Page 8 of 104 FirstFirst ... 4567891011121858 ... LastLast
Results 141 to 160 of 2061

Thread: Killzone Shadowfall

Banned Forum GOD psx3's Avatar

Blame πουρέιτζερ.
    Last edited by psx3; 28-03-2014 at 15:36.

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

υποθέσεις κάνουν έτσι; απλά παρατηρώντας τα jobs, παρατήρησαν (από το pdf) 5 πυρήνες να εργάζονται και 1 σε ρόλο τροχονόμου, οπότε επαγωγικά μας μένουν 2 πυρήνες.

Δεν διαφωνώ με αυτά που παρατήρησαν (και φυσικά ούτε με τον psx3, γιατί αυτό που είπε δεν το κατέβασε από το μυαλό του, το pdf τα δείχνει ξεκάθαρα και η DFoundry τα λέει πιο λιανά - απλοϊκά), απλά να τονίσουμε ότι είναι υπόθεση και όχι επίσημη τοποθέτηση της Σονυ, περί των 2 πυρήνων για το OS.

Και το λέω, γιατί ανάμεσά μας (εδώ στο φόρουμ εννοώ), κάποια παιδιά (δεν ξέρω αν συγκαταλέγομαι, δεν παίζει και ρόλο όμως) έχοντας ιδιαίτερες γνώσεις και πείρα στην τεχνολογία, θεωρούνται οι απόψεις / θέσεις τους αρκετά έγκυρες και επιμορφωτικές. Οπότε, μην δημιουργήσουμε εσφαλμένες αντιλήψεις (πχ. 2 cores μόνο για OS) ως defacto θέσεις της Sony, αλλά προς το παρόν να προσθέτουμε και το "υποθέτω". Όταν η Sony βγάλει το μηχάνημα ή τέλος πάντων γίνει ευρέως γνωστό το τι απαιτεί το OS, τότε η υπόθεση (αν βγει σωστή εν τέλει) μετατρέπεται σε defacto γεγονός.

Κατά τον ίδιο τρόπο, μέσω παρατήρησης δηλαδή, αντίστοιχα θα μπορούσα να ισχυριστώ κι εγώ πως 3-3,5GB RAM είναι δεσμευμένα για το OS, καθώς το KZ χρησιμοποιεί περί τα 4,5GB μνήμης (όπου τα 3GB είναι αποκλειστικά για assets γραφικών - gfx mem pool). Κάτι φυσικά που θεωρώ εντελώς far fetched - έλεος 3-3,5 GB για OS? Όχι: απλά η Γκουερίλα δεν χρησιμοποίησε όλη την RAM για το KZ. Θα μου πείτε "καλά μλκας είναι; γιατί να έχει RAM άπλετη και να μην την χρησιμοποιεί; " Λογικότατη η ερώτηση, μόνο που όποιος απαντήσει, υποθέσεις θα κάνει (εκτός και αν απέκτησε τηλεπάθεια και μπήκε στα μυαλά της Γκουερίλα και βρήκε την αληθινή απάντηση). Και επειδή μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι (πχ. ένας στα γρήγορα: γιατί δεν είχε το χρόνο να χρησιμοποιήσει όλη την RAM, που θα σήμαινε ακόμα περισσότερος χρόνος ανάπτυξης, όμως ο τίτλος πάει για launch = τρέχουμε και δεν φτάνουμε, γιατί έχουμε και το Game Testing, που παίρνει επίσης καιρό). Οπότε ας μην διυλίσουμε τον κώνωπα, αερο-στοχο-λογόντας (εκτός και αν, επαναλαμβάνω, κάποιος διαθέτει τηλεπάθεια).

Εντούτοις, ΟΛΟ το ΚΖ κάνει "κρα" πως είναι ΕΝΤΕΛΩΣ πρώιμη δουλειά, με μεγάλη σπατάλη στην RAM και πολύ μικρό optimization - σε σχέση με την αρχιτεκτονική του PS4.

Απλό λόγια και long story short: το KZ έχει το τεχνικό επίπεδο τρομερά "1ης γενιάς" μην πω κιόλας "0,5 γενιάς", παρόλο που δείχνει εντυπωσιακότατο. Έτσι, εύκολα κανείς καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι το ΚΖ "ξύνει μόνο την επιφάνεια" των δυνατοτήτων του hardware, με άμεσο επακόλουθο να μας ΠΕΣΟΥΝ τα σαγόνια.....τα Χριστούγεννα 2014 - Άνοιξη 2015 (ήτοι μετά από 1 - 1,5 χρόνο κυκλοφορίας του PS4).

γιαμ γιαμ, μου άνοιξε η όρεξη. Τόσο ΔΕΝ μου είχε ανοίξει με το PS3, παρόλο που μου άρεσε η αρχιτεκτονική του CELL.
    Last edited by Lefteris_X; 15-05-2013 at 21:09.

Blame πουρέιτζερ.

PSN ID
    Lefteris_X

ναι βρε συ, δεν είπα οτί έγραψες πουθενά "επίσημη" θέση.

αλλά όταν φέρεις μια εγκυρότητα απόψεων και παραθέτεις ένα λινκ και από κάτω γράφεις ξερά - κοφτά "2 cores για το OS", ε όσο να'ναι κάποιος αδαής ή κάποιος ημι-γνώστης που σε εμπιστεύεται, θα το εκλάβει ως defacto.

Δεν στην "είπα", ούτε σε έψεξα - απεναντίας πρότεινα το "υποθέτω" (αν δεν σου αρέσει η λέξη βάλε κάποια άλλη). Πρόταση είναι - όχι επιβολή. Κάνεις ότι θες από εκεί και πέρα.

Τα περί RAM είναι γνωστά (άπαξ και απευθύνεσαι σε εμένα, τοποθετούμαι προσωπικά), όπως λες κι εσύ εδώ και καιρό. Το λοιπόν, δεν χρειάζονται οι επιπλέον λέξεις (για εμένα - αν έκανα λάθος και το ακριβώς παραπάνω ποστ, εκεί που λες περί RAM είναι μια σύντομη επανάληψη προς ενημέρωση όποιου άλλου ενδιαφέρεται, τότε σόρρυ πάω πάσο).

Καθαρά υποκειμενική θέση: για εμένα ποτέ δεν είναι κουραστικό. (τα disclaimer -όχι με λινκ- αλλά ως τρόπος γραφής. Και πάλι για να μην προσπεραστεί: καθαρά υποκειμενική θέση).

τέσπα, επειδή το βλέπω να πηγαίνει για διύλιση κώνωψ, να την "κάνω' ελαφρώς και επανέρχομαι κατόπιν αναλύσεων.

Blame πουρέιτζερ.

PSN ID
    Lefteris_X

και αν τα προσπεράσουν (τα σεντόνια) ποσώς (θα έπρεπε να) σε ενδιαφέρει, συμπληρώνω. Γράφε εσύ όπως θες και αδιαφόρησε για τον εκάστοτε αναγνώστη του ποδιού.
    Όσοι ενδιαφέρονται διαβάζουν - όσοι όχι, πιστεύω ότι κι εσύ χ3στηκες (όπως κ εγώ) για τα άτομα που είναι του ποδιού (και το λέω ευγενικά).

Για τον τρόπο γραφής αναφέρομαι ΤΟΣΗ ώρα αλλά επιμένεις στα επιμέρους στοιχεία περί πυρήνων. ΟΚ. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.

(και η πλάκα είναι ότι την ίδια άποψη έχω, με τις ως τώρα πηγές, ότι δηλαδή 2 πυρήνες θα χρησιμοποιηθούν, αλλά το point ΔΕΝ είναι περί προσδοκιών και ενδεχόμενης ξενέρας, αλλά όπως είπα για την απολυτότητα στον τρόπο γραφής, από κάποιον που συγκεντρώνει μερικά βλέμματα, λόγω γνώσεων, όταν ποστάρει. Και πάλι είναι προσωπική θέση, περί τρόπου γραφής. Όπως λέμε, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Πρότεινα κάτι, δεν έγινε αντιληπτό ή έγινε και διαφωνείς - περί τρόπου γραφής ΟΛΟΣ ο λόγος των τελευταίων ποστ - αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα). ΟΚ πάμε παρακάτω. Δεν αντιλαμβάνομαι το όποιο περαιτέρω νόημα.

Blame πουρέιτζερ.

PSN ID
    Lefteris_X

ξέρεις.......ΔΕΝ το ξέρω, δεν θα έπρεπε να το ξέρω και στην τελική γιατί να το ξέρω...............το ότι "κάποιοι από εμάς μπορεί να μπαίνουμε πεταχτά στο forum λόγω δουλειάς/διαφόρων real life υποχρεώσεων και δεν έχουμε πολύ χρόνο/όρεξη για πιο αναλυτικά posts";;;;;

(τι νομίζεις; ότι δεν διάβασα το "λακωνικά για διαφόρους λόγους";;; μια χαρά το διάβασα, αλλά το προσπέρασα καθώς ήταν περιττό, αφού δεν τίθεται καν θέμα να αιτιολογήσεις το γιατί γράφεις όπως γράφεις. Έκρινα την απολυτότητα αδόκιμη και τελεία + παύλα = δηλαδή τελεία και παύλα, επειδή είναι καθαρά περί γούστου στο στυλ γραφής το όλο νόημα, το ξαναείπα άλλωστε και όχι επιχειρημάτων γιατί υφίσταται αυτό το στυλ γραφής)

το αυτό x2: ΟΚ πάμε παρακάτω. Δεν αντιλαμβάνομαι το όποιο περαιτέρω νόημα.

έχω γίνει σαφής 2 ποστ πιο πριν, όπως και εσύ (εμμέσως αν δεν το κατάλαβες) έχεις, επίσης, γίνει σαφής.

μπορούμε αμφότεροι να πάμε παρακάτω ή είναι πέραν των δυνατοτήτων μας;

Εγώ πάντως προτιμώ 2 cores για το OS. Στα παιχνίδια πλέον η CPU έχει ελάχιστη σημασία και ελάχιστη διαφορά κάνει ένα core παραπάνω. Πιο χρήσιμο θα είναι ένας παραπάνω πυρήνας να κάνει το λειτουργικό σύστημα πιο αποκρίσιμο. Το OS του PS3 σπάει νεύρα ώρες ώρες και αυτό πρέπει να αλλάξει στο PS4.

PS4forums Addict panos74gr's Avatar
    PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

^^^ νομίζω και ένας πυρήνας μια χαρά είναι για να εχει καλή απόκριση το λειτουργικό, αρκεί να υπάρχει αρκετή μνήμη. Εξαρτάται βέβαια και από τι θέλουν να κάνει το λειτουργικό στο background. Αλλά αφού για το video encoding σε h264 υπάρχει ειδικό hardware, υπάρχει ειδικό hardware και για τα background downloads/uploads νομίζω ενα σύγχρονο x86 core θα είναι αρκετό.

PSN ID
    Lefteris_X

Καλημέρα!

Το PS3 Game OS, δεν αγκομαχά λόγω CPU (CELL). Αλλά λόγω κακής σχεδίασης (του OS) απο πλευράς διαχείρισης μνήμης. Έτσι παιχνίδια αρκετά απαιτητικά ή κακογραμμένα προκαλούν μια σχετική άργητα (έως μεγάλη, ανάλογα τον τίτλο), όταν προβάλλεται το OS κατά την διάρκειά τους (αν θυμάμαι καλά γιατί πάνε και χρόνια, χρησιμοποιείται disk access εξ' ου και η καθυστέρηση / αργό response στους χειρισμούς).

Επίσης, όπως λέει και ο προλαλήσαντας Πάνος το OS του PS4, εξαρτάται α) τι θα προσφέρει (βάρος / φόρτο δυνατοτήτων) β) πόσο καλο/κακογραμμένο θα είναι. Είναι συνδυασμός και των 2 ένα "καλό" OS. Έχεις βάλει πολλά μέσα του, αλλά το έχεις γράψει με ιδιαίτερα efficient κώδικα; Είσαι ΟΚ ακόμα και με ARM (επιπέδου Α6 της Apple εν συντομία). Στο άλλο άκρο: έχεις βάλει λίγα πράματα στο OS αλλά είναι γραμμένο "στο πόδι", ε καληνύχτα θες έναν Core i7 στα 3.2GHz για να το σηκώσει (ακραία τα παραδείγματα, αλλά πιστεύω μεταδόθηκε το νόημα).

Για το H.264 encoding, απ΄όσο έχω καταλάβει, τον ρόλο έχει αναλάβει το υπάρχον ARM chip εντός του PS4. Το ίδιο ταυτόχρονα να σηκώνει και το OS, το βλέπω κομματάκι δύσκολο. Εκτός και αν υπάρχει και κάπου αλλού, ένα επιπλέον ARM και δεν το πήρα χαμπάρι (σόρρυ σε αυτή την περίπτωση).

Προσωπικά, θα δεχτώ να θυσιαστεί ένας πυρήνας και έως 1GB RAM για το OS. Και θα πηγαίνει ΜΙΑ χαρά, θα πετάει. Ακόμα και ο browser, θα μπορεί να "πετάει". Αναφέρω τον browser για Internet, διότι ο κόσμος επειδή χρησιμοποιεί κατά κόρον τα τελευταία 15 χρόνια, "αισθάνεται" ότι είναι μια εφαρμογή εύκολη στο "τρέξιμο" από τα τσιπάκια (το λέω χοντρικά). Απεναντίας, ένας browser ήταν πάντα και είναι ακόμα, από τα πιο "βαριά" προγράμματα που υπάρχουν.

Όμως με 1 πυρήνα (ΟΚ και λιγάκι κλέψιμο από την κάρτα γραφικών, για το display), ένα καλογραμμένο OS + επίσης καλογραμμένο browser, πιστεύω το PS4 θα είναι υπερ-τζετ. Αρκεί να κοιτάξετε το iPad 4 (ή ακόμα και το 2 ή 3 για τον ίδιο λόγο) και θα παρατηρήσετε ότι το σερφάρισμα είναι απολαυστικό / ροή "νερού" (και στο background τρέχουν τα όποια μηνύματα/mail, μουσική ταυτόχρονα και άλλα προγράμματα είναι suspended.....όλα αυτά με ένα ARM A6/A6X και 1GB RAM, μνήμης πολύ πιο αργής από αυτή του PS4).
    Last edited by Lefteris_X; 18-05-2013 at 10:19.

Blame πουρέιτζερ.

Killzone Shadow Fall Using 3 GB RAM: How Does This Affect Future PS4 Games?
    http://gamingbolt.com/killzone-shado...ture-ps4-games

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

.

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Eκπληκτικη λεπτομερεια το μοντελο στην πρωτη φωτο, δεν υπαρχει.

Homo Ludens Leon_DiZ's Avatar
    PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Download the digital copy of Killzone: Shadow Fall and you'll be able to start playing the game as soon as its first level and main menu are downloaded.

Sony previously mentioned that you'll be able to play PlayStation 4 games while they're downloading, but this is the first time we've heard more specific details on how little you'll need to have on your hard drive.

"You're going to download a chunk of the game, get the menu and first level, and while you're playing the first level we can start downloading the second in the background," Killzone developer Guerrilla's technical director Michiel van der Leeuw explained in a new developer diary (thanks, OPM). "Then the third and so on."

The Witcher developer CD Projekt Red also previously discussed the feature's inclusion for the PlayStation 4 version of The Witcher 3: Wild Hunt.

"There are some technical constraints [and] goals related to this feature," CD Projekt boss Adam Badowski told Eurogamer, "but nothing extraordinary."

What sort of constraints? Well, downloading individual levels for a linear shooter like Killzone: Shadow Fall would logically be easier than downloading the entire map of an open world game, and may allow you to start playing earlier.

There's no detail on how big these chunks might be, too, or what happens if you have a criminally slow internet connection. Would you have to wait for the whole game to load? Or just have to go make a very large cup of tea while waiting for the next level to trickle down the internet pipe?
    Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

Moderator odytsak's Avatar

18. The Following User Says Thank You to odytsak For This Useful Post:

PDS (11-06-2013)

PS3forums Fanatic DarkUSS's Avatar

E3 trailer στα 60FPS.

http://www.gamersyde.com/news_e3_60_...-14185_en.html

Administrator Slay's Avatar
    PSN ID
    Slay2012

Here's Gamespot's footage. It shows more of the forest stuff and is a little bit cleaner. Edges go arse when watching in full screen mind. Larger normal thumbnail version is recommended.

Gamespot | Full Killzone Shadow Fall Forest Gameplay

Here's IGN's version, a bit less clean but smoother in full screen. Shows more indoor stuff, a different weapon plus some other characters.

IGN | Full Killzone Shadow Fall Forest Gameplay

Some landscape and environment shots from this vid with Sessler.

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

looks absolutely fantastic ακομα και αν οι εικονες και τα βιντεο ειναι σκατα.

Γιατι δεν βγαζουν ενα αξιοπρεπες, direct feed gameplay δεν μπορω να καταλαβω, αντε ρε Σονυ ελεος!

Page 8 of 104 FirstFirst ... 4567891011121858 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks