Originally Posted by
Nek_Food
Το θέμα είναι απλό... πουλάνε εντυπώσεις με βίντεο και εικόνες για και καλά με περισσότερες τρίχες και βρωμιά ή πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε πρόσωπο, αρθρώσεις, υφάσματα κλπ αλλά σε σημεία που ingame τις περισσότερες φορές ουσιαστικά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία ή συμμετοχή στο λεγόμενο "immersion" του παίκτη αφού δεν είναι καν στο οπτικό του πεδίο την ώρα του παιχνιδιού. Θα μου πεις μπορεί να είναι βλακείες εφέ για τις παρουσιάσεις και ότι στο τελικό προϊόν δεν φτάνουν ποτέ και μάλιστα κανείς δεν το παίρνει και είδηση. Αν μιλάμε ειλικρινά ότι αυτά κόβουν τα 60fps τότε νομίζω είναι περιττό overkill από άστοχα χαρακτηριστικά που τελικώς στερούν από τον παίκτη κάτι άλλο που θα βοηθούσε περισσότερο στην σωστή και άμεση αντίληψη και την συμμετοχή του όπως τα 60fps. Αν είναι λόγια και εφέ του αέρα και ποτέ δεν επηρέαζαν στο πως θα κυκλοφορήσει ο τελικός τίτλος, τότε μιλάμε περί παπάτζες. Οπότε τι είναι χειρότερο από αυτά τα δύο δεν ξέρω προσωπικά νομίζω το δεύτερο, τα ψέματα.
Επιπλέον, ΟΛΑ ΑΥΤΑ από το τι αναλύσεις, πόσα fps τρέχει το παιχνίδι, ψάρια με ΑΙ ανθρώπου, λεπτομέρειες στο άπειρο σε σημείο που δεν θα δούμε ποτέ και ένα σωρό άλλα καλά ή άσχετα είναι θέματα που ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ανακινούν και προβάλουν εσκεμμένα, νομίζω μάλιστα τις περισσότερες φορές εις γνώσιν τους ότι δεν πρόκειται να τα επιτύχουν στο έπακρο. Άρα μας κοροϊδεύουν κλασικά. Από την άλλη, μία κάποια πρόοδος πρέπει επιτέλους να επιτευχθεί σε σχέση με την περασμένη γενιά. Το 3D το εγκαταλείψαμε, το 4K δεν το ακουμπάμε, δεν μένουν και πολλά να γίνουν πια με την πολλαπλάσια ισχύ (που οι ίδιες απαιτούσαν και πρότειναν) και την ευκολία προγραμματισμού των σημερινών μηχανημάτων (που οι ίδιες επικαλούνταν με την έναρξη της παρούσας γενιάς). Από αυτά κατά την γνώμη μου είναι σαφώς τα 1080p και τα 60fps που θα ΠΡΕΠΕΙ σταδιακά έστω να γίνουν πρότυπα και απαράβατα όρια της γενιάς και όχι ανέφικτα για τους περισσότερους όνειρα. ΟΚ, θα μου πεις νωρίς ακόμη με τον καιρό θα γίνει και αυτό... Εντάξει αλλά μην μας πουλάνε οι εταιρείες κάτι που σήμερα δεν μπορούν να επιτύχουν, ας αφήσουν τις φανφάρες για του χρόνου λοιπόν.
Ομολογώ ότι από την Naughty Dog περίμενα περισσότερα, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι έχει πέσει στην υπόληψη μου ή ότι δεν περιμένω το επόμενο Uncharted να με ικανοποιήσει όπως όλοι ουσιαστικά οι τίτλοι της μέχρι σήμερα. Τελικά μπορεί και να τα καταφέρουν ποτέ δεν ξέρεις, αλλά το θέμα για μένα είναι ένα: less talk more work, αφήστε το τελικό προϊόν να μιλήσει για εσάς και μην φουσκώνετε τα μυαλά των χρηστών με υποσχέσεις που εν τέλει μπορεί να μην τηρήσετε. Αρχίζει να γίνεται ένα κουραστικό και επαναλαμβανόμενο μοτίβο από όλες τις εταιρείες και με πολύ κακό προηγούμενο από κάποιες που προφανώς έθιξαν την γενική εικόνα της βιομηχανίας και μας κάνουν να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί απέναντι σε όλους πια.
Bookmarks