Αν πω για αλλη μια φορα οτι το παιχνιδι εχει αναγκη απο co-op, θα φανω γραφικος?
![]()
Αν πω για αλλη μια φορα οτι το παιχνιδι εχει αναγκη απο co-op, θα φανω γραφικος?
![]()
Οχι, φανταζομαι ειναι η λογικη σκεψη που κανουμε οι περισσοτεροι
Τι σχεση εχει ακριβως το παιχνιδι με την Santa Monica και κατα ποσο μπορει ή οχι να επηρεαστει απο τις προσφατες εξελιξεις?
Σχεδον τελειωμενο δεν ειναι αυτο? Παιζει να εχει επηρεαστει αρνητικα?
^^ Οχι εχει πολυ χρονο ακομα. Τουλαχιστον 7-8 μηνες. Αφου και αυτο που μας εδειξαν στο reveal ηταν ελιπεστατο... ειδαμε συνολο 15 δευτερολεπτα gameplay και αυτο ηταν αποσπασματικο εντελως. Που σημαινει οτι ο τιτλος ακομα δεν ειναι σε φαση να παρουσιαστει properly στον κοσμο.
Γι αυτο ρωταω, αν και ακουγεται οτι δεν εχει προβλημα η ομαδα. Θα δουμε ομως. Εγω φυλαω τα ρουχα μου να εχω τα μισα που λενε... ή τεσπα κραταω μικρο καλαθι... ΛΟΛ![]()
Δεν ειναι καθολου παραλογη η επιθυμια για co-op, oμως θα πω αυτο που λεω καθε φορα που βλεπω να προτεινεται co-op σε παιχνιδι.
Παιδια, αν οι δημιουργοι θελουν να πουν ενα character driven story, αυστηρα ομως characther driven και οχι τσαπατσουλικα τυπου Resident Evil 5, τοτε το co-op δολοφονει εντελως την αισθηση που ο δημιουργος επιθυμει να περασει στον παιχτη.
Και το Last of Us ακουστηκε απο πολλους οτι θα ηταν ωραιο να ειναι co-op κατι το οποιο, εγω προσωπικα θεωρω οτι θα ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ κυριολεκτικα την αισθηση του παιχνιδιου και τα συναισθηματα τα οποια ηθελε να περασει στον παιχτη.
Επισης το co-op δημιουργει και αλλα θεματα, οπως λογικα εφοσον παιζεις co-op θα εχεις και live chat με τον αλλο παιχτη. Ε αντε τωρα να ακους μια συζητηση in game και ο αλλος παιχτης να νιαουριζει η γατα του ή να μιλατε για ασχετα πραγματα. Μετα αντε εσυ να θες να κανεις exploration και να χαζεψεις τα τοπια και να ειναι ο αλλος υπερπορωμενος και να θελει να τρεξει στην επομενη περιοχη.
Δεν ειναι ομορφα πραγματα αυτα σε ενα story heavy/character driven game.
Ο δημιουργος μπορει να θελει να πει μια συγκεκριμενη ιστορια απο την σκοπια ενος συγκεκριμενου χαρακτηρα. Το να προσφερει co-op και να γινεται χαβαλες, ακυρωνει εντελως την αρχικη του επιθυμια. Μα την παναγια θεωρω οτι το Last of US θα ηταν ΑΘΛΙΟ εαν υπηρχε co-op.
Η προσωπικη μου αποψη απλα, εννοειται!![]()
lpapostolis (28-02-2014),mihalis13 (28-02-2014)
Σωστο!!! Χανει λιγο το συναισθημα. Θυμαμε παλιες εποχες με resi 1...!!! Tι να σου κανει το co-op... H ιστορια παει νερακι. Ζεις ολη την εμπειρια!
Valkyre (27-02-2014)
Σου αποσπαει πολυ την προσοχη απο το στορυ το co-op... ειναι φυσει αδυνατον να ειναι η ιδια εμπειρια. Εμενα μου αρεσει το co-op αλλα σε παιχνιδια καθαρα χαβαλε ή να ειναι ξεχωριστο κομματι απο το single οπως εκανε η Naughty Dog με το Uncharted.
Ρε παιδια συμφωνω σε αυτα που λετε αλλα δεν σε αναγκαζει κανεις να παιξεις co-op με το που βαλεις το δισκακι μεσα.
Παιξε το single player 5 φορες και μετα βαλε co-op. Αλλα τουλαχιστον να δινει την επιλογη.
psx3 (27-02-2014)
To θεμα φιλε μου ειναι οτι δεν γινεται αυτο που λες ευκολα. Διοτι εαν κατι δημιουργηθει με σκοπο το co-op πρεπει να ειναι ετσι φτιαγμενο το παιχνιδι. Οχι να εχει την λογικη οτι "οκ εγω το φτιαχνω σαν single player εμπειρια και αν ο αλλος θελει να παιξει co-op δεν θα ειναι δουλεμενο κατα τετοιον τροπο το στορυ".
Δεν γινεται, ειναι δυσκολο. Αν φτιαξεις κατι σαν single πρεπει να το φτιαξεις σαν single. Αν το φτιαξεις σαν co - op πρεπει να το εχεις ποιοτικα δεμενο και βαση σεναριου.
Καταλαβαινω τι λες και συμφωνω, απλα προσπαθω να σου πω οτι εαν κατι εξαρχης εχει δημιουργηθει με βαση εναν χαρακτηρα και ενα στορυ γυρω απο αυτων, δυσκολα μπορεις αυτη την ποιοτητα, μπορεις να την μεταφερεις στο co-op. Κατι καπου δεν θα κολαει το ιδιο και οι εμπειριες του κοσμου θα ποικιλουν. Θα ειναι σαν να εχεις 2 μισοτελειωμενα campaign οπως και να εχει.
Εγω προτιμω την ιδεα της Nauighty Dog που προσφερε mini co-op campaigns στο Uncharted. Που ειχαν ενα υποτυπωδες mini story το οποιο ηταν εντελως ξεχωριστο απο το single player.
oxi co-op ρε παιδια...δεν ειναι action shooter game!! ετσι θελω να πιστευω !
Απο τη στιγμη που η ready at dawn ειναι μια ομαδα ουτως η αλλως επαρκης, ανεξαρτητη και assembled πολυ πριν αναλαβει το The Order νομιζω πως τα core ατομα δεν εχουν καμια σχεση με την Santa Monica. Ισως πηραν καποια ατομα απο την SSM απο την στιγμη που το παιχνιδι μπηκε σε full production αλλα λογικα δεν υπαρχει καποιος κινδυνος. Δικη μου εικασια ειαναι οτι μετα την αναδιαρθρωση θα ασχοληθει η Santa Monica με 2 projects (God of War + καποιο αλλο) και θα στειλουν καποια επιλεον ατομα στην RAD για να τελειωσει το The Order.
Kkritikos (27-02-2014)
Θα σου απαντησω με μια ερωτηση!![]()
Πιστευεις οτι το Last of Us θα λειτουργουσε χωρις κανενα προβλημα εαν εδινε την δυνατοτητα co-op προεραιτικα στο campaign του?
Για να γινω πιο συγκεκριμενος, πιστευεις οτι αν εγω επαιζα το single player του LOU οπως ειναι τωρα, κι εσυ το επαιζες ολο με καποιον φιλο σου co-op, οτι θα ειχε τον ιδιο αντικτυπο και την ιδια εμπειρα και στους 2 μας?
Εγω τουλαχιστον αυτο το βρισκω αδυνατον.
Παιδια, αποψη μου ειναι οτι καποιες αποφασεις δεν ειναι τοσο απλες οσο ακουγονται. Δεν ειναι τοσο απλο να γυρισει καποιος και να πει , "ε αφου εχουμε 2 χαρακτηρες ας το κανουμε co-op". Δεν παει ετσι. Καθε εταιρεια θετει καποιους στοχους και καποια στανταρντς. Δεν θα πεταξει αβερτα game modes απλα για να λεει οτι τα πεταξε.
Σκοπος ειναι ο παιχτης ή οι παιχτες να εχουν την ιδια εφαμιλλη εμπειρια απο ενα στορυ ειτε παιξουν single ειτε co-op εφοσον το παιχνιδι κυκλοφορησει ετσι.
Οταν λοιπον εχεις ενα παιχνιδι που θες να πεις μια ιστορια και να εστιασεις στην οπτικη γωνια ενος συγκεκριμενου χαρακτηρα και να βαλεις τον παικτη στην θεση του(στο παραδειγμα μας τον Τζοελ), τοτε με το να εχεις καποιον αλλο παικτη, αυτοματως εχεις χασει τον στοχο σου. Το στορυ πρεπει να λειτουργει ειτε παιζεις μονος ειτε μαζι. Και πρεπει να εχει τον ιδιο αντικτυπο. Ακριβως επειδη ο ενας παιζει με εναν χαρακτηρα (στον οποιο στοχευει να εστιασει η εταιρεια εσκεμμενα) και ο αλλος καποιον αλλο, ε ... fail απλα. Ειναι σαν μισοτελειωμενη δουλεια.
Ναι το τηλεφωνο μπορει να χτυπησει (ποιος ειπε οτι εχω την πολυτελεια να το κλεινω?) ναι ο σκυλος του γειτονα μπορει να γαυγιζει, αλλα ουτε το τηλεφωνο, ουτε ο σκυλος του γειτονα, θα με αναγκαζουν να σκεφτομαι οτι υπαρχει και ενας αλλος παικτης ο οποιος θελει να προχωρησει στην επομενη περιοχη, ενω εγω απλα θελω να κατσω να χαζευω τα τοπια και να θαυμαζω τις λεπτομερειες, να διαβαζω με την ησυχια μου τα notes και τα collectibles και οχι να καθομαι εγω να διαβαζω και ο αλλος παικτης να εχει περασει στην επομενη περιοχη και να τσοπαρει εχθρους.
Επισης ουτε ο σκυλος του γειτονα ουτε τιποτα δεν μπορουν να μου καταστρεψουν και να μου κανουν spoil το παιχνιδι, οπως μπορει να το κανει ενας που παιζει co-op. Τι να το κανω οταν εγω θα ειμαι με εναν υπερπαικταρα που εχει τελειωσει το παιχνιδι απειρες φορες και ξερει ποτε θα βγει και ποτε θα πεταχτει κατι απο που? Και τα σκοτωνει ολα και εγω απλα περπαταω διπλα του? Ειναι αυτο εμπειρια LoU?
Ειναι καποια παιχνιδια που απλα δεν ταιριαζει και δεν πρεπει να υπαρχει το co-op στο single player. Αλλιωνει το προιον. Του πηδαει τα πρεκια βασικα.
Γι αυτο και η λυση ειναι το ξεχωριστο co-op campaign οπως συμφωνουμε.
Και φυσικα να τονισω γιατι θα παρεξηγηθω. Αν ενα παιχνιδι εχει σεναριο τυπου "αρες μαρες κουκουναρες" τοτε επιβαλλεται να εχει τουλαχιστον co-op. Δεν προκειται να παραπονεθω αν ας πουμε το ταδε ρηχο παιχνιδι εχει co-op,. ισα ισα ειναι πολυ θετικο αυτο. Παιχνιδια οπως το Army of Two ειναι κλασσικο παραδειγμα. Αλλα παιχχνιδια τυπου Rainbow Six επισης. Το co-op ειναι ακρως διασκεδαστικο. Απλα οχι σε παιχνιδια που σκπευουν να πουν μια σοβαρη character driven ιστορια.
Το αν θα μπορούσε να ενσωματωθεί Co-op στο Campaign είναι κάτι που μόνο οι δημιουργοί του το ξέρουν. Προσωπικά εικάζω ότι δεν θα μπορούσε να είναι Co-op από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά μόνο στα κομμάτια όπου έχεις κάποιον sidekick.
Στο RE6 αν δεν κάνω λάθος έχεις επιλογή αν θα παίξεις solo ή Co-op, οπότε παίζεις solo για exploration και δεν σε ενοχλεί κανένας. Σχετικό-άσχετο, αλλά είναι ενοχλητικό να βλέπεις άτομα να μπαίνουν στο MP και να κοιτάνε τα textures στους τοίχους όταν θα μπορούσαν να μπουν σε ένα private game (δηλαδή όχι matchmaking) και να αναλύσουν τα γραφικά όσο θέλουν... σκέψου τώρα να παίζεις TLOU και ο άλλος να κοιτάει τα textures των φυτών αντί να σε κάνει revive, LOL.
Εμ ακριβως γι αυτο σου λεω οτι το co-op δεν ειναι για ολα τα game! Ναι στο Resi 6 που το σεναριο ειναι χειροτερο και απο φωσκολικο επισοδειο σαπουνοπερας, μεσα! Θα ειναι φοβερη προσθηκη. Αλλα σε σοβαρες δουλειες με σοβαρο στορυ δεν κολλαει. Χανεται η ουσια. Παντως και εκει υπαρχει η λυση που ειπαμε με ξεχωριστο co-op campaign.
ΥΓ: Το να επαιζες μονο αποσπασματικα καποιο παιχνιδι οπως το LoU co-op αντιλαμβανεσαι οτι θα ηταν πολυ κακογουστο και χωρις συνοχη. Δεν ξερω δεν μου κολλαει καθολου ομορφα εμενα, την μια στιγμη να ειμαι co-op και την αλλη solo. προχειροδουλεια μου κανει εντελως.
Bookmarks