Quote Originally Posted by psx3 View Post
Υπάρχει μια παρανόηση σχετικά με τους dedicated servers... ΔΕΝ μειώνουν το lag, ειδικά αν ο άλλος μένει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Ελλάδα <----------> [BF4 dedicated server] <--------------------------------------------> Βραζιλία (500ms latency)

Αντιθέτως, λιγότερο lag υπάρχει σε ένα p2p game όπου όλοι είναι από την ίδια χώρα και ο host έχει καλή σύνδεση (π.χ. VDSL2). Δεν είναι «πανάκεια» οι dedicated servers, ειδικά αν δεν υπάρχει region lock.
Δηλαδή για να το καταλάβω καλά αν μου ξεφεύγει κάτι:
Έχει σημασία σε έναν dedicated server αν μπαίνουν από διάφορα regions παίχτες για εμένα ; πχ αν εγώ είμαι σε έναν server με καλό ping και μπει και ένας από Βραζιλία με χάλια ping εμένα δεν θα τρέχει καλά το παιχνίδι και σε αυτόν θα lagαρει; η λόγο αυτού θα lagαρει και σε εμένα;

Στο battlefield 3 ας πούμε μια δυο φορές είπα να μπω σε αμερικανικούς servers και όλοι είχαν χάλια ping και το παιχνίδι για εμένα ήταν μαύρο χάλι αλλά φαντάζομαι πως αυτοί έπαιζαν μια χαρά.
Δηλαδή αν ισχύει το παραπάνω ποιος ο λόγος ένας βραζιλιάνος να μπει σε ευρωπαϊκό server αν έχει χάλια ping και του σέρνεται το παιχνίδι και πως μπορεί να το χαλάσει και στους υπόλοιπους;

Με βάση πάλι το παραπάνω σκεπτικό εννοείται πως δεν είναι πανάκεια οι dedicated servers γιατί ένας χάλια servers θα lagαρει σε όλους τους παίχτες