Για το Star Citizen μην βιαστείτε να το κατακρίνετε. Περιμένετε να δείτε τι θα βγει στο τέλος. Αν υλοποιήσουν όλα αυτά που λένε τότε σίγουρα θα είναι επικό. Το gameplay έχει πολύ ψωμί. Κλασσικά τεράστιος κόσμος και έχει trade, dogfights, εξερεύνηση και FPS σε πλανήτες. Η φυσική φαίνεται πολύ καλή, τα γραφικά επίσης πολύ καλά και από gameplay έχει τα πάντα. Γενικά έχει μερικές πολύ καλές ιδέες. Δεν έχω παίξει πολλά space shooters αλλά από όσα μου λέει ο κολλητός μου που το έχει, ο χειρισμός είναι πολύ ρεαλιστικός και φυσικά πολύπλοκος. Το σκάφος έχει thrusters για να πετάει και μπορείς να κάνεις διάφορα κόλπα με αυτά στα dogfights όπως το να το κλειδώνεις σε έναν άξονα και να γυρνάς τα πυροβόλα για να χτυπάς τους άλλους. Ανάλογα με το που χτυπάς, χαλάνε τα thrusters και επηρεάζεται ο έλεγχος του σκάφους, χαλάνε τα όπλα σου κλπ. Από αυτά που έχω διαβάσει, στο πλήρες παιχνίδι μέσα στο σκάφος θα μπορούν να είναι αρκετοί παίχτες και ο καθένας να έχει διαφορετικά πόστα. Δηλαδή άλλος να πετάει, άλλος να είναι στα πυροβόλα και άλλοι να πηγαίνουν να επισκευάζουν τα συστήματα που έχουν δεχθεί ζημιά. Το Eve Online δεν το έχω παίξει, όμως από ότι αντιλαμβάνομαι θα λειτουργεί κάπως παρόμοια η ιδέα της οικονομίας ψάχνοντας resources σε νέους πλανήτες και λοιπά. Αν τα καταφέρουν θα είναι απίστευτο. Τα γραφικά του όταν είχα δει το hangar module ήταν πολύ όμορφα και δεν μπορούσα να τα σηκώσω full. Θέλω να το δω κάποια στιγμή με το dogfight module στο pc του φίλου μου. Επίσης έχουμε 1 γεμάτο χρόνο τουλάχιστον μέχρι την κυκλοφορία του, οπότε οι βελτιώσεις που θα δεχτεί θα είναι αρκετές.

Σχετικά με την αισχροκέρδεια διαφωνώ. Κυρίως γιατί βρίσκονται στα 50-60m$. Παιχνίδια όπως το GTA για παράδειγμα το ξεπερνάνε κατά πολύ αυτό το ποσό. Οπότε δεν μου φαίνεται παράλογο. Και δεν είναι ότι δεν προσθέτουν πράγματα. Έχουν βάλει πολλά νέα ηλιακά συστήματα, έχουν προσθέσει διαστημόπλοια, πρόσθεσαν ένα όλοκληρο καινούριο mode (FPS) και γενικά βάζουν συνεχώς νέα πράγματα. Το θέμα είναι να τα καταφέρουν να τα υλοποιήσουν όλα αυτά σωστά γιατί για το εύρος του παιχνιδιού μου φαίνεται μικρό το budget και το θέμα είναι να μην βιαστούν και βγάλουν ένα broken παιχνίδι. Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται να είναι mmo χωρίς συνδρομή, οπότε το μοντέλο του να πληρώνεις για in game content είναι αναπόφευκτο κατά την άποψη μου. Προσωπικά είναι ανάμεσα στα λίγα παιχνίδια που περιμένω στο μέλλον.