Page 20 of 37 FirstFirst ... 1016171819202122232430 ... LastLast
Results 381 to 400 of 725

Thread: [3D] Gran Turismo 6

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

πάλι καλά που δεν έβγαλε όλη την σειρά (σε DLC κιόλας) των batmobile.......από αυτό των 60ς, μετά σε αυτό του Μπέρτον και τις διάφορες παραλλαγές στα Batman 1-4 και τέλος, στο αυτοκίνητο του Νόλαν - Batman.

Administrator Slay's Avatar
    PSN ID
    Slay2012

Quote Originally Posted by nikon View Post
    Οι σκιές πάντως είναι σίγουρα καλύτερες στο 5.
    soft shadows > hard shadows, oποτε οχι μπορει εσυ να νομιζεις οτι ειναι καλυτερο αλλα δεν ειναι.

Tι σημαίνει soft και hard;;;;....εγώ ακόμα και πριν ξεκινήσει το βίντεο βλέπω ότι η σκιά του αμαξιού στο 6 είναι ντουλάπας όχι αυτοκινήτου στα δέντρα στο 6 βλέπω ένα μαύρο πράγμα στο δρόμο λες και είναι πυκνός θάμνος που δεν περνάει καθόλου φως από μέσα.....για τι soft και hard μιλάμε;;;

AlexandrosQV's Avatar
    PSN ID
    AlexandrosQV

Some cars take your breath away. Only one gives it back.

PSN ID
    Slay2012

Tι σημαίνει soft και hard;;;;....εγώ ακόμα και πριν ξεκινήσει το βίντεο βλέπω ότι η σκιά του αμαξιού στο 6 είναι ντουλάπας όχι αυτοκινήτου στα δέντρα στο 6 βλέπω ένα μαύρο πράγμα στο δρόμο λες και είναι πυκνός θάμνος που δεν περνάει καθόλου φως από μέσα.....για τι soft και hard μιλάμε;;;
    σε οσα 3D προγραμματα εχω δει υπαρχουν 3 ποιοτητες σκιων , οι ονομασιες μπορει να διαφερουν απο προγραμμα σε προγραμμα αλλα η ουσια ειναι η ιδια. Εχουμε αρχικα τα shadow maps που στην ουσια ειναι χαμηλης ποιοτητας textures που προβαλονται σε μια επιφανεια, μπορουν να δουλεψουν καλα μονο υπο ορισμενες συνθηκες , αλλιως αρχιζεις και βλεπεις Pixels, μετα εχουμε τα hard shadows ή ray tracing shadows οπου σχηματιζουν παντα σκια με το ακριβες περιγραμμα του αντικειμενου, οπως ειναι στο GT5 στο παραδειγμα μας, και τελος εχουμε τα Area Shadows, ή Soft shadows οπου σχηματιζουν χοντρικα το περιγραμμα του αντικειμενου, και η σκια σβηνει σταδιακα.

Ο ποιο ακριβης τροπος υπολογισμου, με τον μεγαλυτερο φωτορεαλισμο ειναι ο τριτος.

6. The Following User Says Thank You to Slay For This Useful Post:

nikon (06-12-2013)

PS4forums Fanatic MajereMP44's Avatar
    PSN ID
    MajereMP44

Λοιπον 2 tips που ισως και να τα ξερατε,...
    1)Μπορεις να αλλαξεις το χρωμα στα οργανα (οχι στην καμερα που βλεπεις το cockpit αλλα στην bumper).Εγω τα εκανα οπως ηταν στα παλια gran turismo
    2)Αν αυξησεις την φωτεινοτητα και την ευκρινεια μεσα απο το παιχνιδι η εικονα ειναι απειρως πιο καθαρη και εκει φαινεται ποσο καλη δουλεια εχει γινει στα γραφικα.
    Satan has left his killing floor
    PS4

8. The Following User Says Thank You to MajereMP44 For This Useful Post:

toumpas__ (06-12-2013)

Quote Originally Posted by Slay View Post
    σε οσα 3D προγραμματα εχω δει υπαρχουν 3 ποιοτητες σκιων , οι ονομασιες μπορει να διαφερουν απο προγραμμα σε προγραμμα αλλα η ουσια ειναι η ιδια. Εχουμε αρχικα τα shadow maps που στην ουσια ειναι χαμηλης ποιοτητας textures που προβαλονται σε μια επιφανεια, μπορουν να δουλεψουν καλα μονο υπο ορισμενες συνθηκες , αλλιως αρχιζεις και βλεπεις Pixels, μετα εχουμε τα hard shadows ή ray tracing shadows οπου σχηματιζουν παντα σκια με το ακριβες περιγραμμα του αντικειμενου, οπως ειναι στο GT5 στο παραδειγμα μας, και τελος εχουμε τα Area Shadows, ή Soft shadows οπου σχηματιζουν χοντρικα το περιγραμμα του αντικειμενου, και η σκια σβηνει σταδιακα.

Ο ποιο ακριβης τροπος υπολογισμου, με τον μεγαλυτερο φωτορεαλισμο ειναι ο τριτος.
    Σ'ευχαριστώ για την ανάλυση αλλά δεν συμφωνώ με το τελευταίο, στα μάτια μου πιο ρεαλιστικό, πιο κοντά στην πραγματικότητα δηλαδή είναι το hard του GT5.

Giorgos Likakis's Avatar

Μάλλον η νοημοσύνη μου είναι κάτω του μετρίου, καθώς ακόμα δεν κατάφερα να ξεκινησω να παίζω. Πιο συγκεκριμένα όλες οι επιλογές φαίνονται μάλλον "αχνά" και δεν μπορω να μπω κάπου. Έχει κανεις καμια ιδέα ή εξήγηση? Παρεπιμπτοντως, πρόβλημα σύνδεσης δεν έχω, αφού και updates έχω κανει και τα δώρα της anniversary edition έχω πάρει....

PSN ID
    Slay2012

Σ'ευχαριστώ για την ανάλυση αλλά δεν συμφωνώ με το τελευταίο, στα μάτια μου πιο ρεαλιστικό, πιο κοντά στην πραγματικότητα δηλαδή είναι το hard του GT5.
    Γενικα παντως να ξερεις οτι ισχυει το αναποδο, δηλαδη εσενα στις παρακατω εικονες ποια σου φενεταια ποιο ρεαλιστικη ???

αυτη?

η αυτη?

H κάτω που θα μου πεις ότι είναι soft ε;;;....δεν ξέρω αλλά η σκιά του αμαξιού στο 6 μου φαίνεται πολύ χάλια λες και είναι από κουτί όχι από αμάξι ούτε μια γωνία ή μια καμπύλη δεν έχει.

PSN ID
    Slay2012

H κάτω που θα μου πεις ότι είναι soft ε;;;....δεν ξέρω αλλά η σκιά του αμαξιού στο 6 μου φαίνεται πολύ χάλια λες και είναι από κουτί όχι από αμάξι ούτε μια γωνία ή μια καμπύλη δεν έχει.
    ακριβως, στον πραγματικο κοσμο μπορεις να δεις σκιες που να πλησιαζουν τα hard shadows μονο κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες, π.χ. πολυ δυνατη πηγη φωτος σε μικρο αντικειμενο, η καλοκαιρι μεσημερι με καθαρη ατμοσφαιρα. Αλλα και παλι απλα θα εχεις μια ποιο βαθια σκια, το τελειο περιγραμα με την σκληρη ακμη δεν προκειται ποτε να το δεις στον πραγματικο κοσμο.
    Οι Hard shadows λεγονται και Ray tracing shadows, γιατι πολυ απλα ο ray tracing αλγορυθμος δεν λαμβανει υποψιν του την αντανακλαση της ακτινας του φωτος για παραπανω απο μια φορα, αυτο ομως δεν συμβαινει ΠΟΤΕ στον πραγματικο κοσμο.

Να σου πω την αλήθεια στα τεχνικά θέματα δεν δίνω και πολύ σημασία όταν παίζω γιατί θέλω απλά να παίζω, αλλά αν δούμε ξεχωριστά τις σκιές των αμαξιών στα 2 παιχνίδια και χωρίς να λάβουμε υπόψη ποια είναι πιο σωστή τεχνικά εσένα σου αρέσει του 6;;;

PSN ID
    Slay2012

Να σου πω την αλήθεια στα τεχνικά θέματα δεν δίνω και πολύ σημασία όταν παίζω γιατί θέλω απλά να παίζω, αλλά αν δούμε ξεχωριστά τις σκιές των αμαξιών στα 2 παιχνίδια και χωρίς να λάβουμε υπόψη ποια είναι πιο σωστή τεχνικά εσένα σου αρέσει του 6;;;
    Επιφυλασομαι μονο για την περιπτωση που θα ειναι shadow maps , αν και χλωμο το κοβω ο kazunori να εκανε τετοιο πισογυρισμα, σε λιγες ωρες που θα το εχω στα χερια μου θα μπορω να σου απαντησω και καλυτερα, παντως απο αυτο που ειδα μεχρι στιγμης σιγουρα προτιμω soft shadows.

Αναμενόμενα τα χλιαρά reviews, για να υπάρχει εμπάργκο και πολύ λίγα previews το είχαμε μυριστεί. Δυστυχώς κάθε sequel και χειρότερα, και είναι κρίμα γιατί μια απ' τις αγαπημένες μου σειρές όχι μόνο προοδεύουν, αλλά κάνουν βήματα προς τα πίσω. Και φυσικά όχι μόνο δεν άκουσε τις απαιτήσεις του κοινού ο Καζουνόρης, όχι μόνο δεν διορθώθηκαν τα προβλήματα του 5, αλλά έχει το θράσος να μου βάζει διαστημικά rovers και οικολογικά (!) challenges, όταν το παιχνίδι πάσχει σε δεκάδες άλλους τομείς.

Ή πολύ απλά έχουμε να κάνουμε με μια τελευταία ξεπέτα για το PS3, όσο το "καλό" GT ετοιμάζεται για το PS4. Τι να πώ.

petaloudas's Avatar
    PSN ID
    agapoulas
    Name
    Νίκος

Βήμα πίσω το gτ6;; χειρότερο από το gt5;;

Πού;; στις σκιές;;;...

Συμπεράσματα για το παιχνίδι χωρίς καν να πιάσουμε τιμόνι στα χέρια μας, ούτε καν χειριστήριο, κάτι τέλος πάντων... Μάλιστα...
    Τέλος πάντων.. ο καθένας με τα γούστα του...

18. The Following 6 Users Say Thank You to petaloudas For This Useful Post:

AlexandrosQV (06-12-2013),Gazof (07-12-2013),GedoGt (08-12-2013),Kkritikos (06-12-2013),MajereMP44 (06-12-2013),spartan (06-12-2013)

Moderator odytsak's Avatar

Tρελά γκάζια στο φεγγάρι λέμε!!!

20. The Following User Says Thank You to odytsak For This Useful Post:

MajereMP44 (06-12-2013)

PSN ID
    MajereMP44

Οδυσσεα εβγαλες την 3η στο φεγγαρι? μιλαμε εχω ριξει τοοοοσο γελιοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

PS4

Elite klark71's Avatar
    PSN ID
    Klark-Vincent

Τώρα το έβαλα, digital version. Τι κάνω που μου λέει renew licence...;

PSN ID
    MajereMP44

Πρεπει να εισαι signed in στο psn (αφου ειναι digital το download) για να σου το ξεκινησει.Μονο την πρωτη φορα χρειαζεται,.
    PS4

Elite klark71's Avatar
    PSN ID
    Klark-Vincent

Μα ειμαι...

Bookmarks

Bookmarks