Page 58 of 69 FirstFirst ... 84854555657585960616268 ... LastLast
Results 1,141 to 1,160 of 1378

Thread: Pro Evolution Soccer 2014

PS4forums Fanatic georgios's Avatar
    PSN ID
    georgios78

Quote Originally Posted by toninio View Post
    Φυσικά και οι πολλοί δεν παίζουν manual, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το manual δεν είναι στα συν του Φίφα. Μακάρι να το εφαρμόσει και το Προ κάποια στιγμή, σωστά όμως, και θα δεις πόσους παλιούς φίλους του θα κερδίσει πίσω.
    den exi logiki auto pu les. tha kerdisi palius filus an gini pio manual, afu oi pio poloi den pezun manual!

Τα Sliders είναι πιστεύω ό,τι καλύτερο έχει κάνει η developing team της ΕΑ τα τελευταία χρόνια. Ουσιαστικά είναι ένας in game editor, για να ρυθμίσεις κάποιες παραμέτρους, όπως ταχύτητα σπριντ, μαρκαρίσματα, ταχύτητα πάσας\σουτ, συνοχή γραμμών, τερματοφύλακες, επίπεδα error σε σουτ-πάσες-κοντρόλ κλπ. Δεν αλλάζουν την ΑΙ φυσικά, αλλά μπορείς να παραμετροποιήσεις το παιχνίδι στα δικά σου γούστα (πιο αργό\γρήγορο, πιο σφιχτό\ανοικτό, με πολλές ή λιγότερες κινήσεις off the ball και διάφορα άλλα). Όλα αυτά χωρίς να αλλάζει ο βασικός πυρήνας και η φιλοσοφία του gameplay. Εάν μάλιστα η ΕΑ κάποια στιγμή το πάει παραπέρα και δώσει Sliders που θα αλλάζουν και στοιχεία της ΑΙ (πχ τρόποι δημιουργίας ευκαιριών, τρόπος παιχνιδιού\ανάπτυξης, στυλ ποδοσφαίρου κλπ), θα είναι πραγματικά φοβερό......
    diafono telios. ta soccers ine mia casual ebiria gia tis mazes. oloi prepi na sinithizune me ton idio tropo. ke na pezun me isus orous. den iparxi pio spastiko prama apo to na thelis na peksis turnua i tetraplo me tin parea ke o kathenas na theli na vali tis rithmisis tu. ta sliders ine enas apo tus logus pu mu ti spai to 2K. gia mena kakos ke to fifa pai na antigrapsi ke se auto. giati to 2k ine gia poli pio hardcore kino etsi ki alios. idi exi arxisi na xala to pareistiko sta soccers logo tu oti mirastikan se fifa ke pro ke epidi ta podosferakia exun diskolepsi ke exun auksithi ta kubia. poloi pio casual ta paratane

toninio, min krinis eksidion. ke ego exo tin ipomoni na asxolitho oso poliploka ke na ne. ala vlepo oti kani zimia ston pio poli kosmo ke stis parees, pu ine makran pio diaskedastiko na pezis apo to na lionis monos su

edit:
    eutixos to pro fetos, epistrefi stis rizes ke exi epikentrosi tin amina mono sto X. diplo X anti gia to tetragono tu fifa ke treksimo-X gia piesi. rixnontas se deuteri mira ta trigers. apotlesma, poli pio eukoli ke pio apotelesmatiki amina. ke malista mono to treksimo-X xriazete

as asxolithun na teliopiisun AI animation colision ke ola auta ta extra gia ligus ta theoro telios perita
    Last edited by georgios; 20-02-2014 at 10:25.
    "EVERY GAME IS BETTER THAN NO GAME"

from the book "Alien Interview", the words of the alien captured in area 51

Mία χαρά λογική έχει: ξαναλέω, πολλοί πρώην φίλοι του Προ έχουν κολλήσει με το manual του Φίφα. Βλέπουμε τα ελαττώματα του Φίφα, που κάποια είναι σημαντικά, αλλά η ελευθερία του manual μας κολλάει εκεί. Και αυτοί που κοιτάνε το manual και τη γενικότερη ποιότητα\εξέλιξη του gameplay είναι πολύ περισσότεροι από ό,τι νομίζεις, που είναι και το πιο υγιές φυσικά.
    Για τα sliders, αυτό που λες δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Η "casual εμπειρία" για τους πολλούς, που αναφέρεις, υπάρχει μία χαρά στο Φίφα. Τα βασικά online modes του είναι χωρίς sliders φυσικά (δεν θα γινοταν αλλιώς) και είναι assisted. Το άλλο κομμάτι, που είναι η παρέα στο σπίτι για τουρνούα, είναι αυτονόητο ότι μαζεύονται φίλοι, κολλητοί συνήθως, που ξέρουν από πριν τί θα παίξουν και με ποιές συνθήκες. Μόνο σε μία παρέα πιτσιρικάδων του δημοτικού μπορεί να γίνει το μπέρδεμα που λες. Η πράξη λοιπόν λέει ότι τα sliders δεν εμποδίζουν πουθενά το καθημερινό, γρήγορο, casual παιχνίδι, κι από την άλλη, δίνουν πολλές έξτρα επιλογές για βελτίωση του gameplay στο μονό ή στο διπλό με φίλους. Τώρα, αν έχεις πετύχει παρέα κολλητών που μαζεύτηκαν να παίξουν Φίφα και δεν βρήκαν άκρη λόγω των sliders, πάω πάσο.....
    Το παρεϊστικο μπορεί να χάθηκε, αλλά ο λόγος δεν είναι η δυσκολία του χειρισμού πιστεύω. Μπορείς μία χαρά να παίξεις διπλό σε Προ και Φίφα, με τα βασικά κουμπιά, δεν σε εμποδίζει κανείς και μία χαρά μπάλα θα παίξεις. Άλλοι είναι προφανώς οι λόγοι. Για μένα, φταίει κυρίως η υπερβολική ανάπτυξη του online. Η "γενιά" του παλιού καλού Προ, που έπαιζαν με τις ώρες στα σπίτια τουρνουά, κάπου έχει μεγαλώσει κι έχει εγκαταλείψει το άθλημα. Η επόμενη γενιά δεν το έχει μάθει αυτό, διότι αναλώνεται με τις ώρες στα online modes, που είναι το πιο άμεσο και εύκολο. Είναι θέμα εποχής περισσότερο.....
    Για μένα, ΠΡΕΠΕΙ να θέλουμε να εξελίσσονται τα ποδοσφαιράκια και τα παιχνίδια γενικότερα, έστω και με κόστος μία μεγαλύτερη δυσκολία και έναν παραπάνω κόπο από εμάς.....

PSN ID
    georgios78

Mία χαρά λογική έχει: ξαναλέω, πολλοί πρώην φίλοι του Προ έχουν κολλήσει με το manual του Φίφα. Βλέπουμε τα ελαττώματα του Φίφα, που κάποια είναι σημαντικά, αλλά η ελευθερία του manual μας κολλάει εκεί. Και αυτοί που κοιτάνε το manual και τη γενικότερη ποιότητα\εξέλιξη του gameplay είναι πολύ περισσότεροι από ό,τι νομίζεις, που είναι και το πιο υγιές φυσικά.

Η "γενιά" του παλιού καλού Προ, που έπαιζαν με τις ώρες στα σπίτια τουρνουά, κάπου έχει μεγαλώσει κι έχει εγκαταλείψει το άθλημα. Η επόμενη γενιά δεν το έχει μάθει αυτό, διότι αναλώνεται με τις ώρες στα online modes, που είναι το πιο άμεσο και εύκολο. Είναι θέμα εποχής περισσότερο.....
    pali antifatika ta les. les, sti sigxroni genia, o perisoteros kosmos pezi online ke oxi manual. akoma ke ego pu theorume hardcore den pezo manual(1-2 klik pano sinithos). perisoteroi i ligoteroi apo oso nomizo, pantos ine ligoi

Για τα sliders, αυτό που λες δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Η "casual εμπειρία" για τους πολλούς, που αναφέρεις, υπάρχει μία χαρά στο Φίφα. Τα βασικά online modes του είναι χωρίς sliders φυσικά (δεν θα γινοταν αλλιώς) και είναι assisted. Το άλλο κομμάτι, που είναι η παρέα στο σπίτι για τουρνούα, είναι αυτονόητο ότι μαζεύονται φίλοι, κολλητοί συνήθως, που ξέρουν από πριν τί θα παίξουν και με ποιές συνθήκες. Μόνο σε μία παρέα πιτσιρικάδων του δημοτικού μπορεί να γίνει το μπέρδεμα που λες. Η πράξη λοιπόν λέει ότι τα sliders δεν εμποδίζουν πουθενά το καθημερινό, γρήγορο, casual παιχνίδι, κι από την άλλη, δίνουν πολλές έξτρα επιλογές για βελτίωση του gameplay στο μονό ή στο διπλό με φίλους. Τώρα, αν έχεις πετύχει παρέα κολλητών που μαζεύτηκαν να παίξουν Φίφα και δεν βρήκαν άκρη λόγω των sliders, πάω πάσο.....
    edo kolame giati o kathenas theli ta dika tu kubia. ke ginete olokliro sirial mexri na ta setarume. pu na bun ke sliders ke manual/auto. otan mazevis merika atoma gia pro den ipografis simvoleo gia to pos pezi o kathenas, stin porta.

Το παρεϊστικο μπορεί να χάθηκε, αλλά ο λόγος δεν είναι η δυσκολία του χειρισμού πιστεύω. Μπορείς μία χαρά να παίξεις διπλό σε Προ και Φίφα, με τα βασικά κουμπιά, δεν σε εμποδίζει κανείς και μία χαρά μπάλα θα παίξεις. Άλλοι είναι προφανώς οι λόγοι. Για μένα, φταίει κυρίως η υπερβολική ανάπτυξη του online.
    epidi diladi esi tha peksis me casual filus tha stamatisis na xrisimopiis pio poliplokus xirismus. apokliete. tus exis sinithisi ke den girnas piso. an o alos di pragmata pu den bori na kani ke epireazun to apotelesma tha ksenerosi. ine profanes...

Για μένα, ΠΡΕΠΕΙ να θέλουμε να εξελίσσονται τα ποδοσφαιράκια και τα παιχνίδια γενικότερα, έστω και με κόστος μία μεγαλύτερη δυσκολία και έναν παραπάνω κόπο από εμάς.....
    as ekseliksun to ipolipo pexnidi ke an agiksun tin teliotita tote pame ke stin poliplokotita. opos panta, omos pane stin eukoli lisi gia na dosun tin pseudesthisi oti veltiothike to pexnidi, katastrefontas pola, gia mena, stin poria
    Last edited by georgios; 21-02-2014 at 20:08.

Forum GOD djpar's Avatar
    PSN ID
    DJ-Paris7
    Name
    Πάρης

Good news! The new Data Pack, including roster updates, new kits, new boots and more will be available on February 27th! Stay tuned for more info!

Ξέρω πολύ κόσμο που επιλέγει Φίφα, επειδή έχει καλύτερο gameplay, κι ένας λόγος είναι ΚΑΙ το manual (δεν είναι ο μόνος φυσικά). Είναι όμως σημαντικός λόγος. Το ζήτημα λοιπόν είναι ποιό παιχνίδι καταρχήν επιλέγει κανείς να αγοράσει και να ασχοληθεί μαζί του. Και φυσικά, δεν σημαίνει οτι κανείς παίζει Η manual Η online. Δεν είναι τόσο τραγικό και δύσκολο να παίζει κανείς το offline Career του σε ό,τι ρυθμίσεις θέλει και αν γουστάρει, να παίζει και το FUT του, σε assisted και χωρίς sliders (τα sliders ούτως ή άλλως βασικά βοηθάνε το gameplay εναντίον της Cpu). Όταν μάθεις καλά το manual, μπορείς να παίξεις μετά και assisted χωρίς να μπερδεύεσαι (διότι πάλι τα δάκτυλά σου παίζουν "manual", από συνήθεια, χωρίς να χαλάει το τελικό αποτέλεσμα). Αν είχες παίξει και μάθει manual (του Φίφα, που δεν έχει καμία σχέση με του Προ), θα καταλάβαινες αυτό που λέω.
    Αλλά φυσικά, δεν είναι ΜΟΝΟ το manual ο λόγος που έχει κερδίσει φίλους το Φίφα, κι έχει χάσει το Προ, δεν είπα αυτό. Το Φίφα έχει βρει μία ταυτότητα, με σοβαρό gameplay, τα τελευταία χρόνια, και την ίδια περίοδο το Προ έχει χάσει την ταυτότητά του και ταλαιπωρείται με μέτριο gameplay και από εκεί ξεκινάνε όλα.
    Το μπέρδεμα με τα κουμπιά δεν έχει σχέση με τα sliders. Υπήρχε και θα υπάρχει και δεν είναι πρόβλημα. Δύο λεπτά θέλει ο καθένας για να τα ρυθμίσει, δεν γίνεται αλλιώς. Όσον αφορά στην παρέα, ξέρεις καλά ότι στα σπίτια μαζεύονται κολλητοί, που συνήθως παίζουν με στάνταρ ρυθμίσεις και συνήθως παίζουν και με τις ίδιες ομάδες κλπ. Δεν μαζεύονται τυχαία άτομα τελευταία στιγμή, εκτός κι αν εσείς το κάνετε έτσι.....

Γενικά, κάπου έχω χάσει τί ακριβώς συζητάμε και πού διαφωνούμε......

(σόρυ και για το οποιοδήποτε offtopic, μιας και είμαστε σε τόπικ του Προ)......

PSN ID
    georgios78

i kuventa pleon pige stin logiki pu exun apoktisi pleon ke ta 2 podosferakia. tha lega oti ine poli pio epikodomitiki apo to na tsakonomaste pio ine kalitero. giati kalitero ine auto pu teriazi ston kathena

pantos ke pali diafono. diskola na lionis online xoris manual ke meta na girizis na pezis kamia fora sto offline me manual. opos sinithisis. kubia/kamera/taxitita, pezis se ola ta modes to idio. opote an to kirio modes su ine to online se epireazi kathoristika

auto me tis tautotites pu les ine poli aoristo. pleon o enas antigrafi ton alon. stis proothimenes. sto manual. sta sistimata. sto MLO. sto master league offline. sta kubia

pantos, i plastiga den gerni gia mikropragmata. ala gia auta pu kanun bam

to fifa pire kefali stin proigumeni genia, logo animation ke online. to online veltiothike sintoma sxetika sto pro, ala to animation molis fetos.

fetos omos ixe provlimatakia pali sto online ke arketo frame drop, mexri na patcharisti. se sindiasmo me to pio diskolo/realistiko gameplay to ekane aprosito gia polus

elpizo tu xronu me pio stable release ke mia pio entiposiaki ekdosi sto ps4 na kani ta prota vimata gia comeback. kirios giati to kirio mode pu pezo, sto fifa, ine pay to win ke den nomizo na to alaksi i EA

Συμφωνώ για την συζήτηση, απλά δεν είχα παρακολουθήσει εξαρχής, παρά μόνο 1-2 σελίδες πίσω, και δεν ήμουν σίγουρος ποιά ακριβώς είναι η άποψή σου για το Προ και το Φίφα (διότι μιλήσαμε για το manual κυρίως).
    Γενικά δεν παίζω online, αλλά επειδή μία δυο φορές έχω παίξει, μετά ή πριν από offline\manual, δεν μου φάνηκε τόσο βουνό. Δεν επιμένω όμως, γιατί εγώ είμαι ένας μέσος\μέτριος παίκτης, δεν ασχολούμαι με το online και τα modes του, και παίζω Career, κυρίως, για το δικό μου γούστο.
    Την ταυτότητα την εννοώ ως εξής: το Φίφα έφτιαξε έναν τύπο gameplay, με πολλά animations, άμεσο και καλό χειρισμό, δυνατότητα manual, και μία ΑΙ αυστηρή, καλοφτιαγμένη, "επαγγελματική" (με συγκεκριμένες "ιδιοτροπίες" φυσικά). Από χρονιά σε χρονιά αλλάζει κάποια πράγματα, αλλά εδώ και χρόνια έχει μία συγκεκριμένη βάση και φιλοσοφία. Το Προ όμως, μετά το Pes6, έκανε την αλλαγή με το Pes2008, έχασε το ανεπανάληπτο gameplay που είχε, κι από τότε, για μένα πάντα, δεν έχει ξαναβρεί μία καλή βάση. Φέτος μπήκε επιτέλους μία νέα μηχανή, αλλά υπάρχουν πολλά θέματα με την ΑΙ. Άσε τη λέξη "ταυτότητα" αν δεν σου κάνει, και βάλε "gameplay με πολλές ελλείψεις". Πάντως, για μένα, υπάρχει έλλειψη ταυτότητας στο Προ, γιατί έχει το παλιό gameplay, επάνω σε μία νέα πλέον βάση (νέα engine, physics κλπ), αλλά θα επανέλθω πάλι στις ράγες, την έλλειψη passing ελευθερίας κλπ, που τα ξαναείπα.
    Εκτός από τα θέματα με το online και το framedrop που λες, νομίζω το Προ έχει σημαντικές ελλείψεις στην ΑΙ, που κάποιες στιγμές το κάνουν και φαίνεται ερασιτεχνικό. Αν είχε καλή ΑΙ, τα άλλα δεν θα πείραζαν τον κόσμο τόσο πολύ, εκτός και αν είναι τραγικά κακά και αυτά.
    Του χρόνου το Προ σίγουρα θα είναι καλύτερο. Κρίνοντάς το από το offline, δεν περιμένω να έχουν διορθωθεί πάντως αυτά που θέλω. Στο online είναι αλλιώς. Με βασικές διορθώσεις στην ΑΙ, φτιάξιμο ομαλού online κλπ, θα τραβήξει αρκετό κόσμο, περισσότερο από φέτος. Για pay to win κλπ, δεν μπορώ να έχω άποψη, γιατί ακούω\διαβάζω διάφορες απόψεις και δεν ξέρω τί ισχύει.....
    Last edited by toninio; 23-02-2014 at 02:34.

PSN ID
    georgios78

Συμφωνώ για την συζήτηση, απλά δεν είχα παρακολουθήσει εξαρχής, παρά μόνο 1-2 σελίδες πίσω, και δεν ήμουν σίγουρος ποιά ακριβώς είναι η άποψή σου για το Προ και το Φίφα (διότι μιλήσαμε για το manual κυρίως).
    epeza pro giati mu arese perisotero. pleon pezo pro giati me kaliptun perisotero ta modes tus. san gameplay theoro oti kapu kerdizi kapu xani to kathena.

Την ταυτότητα την εννοώ ως εξής: το Φίφα έφτιαξε έναν τύπο gameplay, με πολλά animations, άμεσο και καλό χειρισμό, δυνατότητα manual, και μία ΑΙ αυστηρή, καλοφτιαγμένη, "επαγγελματική" (με συγκεκριμένες "ιδιοτροπίες" φυσικά). Από χρονιά σε χρονιά αλλάζει κάποια πράγματα, αλλά εδώ και χρόνια έχει μία συγκεκριμένη βάση και φιλοσοφία. Το Προ όμως, μετά το Pes6, έκανε την αλλαγή με το Pes2008, έχασε το ανεπανάληπτο gameplay που είχε, κι από τότε, για μένα πάντα, δεν έχει ξαναβρεί μία καλή βάση.
    to pes apo ta teleutea 15 peripu xronia ine to idio. me alages stis leptomeries. oso gia to 2008. apla egine pio grigoro me apotelesma na fenete pio arcade. ala den alakse kati. i proti usiastiki alagi ine sto 2010 pu ginete 16 kateuthinseon apo 8.

Φέτος μπήκε επιτέλους μία νέα μηχανή, αλλά υπάρχουν πολλά θέματα με την ΑΙ. Άσε τη λέξη "ταυτότητα" αν δεν σου κάνει, και βάλε "gameplay με πολλές ελλείψεις". Πάντως, για μένα, υπάρχει έλλειψη ταυτότητας στο Προ, γιατί έχει το παλιό gameplay, επάνω σε μία νέα πλέον βάση (νέα engine, physics κλπ), αλλά θα επανέλθω πάλι στις ράγες, την έλλειψη passing ελευθερίας κλπ, που τα ξαναείπα.
    oi rages den pezun fetos. ke to passing den diaferi poli. ase pu opos ipa sigrinis full manual pu ine mia idieteri sigrisi gia poli ligus

Εκτός από τα θέματα με το online και το framedrop που λες, νομίζω το Προ έχει σημαντικές ελλείψεις στην ΑΙ, που κάποιες στιγμές το κάνουν και φαίνεται ερασιτεχνικό. Αν είχε καλή ΑΙ, τα άλλα δεν θα πείραζαν τον κόσμο τόσο πολύ, εκτός και αν είναι τραγικά κακά και αυτά.
    ta themata ftiaxtikan sto patch. gia to AI ipervalis. den exo akusi kanenan alo na lei oti den pezo pro logo AI. ektos autu ego den vlepo sovara provlimata. ase pu ine pio alithofanes ke pio aprovlepto. den ine tixeo oti to pro su epitrepi na peksis online manager ke na managaris agona AIvsAI. to mono arnitiko sto AI ine oti epitides exun vali tin amina na aneveni poli. oxi oti den simveni ke sto fifa kamia fora
    Last edited by georgios; 24-02-2014 at 09:57.

Moderator odytsak's Avatar

Ακόμη patch και updates βγάζουνε?

Το φετινό έχει αποτύχει παταγωδώς (μέχρι κι εγώ το πούλησα που παίζω Winning Eleven από το 1996),
    να στρώσουνε τον κώλο τους κάτω και να βγάλουν ένα Pro 2015 που να είναι ένα πραγματικά next gen ποδοσφαιράκι.

Forum GOD djpar's Avatar
    PSN ID
    DJ-Paris7
    Name
    Πάρης

Φέτος με νέο στούντιο από το Λονδίνο λογικά θα βγάλουν κάτι καλύτερο

@Georgios
    Φίλε, έχω την εντύπωση ότι παραβλέπεις κάποια πράγματα ή ορισμένα τα βλέπουμε εντελώς αλλιώς, ίσως επειδή ασχολείσαι με online κι εγώ με offline. Το Pes2008 ήταν εντελώς διαφορετικό από το Pes6. Καινούρια γραφικά, μοντέλα παικτών, κάμερα, animations και physics. Μόνο για την ΑΙ δεν είμαι πολύ σίγουρος αν ήταν διαφορετική. Αυτό που ξέρω είναι ότι το 08 είχε εντελώς άλλη αίσθηση, ήταν άλλο παιχνίδι, σαφέστατα κατώτερο του 6 και των προηγούμενων. Δεν είναι τυχαίο που τόσος κόσμος το εγκατέλειψε σύντομα κι επέστρεψε στα παλιά. Κι από τότε, το Προ δεν έχει ξαναβρεί γιατρειά.
    Οι ράγες προσωπικά δεν βλέπω να μειώθηκαν φέτος. Αλλά και να μειώθηκαν, δεν λειτουγεί καλά το passing γενικά, για τα δικά μου γούστα (κι όχι μόνο, υπάρχει κόσμος που έχει πρόβλημα, δεν μιλάω μόνο για μένα) συν το ότι συγκεκριμένες ελλείψεις της ΑΙ δημιουργούν καταστάσεις που δεν παλεύονται. Να είσαι σίγουρος ότι υπάρχει κόσμος που δεν παίζει Προ λόγω ΑΙ ή λόγω ΚΑΙ ΑΙ. Είναι όλοι αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με το offline...
    Για τα patches, έχω δει σχετικά σχόλια και κριτικές, από άτομα που ξέρω ότι ασχολούνται χρόνια και ξέρουν τί λένε (διότι εγώ δεν έχω παίξει καθόλου patched Pro φέτος), ότι το gameplay είναι στα ίδια επίπεδα και δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικό (και δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς).
    Τεσπά, ο καθένας όπως το βλέπει. Πάντως, κακά τα ψέμματα, το Προ δεν έχει επανέλθει στα παλιά εξαιρετικά επίπεδα, όπου όλοι κολλούσαμε για ώρες, και θέλει πολλή δουλειά. Μιλάω καθαρά για gameplay και βασικά στο offline.....

PSN ID
    georgios78

Φίλε, έχω την εντύπωση ότι παραβλέπεις κάποια πράγματα ή ορισμένα τα βλέπουμε εντελώς αλλιώς, ίσως επειδή ασχολείσαι με online κι εγώ με offline. Το Pes2008 ήταν εντελώς διαφορετικό από το Pes6. Καινούρια γραφικά, μοντέλα παικτών, κάμερα, animations και physics. Μόνο για την ΑΙ δεν είμαι πολύ σίγουρος αν ήταν διαφορετική. Αυτό που ξέρω είναι ότι το 08 είχε εντελώς άλλη αίσθηση, ήταν άλλο παιχνίδι, σαφέστατα κατώτερο του 6 και των προηγούμενων. Δεν είναι τυχαίο που τόσος κόσμος το εγκατέλειψε σύντομα κι επέστρεψε στα παλιά.
    i vasiki mixani den ixe alaksi poli. sigura ixe ali, akoma pio arcade, esthisi. ala i logiki itan i idia. to pro apo pes1 os pes2009 mono tuning ginotan. apla sto ps3 to hardware ekane tin alagi na fenete pio megali afu ixe ke poli pio arcade stisimo. to pes 2009 egine ligo pio realistiko. sto 10 valan 16 katheithinsis ke to kanan poli argo. to 11 egine pio grigoro pali ke meta 12 ke 13 apla valtiosan oso borusan to pexnidi me tin mixani pu ixan sta xeria tus. gia auto ke to 13 pire kalutsikes kritikes. ala i mixani eftase sta oria tis.

oso gia tin anafora su sta palia pro ke edo diafono. eksidanikeuis mia periodo xoris na ti thimase kala. epeksa prosfata palia pro ke ine telios mapa. i perisoteres kateuthinsi ke i fisiki tis balas kanun ta palia na fenonte arxeologies. den sigrinete i pikilia stis fasis. itan kala gia tin epoxi tus. pes mu oti to fifa ine kalitero apo to pro gia ta gusta su. ala min me girans toso piso. logiko na to vlepis romantika ala den itan ke toso telia ke ta tote pes. ase pu itan poli pio stasima. pes1 os pes6 midamines alages. opos ipa apo to 2010 ke meta kathe pro ixe treles alages stin prospathia na ftasi to fifa. ite se gameplay ite se mode. den itan arketes isos. den tha diafoniso eki

Να είσαι σίγουρος ότι υπάρχει κόσμος που δεν παίζει Προ λόγω ΑΙ ή λόγω ΚΑΙ ΑΙ. Είναι όλοι αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με το offline...
    1. oloi autoi pu thelun na asxolithun me offline ine ligoi. epidi ine mia katigoria xriston pu fthini arithmitika tha endiaferi olo ke ligotero tis eteries
    2. epanalamvano oti to pes exi AIvsAI manager mode. den ine toso xalia oso nomizis

Για τα patches, έχω δει σχετικά σχόλια και κριτικές, από άτομα που ξέρω ότι ασχολούνται χρόνια και ξέρουν τί λένε (διότι εγώ δεν έχω παίξει καθόλου patched Pro φέτος), ότι το gameplay είναι στα ίδια επίπεδα και δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικό (και δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς).
    den ipa oti exi alaksi kati simantika. to pexnidi egine pio grigoro ke me kaliteri apokrisi me ta patch(mikres diafores gia sena pu pezis mono offline, an ke sto teleuteo dulepsan ke to AI, des to). kata ta ala i logiki den alakse. i opia ine mia xara gia mena. apla diorthothikan ta provlimata(framedrop/online).

isos to fifa sto full manual na ine poli kalo ke gia ta dika su, idetera, prosopika gusta (offline/full manual = mionotita) na ine idaniko. opos ke gia mena ine idaniko to pes gia MLO ke 2v2 online (pali prosopika gusta, pu aforun omos pio megalo arithmo pleon). apo ki ke pera omos theoro oti to gameplay parola ta provlimata exi mia diskoli ke poli realistiki esthisis sto 14, idika an ta sigrinume se semi-euto settings (gia na milisume stin idia glosa). ena gameplay fresko ke sigura diaforetiko apo oti exume di mexri simera sta soccers ke gia mena kalitero se pola apo to fifa
    Last edited by georgios; 25-02-2014 at 10:55.

Δεν θα αμφισβητήσω αυτά που λες για την πορεία του Προ, από το 6 ως σήμερα, έτσι έγιναν.
    Για τα παλιά Προ, δε νομίζω ότι εξιδανικεύω εκείνη την περίοδο. Το Προ από το 3 ως το 6 είχε για την εποχή φοβερό gameplay, ανεπανάληπτο. Arcade φυσικά, καρα-arcade, αλλά τότε δεν είχαμε δει ακόμα το επόμενο βήμα. Έτσι ήταν το φυσιολογικό. Έπαιζα Προ5-6 από το 2006 ως και το 2010 (με τα Shollym patches, ο οποίος κρατάει το 6 ζωντανό ως και σήμερα), μέχρι που βγήκαν τα Φίφα10-WC2010-Φιφα11, κι από τότε φυσικά δεν μπορώ να επιστρέψω στα παλιά, για τον λόγο που λες. Μα εκεί είναι εμένα το θέμα μου με το Προ, ότι μετά την εποχή 3-6, πέρασε στο τότε next gen, αλλά επάνω στην παλιά arcade βάση, δεν το πέτυχε καλά, στην πορεία έγιναν κάποιες προσπάθειες, χωρίς να αλλάξει κάτι σημαντικά στο τελικό αποτέλεσμα. Μόνο φέτος μπήκε η νέα μηχανή, αλλά και πάλι το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που αρμόζει σε ένα Προ.
    Τώρα, νομίζω επειδή δεν παίζεις offline, είναι λάθος να το υποτιμάς και να μην το λαμβάνεις υποψη σου, επειδή "είναι λίγοι αυτοί που παίζουν". Για μένα, το κάθε ποδοσφαιράκι εκεί κρίνεται κατά κύριο λόγο, όπου φαίνεται τί ψάρια πιάνει και η ΑΙ. Κι αν δεν έχει καλή ΑΙ, αυτό θα βγει κάπου και στο online.
    Πάντως, γενικά νομίζω ο κόσμος, είτε στο offline είτε στο online, δεν είναι ακόμα ευχαριστημένος από το Προ. Άσε τo lag κλπ, μιλάω για το gameplay.To ότι έχει κάποια στοιχεία που υπερτερεί του Φίφα, φυσικά έχει και κανείς δεν το αρνείται. Μοντέλα παικτών, ορισμένα animations και το πολύ σημαντικό foot planting, εκεί είναι πολύ καλύτερο. Kαι τα ball physics είναι καλύτερα νομίζω.
    Τεσπά, ο καθένας με τα γούστα του..................

PSN ID
    georgios78

gia to AI su ipa gia to manager mode. tora gia to gameplay. auto pu ksexorizo stin nea mixani ine oti se sproxni sto na prospathis na xrisimopiisis tin katalili stigmi to treksimo. ala to entiposiako ine oti oso pio poli trexis toso pio poli niothis oti den elegxis tin bala (giati fetos ine pio entono oti epitaxinun stadiaka oi pextes). protognori(ethistiki) ke akros realistiki esthisi gia podosferaki

PS4forums Addict dlevel's Avatar
    PSN ID
    dlevel

αυτό το κάνει και στο Fifa btw... το να επιταχύνει σταδιακά.

PSN ID
    georgios78

i know. apla den exis tin esthisi oti i bala ine eleutheri. trexun ke triplarun me afisiki eukolia. panta sto fifa i bala itan pio kolimeni sta podia ton pexton. idi apo pio palia pro an ekanes periergus eligmus-triples boruse na su figi i bala. fetos exi gini poli pio kalo. idika otan trexis i esthisi ine apolita fisiki. genika to treksimo fetos sto pro ine ola ta lefta

an thimame kala kapu sto 10 paradextikan, oi developers tu fifa, oti otan ixes ti bala, pextis-bala, antimetopizontan san mia ontotita. ke to alaksan tote. genika se auto ton tomea isteri to fifa
    Last edited by georgios; 26-02-2014 at 10:54.

Πάντως, επειδή είχα λιώσει τα Φίφα11 και WorldCup10, όντως η μπάλα ήταν κολλημένη στα πόδια, και φέτος βλέπω ότι αυτό φτιάχτηκε (ίσως και από πέρυσι). Και μετράνε πάρα πολύ τα στατιστικά του συγκεκριμένου παίκτη. Πάντως, γενικά δεν μπορείς να κάνεις πολλές τρίπλες κι ελιγμούς και μόλις ανοιχτείς, την χάνεις, κι αυτο είναι φυσικά σωστό (μιλάω πάντα για το offline και σε επίπεδο World Class ή Legendary).
    Στο Προ, από όσο έπαιξα φέτος, πρόλαβα να δω αυτό που λέει ο Georgios, στο οποίο δεν έχει άδικο: το τρέξιμο είναι αρκετά καλό, η επιτάχυνση κλπ, κι η μπάλα αρκετά ελεύθερη στο κοντρόλ. Γενικά, το Προ παραδοσιακά είχε καλύτερη αίσθηση του παίκτη έναντι του Φίφα, που ως και φέτος οι παίκτες έχουν λίγο αίσθηση σαν καρτούν (δεν έχω παίξει ακόμα next gen).
    Για την ΑΙ, εμένα με ενοχλούν συγκεκριμένα πράγματα. Πχ, δεν μπορώ να βλέπω τον παίκτη να αφήνει τη μπάλα να περνάει, για να φτάσει στον παίκτη-στόχο, και μετά να τρέχει να μαρκάρει. Θεωρώ ότι η player AI του Προ θέλει πολλή δουλειά. Επίσης, θέλω πιο άμεσο χειρισμό. Έχουν μπει πολλά ωραία animations, αλλά κάπου χάνεται η αμεσότητα χειρισμού και αυτού που κάνεις. Και το Φίφα έχει πολλά animations, αλλά ο χειρισμός είναι σε εξαιρετικά επίπεδα.
    Για τα δικά μου γούστα επίσης, θα ήθελα ένα πολύ πιο καλοφτιαγμένο passing system. Το έχω δοκιμάσει σε όλες τις ρυθμίσεις (από καμία έως και τέσσερις γραμμές) και μου φαίνεται ότι δεν έχει συνέπεια αυτό το πράγμα. Εξάλλου, βλέπω και πολλούς παίκτες του Προ και διαμαρτύρονται ότι οι πάσες, ακόμα και full assisted, είναι περίεργες και πάνε όπως θέλουν. Τεσπα, ίσως ξαναδοκιμάσω κάποια στιγμή.......
    Γενικά, η Fox μοιάζει να έχει δυνατότητες. Aν στρωθούν φέτος και δουλέψουν στο παιχνίδι, μπορεί του χρόνου να είναι πολύ καλύτερο, μακάρι δηλαδή.....

PSN ID
    dlevel

Quote Originally Posted by georgios View Post
    i know. apla den exis tin esthisi oti i bala ine eleutheri. trexun ke triplarun me afisiki eukolia. panta sto fifa i bala itan pio kolimeni sta podia ton pexton. idi apo pio palia pro an ekanes periergus eligmus-triples boruse na su figi i bala. fetos exi gini poli pio kalo. idika otan trexis i esthisi ine apolita fisiki. genika to treksimo fetos sto pro ine ola ta lefta

an thimame kala kapu sto 10 paradextikan, oi developers tu fifa, oti otan ixes ti bala, pextis-bala, antimetopizontan san mia ontotita. ke to alaksan tote. genika se auto ton tomea isteri to fifa
    Δε το έχεις παίξει το 14 ε ; Δεν κολλάει καμία μπάλα και όταν τρέχεις δε μπορείς να κάνεις εύκολα τρίπλα, και κάτι ρεαλιστικό που έχει είναι οτι ανάλογα τον παίχτη έχεις κ καλύτερο control της μπάλας

PSN ID
    georgios78

opos lei ke o toninio sto teleuteo post, apla sto pro exi poli kaliteri esthisi

den xriazete na kanis ton eksipno. exo peksi fifa oso exis peksi esi pro. ke imaste to threat tu pro. pare mathimata apo ton toninio ke kane mia sovari kuventa
    Last edited by georgios; 27-02-2014 at 09:17.

PSN ID
    dlevel

εσύ κάνεις τη κουβέντα για το Fifa φίλε μου, και απαντάω σε αυτα που λες ( μη κοιτάς που δε κάνω quote ), για να μην νομίζει ο κόσμος οτι είναι όπως τα λες, διότι δεν είναι.

Bookmarks

Bookmarks