με αυτά τα specs ίσως να είχαν κατά νου να μικρύνουν τον κύκλο ζωής τους. Ο CPU είναι για κλάμματα. Επίσης από του χρόνου θα έχουμε τα πρώτα dx12 παιχνίδια στο PC λογικά. Αν οι devs ασχοληθούν με optimization στο PC τότε το χάσμα το 2019 θα είναι χαώδες για τις κονσόλες. Που ακόμα και χωρίς low level optimization αυξάνει τις επιδόσεις κατά ένα σεβαστό ποσοστό από όσο έχω διαβάσει. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί η βιομηχανία αλλά εμένα μου φαίνεται ότι θα βγει ps5/xbox next αρκετά νωρίτερα αυτή τη φορά. Xώρια ότι η Nintendo πρέπει να βγάλει καινούρια κονσόλα σε 1.5-2 χρόνια από αυτά που ακούγονται που και αυτή λογικά θα είναι πιο δυνατή από τις υπάρχουσες.
    E με βαση αυτα (και μαλιστα απο ατομο του χωρου οπως ειναι ο Vlad) πως ακριβως εμεις πρεπει να περιμενουμε 1080ρ rock solid 60 καρε απο το PS4 σε 2-3 χρονια? Με τι γραφικα? Πως θα τρεξει ενα W4 με αυτες τις προυποθεσεις στο μηχανημα μας?

H CPU κι εγω με τα λιγα που εχω καταλαβει ειναι εντελως ΓΤΠ. Απορρω πως ενας ολοκληρος Cerny δεν εκανε κατι γι αυτο.
    Last edited by Valkyre; 06-02-2015 at 13:03.

Forum GOD muku's Avatar
    PSN ID
    muku0-400
    Name
    Vladimir

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    E με βαση αυτα (και μαλιστα απο ατομο του χωρου οπως ειναι ο Vlad) πως ακριβως εμεις πρεπει να περιμενουμε 1080ρ rock solid 60 καρε απο το PS4 σε 2-3 χρονια? Με τι γραφικα? Πως θα τρεξει ενα W4 με αυτες τις προυποθεσεις στο μηχανημα μας?

H CPU κι εγω με τα λιγα που εχω καταλαβει ειναι εντελως ΓΤΠ. Απορρω πως ενας ολοκληρος Cerny δεν εκανε κατι γι αυτο.
    Καλά έχω σταματήσει να ασχολούμαι με game dev εδώ και 2 χρόνια περίπου. Αλλά η κοινή λογική, βλέποντας τις εξελίξεις να έρχονται και με facts όπως ότι ο CPU είναι μάπα σε οδηγεί σε αυτά τα συμπεράσματα. Το DX12 έχει όλα τα φόντα αν το εκμεταλλευτούν αν εκτινάξει τη διαφορά υπέρ του PC αφού σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις optimization όπως στις κονσόλες. Κατά πόσο θα το χρησιμοποιούν σε τόσο βάθος δεν το γνωρίζω. Δεν νομίζω ότι ευθύνεται ο Cerny πάντως. Παίζουν αρκετοί παράγοντες ρόλο.

- Μειωμένο budget λόγω κρίσης
    - Στόχος για χαμηλότερη τιμή πάλι λόγω κρίσης
    - Ίσως πιέσεις από τη βιομηχανία να καταλήξουν σε μια κοινή αρχιτεκτονική και όχι κάτι εξωτικό (και oι 2 εταιρείες) ώστε να είναι πιο εύκολο το multiplatform development.

Αυτό που λέει ο Λευτέρης πάντως θα ήταν άκρως ενδιαφέρον. Δηλαδή να διατηρήσουν την αρχιτεκτονική του Cell, εξελιγμένο φυσικά και σε αυτή τη γενιά. Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν εφικτό αλλά αν υπάρχει καινούρια ppu και μπορούν να βάλουν πλέον 16 αντί για 8 spus θα ήταν πολύ καλύτερα από την πατάτα τον Jaguar. Αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Εγώ πιστεύω σε 2 χρόνια θα μπορείς να αγοράσεις tablet πιο δυνατό από τις κονσόλες.

Elite GRZEUS's Avatar
    PSN ID
    NecegoR
    Name
    chris black

Εγώ θυμάμαι πάντως ότι στο επίσημο site της IBM στο facebook είχα διαβάσει περίπου 2-3 χρόνια πριν ανακοινωθεί το ps4 ότι είχαν αρχίσει και είχαν προχωρήσει στον cell2 με την σονυ..... Άρα η απόφαση να αφήσουν τον cell έγινε τελευταία στιγμηστιγμή.. Δεν ξέρω αν ο λόγος ήταν οικονομικός η αν δεν θέλανε να βγει κανα 500-600 ευρώ η κονσόλα η αν ήταν απόφαση από το γεγονός ότι πολλοί δεν μπορούσαν να προγραμματισουν τον cell , το θέμα ειναι πως τώρα δεν γίνεται να δουμε διαφορές όπως αυτές στο PS3. Δεν ξέρω αν μαθουν να προγραμματίζουν καλα το ps4 αλλά ακόμη και να μάθουν δεν νομίζω πως θα δούμε μεγάλες διαφορές..

PS4forums Addict obione's Avatar
    PSN ID
    constantineobi

Εγω απλα νομιζω πως μασ τρολαρι η Dog lol

Name
    Δημήτρης

Ολοι μιλανε για το The Order και ομως το πραγματικο ζουμι ειναι εδω, ειδικα στα bold.

The latest issue of PlayStation Official Magazine UK revealed some information regarding the long-awaited Naughty Dog’s exclusive, Uncharted 4. The “sandbox” features is confirmed, to the point that Naughty Dog “aims for a level of openness Naughty Dog hasn’t courted since Jak 3“; there will be the opportunity to explore the maps and find small extra information about the plot. The article talk also about one of the new feature, the use of the grappling hook or axe: climbing will not be easy, in fact you run the risk of falling to a minimum imbalance, if Nathan will not attempt to maintain balance while climbing. In reference to the much-talked frame-rate, developers admit that the demo available (for the magazine editors) ran at 30 frames per second, but the ultimate goal is to reach 60 without decreasing gameplayquality, which remains the absolute priority for the team. Finally is reconfirmed texture quality that would have a resolution four-times better than the previous chapter, and there will be differences between the texture of the characters shown in the cut-scenes (that even in this chapter will be shot with the game graphics) and and the textures in-gaming.
    http://www.z-giochi.com/news/en/unch...rom-opm-139207
    Last edited by Valkyre; 16-02-2015 at 11:39.

17. The Following 5 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

Desmond (16-02-2015),djpar (16-02-2015),teras1 (17-02-2015),Viper (16-02-2015)

Moderator BillyFlo81's Avatar
    PSN ID
    BillyFlo81
    Name
    Βασίλης

19. The Following 4 Users Say Thank You to BillyFlo81 For This Useful Post:

djpar (20-02-2015),Leon_DiZ (20-02-2015),Nek_Food (22-02-2015),WolfRathmA (02-03-2015)

Name
    Δημήτρης

Πολυ ενδιαφερον αρθρο που μιλαει για τα climbing mechanics και ποσο εξελιγμενα ειναι και προσφερουν ελευθερια στον παιχτη. Επισης για τα πολλα μονοπατια που εχει το παιχνιδι και το ποσο ανοιχτο ειναι, καθως και το γεγονος οτι συγκεκριμενα μονοπατια μπορει να μην ειναι δυνατον να χρησιμοποιηθουν ξανα αν σκαρφαλωσει λαθος ο παιχτης και σπασουν.

Ακουγεται φοβερο. Ειναι μεγαλο αρθρο και αξιζει:

http://www.gamesradar.com/uncharted-...s-end-preview/

21. The Following 4 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

euromaster (26-02-2015),panos74gr (26-02-2015),PDS (26-02-2015),WolfRathmA (02-03-2015)

Αν δεν εχει εστω και λιγους μηχανισμους RPG οπως το the last of us, εγω θα το βαρεθω απο το 2ωρο παλι. Θα δω λιγο τα γραφικα ναι ΟΚ αλλα αν δεν αισθανομαι την προοδο του παικτη το βαριεμαι το αθλημα.

PSN ID
    Lefteris_X

Όχι ρε γμτ, αν έχει RPG mechanics, θα είναι το 1ο Uncharted που δεν πρόκειται να αγοράσω με τ-ί-π-ο-τ-α.

Να κρατήσουν την arcade αίσθηση που μας έκανε τόσο πολύ να το αγαπήσουμε, όχι να του γ@μήοσυν την μάνα στην υβριδική πρόσμιξη στοιχείων από άλλη είδη gameplay. Όποιος επιθυμεί RPG, έχει πλειάδα άλλων τίτλων να παίξει σε PS3/4/PC, όχι ρε γμτ να γίνει έτσι το Uncharted. (ένας από τους βασικότερους λόγους κιόλας που δεν ακούμπησα ούτε με 100 foot pole το TLOU, έχοντας μάλιστα πάρει την απόφαση από το δημοσιογραφικό demo, αρκετά πριν δοθεί στον υπόλοιπο κόσμο: στα 10 δευτερόλεπτα πέταξα joypad και το έκανα quit!)

24. The Following User Says Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

panos74gr (26-02-2015)

Forum GOD Dragonpaul's Avatar
    PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

Λευτέρη, μη βιαζεσαι... Δε νομίζω να "χαντακώσουν" μια συνταγή που έπιασε τόσο. Το πολυ πολυ να εχει 2-3 στοιχεία και μεχρι εκει νομίζω.

PSN ID
    Lefteris_X

Διάβασα το link του Valkyre και........

δεν είδα πουθενά για στοιχεία RPG. Απεναντίας, κάνουν κάτι πάρα πολύ καλό, θετικότατο θα έλεγα:

εμπλουτίζουν ουσιαστικά τα στοιχεία platforming, έχοντας πολύ μεγαλύτερη ελευθερία (άρα και δυσκολία) στις κινήσεις αναρρίχησης, στην διεξαγωγή σκαρφαλώματος (free path), ενώ υφίσταται πλέον ένα νέο framework εντελώς fluid animation συστήματος. Το λεγόμενο arcade adventure, είναι ένα είδος gameplay που έχει ξεχαστεί παντελώς - η ND άνοιξε το χρονοντούλαπο, το βρήκε, ξεσκόνισε και εξέλιξε πάρα πολύ στα σημερινά δεδομένα του PS4.

Είναι άκρως ενδιαφέρον να σκέπτεσαι προς τα που να περπατήσεις και σκαρφαλώσεις, σε συνδυασμό με joypad skill για να το πραγματώσεις. Μου ξυπνά αναμνήσεις που είχα πολλά χρόνια να βιώσω. Σε συνδυασμό κιόλας με το αρκετά πιο απαιτητικό puzzle element, θεωρώ/κρίνω πως αυτή είναι η ελκυστικότερη "συνταγή" για το U4.

Αντιθέτως, αν στα παραπάνω προστεθούν στοιχεία RPG ή/και crafting, τότε αλλάζει σε μεγάλο βαθμό αυτή η συνταγή, γίνεται ένα υβρίδιο. Ένα υβρίδιο που θα ξενίσει τους οπαδούς του arcade fluidity. Θα χαροποιήσει βέβαια τους RPG fan, αλλά δε νομίζω ότι κι αυτοί θα ικανοποιηθούν ιδιαίτερα (θα ήθελαν δηλαδή το "κάτι παραπάνω RPG"), διότι.......αυτή είναι η φύση τους: είναι RPG-άδες και όχι arcade-άδες. Συνεπώς, αν η ND προσπαθήσει ένα υβριδικό gameplay, πιο πολύ θα χάσει σε excitement και από τα 2 στρατόπεδα (arcade-άδες, RPG-άδες), παρά θα κερδίσει. Ακριβώς επειδή κανείς δεν θα ικανοποιηθεί πλήρως. Θα τους αρέσει μεν το U4, όμως θα λένε από μέσα τους "αλλά αν είχε/δεν είχε και αυτό το extra θα ήταν καλύτερο". Semi loose - loose situation το βλέπω δηλαδή, αν προσπαθήσει να ικανοποιήσει δύο ΤΟΣΟ διαφορετικά γούστα.

Ας μην γελιόμαστε: άτομα που αρέσκονται σε RPG στοιχεία, όπως πχ ο συνφορουμίτης Roy (που δεν το έκρυψε άλλωστε), ποτέ δεν αγάπησαν το Uncharted (άλλο "αγαπώ/λατρεύω" και άλλο "μου αρέσει/εκτιμώ"). Όπως και ο ίδιος δήλωσε "εγω θα το βαρεθω απο το 2ωρο παλι".......ε, το "πάλι" σημαίνει ότι βαρέθηκε τα Uncharted 1, 2, 3........κάτι που ένας arcade-άς ποτέ δεν έκανε, καθώς λάτρεψε την σειρά Uncharted. Αν λοιπόν, η ND θελήσει να "κερδίσει" τον Roy, και τον κάθε απανταχού RPG-ά, βάζοντάς του μερικά στοιχεία RPG gameplay (τα οποία σαφέστατα θα ωχριούν συγκριτικά με αυτά full RPG τίτλων), τότε απλά θα του/τους κεντρίσει λίιιιιιιιιγο παραπάνω το ενδιαφέρον. Έτσι, οι RPG-άδες θα ασχοληθούν λίγο παραπάνω, χωρίς και πάλι να λατρέψουν το gameplay (αφού στον πυρήνα του θα παραμένει arcade), όμως παράλληλα, θα έχει ξενερώσει όλους τους pure arcade-άδες.

Εν ολίγοις (μέσες άκρες, δεν είμαι απόλυτος) : ο RPG-άς σε ένα 2ωρο παρατά ένα Uncharted. Στην αντιπέρα όχθη, ο arcade-άς όχι μόνο το τερματίζει, αλλά το επισκέπτεται ξανά και ξανά και ξανά........χώρια ότι το multiplayer του U2, ήταν ΤΟΣΟ άρτιο, διασκεδαστικό, γεμάτο δράση και ανταγωνισμό......που ακόμα κι εγώ αφοσίωσα δεκάδες ώρες (μια παρέα γνωστών μάλιστα, έλιωνε ΚΑΘΕ μέρα επί 1,5 χρόνο σερί, ενώ μάλιστα, είχαν φτάσει σε τέτοιο υψηλό level, που με τα ξεκλειδωμένα perks, ουσιαστικά μετατρέπονταν ολοκληρωτικά το mp gameplay). Και αυτό με λίγα λόγια λέγεται "lastability' κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, ένας ξεχασμένος όρος αξιολόγησης στα review (στα ελληνικά, από εποχή PIXEL περιοδικού: "αντοχή στο χρόνο"). Άντε τώρα να το εκτιμήσει αυτό, κάποιος που αρέσκεται σε RPG (και πάλι χωρίς να είμαι απόλυτος, μηδενιστικός, διότι μπορεί κάποιοι RPG-άδες να γουστάρουν το arcade στυλ.
    Last edited by Lefteris_X; 26-02-2015 at 20:48.

Χαχα, ρε Λευτερη μη φρικαρεις!! Δεν ειπα να craftαρουμε Survival Kits με τον Drake.

Αλλα θα μου αρεσε καθως περνανε οι ωρες για παραδειγμα το σημαδι μου να εχει μεγαλη ακριβεια. Οπως θα μου αρεσε να συλλεξω 5-10 εξαρτηματα την ωρα που κανω platforming για να αναβαθμισω το οπλο μου με τον καγκουρικο τροπο που εχει ο Drake οταν κανει show-off!

Τετοιες μικρες προσθηκες νομιζω θα εδιναν χαρακτηρα και δεν θα ξενερωναν κανεναν.

PSN ID
    Lefteris_X

Εμένα πάντως πλήρως! (θα με ξενέρωναν)

Προτιμώ περισσότερη ποικιλία στα όπλα, αντί παραμετροποίησης με add-on.

Τώρα που το σκέπτομαι, τελείως στα @@ μου τα όπλα. Ένα για κοντινά, ένα all-round, μερικές χειροβομβίδες (που σπάνια χρησιμοποιώ), ίσως ένα rocket launcher για φαντασμογορικές εκρήξεις....άντε πες και ένα όπλο για μακρινά και είμαι ΟΚ.

Δεν θέλω άλλα, γιατί και να μου τα δώσεις δεν θα τα χρησιμοποιήσω (στο MGS που έχει πολλά και διάφορα, ζήτημα να χρησιμοποίηση 3-4 εποχές στο PS1/PS2, όπως και πρόσφατα στο GTA V τα ίδια. Btw, το MGS 4 δεν κατάφερα να το παίξω, όσες φορές και αν το ξεκίνησα γιατί μου παραφάνηκε δύσκολο, δυσνόητα τα controls, το stealth και το σύστημα με τα πολλαπλά όπλα, αναβαθμίσεις τους, currency κλπκλπ, αν σου λέει κάτι αυτό. Ακόμα στην ζελατίνα του είναι.....και το είχα πάρει day 1, όπως κάνω για όλα τα MGS από το 1997, αν σου λέει κάτι αυτό.
    Πως να το κάνουμε, την ψυχή ενός arcade ατόμου δεν την αλλάζεις με τίποτα.

Ούτε shooter κάνω κέφι, ούτε RPG. Zilch, nada.

Πλάτφορμ, στόρυ, travelling, climbing, μερικά puzzle, jaw dropping γραφικά, ατμοσφαιρικότατη μουσική και είμαι 100% ΟΚ.

Immersion, Hollywood έπος, εφφέ, και σογόνια στο πάτωμα. Άμα είναι να πέφτει πολλή σκέψη, pause για διάφορες λειτουργίες, screen του screen με εικονίδια, σε 10 secs έχω παρατήσει το παιχνίδι. Μην πω και λιγότερα! Και δεν είμαι έτσι τώρα (πχ λόγω ηλικίας λολ), ΠΑΝΤΑ έτσι ήμουν από μικρό παιδί (εξ ου και coin-op-άς!).
    Last edited by Lefteris_X; 26-02-2015 at 22:30.

Bookmarks

Bookmarks