Φαίνεται υπερβολικά καλό παρότι ο τυπάς παίζει μια πρώιμη έκδοση για PS4 του Φεβρουαρίου
όπως είπε στο προηγούμενο PS4 βιντεάκι που ανέβασε προχθές.
Digital Foundry: Hands-On with Project Cars
An early look at how the PS4 and Xbox One versions are shaping up.
Viper (17-04-2015)
H λιστα των αυτοκινητων μου φαινεται απιστευτα ελειπης....
Οχι βεβαια... το GT το εχω κραξει απειρες φορες εξισου για τα "1300" αμαξια που εχει μεσα 50 αποχρωσεις του Nissan GTR και καμμια 800αρια αυτοκινητα που ποτε μου δεν τα αγγιξα ουτε και ηθελα ποτε να οδηγησω ψηφιακα... Yaris? Seriously? Who plays a racing game to drive.... Yaris...?
Δεν χρειαζονται πολλα αυτοκινητα. 50 ειναι αρκετα, αρκει αυτα τα 50 να ειναι αμαξια που γουσταρεις και θελεις να οδηγησεις. Το Project Cars εχει πολυ λιγα αμαξια που θα ηθελα να οδηγησω. Αυτο ειναι το προβλημα μου. Εαν το επαιρνα με εβλεπα να παιζω μονο με McLaren και RUF...
Διάβασα το άρθρο του Digital Foundry.
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα - κάτι που ευχόμουν να μην συμβεί. Το frame rate είναι ΓΤΠ. Σε αγώνες με πολλά αυτοκίνητα τα frame drops δίνουν και παίρνουν. Σε παλαιότερο ποστ είχα καυτηριάσει την ύπαρξη tearing στις στροφές και πόσο καταστροφικό είναι για ένα ραλλάκι (την στιγμή που στρίβεις και κάνεις διορθώματα γκαζιού/τιμονιού, η ροή πρέπει να είναι νερό ώστε να διατηρηθεί η σωστή αίσθηση κ' "διάβασμα" του δρόμου). Δυστυχώς και το tearing είναι έντονο. Προς μεγάλη μου λύπη, αυτό που υποπτεύθηκα και ανέφερα πιο πάνω, είναι ότι όντως η δυνατότητα παραμετροποίησης των οπτικών εφφέ, δίδεται στον console gamer ώστε να διατηρήσει "κάπως" το frame rate, εις βάρος της οπτικής πληρότητας. Ακόμα όμως και με όλα τα εφφέ στο χαμηλότερο setting καρφωτά 60 fps δεν επιτυγχάνονται.
Ήθελα να ήξερα γιατί ντε και καλά έπρεπε οι αγώνες να έχουν 35 και 44 αυτοκίνητα. Da hell; Τόσα αυτοκίνητα, όπως λέει και το DF, είναι σα να λες "τα ζητάει ο κώλος μου" όσον αφορά το frame rate. Ας έβαζαν 12 / 16 αυτοκίνητα και ας είχαμε σταθερά 60 fps. Με τόσα αυτοκίνητα, προσωπικά κρίνω ότι και "κίνηση" περιττή θα δημιουργείται (traffic) και χάνουμε πολλά frame. Να βράσω, σε κάποιους αγώνες μάλιστα με όλα τα εφφέ και αυτοκίνητα, η κυριολεκτική διάλυση των fps φτάνει στο σημείο να παίζουμε μεταξύ 30-40fps με συνεχή σκαμπανεβάσματα. Αίσχος κύριοι dev το χαρακτηρίζω (απόλυτα δική μου στάση, να το τονίσω αυτό).
Δυστυχώς είναι ένας τίτλος ανεπτυγμένος αποκλειστικά για δυνατά έως πολύ δυνατά PC, που ο dev σκέφτηκε "ε, αφού και οι κονσόλες έχουν x86 τεχνολογία, δεν γ@μιέται ας το βγάλω και γι' αυτές".
Θα τον προσπεράσω, διότι α) δεν μου αρέσει ραλλάκι να έχει χάλι frame rate με πολλαπλά drops και tearing, β) να με υποχρεώνει να μαλακίζομαι με οπτικές ρυθμίσεις για να ξεκλέψω μερικά frames per second και γ) γιατί δεν θέλω να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης (με την αγορά του τίτλου) ώστε να μην δημιουργηθεί κακό προηγούμενο (με την οπτική παραμετροποίηση) σε μελλοντικούς τίτλους.
Fail από εμένα.
Όσο κι αν είμαι διψασμένος για ένα ραλλάκι στο PS4, όχι, σόρρυ, δεν θα υποκύψω.
Σε κανονικές καιρικές συνθήκες τα 60 καρέ είναι ακατέβατα,
σε κάποιους αγώνες που έχει μέσα 45 αυτοκίνητα μόνο στην αρχή που είναι όλα μέσα στο πλάνο πέφτουν τα καρέ στα 50-55 όχι παρακάτω.
Στη βροχή υπάρχει μόνο θέμα που παίζει στα 40-45 αλλά πραγματικά προτιμώ έτσι και να είναι η βροχή χάρμα οφθαλμών
από το να παίζω στα 60 και να μην υπάρχει σπρέι.
To driveclub εαν κατι δεν ειχε ποτε, ηταν προβλημα στον τεχνικο/οπτικο τομεα. Ανεξαρτητα απο το τι συμβαινει στην οθονη (καιρικα φαινομενα/αριθμος αντιπαλων) δεν πεφτει ουτε ενα καρε ποτε.
Παντως εγω δεν νομιζω οτι δεν εχει γινει καλη δουλεια με το Project Cars. Εαν οι συνθηκες στις οποιες πεφτουν τα καρε ειναι τοσο μεμονωμενες, εγω ειμαι οκ και θεωρω οτι εκαναν καλη δουλεια. Σαν γραφικα βεβαια ουτε που πλησιαζουν τον ρεαλισμο και την λεπτομερεια του Driveclub αλλα οκ 60 καρε ειναι αυτα.
Christos33 (17-04-2015)
Είναι δύσκολο νομίζω για μια κονσόλα να πιάνει σταθερα 60 καρε σε 1080p.
Θα δείξει έτσι και αλλιώς η παραγγελία έχει γίνει και εχω πάρει τα μισα δεν γίνεται να ακυρωθεί ουτε να ρίξω παπα στο κατάστημα.
Πιστεύω μονο προβλήματα με online να μην έχει γιατί αυτα μου την σπάνε ποιο πολύ.
Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν είναι δύσκολο, με την απόλυτη έννοια του "δύσκολου" = ακατόρθωτο.
Κάνεις ένα συμβιβασμό (σχετική και εδώ η ερμηνεία) στα εφφέ, προσφέροντας 60 fps.
Ένα παράδειγμα πολύ απλό: day 1 στο PS3, το Ridge Racer ήταν 1080p/60. Ναι, τα γραφικά για σήμερα δεν είναι "wow", αλλά για την εποχή που βγήκε ήταν (2006).
Προσωπικά, το υπέρμετρο πλήθος εφφέ σε ραλλάκι δεν με ενδιαφέρει καθόλου, καθώς αυτό που κοιτάζω με τα μάτια μου όταν οδηγώ είναι μόνο ο δρόμος. ΟΚ, ας έχει καλά background ώστε να τα απολαύσω στο replay, ας έχει νύχτα / μέρα, αλλά δεν με ενδιαφέρει να έχει ρεαλιστικότατη βροχή, υπερ-σούπερ φωτισμό και απίστευτο anti-alias. Προτιμώ μέτρια βροχή, απλώς καλό φωτισμό και επαρκές anti-alias, ώστε να έχω τρομερά physics, σταθερό 60άρι, ευκρίνεια πλήρους 1080p ανάλυσης, για άμεση απόκριση στους χειρισμούς.
Για εμένα άλλο είναι ένα sim ραλλάκι, άλλο ένα arcade ή έστω ένα που φέρνει προς το arcade (σε κονσόλα πάντα).
Το DriveClub που σαφέστατα φέρνει αρκετά προς το arcade, ναι, πρέπει να δίνει βάρος στο eye candy εις βάρος των 60 fps (που και πάλι προσφέρει ομαλάτατα 30fps).
Το CARS και αντίστοιχα το GT5/6 (παρόλο που δεν ήταν 1080p αλλά 1280x1080 upscaled) είναι sim και για το δικό μου γούστο πρέπει να αποδίδουν καρφωτά 60 fps. Άντε πες να χάνουν 1-2 fps σε πολύ ειδικές συνθήκες και για πολύ λίγες στιγμές, όχι δηλαδή να συμβαίνει το ανεπαίσθητο frame drop ανά 3-4 στροφές........γιατί τότε γίνεται αισθητό, παρόλο που είναι λίγων fps.
Καθαρά δική μου προτίμηση βέβαια, όχι κανόνας, αλλά ξαναλέω, έχω άλλη απαίτηση από arcade ραλλάκι και από sim. Κι εδώ μιλάμε για sim.
Επίσης, το DF αναφέρει καθαρά, ότι τα frame drops και το tearing κάθε άλλο παρά είναι αραιά και σπάνια, όπως ανέφερε ο Οδυσσέας πιο πάνω. Είναι από σχετικά συχνά, έως μόνιμα (δείτε το βίντεο με την frame rate ανάλυση και θα καταλάβετε: της πόπης γίνεται στα σκαμπανεβάσματα). Μάλιστα, το DF λέει ξεκάθαρα, πως οποιαδήποτε ρύθμιση και αν προσπαθήσεις να έχεις (τις πιο χαμηλές), ακόμα και στις λιγότερο απαιτητικές συνθήκες........σταθερά 60 δεν πετυχαίνεις.
Ε, τώρα να παίζω μια πίστα και να έχω σκαμπανεβάσματα μεταξύ 50-60 ή 55-60 μου την σπάει απίστευτα, νιώθω λες και έχω ένα PC τίγκα στα bottlenecks. Καπάκι, παίζω άλλη πίστα και βιώνω 30-40 fps, με χειρισμό (κατά το DF) εξαιρετικά sluggish (αργής απόκρισης)........και κάπου εκεί πετάω το δισκάκι ως frisbee από το παράθυρο. Όχι, τέτοια αίσθηση στον χειρισμό, σκαμπανεβάσματα στο frame rate και κυριότερο απ' όλα (όπως ξαναείπα) την "κακή αρχή" με την παραμετροποίηση των οπτικών εφφέ (η οποία και πάλι στα χαμηλότερα σεττινγκ δεν προσφέρει σταθερό 60άρι), δεν δέχομαι με τίποτα.
Θα προτιμούσα στην τελική να είχε λιγότερα αυτοκίνητα, ανάλυση 900p, λιγότερα εφφέ, αλλά χειρισμό τέλειο, physics άψογα, επαρκές damage modelling/physics και σταθερό 60άρι........διότι είναι sim, όχι arcade που στοχεύει στο χάρμα οφθαλμών, αλλά στο χάρμα οδηγικής εμπειρίας.
Last edited by Lefteris_X; 17-04-2015 at 12:06.
Δεν ξερω τι online εχει αλλα προσωπικα δεν εχει τυχει να παιξω ΠΟΤΕ (το τονιζω) online racing παιχνιδι και να μην οδηγουν ολοι σαν καραγκιοζιδες και να παιζουμε συγκρουομενα. Τι και αν βαζουν ποινες οι δημιουργοι, τι το ενα τι το αλλο, το online σε racing παιχνιδια ειναι 9 στις 10 φορες που θα παιξεις μια αηδια και μιση. Μονο με φιλους μπορει να γινει δουλεια. Αλλιως παιζεις destruction Derby...
Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου. Λευτερη νομιζω εισαι λιγο υπερβολικος, racing παιχνιδια σε κονσολες που να εχουν σταθερο frame rate μετριουνται στα δακτυλα του ενος χεριου, εδω ουτε καν το GT δεν εχει σταθερα τα 60.
δεν ειναι καθολου δυσκολο, το θεμα ειναι τι στοχους βαζεις. Αλλοι επενδυουν σε καλυτερα γραφικα, αλλοι σε σταθερη αποδοση. Ειναι απλα θεμα προταιρεοτητων.
Δεν εχεις δει την απογοητευση σε γνωστο μου προσωπο, οταν του εδειξα το GT6, επειδη δεν ειχε το Altea. Και δεν ειναι μονο αυτος, θυμαμαι 3-4 ακομα φιλους που ηθελαν να παρουν και να οδηγησουν σε πιστα το προσωπικο του αμαξι. Επειδη δεν βρισκεις εσυ κατι τετοιο ελκυστικο, δεν σημαινει οτι εχουν την ιδια γνωμη ολοι, ισως αυτη η μεγαλη γκαμα αυτοκινητων να ειναι και ενας απο τους λογους που το GT ειναι τοσο επιτυχημενο.
Φιλε μου, ειδικα στο GT το Online ηταν για γελια...τουλαχιστον απο την εμπειρια μου.... ποσες και ποσες φορες θυμαμαι τους τυπους να παιρνουν τις στροφες με 200 χιλιομετρα αφου φυσικα εκαναν exploit το λεγομενο "wall hugging" που ισχυε στο GT οπου δηλαδη στεκοσουν κοντα στον τοιχο και τις μπαρριερες και εκανες τρενακι γυρω απο τις στροφες με οσα....
Καλα και οι στουκες ηταν επικες οπου απλα σε χρησιμοποιουσε ο αλλος στο apex τις στροφης σαν ενα ςραιοτατο τροπο να πεσει απανω σου με πολλα χιλιομετρα, να σε πεταξει εκτος πιστας και αυτος να παρει φυσικα την στροφη ωραιοτατα και γρηγορα... μετα εβαλαν ποινες, υποτιθεται οτι επρεπε να εξαφανιζεται αυτος που πηγαινε να κανει κατι τετοιο, @@ μαντολες. Ο καραγκιοζης παντα μπορουσε να σου καταστρεψει τον αγωνα.
Καπου εκει σταματησα να ασχολουμαι και πηρα αποφαση οτι αυτα τα παιχνιδια δεν ειναι για online παρα μοναχα με φιλους. Εκτος και αν γουσταρει καποιος να παιζει συγκρουομενα.
Δεκτον, αλλα θα μου επιτρεψεις να συνεχισω να πιστευω οτι ειναι πολυ λιγοι αυτοι που θελουν να παιξουν με τετοια αμαξια πανω απο 1? 2? 4? ωρες...
Και φυσικα παραμενω στην αποψη μου οτι να χαλας εργατοωρες για να φτιαξεις τετοια αυτοκινητα (στο GT5?GT4? εβαλε μεχρι και αμαξα.... καποιος εκατσε και ασχοληθηκε επιμελως να μοντελαρει μια αυτοκινουμενη αμαξα.... για ενα racing game... /facepalm) , ενω θα μπορουσες να βελτιωσεις αλλους τομεις του παιχνιδιου, ειναι κατακριτεο απο εμενα.
Οσος καιρος και να περασει, αυτα τα πραγματα θα τα κραζω στο GT. 50 διαφορετικα GTR/NSX , σπαταλη πορων για αυτοκινητα που δεν ξερω ποσοι θελουν ή βρισκουν ενδιαφερον να παιξουν και ενα παλαιοληθικο μοντελο παιχνιδιου με Α.Ι. για τα μπαζα, και ανελεητο credit farming χωρις καποιον στοχο...
Το GT και ο Καζουνορης το εριξαν πολυ στα νουμερα και λιγοτερο στην ουσια. Γι αυτο και οι πωλησεις του franchise εχουν παρει την κατιουσα με καθε νεο παιχνιδι, με το GT6 να κανει ελευθερη πτωση...
Last edited by Valkyre; 17-04-2015 at 12:25.
Θα προτιμούσα τον χαρακτηρισμός "αυστηρός" παρά υπερβολικός, διότι ρε γμτ, αν είναι να έχουμε ένα sim ραλλάκι σε κονσόλα, ε, ας είναι με σταθερά 60 fps.......και το πολύ να χάνει 1-2 frames σπανίως.
Βέβαια, υπάρχει και η αντίθετη θέση η οποία είναι σεβαστή: κάναμε αμήν για να έχουμε ένα sim ραλλάκι στο PS4, οπότε ας το δεχτούμε όπως είναι.
ΟΚ όπως είπα σεβαστή. Αυτό που πραγματικά με ανησυχεί όμως, είναι αυτή η καταραμένη παραμετροποίηση των οπτικών εφφέ, γιατί παραπέμπει σε PC gaming φιλοσοφία........μόνο που εκεί υπάρχει η δυνατότητα της αναβάθμισης αν το αντέχει η τσέπη σου...............ενώ στην κονσόλα δεν υπάρχει. Συνεπώς το προϊόν που θα λάβεις είναι take it or leave it και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό. Οπότε επιλέγω, μετά λύπης μου όμως, την επιλογή "leave it".
btw το GT 5 (γιατί το 6 είναι το πρώτο GT που δεν ακούμπησα καν).......στην κάμερα 1ου προσώπου (η μοναδική κάμερα που παίζω τα sim ραλλάκια), είχε απειροελάχιστο frame drop, πάρα πολύ σπάνιο. Αυτό που παρατηρούσες είναι όταν είχες αρκετά αυτοκίνητα μπροστά σου, να μπαίνεις στην στροφή, τα λάστιχα των προπορευόμενων να βγάζουν καπνούς......και εκεί έτρωγες ένα ήπιο screen tearing. Πολύ ειδική στιγμή, που δεν συμβαίνει στο GT5 κάθε λίγο και λιγάκι.
@Valkyre καλά πώς επαιζες αφού μπορουσες να φτιάξεις εσυ δικό σου δωμάτιο με δικούς σου κανόνες η δεν θυμάμαι καλά πέρασαν και κατι χρόνια απο gt5.
Αυτό ήταν το μοναδικό παιχνίδι που ασχολήθηκα πανω απο ενα χρόνο χωρίς να παιξω κατι αλλο.
Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Διοτι οτι κανονες και να εβαζες οι εξυπνοπουλοι ειχαν τροπους να σου χαλασουν το παιχνιδι. Τι κανονα να βαλω δηλαδη γι αυτον που κανει wall hugging επειδη το παιχνιδι εχει αθλιο collision detection και μηδαμινες ζημιες/penalties για το συγκεκριμενο θεμα? Θυμαμαι να παιζω σε σιρκουι πολης και ηταν τραγελαφικο αυτο που συνεβαινε... εμοιαζε με αγωνα τραινων οχι αυτοκινητων... Βεβαια η αληθεια ειναι, μετα απο καποιο σημειο σταματησα να παιζω και δεν ξερω εαν μετα απο καποιο πατς πολυ καιρο μετα την κυκλοφορια του παιχνιδιου καταφεραν και το εστρωσαν το θεμα. Και ξαναλεω, μιλαω μοναχα για multiplayer με αγνωστους, με φιλους σαφως ολα ειναι κουλ και ωραια.
Valkyre (17-04-2015)
Bookmarks